Marketing is voor veel bewuste en spirituele ondernemers iets dat vaak veel obstakels en angsten met zich mee brengt.
Ik heb er vorige week ook nog een blog over geschreven, waar magnetische marketing echt om draait. Deze blog kun je HIER vinden.

In deze blog wil ik je helpen om vanuit een heel ander gezichtspunt naar de grootste marketingblokkades te kijken, namelijk vanuit het gezichtspunt van LIEFDE.
Liefde is de grootste creërende en transformerende kracht die er is.

Maar als mensen aan marketing denken, denken ze niet direct aan liefde. En dat is denk ik juist een beetje het probleem.
We creëren onze realiteit met ons bewustzijn.
In mijn Oneindig Bewustzijn Coaching programma leer ik mijn klanten over de niveaus van Bewustzijn. Iedere emotie, iedere gedachte en eigenlijk ALLES in onze realiteit vibreert op een bepaalde frequentie. Hoe hoger de frequentie, hoe aantrekkelijker het is voor andere mensen, dus OOK voor je klanten.
En voorbij de frequentie van 500: de frequentie van liefde, lossen negatieve en lagere energieën automatisch op.

Laten we dus eens vanuit dit perspectief naar een aantal van de grootste marketing blokkades kijken.

1. “Ik wil me niet opdringen.”

Veel ondernemers houden zich in met marketing, of dat nu via social media is, of het versturen van een nieuwsbrief of verkoop via een salesgesprek omdat ze zich niet op willen dringen.
Vaak hebben mensen het gevoel dat ze “te veel” zijn. Het is een van de blokkades die ik bij veel mensen zie.
Onthoud maar dat de dingen waar jij mee zit, niet uniek zijn voor jou. We zijn in essentie allemaal EEN, dus we gaan allemaal door dezelfde transformatie heen, ook al uit zich dat anders bij de een dan bij de ander.

Dit is overigens ook de sleutel tot het helen en loslaten van een HOOP marketingblokkades: Het gaan ervaren dat we allemaal EEN zijn en dat we dezelfde diepe wensen, verlangens en behoeften hebben.

Als we leren over marketing, dan leren we vaak over “trucjes” en manieren om iets te bereiken. Maar dat komt vooral vanuit het hoofd en DUS vanuit het Ego. Er ligt een HELE diepe wereld daaronder.
De wereld waarin we allemaal een verlangen hebben om het diepste van onszelf te delen en het diepste te ontvangen wat iemand te delen heeft: liefde.
Als jouw marketing OPRECHT vanuit liefde komt, dan zul je nooit “te veel” zijn of je “op kunnen dringen.”
Het is de ENERGIE waarmee je naar mensen toekomt, niet WAT je doet of HOEVEEL je naar ze toe stuurt.
Als jij bang bent dat je te veel bent of dat het mensen overspoelt, dan zullen ze dat naar je terug reflecteren.

En stel, je mailt je klanten bijna iedere dag, zoals ik, dan krijg je natuurlijk wel eens een reactie van mensen dat je te veel mailt. En dat is ok. Dan schrijf je ze met liefde uit. Ze zijn niet op de plek waar ze met je resoneren en dat is OK.
Jij wilt ook niet iedereen volgen.
Jij wilt ook geen relatie met “zomaar iemand.”
Jij wilt OOK geen vrienden zijn met iedereen.
Dus geef andere mensen die zelfde ruimte en besteed je aandacht, tijd en energie aan mensen die WEL met je resoneren.

En hier moet je jezelf even op trainen. Het Ego wil HEEL graag op de barricades springen en van alles roepen over mensen die kritiek hebben of afstand van je nemen.
Dat komt omdat het Ego geen besef van eenheid heeft. Het Ego ziet deze mensen als “anderen” en niet als “andere zelven.”
Maar hoe meer aandacht je er aan besteed, hoe meer kritiek je krijgt. LAAT HET GAAN.

Je innerlijke vrede zou belangrijker moeten zijn dan welke vorm van drama dan ook.
Heel je eigen emoties en weerstanden, bijvoorbeeld door het gebruiken van mijn shift oefening die je helemaal gratis kunt krijgen bij mijn Ultieme Manifestatie programma, via DEZE link.
Maar laat hen in liefde los.

Om echt vanuit liefde te gaan creëren is een reis.
Het kan helaas NIET het zoveelste “marketing trucje” worden.
Je kan niet denken: “Hoe kan ik nu liefde in mijn marketing gaan leggen zodat ik me beter voel en zodat ik mijn klanten beter kan bereiken en zodat ze gaan kopen.”
Het zijn allemaal legitieme vragen, maar die staan los van jouw groei in bewustzijn.
Shiften naar de energie van liefde vraagt feitelijk om je angsten los te laten en te transformeren en dat is een reis van dagelijkse spirituele oefening en dagelijks innerlijk werk.

Als je gaat creëren vanuit liefde, dan leer je om je resultaat los te koppen van wat je creëert.
En ja, dat gaat TOTAAL in tegen wat ieder business coaching programma je leert.
Maar dat zijn de Wetten van Creatie:

Acties creëren niet, alleen bewustzijn creëert.
Of je acties manifesteren waar je naar verlangt ligt aan jouw GELOOF dat je acties creëren en wat jij DENKT dat je moet doen om bepaalde resultaten te bereiken.
Of je vervolgens geld ontvangt, dat ligt ook weer aan je BEWUSTZIJN over geld.

Als jij geloofd in jouw marketing systeem en je vindt het fijn om je acties iedere dag uit te voeren en je hebt een gezond geldbewustzijn, dan is 1+1+1 gewoon 3.
Als een van die componenten mist, dan heb je problemen met manifesteren.
Maar dat ligt niet in de eerste instantie aan WAT je doet.
Want acties ZIJN al een manifestatie op zich.

Hoe dat exact werkt, zal ik verder uitleggen tijdens mijn online workshop Magnetische Marketing die morgen plaats gaat vinden.
Hij wordt opgenomen als je er niet live bij kunt zijn.

Nog een GROTE blokkade die ik vaak bij mensen zie is de gedachten die ze hebben OVER hun klanten.

2. Wat denk je ECHT over je klanten?

Everyone is you pushed out is een welbekende uitspraak in de wereld van Creatie, die oorspronkelijk komt van Neville Goddard.
Er is EEN bewustzijn en we staan allemaal in verbinding met elkaar op het niveau van bewustzijn.
IEDERE gedachte heeft een consequentie. Dus wat denk je dat er gebeurt als je dit soort dingen over klanten denkt:

Mijn klanten hebben geen geld.
Mijn klanten zijn er “nog niet klaar voor.”
De markt is er nog niet klaar voor.
Mijn klanten zijn vermoeiend want ze moeten bij de hand worden genomen.
Mijn klanten nemen te weinig actie om echt resultaat te halen.
Mensen begrijpen niet wat ik bedoel.

En dat gaat HEEL ver door. Want het zijn niet alleen de gedachten die je denkt over je klanten die van invloed zijn, maar de gedachten over IEDEREEN. Want mensen zijn “gewoon mensen” voordat ze klanten worden en die kans moeten ze wel krijgen.

Zo had ik vroeger echt een grote mensen angst. Ik was constant bang dat mensen me zouden afwijzen, me pijn zouden doen of wat dan ook.
Ik merkte dat mijn lichaam een constante stress reactie had. Ik was constant klaar om in de aanval te gaan of te vluchten.
Dat was VOOR de tijd dat ik met mijn business bezig was. Dat hield me tegen om ÜBERHAUPT dingen te gaan delen.
In de afgelopen jaren heb ik die angst stap voor stap losgelaten. Ik ben gaan zien dat we allemaal EEN zijn. Ik hoef nergens bang voor te zijn want mensen dagen op als een spiegel van mijn bewustzijn. Dus als ik getriggerd wordt door mensen, dan zit er iets in MIJ dat die trigger veroorzaakt en zodra ik dat heb geshift, dan is de energie tussen mij en die persoon weg en dan vallen ze OF uit mijn realiteit OF ze draaien bij.
Nogmaals; de shift oefening kan je hiermee helpen.

Bij iedere shift die je maakt, shift je meer in de richting van liefde.
Hoe meer liefde je BENT, hoe magnetischer je bent voor andere mensen.
En dat hoeft niet te betekenen dat je een grote groep mensen krijgt die je gaat volgen, nee het betekent dat je magnetisch gaat zijn voor JOUW soulmate klant. Voor de personen die bij JOU horen te zijn.
Dat is het enige dat belangrijk is aan het einde van de dag.

3. Je hoeft je niet te bewijzen en je hebt geen validatie nodig. Je moet überhaupt niets NODIG hebben van je klant!

Wat ik vaak zie (en wat ik zelf een TON keer heb gedaan) is dat mensen marketing gebruiken om validatie te vragen.
Ze plaatsen posts en ze hebben de likes nodig, want als ze geen likes krijgen, slaat de onzekerheid toe.
Ze gooien hun ziel en zaligheid in een blog en als er niemand reageert, tuimelen ze in een lichte depressie.
Of ze doen een lancering en schieten direct in de stress dat ze geen aanmeldingen krijgen.

Maar dit is wat het is: als je klanten het gevoel hebben dat je maar IETS van ze nodig hebt, zullen ze je afwijzen.
Of het nu nodig hebt dat je klanten je geld geven of validatie of bevestiging of ZELFS dat ze bepaalde resultaten MOETEN behalen.

“Maar Maartje, ik heb toch geld nodig en dit komt toch van mijn klanten?”

Nope. DAT is dus de leugen. ALLES wat je OOIT “nodig” hebt, komt maar van EEN plek: de Bron van alle Creatie: God.
Als je leert om een relatie met De Creator te ontwikkelen en als je leert hoe jouw bewustzijn (dat verbonden is en voortkomt uit het bewustzijn van Al dat Is – AKA God) creëert, dan ga je zien dat geld misschien VIA mensen komt, maar niet VAN mensen.
Want we zijn EEN bewustzijn, dus mensen doen niets anders dan reageren op jouw bewustzijn.
Als je marketing doet vanuit de overtuiging dat je ook maar IETS nodig hebt van je klanten, dan voelen ze dit onbewust en zullen ze niet komen.
Die energie is afstotend.

God zorgt voor jou.
God vult je op met liefde en zorgt er voor dat je krijgt waar je om vraagt.
En dat is dus heel belangrijk: dat je aan God gaat VRAGEN waar je naar verlangt. Want je hebt vrije wil en God staat tot jouw beschikking en God zal zich nooit bemoeien met jouw vrije wil. Dus als jij nergens om vraagt, dan kan er ook niets komen.

En als je nu heel veel weerstand voelt, bij wat ik schrijf over God, dan durf ik te wedden dat dat doorwerkt in je relaties met andere mensen.
Dan zul je het super moeilijk vinden om dingen aan te nemen van mensen.
Je hebt waarschijnlijk de overtuiging dat je het “zelf” moet doen.
Je denkt dat je je op een bepaalde manier moet “gedragen” om dingen voor elkaar te krijgen bij mensen. Bijvoorbeeld: ik moet hard werken om geld te krijgen van mensen.
Je Ego zal je ook vertellen dat dit waarschijnlijk niet gaat werken. Want het klinkt misschien “vaag.” Het is ontastbaar, hoe zal dat OOIT resultaat hebben?
Hoe zit het dan met je PLAN?
Je moet toch weten wat je moet doen?
Je hebt toch duidelijkheid en helderheid nodig????

Ja, dat is dus de moeite van het onderzoeken waard.
De vraag is: wat voelt ECHT goed voor je?
In hoeverre kun je je overtuigingen veranderen?
In hoeverre wil je ZELF de controle of regie houden of ben je er klaar voor om God te laten doen wat ie super graag wil doen voor jou?

Ik weet dat er mensen zijn komen tot leven bij het hebben en uitvoeren van een plan en dat is dan perfect, dan volg je OOK je ziel.
Bij mijn klanten is het doorgaans het tegenovergestelde. Ik weet wel een klein beetje wat ik komende maand ga doen, en ik heb wel flarden voor een grotere visie, maar ik creëer eigenlijk echt het beste IN ieder moment.
Ik vind het fijn om gewoon met de flow mee te gaan en mijn business zo in te richten dat dat ook KAN.
Ik heb mijn business zo ingericht dat het verhogen van mijn vibratie altijd mijn nummer 1 prioriteit kan zijn. Ik heb daar space en tijd voor nodig en ik functioneer niet goed als ik mijn dagen vol plan met allerlei afspraken en netwerk bezoeken of social media of WAT dan ook.

Mijn marketing ziet er in die zin heel simpel uit:

Ik hou van schrijven, dus ik schrijf veel blogs.
Ik HOU van programma’s creëren, dus ik creëer en lanceer veel programma’s.
Mijn VA zet af en toe een FB advertentie in zodat ik een beetje aan mijn e-mail lijst kan werken en dan vind ik upviral een fijne tool. Ik merk dat mensen graag dingen voor me willen delen, vooral ook omdat ik zo veel deel. Ze vinden het over het algemeen fijn om iets terug te doen voor me.
Mailen vind ik ook fijn en werkt goed voor me, dus daar maak ik dankbaar gebruik van.
Ik mail mijn blogs met meestal een PS aan het einde met wat er speelt in mijn business en daar melden mensen zich vervolgens voor aan.
In dat geval komen er eigenlijk iedere dag wel nieuwe klanten. Soms betalen ze 17 euro en soms 6000 euro, het ligt er een beetje aan waar ze voor kiezen.

Social media is niet helemaal mijn ding. Ik deel wel af en toe op facebook, maar mijn energie zit er niet echt op.
facebook gebruik ik nog het meeste, daar deel ik consequent mijn blogs. Dat is gewoon een kwestie van knippen en plakken. Ik deel heel af en toe iets op instagram of linkedin, maar niet consequent, want dan moet ik met links gaan werken en moet ik wachten totdat mijn team mijn blogs op mijn site heeft gezet en dan ben ik meestal al weer met mijn aandacht bij het volgende. Daar heb ik geen geduld voor 😉
Ik heb vaak gedacht om helemaal te stoppen met Social media, maar dat voelt ook nog niet helemaal afgestemd, dus ik laat het voor nu maar even zo.
Ik weet dat het niet uitmaakt wat ik doe, als ik maar geloof dat mijn marketingstrategie werkt. EN die werkt. Dus waarom zou ik iets anders doen dan wat ik nu doe? Behalve als ik me GEÏNSPIREERD voelt om iets anders te doen.
En geloof me, ik heb het allemaal “geprobeerd.” alle strategieën en technieken. En het kostte me alleen maar tijd, energie, geluk en innerlijke vrede en het leverde niet structureel meer op. Dus ik hou het lekker bij deze basis.

Is er verder NIETS anders dat ik doe? Zeker wel. Ik ben er wel mee bezig dat mijn content gewoon GOED is. Ik investeer veel tijd en energie en ook geld in mezelf en mijn ontwikkeling zodat ik op kan komen dagen op het HOOGSTE niveau. Maar dat heeft te maken met mijn energie en mijn kennis, niet met hoeveel uur ik werkt. Voor Creatie bestaat tijd niet.
Er is absoluut geen verband tussen het aantal uren dat je werkt en de hoeveelheid geld die je verdient.
Ik denk nooit dat ik me “in moet houden.”
Ik ben niet bezig met “trucjes” of wat dan ook. ALS ik dat doe voel ik me yukkie en voel ik dat ik mensen niet echt respecteer. Het voelt als een belediging van hun intelligentie. EN ik knap er zelf ook op af.
Ik gun anderen ook hun succes en ik moedig altijd iedereen aan, alhoewel ik probeer om niet hun verantwoordelijkheid van hen over te nemen.

En zo zijn er nog een paar dingen die ik doe die echt heel goed voelen voor me en die ik ook zie dat fijn ontvangen wordt door andere mensen.

Wil je hier meer over weten vraag dan een van de gratis trainingen aan.
Deze vind je hier.