Voor sommige mensen is Valentijn een dag om de liefde te vieren.
Voor andere mensen gewoon de zoveelste commerciële feestdag die overgeslagen mag worden.
Voor andere mensen is het een moeilijke dag omdat ze geconfronteerd worden met de liefde die ze missen in hun leven.

Als het aan mij ligt, gaat die laatste groep mensen steeds kleiner en kleiner worden.
Weet je namelijk wat het is met het leven? De fysieke realiteit is een spiegel van ons bewustzijn. Niets meer en niets minder.
Wat zich in onszelf afspeelt, neem je waar in de buitenwereld.

Dus als je liefde “mist” in die spiegel, dan laat het je alleen maar zien dat er plekken zijn dat je nog niet genoeg van jezelf en je eigen leven houdt.
Dat geldt voor alles wat je “mist” in je leven uiteraard. Dat is de essentie van de Wet van Aantrekkingskracht. Als je energetisch gezien een match bent, met waar je naar verlangt, dan manifesteert het zich in je leven.

Dus als je een relatie wilt, of je wilt iets veranderen in je bestaande relatie, dan heb ik in deze blog wat tips voor je.

Hoe manifesteer je liefde in je leven?

Er is eigenlijk maar EEN creërende kracht in het leven en dat IS liefde. In essentie ZIJN we liefde. Alles in Creatie is samengesteld uit een “cocktail” van licht en liefde.
Het voert wat te ver om het ontstaan van Creatie hier uit te gaan leggen, ik doe dat wel in mijn coachingsprogramma en het zal tijdens het retreat ook wel aan bod komen.
Dus neem voor nu maar even van me aan dat Liefde de grootste creërende kracht is, die er is.

Als het om Creatie gaat, hebben we echter ook vrije wil EN een van de andere componenten van Creatie is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn.
Je kunt dus kiezen voor wat je wilt en alles is mogelijk.

Je kunt dus niet alleen voor liefde kiezen, maar OOK voor angst.

Dat zal een beetje een “breinbreker” zijn voor de meeste mensen.
Want we hebben onszelf ZO hard het verhaal aangepraat dat we nu eenmaal angsten hebben.
En dat die angsten “echt” zijn.
Of dat ze nooit meer over gaan.

Maar niets is minder waar.
Het enige wat ECHT is, is liefde. Angsten zijn alleen maar plekken waar je nog niet voor liefde hebt gekozen. That’s it.

Ja, ze VOELEN echt.
Het voelt alsof angsten je helemaal kunnen overspoelen. Maar dat is alleen een SENSATIE.
En een sensatie heeft nog nooit iemand ECHT iets gedaan. Het is alleen maar een gevoel. Een gevoel dat de fysieke manifestatie is van een gedachte die je keer op keer op keer hebt gedacht.
En dat gevoel en die gedachte heb je macht gegeven. Je hebt ze echt gemaakt. Maar dat betekent niet dat ze echt ZIJN.
En nu is het tijd om die macht terug te pakken en meer en meer voor liefde te gaan kiezen.

Liefde is een keuze.
JIJ bent de enige Creator van jouw realiteit.

That’s it.
En het is belangrijk dat je dat gaat leren, voelen en uiteindelijk gaat toepassen in je leven.
Want zolang je de macht uit handen blijft geven en blijft denken dat mensen OF van je houden OF niet en dat liefde iets is wat eventueel op je pad komt OF niet, dan kun je het wel vergeten.

Want de fysieke wereld en dus ook je eigen lichaam EN de lichamen van andere mensen zijn echt alleen een spiegel van jouw bewustzijn.
Dus het is belangrijk om zelf de regie in handen te nemen en om actief te gaan kijken waar je nog niet voor liefde kiest.

Dit is een overzicht van de meest voorkomende punten waarop mensen nog niet voor liefde kiezen:

1. Ze maken andere mensen belangrijker dan zij zelf.

Mensen voelen zich vaak verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van andere mensen. Daarbij offeren ze zichzelf en hun wensen en verlangens en wat ZIJ nodig hebben op.
We hebben geleerd dat we “het goede” moeten doen en “netjes” en “beleefd” moeten zijn.
En ja, compassie is HEEL belangrijk. Maar dat betekent niet dat je hun eigen verantwoordelijkheid uit handen moet nemen. Dat is juist GEEN compassie. Want daarmee zeg je eigenlijk dat iemand jou nodig heeft om gelukkig te zijn. En dat is Ego. En het is niet waar. Want iedereen heeft een eigen bewustzijn, een eigen reis en heeft toegang tot dezelfde Creatiekracht als wij allemaal. En door te denken dat je als het ware hun “God” bent die voor ze bepaalt wat ze wel en niet kunnen en wat ze wel en niet nodig hebben om gelukkig te zijn, pak je hun eigen reis van ze af.
En misschien zeggen ze letterlijk tegen je: ik wil dat je dit of dat voor me doet of bij me blijft of wat dan ook. Maar liefde kent geen grenzen en beperkingen.
Als jij dus iets niet wilt doen wat iemand van je vraagt en ze laten je niet gaan en ze worden boos op je, dan komen ze vanuit angst. En dan help je ze OOK niet door die angst als het ware te accommoderen. Want hun angst komt niet door wat jij wel of niet doet. Niemand kan je een gevoel geven. Gevoelen komen namelijk vanuit mensen hun gedachten over de situatie. Dus vaak zie je, dat je nog zo veel opoffert en aan de kant zet voor iemand en het is NOG niet goed. Ze worden NOG niet gelukkig. En dat komt omdat zij dat echt alleen maar ZELF kunnen doen.
Je zult hoe dan ook mensen hun verantwoordelijkheid voor hun eigen geluk compleet en volledig bij henzelf moeten laten.
En ja, dat vinden ze misschien in het begin moeilijk. Maar ook dat is een spiegel van de overtuiging die JIJ hebt dat ze dat moeilijk gaan vinden. Er komt een dag dat je die kan shiften naar dat ze je dankbaar zijn. Is dat niet nu, dan wel over een paar maanden of jaar. Als jij ophoudt om ze als minder te gaan zien dan ze werkelijk zijn, dan kan hun leven OOK eindelijk verder gaan en beginnen.
Iemand vasthouden is NOOIT liefde.

Jij bent echt alleen verantwoordelijk voor JOUW geluk. Dus waar heb JIJ liefde nodig? En geef jezelf dat!
Wees BLOEDeerlijk naar jezelf toe en geef grenzen aan.
En laat die energie van liefde zo vaak mogelijk door je heen stromen.

2. Ze zien nog niet hoe geweldig ze zijn.

Als je verliefd bent, dan zie je alle mooie dingen van iemand.
En je voelt je tot die persoon aangetrokken omdat je voelt dat die persoonlijk met alles erop en eraan een waardevolle toevoeging zal zijn in je leven.
Maar omgekeerd mag je dat OOK gaan zien.
Want als jij denkt dat die ander geweldig is, en jij plaatst jezelf daaronder en je plaatst hen op een voetstuk, dan zullen mensen dat naar je terug spiegelen in de vorm van afwijzing.
Want jij wijst immers jezelf of delen van jezelf af en dat spiegelen mensen je terug.
Zorg er dus voor je jezelf OOK geweldig gaat vinden.
Wordt als het ware verliefd op jezelf.
Geef OOK liefde aan de dingen die je aan jezelf veroordeelt want ook die dingen maken je wie je bent. Er IS alleen maar liefde. Je bent perfect gecreëerd om jouw unieke missie op aarde te vervullen. Creatie maakt geen fouten.
Het is je Ego die dingen onder controle wil houden en dingen wil veranderen. En het Ego is alleen maar gebaseerd op angst. Je Ziel IS liefde en heeft alleen maar liefde voor je. Ga je ziel dus steeds meer uitnodigen om aan het roer van je leven te staan en niet je Ego.

3. Geef wat je van een ander verwacht, eerst aan jezelf.

Vaak willen we een relatie omdat we iets “missen” in ons leven.
Misschien mis je liefde, of connectie of wat dan ook. Maar als je iets “mist” dan geef je eigenlijk de boodschap aan het Universum dat iets er niet is.
En aangezien het leven alleen maar een spiegel is van jouw bewustzijn, zul je dus het gebrek er aan blijven manifesteren.
Ga dus eens goed kijken WAAROM je precies een relatie wilt en ga dat allemaal aan jezelf geven.

Wil je iemand die je support? Ga jezelf compleet en volledig supporten.
Wil je iemand die je accepteert zoals je bent? Ga jezelf compleet en volledig accepteren zoals je bent.
Wil je iemand om mee te co-creëren op een krachtige manier? Ga eerst op die manier met jezelf co-creëren.
Wil je iemand die financieel voor je zorgt? Ga die skills in jezelf ontwikkelen en ga meer liefde voor geld en gemak met geld ontwikkelen.

Als je die energie aan jezelf geeft, dan gaan de mensen in je leven dat ook spiegelen. Dat KAN niet anders.
Belangrijk hierbij is wel dat je het niet doet OM die relatie te krijgen. Het moet wel ECHT zijn. Je kan het Universum niet foppen. Je kan je niet door Creatie heen bluffen!

4. Laat de gehechtheid los.

Op het moment dat je iets HEEL HEEL HEEL graag wilt, dan komt het niet.
Dat hebben we allemaal wel eens ervaren (en waarschijnlijk HEEL vaak.)
Waarom is dat?
Omdat je met de energie van gehechtheid eigenlijk zegt dat iets er niet is en dat je jezelf niet vertrouwt dat je het in je bewustzijn kan brengen en dat je Creatie vervolgens niet vertrouwt om het daadwerkelijk in je fysieke realiteit te manifesteren.

Wat heel belangrijk is om te weten is dit:

Het gaat NIET om het krijgen van het “ding” of in dit geval de relatie.
Alles is bewustzijn.
Dit is geen reis van de mens, maar een reis van bewustzijn.
We zijn als Bewustzijn gemanifesteert in fysieke vorm zodat wie we werkelijk zijn: bewustzijn, kan zien en observeren wat er exact aan de hand is, zodat het kan shiften in de frequentie die nodig is om iets te manifesteren.

De meeste mensen identificeren zich nog met hun mens-bewustzijn. En dat is ok. Maar dat is slechts een klein deel van wie je bent. En dat begint altijd met een mentaal concept, met dat je weet dat het zo is. We zijn op een pad van ontwaking dus meer en meer mensen zullen de komende jaren wakker gaan worden tot wie ze werkelijk zijn.

Vertel je Ego dus, tot het zover is, dat het mag relaxen omdat het niet ECHT om de relatie gaat. Het gaat om het shiften IN de energie van liefde ALS het bewustzijn die je bent. En de fysieke manifestatie van de relatie is dan een logisch GEVOLG.
Het Ego denkt dat je alleen een mens bent. Het kan niet verder kijken dan de dualiteit waar het aan vasthoudt. Dus jij zal met het grotere deel van je, je Ego stap voor stap bij moeten sturen en bijna als het ware opnieuw op moeten voeden.
Het Ego kan niet anders dan angst zien en heeft zichzelf aangeleerd om zichzelf (en het menselijke deel van jou!) te beschermen.
Maar als je vanuit je Ziel en je bewustzijn naar het leven gaat kijken in plaats van vanuit dat Ego dan ga je zien dat het leven in essentie veilig is.
Want het leven is alleen maar een spiegel van jouw bewustzijn.
Als je shift naar de frequentie van liefde, kan niets vervelends je ooit nog overkomen. En dat klinkt als een utopie. En zelfs MIJN Ego komt nu heeeeel lichtjes in opstand omdat het dat nog niet ECHT kan geloven, maar het is wat ik diep in mijn hart geloof en wat ik ook waarneem in mijn leven. Hoe meer ik voor liefde kies, hoe meer mooie dingen gebeuren.
Volgens de Levels of Consciousness (Power vs Force) lost negativiteit ook op in de frequentie van Liefde. Vervelende situaties KUNNEN dan simpelweg geen stand meer houden omdat ze niet resoneren op jouw frequentie, dus ze vallen als het ware gewoon uit je bewustzijn. Je hoeft er bijna geen moeite voor te doen. Het enige dat je hoeft te doen is te blijven kiezen voor liefde.

5. Het ligt NOOIT aan de ander. Altijd aan JOU!

Dit is denk ik de belangrijkste les als het gaat om het creëren van relaties.
En de moeilijkste. (Komt je Ego al in opstand? 😉 )
We zijn ZO gewend om de ander buiten ons te zien. Maar we zijn EEN. In essentie is er maar EEN bewustzijn. Ja, we zijn ook allemaal een individuele stroom van bewustzijn, een ziel, maar dat is allemaal met elkaar verbonden.
En iedereen in je leven komt opdagen en laat zichzelf zien als een spiegel van jouw bewustzijn.
Dus als je een relatie wilt die 100% gebaseerd is op liefde, dan kun je NOOIT met je vinger naar de ander wijzen.

Stel je partner negeert je en je bent daar boos over. Stel jezelf dan de vraag: waar negeer je jezelf? Negeer je je eigen behoeftes, verlangens, mening of wat dan ook?
Duik naar binnen? Als je het ziet en je komt er achter en shift het, zullen ze mee shiften.

Stel je partner vergeet de boodschappen te doen, terwijl je het gevraagd had en je had het nog ZO druk. Kijk eens naar binnen. Welke overtuigingen zitten daar achter?
Heb je de overtuiging dat je altijd alles alleen moet doen? Denk je dat er niemand voor je klaar staat? Heb je al 1000 keer gedacht in je leven dat je partner altijd alles vergeet?
Cool, dan kun je dat veranderen en dan zul je stap voor stap een andere realiteit waar gaan nemen.

Geef jezelf wat je nodig hebt en de mensen in je leven zullen dat spiegelen.

Geef jezelf op ieder gebied van je leven meer en meer liefde en liefde gaat je deel zijn.
Ga zien dat je in essentie liefde BENT.
Ga er voor kiezen dat je liefde WAARD bent.
Ga liefde zien in ALLES. Ook in de situaties die je nu lastig vindt of die je als negatief bestempeld. Je weerstand tegen die situaties houden ze alleen maar in stand!
Dus ga ook de moeilijke dingen vanuit liefde bekijken. Het heeft je geholpen om te groeien en om dingen te kunnen shiften en om inzichten te krijgen en dat was niet gebeurt als deze persoon niet had gedaan wat hij of zij had gedaan.

En dan de laatste tip, die je Ego HEEL moeilijk gaat vinden omdat ik hiermee eigenlijk het Ego ontken, of in ieder geval separatie ontken. Dus als je weerstand voelt, hou in je achterhoofd dat die weerstand niet betekent dat ik het niet juist zie maar dat jij overtuigingen hebben die het tegendeel tegen je zeggen.
Sta dus de komende tijd open om dit concept eens wat dieper te onderzoeken en eens te kijken wat voor kern van waarheid hier in zit.

6. Neem de regie over je relaties. JIJ bent de baas.

Heel vaak leggen we de regie bij de ander neer.
De ander wil dit niet of wil dat niet of doet nu eenmaal zus of zo.
Maar echt: iedereen komt opdagen als een spiegel van jouw bewustzijn.

In de wereld van de Wet van Aantrekkingskracht wordt dit principe ook wel “Everyone is you pushed out” genoemd.
Iedereen komt opdagen als een spiegel van jouw overtuigingen.
Wat mensen denken over je is wat jij denkt dat ze denken over je.

Dus als je denkt dat iemand je niet leuk vind, dan is dat zo.
Als jij denkt dat mensen je niet “sexy” of aantrekkelijk vinden, dan zul je die bewijzen gaan vinden.

Je zult je dus een compleet ander verhaal moeten gaan vertellen over relaties en jezelf als je die Aardverschuivende – sweep you off your feet – intens connected – allesovertreffende relatie wilt hebben.

Probeer eens stap voor stap toe te werken naar een verhaal als dit:

Jij bent geweldig! Je bent een fantastische Creatie van Goddelijke Creatie en je verdient het dat er intens van je gehouden wordt.
Alles aan jou is geweldig. De liefde die je in je hebt, je ogen, je uitstraling, je zachtheid (of wat dan ook!) VIER je geweldigheid!
Je laat liefde vrij stromen en bent een grote bijdrage voor mensen en datzelfde mag je helemaal gaan ontvangen.
Je bent het waard om op het hoogste niveau gesupport te worden in je dromen, verlangens en zielsmissie door de liefde van je leven.
Alles in jou is liefde en je maakt een commitment om iedere dag meer en meer voor liefde te kiezen en dieper in liefde te zakken.

Dit willen en het verlangen erkennen om dat te manifesteren is NIET egoïstisch. Het tegendeel is waar. Want het Ego kent alleen angst.
Het is je Ego die tegen je zegt dat je alleen gelukkig kan zijn als je jezelf eerst wegcijfert of minder maakt. Maar wat doe je dan? Dan leg je de verantwoordelijk voor JOUW geluk bij anderen neer. Dan zeg je eigenlijk met je energie dat JIJ pas gelukkig kan zijn als ZIJ gelukkig zijn.
Maar wie gaat HEN dan gelukkig maken? Want zij kijken waarschijnlijk JOU weer aan. En jij hebt geen liefde te geven, want jouw kop is net zo leeg als die van hen.
En zo sterven we langzaam allemaal de liefde in elkaar uit.

En er is maar EEN manier om die vernietigende, negatieve spiraal te doorbreken: Intens veel van jezelf gaan houden alsof je je eigen grootste liefde bent (want dat BEN je ook!)
Totdat de liefde aan alle kanten je poriën uitstroomt en je hart bijna ontploft van liefde.
En dan heb je ZO veel liefde te geven aan IEDEREEN.

Maar dan is het ECHTE liefde.
En niet wat de meeste mensen liefde noemen, maar wat eigenlijk geen liefde is.
Wat de meeste mensen “liefde” noemen staat bol van: verwachtingen, manipulatie, wederzijdse afhankelijkheid, verplichtingen, opoffering, maskers, leugens, een gebrek aan communicatie en eerlijkheid en pijn.

Als je shift naar ECHTE liefde, hoef je je niet meer in allerlei bochten te wringen om een leugen in stand te houden. Je hebt namelijk NIETS van iemand nodig. Want je hebt alles IN jezelf gevonden. En mensen voelen zich HEERLIJK in die spiegel van liefde en ze willen NIETS lievers dan bij je in de buurt zijn, want jouw liefdes energie is MAGNETISCH.
Je hebt namelijk niets van ze nodig en je hebt ze alles te geven. Hoe mooi is dat?
En zij zullen die liefde 100% aan jouw terugspiegelen door jou alles te geven waar je naar verlangt, zonder dat je het aan HEN hoeft te vragen, want je hebt het namelijk aan Creatie gevraagd en IN je eigen bewustzijn gevonden. Zij stappen gewoon IN die rol en denken dan dat het helemaal hun idee is. Ze zullen zich helemaal nergens gemanipuleerd voelen. Ze zijn alleen maar blij en dankbaar dat ze die liefde ook in hun eigen hart mogen gaan voelen.

En mensen die daar NIET zijn? En er voor willen kiezen om in hun Ego te blijven hangen? Die zullen als vanzelf uit je werkelijkheid verdwijnen. Daar hoef je bijna niets voor te doen. Alleen de intentie te hebben om ze in liefde los te laten, ze de ruimte te geven om te zijn wie ze willen zijn (zonder er negatieve overtuigingen op te projecteren!) en de verantwoordelijkheid voor hun leven en hun geluk terug te geven aan de Creator.
Maar wie ze ook willen zijn en welke emoties ze er over hebben, het is ook ok voor jou, want jij hebt immers niets van ze nodig, want jij hebt alles al in jezelf en je bent van niemand afhankelijk.

Pas dit toe, dag voor dag, stap voor stap, interactie voor interactie en over een paar jaar zal je de meest zielsvervullende relaties mogelijk hebben.

Ik wens je een magische dag!

Wil je meer leren over het manifesteren van een Zielsvervullende relatie in je leven? Vraag dan HIER mijn gratis online training aan: 7 stappen om een Zielsvervullende relatie te manifesteren.