Toen het hele Corona gebeuren begon heb ik een webinar gedaan over wat in mijn ogen een van de spirituele of liever gezegd, bewustzijnsredenen was achter het ontstaan van het virus.
Je kunt het nog vinden op mijn youtube kanaal als je interesse hebt. Hij is inmiddels bijna 2000 keer bekeken
Je kunt het HIER vinden.

De boodschap “pak de regie” is namelijk vandaag nog steeds relevant.
Ik zie om me heen dat het al best wat beter gaat. Mensen kom langzaam uit hun “schuilplaats” terecht.

De Matrixborden langs de kant van de weg zijn al verandert van “Blijf Thuis” naar “Vermijd drukke gebieden.”
En alles in de fysieke wereld is symboliek. En als je de symboliek van het leven kunt begrijpen dan voelt het alsof je een persoonlijke schatkaart hebt.
Het leven laat je namelijk EXACT weten wat er aan de hand is in je bewustzijn en wat je zou mogen veranderen om naar het next level te shiften.

De vraag is: ben je bereid om te luisteren?
Ben je bereid om het te gaan ZIEN?
En nog belangrijker: ben je vervolgens ook bereid om te doen wat er voor nodig is?
Ben je bereid om de ACTIES te nemen.

Voor mij was het heel duidelijk waarom deze crisis kwam: “Pak de regie terug. Want jij bent de enige Creator van jou realiteit!”
En ik heb persoonlijk ook direct gehandeld naar die boodschap.
Een dag of 10 ben ik in een proces geweest omdat ik even moest herkalibreren met zaken als: “Wat is er aan de hand? Wat gebeurt hier precies?”

Ik kijk geen nieuws en lees geen kranten dus ik had niet zo veel meegekregen van de toenemende informatie over corona. Op een gegeven moment kreeg ik bezoek van mijn ooms en tantes die iets zeiden als: “Ze” zeggen dat we beter niet moeten zoenen in verband met het virus. En ik dacht nog: “Wat een onzin. Dat zal allemaal wel loslopen.”
En goed 2 weken later was het land in rep en roer en het is er niet heel veel beter op geworden in de tussentijd.

Wat er EIGENLIJK gebeurt is dat de frequentie van de aarde aan het verhogen is.
We ZIJN in de kern bewustzijn.
Onze reis op aarde is een reis van bewustzijn.
Maar niet heel veel mensen zijn zich daar (nog) bewust van, hoewel het er steeds meer en meer worden nu door deze grote ontwaking.
Er is een groot, collectief Bewustzijn en we hebben allemaal ons eigen, individuele bewustzijn (onze Ziel.)
En het bewustzijn dat we zijn staat eigenlijk aan het roer van deze reis.
En als dat bewustzijn bepaald dat er groei mag komen, dan komt er groei.
In bewustzijn wordt een verlangen gecreëerd en de frequentie wordt verhoogd en de fysieke realiteit mag vervolgens meeshiften.

En wat er gebeurt is, zodra de frequentie van je bewustzijn niet meer matcht met de frequentie van je fysieke zelf, dan ontstaat er een extreem ongemakkelijk gevoel in je lichaam.

Je voelt je uit balans en niet afgestemd.
Dit komt heel vaak voor, maar de meeste mensen zijn zich hier niet bewust van.
Meestal gaat het om kleine sprongetjes die we nemen en soms om grote persoonlijke sprongen en soms gaat het dus om een collectieve sprong, zoals nu.

Herkenbaar als je kijkt naar het boek ‘oei ik groei’ met een “sprongetje?” We zijn echter nooit klaar met “sprongetjes.”

En heel simpel: wat doe je als je kind een sprongetje heeft? Je geeft het de ruimte. Je helpt het waar nodig is. Je probeert kalm te blijven, hoe moeilijk en frustrerend de situatie ook is, want je weet dat je kind er doorheen gaat komen.
Je weet dat het tijdelijk is.
Je weet dat als je kind heeft geleerd wat het heeft geleerd dat het weer helemaal terug in balans komt, alleen dan met meer vaardigheden en meer zelfvertrouwen en als een nieuw persoontje.

Je kindje is er niet zo rustig onder. Die voelt zich EXTREEM gefrustreerd.
Die voelt dat er iets is wat hij of zij wil doen of leren en het lukt maar niet.
Dat uit zich in driftbuien, het liefste midden in de supermarkt waar hij of zij met iedereen die het maar wel of niet wil zien zijn onvrede kan delen.
Het uit zich in terugtrekken, mensen wegduwen en met dingen gooien (het liefste uiteraard groen of rood eten wat VOL tegen je plafond aangaat) en ga zo maar door.

We weten het allemaal. Het is normaal. Ja, het is extreem frustrerend als je kind door een sprongetje gaat. Het vraagt ALLES van je om rustig te blijven en zowel je kind als jezelf er goed doorheen te leiden.
Als mijn dochter door een sprongetje ging was ik er in het begin vrij relaxt onder. En precies op het moment dat ik bijna geen geduld meer had en ik me afvroeg of dit ECHT wel een sprongetje was of dat ik iets rampzalig had verpest als moeder, brak ze er doorheen en was ze weer haar vrolijke zelf.
Ik had dan we even tijd nodig om bij te komen maar zij was helemaal ok. Alsof er nooit iets was gebeurt. Alleen kon ze meer en was ze gegroeid in alle opzichten.

Ik heb in het verleden wel eens gedacht om een “Oei ik groei” voor volwassenen te maken. Want sprongetjes houden nooit op.

We zitten in het midden van een collectieve sprong.

Maar in plaats van dat we geduldig en liefdevol de space houden en onszelf geven wat we nodig hebben.
In plaats van dat we onszelf afvragen: “Wat zal dit van ons willen of vragen? Waar zouden we doorheen mogen groeien? Wat werkt niet meer in ons leven en ons lichaam en ons zijn waar we nu afscheid van mogen nemen zodat we straks meer ZIJN en meer kunnen?”

Krijgt de wereld een massale driftbui.
MIDDEN in de supermarkt.

Helaas is de ouder waar we naar kijken voor hulp en begeleiding geen liefdevolle ouder die de space houdt (Zoals de Creator)
Mensen kijken naar de narcistische ouder (in de vorm van de overheid) die eigenlijk OOK niet weet wat het met de situatie aanmoet en die uit pure onzekerheid roept:

“Ga naar je kamer” roept de narcistische ouder.
Kortom: lockdown.
“Het is voor je eigen bestwil.”

Dat zei Bob nog toen we buiten aan het wandelen waren. Veel ouders sturen hun kinderen naar hun kamer als ze niet weten wat ze met de situatie aanmoeten in de hoop dat het dan “overwaait” of dat ze in de tussentijd uit kunnen puzzelen wat ze met de situatie aanmoeten.
En wat doen kinderen als ze naar hun kamer worden gestuurd?
Het grootste deel zal braaf luisteren en zijn of haar gedrag proberen te verbeteren omdat ze willen dat papa en mama van hun blijft houden en ze denken dat ze op die manier liefde en goedkeuring kunnen krijgen.
En kleiner deel komt in opstand en vlucht uit het raam.

Dat zie je nu ook gebeuren:
En relatief klein deel komt in opstand, laat de narcistische ouder weten het er niet mee eens te zijn en komt in verzet.
Een groter deel is onmiskenbaar loyaal aan de narcistische ouder en gaat er van uit dat papa en mama weten wat het beste is en dat straks alles weer ok is.
Slechts een klein deel keert zich naar de liefdevolle ouder in zichzelf: God en leidt zichzelf er liefdevol doorheen.

Alles is symboliek uiteraard. Dus wat ik hier schrijf bedoel ik niet als een oordeel.
Uiteindelijk gaat het erom dat we leren observeren en ons bewust worden wat er gebeurt en hoe dat een spiegel is van onze binnenwereld zodat we kunnen helen, shiften en nieuwe keuzes gaan maken.
En niemand staat ook BUITEN wat we gecreëerd hebben. Ik ook niet en jij ook niet.

We ZIJN de overheid en we ZIJN de narcistische ouder. Niets staat buiten ons.
Maar we zijn OOK die Goddelijke energie en ook die wordt vaak ontkent.

We zien en ervaren dit allemaal op een verschillende manier en dat is helemaal ok. Het gaat er om dat we open en eerlijk gaan communiceren.
Dat we gewoon objectief kijken wat er aan de hand is en onze verantwoordelijkheid nemen om SAMEN aan een nieuwe maatschappij te werken waarin iedereen zich thuis voelt.

Het is exact wat er op de Matrixborden staat: alleen SAMEN krijgen we Corona er onder.

Echter zie ik “samen” op een nog iets diepere manier.
Het heeft niets te maken met “samen” de regels van de overheid opvolgen.
Het heeft te maken met gaan zien dat we allemaal EEN zijn en ons bewust worden van de diepere laag en het grotere geheel.

EN … als we het over symboliek hebben. Grappig detail dat het een MATRIXbord heet hoe de overheid communiceert met mensen op hun reis, aangezien ze meestal langs de kant van de weg staan.
En de fysieke wereld eigenlijk een MATRIX is, als in de film de Matrix.

Dus, als we even verder borduren op de sprong in bewustzijn die de wereld aan het maken is….

Groei in bewustzijn gaat altijd gepaard met het loslaten van lagere energieën.
Maar om die lagere energieën los te mogen laten, moeten ze eerst zichtbaar worden en naar de oppervlakte komen.
Enerzijds gebeurt dat “van binnen.” Dus in je lichaam ervaar je dat als een toenemende mate van disbalans, angst, een ongemakkelijk gevoel of emoties waar je geen controle over lijkt te hebben.

En aangezien de fysieke realiteit een spiegel is van onze binnenwereld (dus ons bewustzijn) komt er ook in de fysieke wereld van alles omhoog.
In dit geval dus onder meer een virus.

Het komt omhoog zodat het gezien, gehoord en gevoeld mag worden.
Zodat we het kunnen helen en shiften en er liefdevol doorheen kunnen bewegen.
En zodat we vervolgens nieuwe beslissingen kunnen nemen op basis van ons bredere bewustzijn.

Dat is wat de Ziel wil.
Het Ego wil echter maar EEN ding: zo snel mogelijk van het oncomfortabele gevoel af.
En dat doet het Ego door alle emoties, angsten en gevoelens naar buiten te projecteren.
Er IS echter geen “buiten” want we zijn allemaal EEN, dus het Ego projecteert het feitelijk op andere delen van zichzelf.

De kunst van bewustzijnswerk is om dicht bij jezelf te blijven.
Om te voelen wat je voelt en je bewust te worden wat er nu eigenlijk in je omgaat.
En vervolgens om te gaan zien hoe jouw buitenwereld eigenlijk een spiegel is van wat er van binnen in je omgaat.

Maar dat zijn mensen niet gewend.
Ze hebben zichzelf aangeleerd om gevoelens te ontkennen.
Ze hebben zichzelf het verhaal aangepraat dat ze apart zijn van elkaar en dat er geen echte verbinding is tussen hen en de ander, behalve dan wat je met je ogen waar kunt nemen.

De symboliek van het geloof in separatie is de maatregel die genomen is om 1,5e meter afstand van elkaar te houden en geen sociale bijeenkomsten meer te hebben.

Maar alles wat je naar buiten toe projecteert vanuit je binnenwereld, dat manifesteert zich.
DAT is hoe mensen manifesteren. Ze projecteren hun binnenwereld naar buiten toe en dat is wat ze waarnemen.

Maar mensen zijn gaan denken dat de projectie ECHT is.
Ze zijn gaan denken dat ze hun lichaam en geest zijn en dat alles wat ze om zich heen zien en ervaren “toeval” is.

En vervolgens zijn ze allerlei mechanismen gaan proberen uit te vinden om “controle” te houden op wat ze in de fysieke wereld waarnemen.

Dat zie je nu ook gebeuren.
Regel na regel wordt ingezet om het virus onder “controle” te krijgen.

Als je gaat kijken wat er echt aan de hand is dan is het ECHT lastig om logisch te zien wat er precies aan de hand is.
Er zijn veel regels die elkaar tegenspreken.
Er zijn veel onderzoeken die andere zaken weergeven en exact het tegenovergestelde aangeven.
Er zijn veel verschillende theorieën over wat er nu echt aan de hand is en de reden achter het virus.

Het is onduidelijk om exact te zien wat oorzaak en gevolg is, hoewel iedereen uiteraard heel zeker weet dat zijn of haar visie de beste is 😉

Wat voor mij als bewustzijnswerker HEEL logisch is omdat acties niet creëren. Alleen Bewustzijn creëert.
Maar goed, DAT kun je niet in een onderzoek vastleggen. Dat kun je alleen maar ontdekken door jezelf en het leven en God te leren kennen.


Maar aangezien het bewustzijn over het virus all over the place is, zie je dat ook in de buitenwereld. Het is een grote chaos.
En iedereen heeft zijn eigen bewustzijn, dus al die verschillende zaken kunnen allemaal waarheid zijn.

Steeds meer zaken worden bedacht en geïmplementeerd om het virus te “controleren.”
En er zal beslist in mensen wat meer rust komen. Mensen zullen denken: “Oh er wordt gelukkig van alles aan gedaan, dus het zal nu wel weg gaan.”

Maar het zijn niet de acties die genomen zijn, het zijn mensen hun eigen gedachten en overtuigingen over het virus wat er voor gaat zorgen wat het gaat doen.
Daarom kan het ook zo zijn dat de een nauwelijks ergens last van heeft en bij de ander zijn of hele leven onderuit ligt.
Omdat we niet alleen een collectief bewustzijn hebben, maar ook een individueel bewustzijn.

Dus mijn boodschap van 2 maanden geleden is nog steeds hetzelfde:

Wil je hierin iets veranderen? Pak ZELF de regie in handen.
Hou op met naar de overheid te kijken. De overheid is niets meer dan een manifestatie van het collectieve bewustzijn.
Maar als je ZELF de gehele regie neemt over je leven, zul je gaan zien dat de overheid niet echt invloed kan hebben op jouw leven. Alleen jij kan invloed hebben op jouw leven.

En als we op een groot niveau iets willen veranderen aan de maatschappij en hoe ons land geleid en bestuurd wordt, dan zullen we een voor een op moeten staan en de volle verantwoordelijkheid moeten nemen over ons bewustzijn.

Een van de BESTE manieren om dit te doen is om je Missie te gaan leven.
Hoe meer je je Missie leeft, hoe krachtiger je wordt en hoe meer je je laat leiden door wat je in je hart voelt dat er moet gebeuren.
Hoe dieper je connectie met de Creator ook zal gaan worden EN hoe meer je leert om zowel jezelf als het grotere geheel tot dienst te zijn.

Het is mijn Missie om mensen te helpen om hun Missie te leven en er een Missie Business omheen te bouwen.

Wil je hier meer over weten vraag dan een van de gratis trainingen aan.
Deze vind je hier.