Ik werd gisteren wakker met een heel helder gevoel: Ik ga me vanaf nu 100% richten op mijn rol als bewustzijnscoach en ik ga het business coachingsstuk voor goed achter me laten.
En natuurlijk werk ik al als bewustzijnscoach. Mijn coachingsprogramma is daar al een spiegel van: het Oneindig Bewustzijn Coachingsprogramma.
Maar ik zat er al een tijdje over “na te denken” om me 100% op bewustzijn te richten.
Maar ik had nog geen helderheid.
Nu was opeens die helderheid daar.

En in deze blog ga ik delen hoe Creatie je kan helpen om beslissingen te nemen.
Want dit is natuurlijk iets wat constant gebeurt in het leven: je voelt dat je iets wilt doen.
Je voelt in je hart dat het de goede stap is en TOCH doe je het niet.
En wat er vaak gebeurt is dat we daar dan een oordeel over creëren.
Want we WETEN wat we willen doen, waarom doen we het dan niet?

Want oordeel is hoe dan ook niet echt. Het is alleen maar een bevestiging van je geloof in separatie. Maar de waarheid is dat God geen fouten maakt. Creatie maakt geen fouten.
In essentie is het perfect. Het is het Ego dat dat niet ziet.

En dat is ook de basis van mijn nieuwe beslissing en waarom dat mensen lastig tot een beslissing kunnen komen. Als je er echter naar gaat kijken vanuit het perspectief van Bewustzijn, wordt dat makkelijker.

Dus hoe is de Creator (God) de werkelijke CEO van jouw business? Hier deel ik de belangrijkste punten:

1. Ieder verlangen komt van de Creator.

We denken dat verlangens van “ons” zijn. Maar separatie is een leugen.
Zoals in The Course in Miracles ook staat: “There is no will but God’s.”
Jouw verlangens zijn niet jouw menselijke verlangens. Het zijn de verlangens die God DOOR jou heen wil creëren.
En de Creator is mega krachtig. Het is je weerstand die in de weg zit. Dus als je iets wilt, als je ergens naar verlangt, dien het verzoek in bij de Creator. Verlangens komen VAN God en worden gecreëerd DOOR God.
Het ENIGE dat er eigenlijk voor nodig is om ieder verlangen te ontvangen en te aanvaarden als echt en bereid zijn om de weerstand op te lossen.

2. Vervolgens komen er situaties en mensen op je pad die je leiden naar de juiste beslissing.

Deze situaties en mensen komen in de vorm van inspiratie of contrast.
Vaak voel je in je hart wat de juiste weg is.
Maar als je het lastig vindt om daar naar te luisteren dan biedt de Creator je vaak lessen aan in de vorm van contrast.
De buitenwereld is een spiegel van je binnenwereld. Dus er IS niets buiten jou. Alles is in essentie EEN.
Alles en iedereen die je leven binnenkomt, komt er om je de waarheid van jouw bestaan te laten zien: dat je door de Creator gecreëerd bent en dat de Creator via jou wil creëren.
Jij bent de essentie van de Creator.
En overal waar je denkt dat iets niet kan of iets niet mogelijk is of dat je op een of andere manier ook maar IETS verkeerd doet, is een leugen. Want de Creator maakt geen fouten.
Voor het Ego is dat lastig te begrijpen, maar een relatie met de Creator, met de bron van alles dat is gaat VER voorbij het Ego, maar OOK niet buiten het Ego om.
Je kunt in die zin het Ego zien als de kleuter binnen een gezin. Het heeft een onmisbare rol en het verdient alle liefde van de wereld, maar je laat het niet aan het hoofd van je gezin staan en de beslissingen nemen, want het kan die verantwoordelijkheid niet dragen.

Door de situaties en de mensen die God op je pad brengt, zul je steeds meer helderheid creëren. Hoe lang dat duurt, ligt eraan hoe lang je blijft kiezen voor onmogelijkheden en twijfel.
God brengt je altijd helderheid op exact het juiste moment en dat moment is eigenlijk als JIJ er om vraagt. Er is namelijk geen separatie tussen jou en de Creator.
Je VOELT in je hart dat je vooruit wilt, dat je verder wilt.
Dus geef dat aan aan de Creator en sta open om vervolgens de inspiratie te volgen.

Ik voelde dus al een tijdje dat ik alleen als bewustzijnscoach verder wil gaan.
Maar er waren nog beperkende overtuigingen die meespeelden zoals:

Mensen hebben toch het praktische nodig?
Ik moet aansluiten bij waar mensen zijn.
Ik kan niet zomaar over God gaan praten.
Wat moeten mensen wel niet denken.
Snappen mensen dat wel?
Dan denken ze helemaal dat ik raar en zweverig ben.

Het zijn allemaal illusies. Het laat zien waar ik nog niet in God vertrouw. Maar DAT was wel de reden dat ik nog geen keuze maakte.

TOTDAT ik afgelopen week contrast ervaarde op dit punt.
Ik hoorde namelijk via via dat iemand heel kritisch en veroordelend was geweest over wat ik doe met mijn werk.
En ik merkte wat het met me deed. Natuurlijk raakte het me, maar ik merkte vooral dat ik er over na ging denken wat ik beter wel en niet kon delen om het oordeel te voorkomen of vermijden.
En dat was een grote wake up call. Ik besefte me opeens dat ik me niet meer in WIL houden. Dat oordeel echt niet belangrijker is dan mijn geluk of mijn connectie met God en mijn Zielsmissie.
Want de energie van angst zal ALTIJD een oordeel hebben over God of over alles wat krachtig en liefdevol is.
Het voelt zich namelijk op een existentiële manier bedreigd. Wat ook reëel is, want het Ego wordt constant bedreigd. Het Ego IS niet de Creator van onze realiteit, dat is God.
En vroeg of laat zal het Ego helemaal opgaan in het geheel. Er zal geen afscheiding meer zijn, DUS gaat er ook geen Ego meer zijn. Want we zien onszelf niet meer als een individu dus manifesteren we OOK geen ego meer.
Maar zolang we kiezen voor separatie en we manifesteren DUS zelf (zij het onbewust) een Ego, dan zal het Ego ook altijd zijn best doen om een zondebok te vinden.
TOTDAT het ook gaat connecten met wat er nu ECHT door hem of haar ZELF heen geboren wil worden.

En dat gaat niet gebeuren als ik me in ga houden.
Ik kan ook niet zeggen dat ik er een bijdrage aan kan leveren, maar dat is niet aan mij. Dat is aan God.
Het is aan God om mensen te inspireren om het beste voor zichzelf te willen en geen genoegen te nemen met waar ze werkelijk naar verlangen, NIET aan mij. Dat heeft God me ook heel duidelijk laten zien.
Het is aan God om mensen uit te nodigen en te BLIJVEN nodigen om hem terug te vinden en met hem te connecten.
En als dat via mijn blogs is, dan is dat via mijn blogs en als dat op een andere manier is, dan is dat op een andere manier.

Ik voelde toen ZO duidelijk dat ik mijn beperkende overtuigingen los mag laten omdat ze me tegenhouden om mijn volste zelf te zijn.
Ik ben bereid om de oordelen te ontvangen, omdat ik weet dat God voor me zorgt en me beschermt. EN ik ben ook bereid om de oordelen los te laten en voor liefde te kiezen.

3. Het is een co-creatie tussen jou en God.

Het hele leven is een spiegel van de relatie tussen jou en God. Waarin er EIGENLIJK geen separatie IS. We ZIEN het vaak nog wel, maar dat is uiteindelijk de hele reden van deze fysieke manifestatie. We zijn onszelf gaan zien als apart van God, waardoor God een behoorlijk slechte naam heeft gekregen 😉
Maar jij BENT een Creatie van God en God wil DOOR jou heen creëren, dus hoe eerder je uit de weg gaat en je angst energie helemaal loslaat, hoe makkelijker het wordt.
En als de term God TOCH nog wat onwennig voelt of raar is, dat is ok. Ook DAT is goed en perfect. Kies dan voor JEZELF.
Kies voor je EIGEN geluk.
Er is uiteindelijk toch geen verschil tussen jou en God, maar als dat nog te veel kracht voor je is, waar kun je dan al WEL voor jezelf gaan kiezen?
Waar verlang je nu ECHT naar?
Wat is het leven wat je ECHT wil leiden?
Wat is de business die je ECHT wilt creëren?

Zodra jij daarvoor kiest, dan manifesteert het zich in je fysieke realiteit.
En dat komt dus DOOR jou heen.
Dat is wat God DOOR jou heen wil creëren.
Je hoeft je dus nooit schuldig te voelen over je verlangens.
God lost graag alle angst energie voor je op.
Hij geeft je graag totale helderheid.
Het ENIGE wat je hoeft te doen is er om te vragen en bereid te zijn om open te gaan staan voor liefde en bereid zijn om de illusie van beperking, angst, schuld en schaamte los te laten.
Er is NIETS wat hij niet kan creëren VOOR je en DOOR je.

4. Neem vervolgens geïnspireerde acties.

We hebben HEEL veel waarde gehecht aan het nemen van acties. Maar de enige acties die echt nodig zijn om je verlangens te realiseren is de acties waarbij God in liefde door je heen beweegt.
Ik zie het vaak als mijn klanten gaan leren om geïnspireerde acties te gaan nemen in plaats van geforceerde acties, dat ze zich ongemakkelijk en onrustig voelen.
Ze vragen zich af of ze nu niet te weinig DOEN.
Het is letterlijk alsof ze moeten afkicken van de fysieke wereld en van de stress die in hun leven was.
Het is een reis om het schuldgevoel van te weinig doen los te laten. Maar wel een belangrijke reis, kijk maar eens om je heen naar de grote hoeveelheid depressies, burn-outs en ga zo maar door. Veel mensen zijn MOE. Maar dat hoort niet. Je hoort te bruisen en te bubbelen van energie. ZIN in wat iedere dag je te brengen heeft. Maar dat kan nooit lukken als je denkt dat je alles “zelf” moet doen en als alleen jouw acties creëren ipv dat God DOOR jou heen creëert en door iedereen in je leven.
Vraag dus aan God wat God wil dat je doet voor hem.
Sta open om God door je heen te laten bewegen.
Wees bereid om het gevoel van onrust dat je dan ervaart los te laten. Dat gevoel is niets meer dan een fysieke manifestatie van de overtuiging dat God niet voor je zorgt en dat niet alles op exact het juiste moment gebeurt en dat je alles kan krijgen waar je ooit naar hebt verlangt als je gaat co-creëren MET de Creator in plaats van het allemaal “alleen” wil gaan doen.
Dus vraag of God je helpt de overtuigingen van separatie en tekort stap voor stap met je op te lossen. Vraag of hij je naar de waarheid van je bestaan leidt en naar jouw persoonlijke waarheid. EN wees bereid om je over te geven aan die reis.
Wees bereid om te kiezen voor liefde en overvloed en om je gehechtheid aan angst en tekort en afzien los te laten. Want DAT is aan het einde van de dag niets meer dan een KEUZE, hoe verwarrend dat ook mag klinken voor het Ego.
Ik kan je niet zeggen WAT je moet doen, dat kan alleen God en soms via mij, soms via iemand anders.
Je zult het voelen op precies het juiste moment.
Als je dieper en dieper gaat in je eigen bewustzijn dan zal dat steeds makkelijker worden.
Dan ben je er ok mee om dingen te doen en je bent er ok mee om niets te doen en je hebt er geen oordeel meer over, omdat je weet dat alles perfect is zoals het is. Je werkt meer aan je staat van ZIJN ipv aan je staat van DOEN en iedere actie die je neemt is dan meer en meer afgestemd op de energie van liefde.
Bij iedere actie leer je meer en bij iedere actie zie je meer en meer waar je voor angst en voor liefde koos en dan kun je gewoon weer nieuwe keuzes maken.
Want Gods deur is nooit dicht. God geeft je altijd weer een nieuwe kans. Hij houdt immers onvoorwaardelijk van je en zal je dat altijd op ieder manier mogelijk willen laten zien.