Gisteren hebben we het in de groep van mijn Oneindig Bewustzijn Coachingsprogramma ook gehad tijdens de wekelijkse Coaching Call over het Corona virus.

Iemand vroeg: wat zijn jouw gedachten er over?

Normaal zou ik iets dergelijks gewoon proberen te negeren. Waar je aandacht aan geeft, daar krijg je immers meer van en niet alles hoeft gehoord, gezien of geanalyseerd te worden.

Mijn uitgangspunt is dat als iets je aandacht WIL en als de Creator WIL dat je er iets mee doet, dan blijft het wel in je bewustzijn en dus in je realiteit.
Dat was dus duidelijk het geval. Want ook al kijk ik geen tv en luister ik niet naar de radio en ben ik amper op social media, ik kwam er niet omheen. Iedereen had het erover.
Toen het virus zich in het begin presenteerde, toen voelde ik “iets” in mijn lichaam, maar kon het nog afwenden zoals ik dat altijd met de eerste symptomen van griep doe: mijn cocktail van echinaforce, een sterk amerikaans vitaminepreparaat en even naar binnen keren om te kijken waar ik uit balans ben.
Maar gisteren kon ik er niet omheen: ik had keelpijn en een zwaar hoofd en een zwaar lichaam.
Alleen mijn vitaminecocktail werkte niet meer.
Het was tijd om eens ECHT goed te gaan kijken wat dit virus me wilde vertellen. Wat de “boodschap” is.
En in deze blog zal ik mijn inzichten delen.

Ik wil ook graag DIT mooie artikel delen, wat een aantal dingen vrij helder uitlegt:

Dit artikel heeft een hele mooie intentie: kies voor liefde over angst

Ik moest helaas mijn 2 daagse retreat afzeggen omdat ik zelf ziek was geworden. Iemand zei me dat ik daarmee voor angst had gekozen in plaats van voor liefde.
Ik zie dat zelf anders.

De Creator probeert je altijd eerst voorzichtig iets te laten zien.
Al 2 weken terug kreeg ik bezoek en was het een groot “thema.”
De Creator zal eerst je aandacht proberen te krijgen door dingen “op een afstandje” je leven in te brengen.
Een “gevoel.”
Een gesprek.
Dingen die je leest of hoort of ziet.

En nadat ik 2 weken lang alles probeerde stelselmatig te negeren onder het mom van: “Waar je aandacht aan besteed, daar krijg je meer van, DUS ik negeer het.”
Kwam “het virus” (Of: de energie van het virus, de boodschap) NOG dichterbij: het kwam IN mijn lichaam.
Nou ja, technisch gezien kan ik ook een “gewoon” griepje hebben. Laat het duidelijk zijn dat ik niet te ziek ben om een blog te kunnen schrijven, maar ik ben niet fit.

Dus heb ik “gekozen” voor angst? Nee.
Ik heb alleen OOK niet gekozen om met mijn volledige bewustzijn te kijken wat er nu precies aan de hand is.
Ik ga pas kijken wat dit van me vraagt nu ik er ECHT niet meer omheen kan.

En dat is hoe het meestal werkt.

We proberen te ontwijken wat er ECHT aan de hand is, TOTDAT we niet anders kunnen en de befaamde wake-up call krijgen.

Een wake up call heeft eigenlijk altijd te maken met verlies. Je wordt geconfronteerd met verlies van iets dat je dierbaar is, iets waar je je identiteit aan vast hebt gekoppelt, dus daarna MOET je wel gaan kijken wat er ECHT aan de hand is.
Dit kan een verlies zijn van een persoon (dood of scheiding) een droom, je business of baan, je gezondheid, je vrijheid, je veiligheid of wat dan ook.

Na het verlies van hetgeen wat ons dierbaar is of waar we onze identiteit aan gekoppelt hadden, kunnen we niet anders dan kijken naar wat er echt aan de hand is.
Misschien volgt er eerst een periode van rouw, een periode dat het Ego nog vast wil klampen aan wat het kende of alsnog de situatie wilt ontvluchten, ontkennen of negeren, maar dan komt toch die volgende stap.

En die volgende stap is dus om op een dieper niveau, op het niveau van bewustzijn en overtuigingen te gaan kijken waarom je deze realiteit nu waarneemt.

Want de buitenwereld is een spiegel van de binnenwereld.
Wat we waarnemen in de fysieke wereld is een projectie van ons bewustzijn.
Net als in de film de Matrix (alleen dan net iets anders.)

Ik zag dat veel van mijn klanten en vrienden door soortgelijke processen gingen als ik zelf.
En door observatie, gesprekken en mijn kennis van bewustzijn, overtuigingen en energie zie ik dat het ongeveer hier op neerkomt:

Als het gaat om iets als het Corona Virus, dan zijn er verschillende niveaus van bewustzijn. Want je hebt iets wat in jouw individuele bewustzijn speelt, maar tegelijkertijd werkt het door op grotere schaal.

Dus eerst wat er op individueel niveau aan de hand is.
Let wel: dit is MIJN interpretatie. Kijk wat resoneert en kijk wat er bij jou aan de hand is.

Je kunt hierbij nooit zeggen: “Oh, ik ben niet ziek, dus dit is niet op mij van toepassing.” ZODRA iets in jouw bewustzijn is, is het OOK jouw Creatie.
Iedere Creatie en gebeurtenis vibreert op een bepaalde frequentie. Hoe “dichter bij” een bepaalde situatie is, hoe meer je resoneert MET die frequentie.

Dus als je niet ziek bent, dan resoneert je niet OP die frequentie, maar als je dit leest of er met andere mensen over praat, dan is het nog steeds een uitnodiging van de Creator om echt even eerlijk naar jezelf te zijn wat je herkent uit wat ik zo ga delen, zodat je ook gezond BLIJFT en zodat we samen, als collectief, aan herstel kunnen werken.

Dus wat heb ik zien gebeuren de laatste tijd dat bijdraagt aan deze ontwikkeling en de uitbraak van dit virus:

Dat mensen de regie uit handen aan het geven zijn.

Dat kan op veel manieren, maar ik help voornamelijk Krachtige Creators met het realiseren van hun dromen, dus daar ga ik in deze blog specifiek naar kijken. Pas het gerust toe naar situaties waarin jij de regie uit handen geeft.

Bij bijna AL mijn klanten, vrienden en ook in mezelf zie ik het volgende patroon:

Er is iets dat ze HEEL graag willen bereiken.
Ze hebben er HEEL veel moeite voor gedaan en ze hebben er heel hard voor gewerkt en wat ze ook hebben gedaan, ze komen voor hun gevoel niet dichterbij.
Ze raken juist eerder verder verwijdert van zichzelf.

Ze zijn hun connectie met de Bron (Met God, de Creator) kwijt geraakt.
Er zit een diepe overtuiging achter van separatie en er zijn bepaalde overtuigingen in hen waardoor ze de regie uit handen geven:

Ze denken dat ze ZELF hard moeten werken voor wat ze willen.
Of ze geloven dat het niet oké is om voor je eigen dromen of je eigen waarheid of verlangens te gaan als het daarmee lijkt alsof je andere mensen “tekort” doet of teleurstelt.
Of ze houden zich in uit angst voor oordelen van andere mensen.
Of ze geloven onvoldoende in zichzelf en hun Creatiekracht (en dat kan ook door een van bovenstaande redenen komen.)
Kortom: ergens geven ze de regie voor hun eigen leven weg.

Maar in essentie zijn we niet alleen een mens maar ook en vooral bewustzijn.

Alles en iedereen is door een onzichtbaar veld met elkaar verbonden en we staan ook constant in verbinding met de Creator.
Verlangens die we hebben komen in essentie niet van ons, als mensen. Ze komen VAN de Creator VIA ons.

Om echt de meest Krachtige Creator te worden die je maar kan zijn is het dus nodig om die intense Co-creatie MET de Creator aan te gaan. (En noem wat ik hier de Creator noem gerust het Universum, God, Liefde of de Bron of wat voor jou werkt.)
Het gaat er om dat mensen weerstand bieden om zich over te geven aan de Bron van alle Creator, aan Liefde.

En hier lopen mensen nu op vast.

Er is een intense angst om los te laten en vertrouwen uit handen te geven aan de Creator of aan liefde.

En dat zie je ook in de buitenwereld, bij dit Coronavirus gebeuren.
Maatregel na maatregel wordt geïmplementeerd om het virus ”te bestrijden.”
En er is natuurlijk niets mis met preventie en bewust omgaan met gezondheid.
Het is de emotie en de paniek er achter die geen bijdrage gaat zijn.

Maar die emotie en die paniek is er omdat er nog nauwelijks bewustzijn is dat we dit ZELF creëren.

Ik weet dat dit voor veel mensen iets is wat lastig te begrijpen is. Ik hoor iedere maand wel vragen als: ik begrijp dat ik dit en dat zelf creëren maar hoe zit het dan met kanker en andere heftige gebeurtenissen? Die creëren we toch niet zelf?
En dan zal ik, net als iedere andere bewustzijns leraar, tegen je zeggen: Ja, die creëren we wel zelf. Niet bewust, maar zeker onbewust.

Is dit SIMPEL om te veranderen?
Nee. Zeker niet. Dat is ook de reden dat mensen het liever wegwuiven en afdoen als “onzin” of “nepperij” of naar mensen die dit leren verwijzen als een “charlatan” of iets dergelijks.

Het is simpeler om te denken dat we dit op kunnen lossen met een medicijn of het sluiten van de grenzen, dus met ACTIE alleen.

Mensen houden er over het algemeen niet van om echt naar binnen te keren.
Dat komt omdat ze zich nog voornamelijk identificeren met hun menselijke zelf. En als ze dan naar binnen gaan keren en ze vragen zich af: “Wat zit er in mij dat dit creëert?” dan komen ze vaak terecht in de energie van schuld en schaamte.

En dat is de laagste energie op de schaal van bewustzijn en mensen doen er alles aan om daaruit te blijven.
Ze zijn niet bereid om dat gevoel te ontvangen, er eerlijk naar te kijken en te transformeren in liefde, dus projecteren ze het naar buiten toe.
Dan geven ze andere mensen of groepen mensen de schuld. Of de maan, de economie, hun horoscoop of wat dan ook buiten hen.
Het “probleem” hiermee is echter dat er feitelijk geen “andere mensen” zijn. er IS niets buiten ons. We zijn, als bewustzijn allemaal EEN. En ALLES is een.
De schuld blijft dus gewoon IN het collectieve energieveld zitten en gaat helemaal nergens heen.

Je kunt dit omzeilen door geen “schuld” op je te nemen maar verantwoordelijkheid te nemen.
Dit vraagt erom dat je allereerst gaat zien dat je alleen maar acties kunt nemen die gebaseerd zijn op het bewustzijn dat je nu hebt. Of dat acties die je hebt genomen gebaseerd waren op het bewustzijn dat je TOEN had.
Je wist niet beter dus je kon niet beter doen.
Acties komen voort vanuit bewustzijn.
Technisch gezien heeft niemand ooit iets verkeerd gedaan en kan niemand ooit iets verkeerd doen. De Creator maakt geen fouten en DUS jij ook niet.

Er is nooit sprake van schuld, alleen maar van verantwoordelijkheid.

Maar zodra je je ergens bewust van wordt, dan wordt het tijd om eerlijk te gaan zijn naar jezelf toe en uiteindelijk ook naar anderen toe wat er echt aan de hand is en nieuwe, afgestemde keuzes gaan maken.
Je kunt ergens maar zolang voor weglopen. Want als een overtuiging zichtbaar wil worden in je bewustzijn, dan zal het heel aanhoudend zijn.

Een griepvirus dat niet gezien wordt, wordt een pandemie om de aandacht te kunnen trekken.

Dus dit is het voornaamste wat dit virus ons wil leren: “hou op met je regie uit handen te geven.”

In je persoonlijke leven betekent dit dat je eens goed mag gaan kijken naar wat je nu ECHT wil en wat er voor nodig is om die co-creatie met de Creator op het volgende niveau tot stand te gaan brengen.
Je hebt vast al signalen gehad om bepaalde zaken los te laten. Om ergens de controle over los te laten. Wat is dat voor jou?
En waarom hou je hier aan vast?
Wat ben je bang om kwijt te raken?
Waarom ben je bang om de controle los te laten?

Een goede vraag die ik zelf altijd beantwoord en die ik ook altijd aan mijn klanten geef om inzicht te krijgen is de “worst case scenario” vraag: Wat denk je dat er in het ergste geval gebeurt als je de controle volledig uit handen geeft en dus voor liefde kiest?

De meeste van mijn klanten zijn ondernemers die nu vasthouden aan een bepaalde marketingstrategie of doelgroep die ze niet meer dient. Of IETS in hun leven wat ze tegenhoudt om echt te creëren op het niveau waar ze naar verlangen. Dus ik zal een persoonlijk voorbeeld delen. Dit is extreem, maar kijk hoe dit voor jou geldt.

Dus in mijn geval wil ik graag de controle over mijn hele business en mijn hele marketing en geldstroom uit handen geven aan de Creator.
Ik wil alleen maar intappen op het veld van ongekende mogelijkheden.
Ik voel het al lang, maar ik hou mezelf tegen uit angst.
Angst dat ik faal.
Angst dat mensen me onverantwoordelijk vinden.
Angst dat ik diep in problemen kom waar ik niet meer uit kan komen.
Dat mensen me niet meer snappen en niet meer met me willen connecten omdat ze me “vaag” vinden.

Dus stel ik ga dit commitment aan en ik ga dit doen? Ik geef iedere controle over aan de Creator en ik creëer helemaal vanuit het NU, exact op de manier zoals ik wil creëren. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

Dat ik alles kwijt raak. Mijn bedrijf, mijn bereik, mijn waardigheid.
En dan?
Dan weet ik dat ik dat zelf heb gecreëerd omdat er iets in mij MEZELF afwees.
Het is “maar” een ervaring.
Dus dan?
Dan begin ik opnieuw met de lessen die ik heb geleerd.
En als dat niet lukt?
Dat lukt altijd. Misschien moet ik bijkomen en is er een hoop te verwerken, maar ik kom er altijd overheen.
EN er kan geen goed of fout gaan, want de Creator wijst me altijd de weg en het pad zal altijd perfect zijn, HOE dat ook loopt. Uiteindelijk leidt het pad altijd naar liefde en eenheid.

Want dat is het mooie van deze oefening: als je de weerstand tegen iets loslaat, gaat het nooit gemanifesteerd worden. Maar zolang je het weerstand geeft, geef je het de regie.
Zodra je in acceptatie komt van het ergste wat kan gebeuren en je geeft het als het ware terug aan de Creator om op te lossen, dan verliest het ALLE regie over je leven.

Ik werk er altijd heen dat iedere uitkomst altijd ok is, want uiteindelijk is het altijd het belangrijkste om je hart en ziel te volgen en is helemaal niets en niemand het waard dat je jezelf verstopt en je leven vanuit angst leeft.
En als je weet hoe Creatie werkt, weet je dat je ook altijd weer nieuwe keuzes kan maken.

Toen ik ontslag nam en me ging richten op het opbouwen van mijn business, zag de uitwerking van de oefening er ongeveer als volgt uit:

Wat als ik ontslag neem en mijn business gaat niet lopen en er gaat geen geld meer binnen komen?
Dan krijgen we achterstanden in de rekeningen en moeten we geld lenen.
En dan?
Moet ik weer een baan in loondienst vinden.
En als dat niet lukt?
Dan verkopen we ons huis.
En als dat niet lukt?
Dan wordt het op de failliesmentsverkoop verkocht en gaan we bij mijn ouders op de zolder wonen.
En dan?
Dan lossen we onze schulden af en beginnen we weer opnieuw en in het ergste geval blijf ik de rest van mijn leven bij mijn ouders op de zolder wonen.

En dat vond ik dus een aanvaardbaar risico voor het volgen van mijn dromen.
Ik wist dat ik beter het risico kon lopen op DIE werkelijkheid, dan op een werkelijkheid waarin ik nooit mijn hart gevolgd zou hebben.
Waarin ik langzaam weg zou pieteren van ellende.
Maar nogmaals: het is nooit gebeurt, want zodra je de weerstand over iets volledig los kunt laten, dan gaat het nooit gebeuren want je resoneert niet op die frequentie, dus je trekt het niet aan. En ALS je het TOCH aantrekt omdat je tijdelijk onbewust was, dan lost de situatie weer op zodra je energie shift. Dat is hoe Creatie werkt.
Zoals deze pandemie ook gaat oplossen als genoeg mensen de regie weer terugpakken of de angst en weerstand loslaten.

Dus de vraag is: Waar geef je je regie uit handen? Wat ontken jij in jezelf?

Welke dromen stop je weg? Welk “risico” ben je niet bereid te lopen om te kiezen voor liefde?

Wat ik zie is dat mensen meer dan ooit een behoefte hebben aan connectie, verbinding, er zijn voor elkaar, openheid, eerlijkheid, transparantie, liefde etc.
Maar om echt op een wezenlijk niveau met elkaar te kunnen connecten, moet je vooral met jezelf (en de Creator!) kunnen connecten.
Als je eerlijkheid van een ander wil, moet je ZELF eerlijk zijn. Ja, naar jezelf, maar ook naar de ander.
Als je liefde van een ander wil, moet je eerst die liefde in en voor jezelf en de ander vinden.

En daar nodigt dit virus ons toe uit.

Blijf uit angst en paniek.
Keer naar binnen.
Kijk wat er in JOUW bewustzijn aan de hand is.
En als je het lastig vindt om dat zelf te doen, zoek dan hulp van een coach of een goede vriend die je daarmee kan helpen.
Zelfs ik kon niet zien wat er echt aan de hand was zonder een paar hele mooie spiegels die in mijn leven zijn en vooral een hele goede vriendin die dezelfde ontwikkeling als ik meemaakt op dit moment en mijn lieve klanten die ook veel kennis hebben van deze materie.

Er hoeft geen schaamte of schuld te zijn, want je bent aan niemand verantwoording schuldig.
Dit is JOUW leven en JOUW Creatie.
Je hoeft dit alleen maar te delen met de mensen die JIJ nu vertrouwt. Je hoeft er niet, net als ik een blog over te schrijven. Dit is mijn werk, jij hebt dat van jou.
Ook jezelf die ruimte en toestemming geven is zelfliefde! En hoe meer zelfliefde, hoe meer je van jezelf kunt delen met anderen.
Iedereen is een deel van jou, een spiegel van jou. Zij kunnen nooit gelukkig gaan worden als je niet eerst op een diep niveau voor jezelf kiest. Vanuit die connectie met jezelf kun je pas echt alles gaan doen waarvoor je hier op aarde bent.

Als we als individu allemaal de regie uit handen blijven geven, dan gaat zich dit straks manifesteren als een collectief dictatorschap. En dit zeg ik niet om meer angst te verspreiden. Ik ga daar niet voor kiezen, dus ik gok andere mensen ook niet.
Maar dat is wel waar een dergelijk virus zich heen kan verspreiden.

Er is zoveel angst en paniek en mensen weten niet meer wat er gebeurt en wat er aan de hand is.
Ze voelen zich bedreigt en willen niets lievers dan dat iemand dit “oplost.”
De media gooit ook olie op het vuur door alleen maar de slechte dingen te laten zien. Een artikel als dit zal niet in bijvoorbeeld de Telegraaf wordt geplaatst, behalve misschien met als sensationele insteek dat ik een “kwakzalver” ben die rare praatjes ophangt.
Ik zal dan als het ware op de spreekwoordelijke brandstapel worden gegooid. (Ook dat “risico” ben ik bereid om te aanvaarden om een bijdrage te kunnen leveren.)

En de mensen die gebruik maken van de angst, winnen langzaam aan macht.
Je ziet nu al dat we langzaam persoonlijke vrijheid inleveren en zo start ieder dictatorschap.
Er is een probleem of je dreigt iets dat heel belangrijk voor je is kwijt te raken, in dit geval je gezondheid. Dat probleem wordt vrij eenzijdig belicht en aangepakt vanuit een angststrategie.
Mensen zijn in de war, ze reageren, weten niet wat ze moeten doen en gaan de “machthebbers” zelfs VRAGEN om oplossingen en zijn daarin bereid om voorbij te gaan aan hun eigen grenzen.
En die grenzen worden vervolgens stap voor stap opgerekt, totdat iedereen er zo diep in zit dat het verschrikkelijk lastig is om het momentum om te keren.

Welke persoonlijke vrijheden zijn we nu al in aan het leveren?

Ik mag mijn geld niet persoonlijk aan de cassiere geven.
We “mogen” niet knuffelen of elkaar een hand geven.
Ik heb zelfs gehoord dat er sprake van is dat de provincie waar ik woon in “lockdown” gaat en dat ik er niet meer uit mag.
Je kunt niet meer naar de VS vliegen of naar sommige andere landen.
Op sommige plekken worden bijvoorbeeld temperatuurmetingen gedaan voordat je naar binnen wordt gelaten.
En zo zullen er nog veel dingen zijn waar je persoonlijke vrijheid aan banden wordt gelegd.

Zaken waar we onder normale omstandigheden NOOIT akkoord mee gaan, worden “opeens” ok.
Want we zijn als de dood dat we dat ene belangrijke ding kwijt raken. In dit geval onze gezondheid.
Dat gaat geleidelijk en we hebben niet eens door dat het gebeurt.
Langzaam wordt je eigen regie weggenomen en wordt er meer en meer macht aan de angst gegeven.
Ik snap dat je zelf wel kunt bedenken en voorbeelden uit de geschiedenis kunt bekijken hoe dit van kwaad tot erger kan gaan.

Nu heeft het geen zin om daartegen in verzet te gaan. Want die weerstand zal het alleen erger maken. Maar het gaat er wel om dat je je bewust wordt waar je de REGIE inlevert over jezelf en jouw vrijheid.
EERST in je persoonlijke vibratie, zodat dit vervolgens in het collectieve energieveld OOK weer recht wordt getrokken.

Want nu is dit virus eigenlijk een “afleider” voor wat er op het niveau van bewustzijn ECHT aan de hand is.
Tijd dus om er met vol bewustzijn, vanuit LIEFDE, niet vanuit angst naar te gaan kijken en voor onszelf te beslissen welke veranderingen we door willen voeren.

Er zijn nog veel meer dingen die ik hierover wil delen. Zoals:

  • Hoe kun je omgaan met de angst en weerstand?
  • Waar kun je je aandacht op richten?
  • Hoe kun je ECHT kiezen voor jezelf en je dromen? Hoe komt dat altijd ten goede van andere mensen?
  • Hoe is wat er op wereldniveau gebeurt altijd een spiegel
  • Waarom het OOK in jouw bewustzijn zit als je dit leest ook al ben je ZELF niet ziek of ken je niemand die ziek is.
  • Hoe ga je om met deze informatie en wat deel je wel en niet met mensen die hier niet op deze manier naar kijken en dit “zweverig” vinden?

En ik snap dat er veel vragen omhoog komen en ook DIE wil ik graag beantwoorden, zodat je meer helderheid en vooral meer rust in jezelf kunt creëren.
Daarom geeft ik aanstaande maandag om 19.30 een gratis webinar over dit onderwerp. De training wordt opgenomen en nagezonden als je er niet live bij kunt zijn (wel even aanmelden dan!)

HIER kun je je er voor aanmelden.

Stuur de aanmeldlink gerust door naar mensen waarvan je voelt dat ze er graag bij zouden willen zijn.
Delen van deze blog wordt ook HEEL erg op prijs gesteld.

Ik wens je een mooi en vooral een ontspannen weekend!

Liefs Maartje