Alles is Creatie is gemaakt uit Licht (wijsheid) en Liefde.
De fysieke wereld is ontstaan omdat Bewustzijn zichzelf wilde ervaren ALS bewustzijn.
De fysieke wereld is niets meer dan een spiegel, een matrix van wie we werkelijk zijn: puur bewustzijn.
De essentie van God, om het zo maar te zeggen.
Het zijn “maar” woorden die uitdrukking geven aan de waarheid van Creatie.
Het Ego vindt het pijnlijk om te zien dat het niet ECHT is. Maar dat is ok. Het Ego houdt vast aan de fysieke wereld omdat het zich niet veilig voelt. Het Ego is niets meer dan de energie van angst. Maar iedere angst is een leugen.
En iedere limitatie is een leugen.
En hoe eerder je dat kunt gaan zien, hoe eerder je EEN kunt worden met de Goddelijke Creatiekracht die je in essentie bent.

Boven AL je menselijke verlangens, zou een Goddelijk verlangen mogen gaan staan:
Het verlangen naar waarheid.

En dat kan het Ego triggeren. Want Maartje, je gaat me toch niet vragen om alles op te geven wie ik in essentie BEN?
Mijn identiteit, mijn succes, mijn dromen en mijn verlangens?

Nee, dat ga ik niet vragen.
Ik ga van je vragen dat je je ontspant.
Ik ga van je vragen dat je erkent dat er heel misschien een grotere waarheid is die je (nog) niet kunt zien. Er is namelijk altijd een grotere waarheid, want Creatie is oneindig.

Ik ga van je vragen dat je je opent voor het idee dat “jij” en alles in Creatie gemaakt is uit stromen van licht en liefde.
De spiegel van je fysieke lichaam laat dat als volgt zien met behulp van het chakra systeem.

De lagere 3 chakras zijn de zogenaamde “aardse chakras.”
Vooral in het begin van onze reis zijn deze chakra’s actief. Deze staan voor veiligheid, voor het vervullen van basisbehoeftes en voor het ontdekken van je Creatiekracht en het begin van het ontdekken van je kracht als creërend wezen.

De “hogere” chakra’s worden actief als je de shift gaat maken van mens-identiteit naar bewustzijns-identiteit.
Je hoeft je mens-zijn niet te ontkennen. Je neemt jezelf nog steeds waar. Je neemt nog steeds deel in de fysieke wereld. Maar je weet op een diep niveau dat het niet is wie je BENT.

Het hart chakra zal zich eerst volledig openen. Je zult je bewust worden van de liefde die je bent en de liefde die altijd aanwezig is. Dit kan gepaard gaan met flinke transformaties in je fysieke leven. Je verlangens zullen openbarsten en met grote kracht uit je hart gaan knallen. Het zal een intens grote energiestroom op gang brengen die bijna niet te beteugelen lijkt. Dat IS hij ook niet. Als je op dit punt bent, dan voel je een oerverlangen om iedere angst achter je te gaan laten. Het kan op punten wel als een innerlijke “strijd” voelen, maar je VOELT dat het moet gebeuren. Het KAN niet meer anders.

Iedere dag die voorbij gaat en je connect niet voluit met die energie van liefde IN je hart, is een dag dat je voelt dat je niet je volste potentie bereikt.
De roep van liefde zal er uiteindelijk voor zorgen dat je voorgoed afscheid kunt nemen van situaties die niet meer voor je werken, hoe moeilijk ze soms zijn om op te geven.

Als je echt een commitment voor liefde hebt gemaakt, dan brengt dit een ENORME Creatiekracht te weeg.
De overige chakra’s, gaan nu openbreken: de keelchakra en het derde oogchakra. Het vermogen om je waarheid te delen en om de waarheid te gaan zien.
De waarheid en de waarheid van wat je hier te doen hebt op aarde wordt belangrijker dan de illusie van het Ego, die altijd handelt vanuit angst.

Je gaat ervaren dat je je gewoon niet meer wil laten afleiden door die angsten.
Ze hebben je nog nooit iets opgeleverd en gaan dat ook nooit doen en daar ben je je volledig van bewust.

Na een volledig commitment aan liefde breekt ook je zevende chakra open.
Dit is het Chakra van licht, oftewel wijsheid.
Ik noem het ook wel het brein van God.
Het is ZO’N krachtige energie dat de energie van de gedachten van je “mens-zijn” totaal overschaduwd worden.
De gedachten van je mens-identiteit zijn vaak gebaseerd op angst of persoonlijke verlangens. De “gedachten” die uit het God brein komen zijn gebaseerd op Universele waarheid. Het is meer een diep weten, dan de stroom van piekerende gedachten die de meeste mensen kennen. De stroom die van links naar rechts schiet en weer terug.
Deze “gedachten” zijn stabiel, heel hoog in energie en hebben een ongelooflijke Creatiekracht.

Zo creëeren liefde en licht/ wijsheid samen IN je lichaam, maar ALS een symboliek van de essentie van Creatie.
Dit werkt nog veel verder door, onder meer in de Creatie tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie, waarbij beiden in essentie licht/ wijsheid en liefde ZIJN, maar waarbij de balans zoek was. Nu de tijd is aangebroken dat deze energie tussen hen en IN hen gebalanceerd gaat worden zodat uiteindelijk de balans van Creatie op de aarde hersteld wordt en er meer en meer een eenheids-bewustzijn bereikt gaat worden.
In de staat van eenheids-bewustzijn is er niets wat je niet kunt creëren op aarde.

Want dit hele verhaal maakt misschien dat je denkt: Ja, maar als de fysieke wereld een illusie is, als het een Matrix is, waarom zou ik dan in Godsnaam de rode pil nemen?
Waarom zou ik in Godsnaam wakker gaan worden tot wie ik werkelijk ben? Wat is het nut?

Het “nut” is dat we hier niet voor niets zijn.
Dat we niet voor niets als eenheids-bewustzijn deze fysieke realiteit hebben gecreëerd OM onszelf te ervaren.
Maar dus niet zozeer onszelf als mens, maar onszelf als bewustzijn.

Omdat je naar je mens-identiteit kunt kijken, kun je je gewaar en bewust worden van jezelf en de essentie van wie je bent.
Je kunt de fysieke wereld gaan observeren en de symboliek zien.
Je kunt IN jezelf de Creatieprocessen gaan leren en herkennen.
En laten we eerlijk zijn: het is HEERLIJK om fysieke ervaringen te hebben: om toffe dingen te doen, in de achtbaan te zitten, de zon op je huid te voelen, sex te hebben met de persoon waar je het allermeeste van houdt in de hele wereld en ga zo maar door.
Het is MEGA mooi als je je connected voelt met andere mensen, die echt allemaal andere delen zijn van jezelf.
Het is SUPER om energie in beweging te zetten en VANUIT de energie van Liefde en Wijsheid mooie Creaties op aarde te scheppen, of dat nu een moestuin is of een business of wat dan ook.
En dat is dus allemaal NOG mooier als je weet waarvoor het allemaal is 😉
Als je je aardse problemen helemaal achter je kunt laten en gewoon alleen nog maar met Creatie bezig kunt zijn.

DAT is de werkelijke beloning van het dagelijkse bewustzijnswerk.

Als je OOIT nog hebt getwijfeld of je de rode of de blauwe pil moet nemen. Waarbij, zoals in de film de Matrix de rode pil staat voor het wakker worden tot wie je werkelijk bent en de blauwe pil voor het blijven kiezen van je mens-identiteit, dan kan ik je dit zeggen: Neem de rode pil! Absoluut de rode pil.

Het is in het begin niet altijd makkelijk.
Er gaan zeker twijfels komen en de mensen achter je laten die voor de blauwe pil hebben gekozen en daar ook nog wel even blijven kan echt pijnlijk zijn.
Het loslaten van het Ego kan heel pijnlijk zijn.
Als dat gepaard gaat met Dark nights of the Soul (die eigenlijk Dark nights of the Ego moeten heten) dan wens je soms letterlijk dat je dood was.

Je weet wat je hebt en je weet niet wat je gaat krijgen en dat maakt het Ego DOODSBANG.
Maar iedere keer als je een stap neemt, iedere keer als je het pad van liefde volgt en iedere keer als je bereid bent om de waarheid te zien en te volgen, dan maak je een nieuwe shift.
En meer en meer snap je het en ZIE je het en ERVAAR je het.
Je kijkt meer en meer door de illusie van het leven.

Je gaat zien dat het leven niets meer is dan een groot feedback mechanisme. Het is eigenlijk een continu gesprek tussen je bewustzijn-identiteit en God (De Bron van alle Creatie.)
Er komt een totale onthechting van fysieke vorm. Niet omdat je het niet kiest, maar juist omdat je weet dat er echt alleen een KEUZE voor nodig is. Waar jij voor kiest, kiest voor jou.

Je hoeft er niet meer aan te trekken. Het leven laat je letterlijk de weg zien.
Iedere dag heb je minder “haast” om ergens te komen, want het gaat niet om de bestemming, het gaat om de reis (Ja, cliché, maar HEEL erg waar.)

En de reis is al een vervulling an sich!
De reis IS tegelijkertijd het eindpunt. Er IS niets anders dan de reis. De reis wordt de bestemming. De fysieke manifestaties die eerst ZO belangrijk waren voor je persoonlijke geluk worden niets meer dan: “Tuurlijk komt dit, want ik was het aan het creëren. DAT wil De Bron van Creatie DOOR mij heen ervaren, dus ik heb me er helemaal aan over gegeven en nu IS het er.”
Iedere twijfel dat er ook maar EEN verlangen is dat je niet kunt manifesteren, verdwijnt stap voor stap.

En er is niet EEN moment, er zijn VEEL shifts. Iedere maand, soms wel iedere dag of ieder uur. Het besef van tijd vervaagt. Het besef van verleden en toekomst vervaagt. In plaats van dat je van het heden naar de toekomst beweegt, zie je dat “de toekomst” niet bestaat. Het enige dat je doet is dieper in DIT moment zakken.

Je maakt een reis ALS bewustzijn en het enige wat de fysieke realiteit doet is iedere keer de spiegel net een beetje meer mee veranderen.

Er zijn zoveel momenten dat je helemaal vredevol bent en vol onvoorwaardelijke liefde zit voor de reis, zonder enige verwachting omdat je hoe dan ook weet dat er voor je gezorgd wordt.
Er is geen “alles komt goed” meer, omdat alles hoe dan ook perfectie is. Er zijn geen teleurstellingen, alleen een diep innerlijk weten dat als er iets gebeurt, dat het is om je vooruit te helpen, niet om je tegen te houden of om je pijn te doen of omdat je niet goed bezig bent of omdat iets niet “meant to be” is.

Nee, Creatie werkt in ondoorgrondelijke wegen en daar moet jij je vooral niet mee bemoeien. Het WAT is aan jou, het HOE aan Creatie.
Het valt allemaal samen op manieren die mooier zijn dan je zelf kan bedenken, wat ook ECHT zo is. Hoe hoger je bewustzijn is, hoe meer je ervaart alsof je in de beste film ever zit. Het leven lijkt IEDER verlangen dat je hebt te kennen, waardoor je denkt: OMG, Hoe is dit mogelijk? Als ik alles zou kunnen kiezen in de HELE wereld, dan had ik dit ZEKER gekozen, maar ik wist niet eens dat dit een optie was.
En dit klinkt hieper de pieper en misschien denk je dat ik overdrijf hier, maar dat doe ik niet. Je hebt gewoon de rode pil nog niet genomen 😉

Je gaat zien dat het leven je steunt.
Wat je gaat leren is om letterlijk op te houden om weg te rennen van jezelf, van wie je werkelijk bent, van liefde, van je essentie, van het leven zelf.
Je gaat niet meer vluchten in verslavingen, gedachten, relaties die niet werken, verplichtingen die het leven uit je zuigen, in oordeel naar anderen of wat dan ook.
En later zelfs niet meer in dingen als tv of alles wat eigenlijk een afleiding is.
En dan ga je zien dat alles een grote, magische co-creatie is.
En dan kun je dingen doen die je altijd al wilde doen, maar die pas echt mogelijk zijn als je de basis van Creatie: Licht en Wijsheid, IN jezelf hebt gevonden.

Neem de rode pil, ABSOLUUT de rode pil.
De onzekerheid is het ZO waard. Meer waard dan ik OOIT in woorden uit kan drukken!
Het Ego vindt dat misschien nog even moeilijk te geloven, en dat is ok. Maar het begint met het besef dat het Ego je dit nooit kan gaan brengen. Alleen het ontdekken van de essentie van wie je bent: puur bewustzijn, kan tot dit besef gaan leiden. Maar dan zijn het GEEN gedachten in je hoofd, het is een diep innerlijk weten en een ervaren.

De rode pil nemen is een reis van overgave, keuze en de bereidheid om de waarheid te gaan zien. Als bewustzijnscoach doe ik niets lievers dan je daar mee te helpen.
Aanstaande donderdag start mijn Channel je Business programma weer. je krijgt dan ook als bonus een jaar lang toegang tot mijn oneindig Bewustzijn Coachingsprogramma, waarin ik je alles leer over de aard van Creatie en je help om het dagelijkse innerlijke werk te doen om de potentie die de rode pil heeft te vervullen.
HIER kun je er alles over lezen en je aanmelden.

Ik wens je een magische dag.

Liefs Maartje