Vaak als we met persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig zijn en we krijgen een grote doorbraak dan denkt iets in ons: ik wou dat ik me voor altijd zo kon voelen.
Op energetisch niveau is er iets geshift en je voelt je geweldig.
Dit is HET. Dit is dat geweldige AHA moment. Een GROTE doorbraak.

Maar het duurt niet lang voordat er opeens weer andere dingen gebeuren.
Contrast. Oude pijn of wat voor situatie dan ook die je weer “van slag” brengt.

Waarom is dat?
Wat gebeurt er nu precies?
En kun je dat voorkomen?
Dat is wat ik in deze blog uit ga leggen.

Het eerste wat je hierbij moet weten is dat we constant aan het uplevelen zijn.

Ons bewustzijn is op een eeuwigdurende reis van groei en expansie.
Veel mensen denken vanuit hun Ego vaak: Dit is HET. Dit is DE uplevel die een einde maakt aan alle uplevels.
Het Ego wil altijd naar de volgende plek, naar de volgende manifestatie, naar het volgende punt.
Een deel van de reis van bewustzijn is echter om de illusie te gaan zien van de realiteit zoals we hem hier gecreëerd hebben. Deze realiteit is echt alleen bedoeld om onszelf als bewustzijn te leren kennen en om het daarbinnen uiteraard zo tof mogelijk te maken voor onszelf.
Bewustzijn is wie we werkelijk zijn. En ja, daarnaast hebben we nu een mensenleven. Ik, als bewustzijn, heb de eer gekregen om dit kleine stukje van deze fysieke realiteit vorm te geven DOOR deze persoon heen.
Maar onze lichamen zijn niets meer dan een manifestatie van waar we qua bewustzijn zijn. That’s it.

Dus als je geloofd dat er een “geheim” is om voorgoed door al je pijn als mens heen te breken, dan kom je altijd teleurgesteld uit. Nou ja, dat is er technisch gezien wel en dat kan als je door de illusie van Creatie heen leert te prikken.
Maar het enige dat er in het begin gebeurt is dat je ophoudt met jezelf te identificeren met je fysieke lichaam. Steeds meer en meer.
Je gaat zien dat je niet je lichaam BENT. Je gaat het zien voor de manifestatie dat het is. Technisch gezien is het een deel van de “omgeving.” Niets meer dan dat. Het is niet JIJ.
Maar dat betekent niet dat contrast niet meer gebeurt.

Je badjas kan nog steeds in de fik vliegen.
Je kan nog steeds pijn hebben.
Je gaat er alleen anders naar kijken.
Je gaat leren waar het voor bedoeld is en hoe je het kan gebruiken om de ECHTE jij die je bent (Bewustzijn!) naar het next level te laten shiften.
Hoe de reis van de ECHTE jij is, dus je bewustzijn, is niet 1,2,3 uit te leggen in een blog. Er zijn kort gezegd 8 “dichtheden,” niveaus van frequenties waar je doorheen shift. Maar dat is alleen in DIT Universum. Er is nog een hele reis BUITEN dit Universum. En die reis is oneindig, want de Creator van de reis IS oneindigheid.

Als mens kunnen we veel Aha momenten en inzichten hebben. We kunnen Universele waarheden ontdekken, of gewoon van dag tot dag inzichten of spirituele inzichten.
Ik had er gisterenmiddag ook een. Een GROTE.
Er voel iets heel groots op zijn plaats. Iets waar ik eigenlijk al een groot deel van het jaar mee bezig was. Ik was “opeens” in staat om iets los te laten, energetisch gezien. Het was iets wat ik keer op keer weer beetpakte om het van alle kanten te bekijken en te analyseren, terwijl ik best weet dat de enige manier om er doorheen te komen is om er bovenuit te shiften, energetisch gezien.
Maar ik had dus dat punt bereikt waarop ik voelde dat ik het helemaal los had gelaten.
Ik voelde een diepe vrede en vrijheid van binnen.
Ik genoot even van het gevoel.
Ik hoorde mijn menselijke zelf iets zeggen als: “Wow, dit ga ik nooit meer loslaten. Dit voelt geweldig.”

En we hebben dit allemaal gehad, op talloze manieren.
Misschien iets waar je van dag tot dag mee bezig bent, of nieuwe voornemens of dingen die je ECHT anders wilt doen in je leven. En dan stap je in de valkuil om te denken: “Dit is HET. Nu ga ik het echt anders doen. Nu gaat dit niet meer gebeuren. Dit was het. Vanaf nu af aan gaat alles anders zijn.”

Maar of dat ECHT zo is, dat ligt er uiteindelijk aan of die nieuwe energie al helemaal geworteld is in je bewustzijn.
En vaak is dat nog niet zo.
Vaak moeten er nog NET wat dingen uit zodat je dat echt kan verankeren.
En hoe lang dat duurt, of wat daarvoor nodig is, dat kan je menselijke zelf helemaal niet weten.
Dat HOOPT het misschien en het WIL het ook. Maar uiteindelijk is het niet het Ego wat richting geeft aan Creatie, dat is je Ziel. Dit is vooral een reis van de Ziel. Ja, nu drukt je Ziel zich uit VIA je lichaam, maar dat is maar een stip in een reis die erg lang duurt met misschien wel tienduizenden incarnaties alleen al in DIT Universum.

Dus om je menselijke zelf helemaal af te stemmen op die nieuwe shift, moet er misschien nog wat worden losgelaten.
En soms is de snelste manier de manier waarop een soort “schok” wordt gecreëerd.
Iets dat alle oude vibratie, energie en overtuigingen die nog losgelaten mogen worden in een keer naar boven brengt.

En dat ervaarde ik dus gisteren.
Ik was zoals gezegd net ergens doorheen gebroken.
Ik ging verder met werken en ik zocht in mijn telefoon iets op. Ik kwam andere dingen tegen die met de shift te maken had die ik had gehad. Ik had gelijk weer pijn in mijn buik. Ik voelde direct een negatieve energie terug komen.
Hoe kan dat nou? Ik was er toch doorheen geshift?
Ik voelde het tot in mijn tenen.

Toen stuurde Bob me een appje dat ie pannenkoeken aan het bakken was en of ik er ook een wilde.
Dat wilde ik wel, maar ik wilde een speciale, dus ik appte hem dat ik hem zelf wel even zou bakken.
Ik ging naar beneden en deed alles wat je moet doen om een pannenkoek te bakken. Op een gegeven moment was ik kaas op de pannenkoek aan het doen en zag ik dat mijn mouw in de fik stond.
We zijn net verhuisd en in ons vorige huis hadden we keramische kookplaten, dus het was weer even wennen.
Ik sprong op en neer. Ik leg nooit een dubbele knoop in mijn badjas, maar natuurlijk gisteren wel. Ik kreeg hem dus niet los en ik kon niet het vuur proberen uit te maken en mijn badjas los proberen te maken tegelijkertijd. Ik zag hoe het vuur zich verspreidde en ik zag het nu ook aan mijn rechterkant van mijn badjas.
Bob kwam me helpen en uiteindelijk kregen we mijn badjas uit en konden we al het vuur uitmaken.

Er kwamen ZO veel emoties naar boven.
Ik had niets. Ik was ok. Ik had niet eens een klein brandwondje of wat dan ook. Ik had “geluk” gehad. En tegelijkertijd weet ik dat dit voldoende was voor de wake up call die ik nodig had.
Ik moest huilen. En ja, ik huilde omdat ik geschrokken was.
Ik huilde hoe blij ik was dat Bob in de buurt was.
Maar er kwam van alles boven over de shift die ik dacht gemaakt te hebben. Een oude pijn die er kennelijk nog zat.
Dat ik kennelijk nog steeds voelde dat ik het leven niet kon vertrouwen.
Dat er ieder moment iets verschrikkelijks kan gebeuren.
Dat mensen je in de steek laten en van het ene op het andere moment kunnen laten vallen.
Dat het leven onvoorspelbaar en onbetrouwbaar is.

Ik had ZO veel geshift in (zelf)liefde dit jaar, ik had GEEN idee dat dit er nog zat.
Kennelijk wel en kennelijk moest het er uit voordat ik die shift ECHT kon maken.
Ik huilde wel 10 of 15 minuten lang. Zo’n oer huil, misschien ken je ze wel.
Een diepe “purging” van die pijn.
En ook de rest van de dag hield de pijn nog aan. Kwamen er constant gedachten en beelden op van wat ik los wilde laten.
Ik kon op een nog dieper niveau gaan zien hoeveel pijn ik mezelf vorig jaar had gedaan.
Hoe ik over mijn grenzen was gegaan.
Hoe ik mezelf niet had ge-eerd.
Ik wilde ZO graag die ultieme liefde vinden en ik zocht dat buiten mezelf. Maar het leven is alleen maar een spiegel, dus als het niet IN jezelf zit, dan vind je het niet buiten jezelf.

Het ligt nooit aan de situatie dat we pijn hebben. Het ligt aan onze overtuigingen over en projecties op de situatie.

We hebben pijn als we onszelf ontkennen waar we werkelijk naar verlangen.
We hebben pijn als we iets in de fysieke wereld zoeken wat nog niet in ons bewustzijn zit, want waar we ook zoeken, we kunnen het niet vinden. Alleen IN onszelf.

Mijn commitment voor de shift moest nog NET iets dieper worden.
Ik had het nodig om deze wake up call te krijgen om het op het volgende niveau los te laten.
Dat is waarom we vaak een soort crash hebben na een uplevel.
Het mag nog IETS verder indalen.

Het is niet dat je iets “verkeerd” hebt gedaan of dat dit “ook niet gelukt is.”
Nee, niets van dat alles is er aan de hand.
Je doet het perfect.
Ga geen conclusies trekken! Stel vragen en volg je Ziel en laat je hogere zelf weten waar je heen wilt en of het je wil helpen.
Leven in de 3D is echt de grootste uitdaging. Vooral nu we de shift naar 4D aan het maken zijn waarin we gaan leven vanuit liefde, compassie en een groter besef van wie we werkelijk zijn. AL onze angsten en beperkende overtuigingen komen naar boven zodat we de illusie ervan kunnen gaan zien en zodat we ze los kunnen laten. En dat gaat vaak gepaard met veel chaos.

Mijn beste advies is om het niet allemaal te proberen te begrijpen. ja, je kan helderheid creëren, maar je kunt nooit ALLES wat gebeurt snappen. Dan denk je alleen maar in kringetjes en kom je nooit verder. Er moet een balans zijn tussen liefde (Creatie) en Wijsheid (Manifestatie.)
Het is het belangrijkste om op je Ziel te vertrouwen, die de fysieke omstandigheden voor je menselijke zelf klaar legt en die zijn perfect georganiseerd om te komen waar je wil zijn.

Ja, die brand was eng.
De emotionele “purge” daarna was zwaar maar OOK bevrijdend en ik wist precies waarvoor het bedoeld was.
Ik werd vanmorgen om 4 uur wakker met het laatste staartje. Een frustratie die ik vervolgens om heb gezet in een diep commitment om ECHT voor (zelf)liefde te kiezen en iets af te sluiten dat ik het hele jaar bij me heb gedragen. Een dieper commitment naar mezelf toe en mijn Missie en het bijdrage aan de energie van liefde.

Maar boven alles ben ik trots.
Vroeger had ik deze emoties weg gerookt of geblowd of op wat voor manier dan ook weg geduwd. Ik had niet naar mezelf willen kijken omdat ik mezelf dan de schuld gaf van alles.
Nu kon ik me er aan over geven, zonder het echt te maken.
Ik wist dat mijn lichaam en menselijke zelf aan het shiften waren. Ik kon me er aan over geven, omdat ik wist waar het voor bedoeld was.
Ik kon ook DAT stuk er gewoon laten zijn en het de ruimte geven.
Onder het gebrek aan vertrouwen zit een groeiend vertrouwen in mezelf en dat zal steeds meer en meer weerspiegeld worden in mijn uiterlijke wereld doordat ik mensen aantrek die dat vertrouwen reflecteren naar me.

Even samengevat zijn er dus altijd nieuwe shifts en uplevels.

Het is dus belangrijk om je helemaal te gaan overgeven aan de reis en de doelen te zien voor wat ze zijn en niet belangrijker te gaan maken dan ze zijn. Natuurlijk is het leuk om dingen te manifesteren, maar an sich is het ook heel makkelijk: zodra iets in je bewustzijn is, manifesteert het zich in je realiteit.

En als je denkt dat je door een shift bent gegaan, kan het zijn dat het zich nog wat dieper mag verankeren. Dat is allemaal ok. Het leven is geen wedstrijd en er valt niets te bewijzen en er is geen eindpunt.
Wat kan helpen is: Vertrouw op je Ziel.
Stel vragen aan je hogere zelf als je iets niet begrijpt.
Tap in op hoe je je wilt voelen na de shift en laat die energie door je hele wezen en je hele ZIJN shiften.
De omstandigheden om dat gevoel helemaal te verankeren zullen dan vanzelf plaatsvinden. Vertrouw helemaal op je pad.

EN meld je uiteraard aan voor de gratis 4 daagse Magisch Leven & Creëren Intensive die op 6 januari start. Ik ga je daarin exact uitleggen hoe je vanuit je bewustzijn je realiteit creëert en wat er voor nodig is om je fysieke realiteit te veranderen op de meest makkelijke manier.

HIER kun je je aanmelden.

Liefs Maartje