Wat is het verschil tussen Egoverlangens en Zielsverlangens?

We denken vaak dat verlangens egoïstisch zijn.
Dit zit tot een heel diep niveau.
Als mensen me de vraag stellen: ik wil dit ZO graag manifesteren, maar het lukt me maar niet. Dan is er vaak een grote reden voor:

Het verlangen komt vanuit hun Ego en niet vanuit hun Ziel.

Hoe kun je het verschil zien? Dat wil ik graag met je delen in deze blog.
Zodat je dat in jezelf kunt herkennen.

Soms is het zo dat een Ego verlangen een verlangen is dat mensen hebben om indruk te maken op andere mensen of er is een andere secundaire reden van iets dat ze willen krijgen.
Met een Ego Verlangen zijn mensen vaak meer bezig met aan de wereld laten zien hoe “goed” ze bezig zijn en hoe knap of slim of succesvol ze wel niet zijn.
Ze willen vaak de erkenning en de bevestiging, maar als je ze een paar jaar volgt, zie je dat ze niet ECHT verder komen. Het zijn vaak nieuwe plannen en nieuwe ideeën en een nieuwe koers, maar er zijn niet heel veel dingen die ECHT manifesteren.
Als je een intiem kijkje achter de deuren kan nemen zie je dat het er niet zo mooi uitziet als dat ze je doen laten denken.

Een Zielsverlangen komt helemaal vanuit je hart. Het maakt niet uit wat je er mee bereikt. Het is het allerbelangrijkste dat je het DOET en al doe je het alleen maar voor jezelf of voor die ENE persoon, je voelt in je hart dat het belangrijk is.
En het is niet dat je er niets over kunt delen, maar dat doe je zonder dat je afhankelijk bent van de uitkomst of van wat andere mensen er over denken. Je volgt puur je inspiratie.

Bij een Ego verlangen is het belangrijk dat het iets oplevert. Stel bijvoorbeeld je geeft een workshop en je doet er een heleboel moeite voor om hem vol te krijgen en er komen maar 2 aanmeldingen en je baalt als een stekker.
Want je hebt er AL die moeite voor gedaan en DIT is het resultaat? Dan kun je beter nu stoppen.
Ik zie dit ook veel met relaties of salesgesprekken of wat dan ook. Mensen stoppen ergens VEEL energie in en zijn gefrustreerd als het niets oplevert.
En dan zeggen ze: “Dit heeft geen zin. Dit doe ik niet meer.”

Maar het vervullen van Zielsverlangens HOEFT niets op te leveren, want alleen het pad van manifestatie en creatie an sich IS al Zielsvervullend. En JUIST daarom levert het vaak een heleboel op en is de energie van iets wat vanuit een zielsverlangen gecreëerd is magnetisch voor mensen en mensen willen zich verbinden met die energie.

Ego Verlangens hebben we soms ook als we iets gedaan willen krijgen van anderen of als we de ander willen “manipuleren.”
Dit is tricky want je Ego kan je laten denken dat het voortkomt vanuit liefde.
Je ziet bijvoorbeeld dat iemand niet happy is en je denkt te weten wat goed is voor die persoon.
“ALS ze maar dit of dat zouden doen. Als ze maar deze kennis zouden hebben … DAN zouden ze gelukkig zijn.”
Dus je geeft ongevraagd advies.
Je voert gesprekken met die persoon om die persoon “over te halen” om de dingen vanuit jouw gezichtspunt te gaan bekijken.
Jij denkt te weten wat beter is voor iemand anders.

En al ZOU dat zo zijn, iemand heeft recht op zijn of haar eigen proces. JIJ moet JOUW pijn helen die je er over hebt. En uiteraard kun je aangeven dat je er voor de ander bent, maar geef ze de ruimte om hun eigen keuzes te maken.

Wat je ook vaak merkt met het manifesteren van Ego verlangens is dat er geen schot in zit. Het gaat tergend langzaam en het lijkt niet van de grond te komen.
OF het gebeurt wel, maar er zit een “prijs” aan. Het levert je misschien iets op, maar aan de andere kant “kost” het je net zo veel.

Een ego verlangen komt ook vaak op als je eigenlijk weg aan het bewegen bent van een pijn. Je hebt bijvoorbeeld een baan waarin je je niet happy voelt. Je kunt niet je volste potentie bereiken in die baan. Maar “zomaar” stoppen is geen optie. Je wilt qua inkomen niet afhankelijk zijn van je partner want je was ooit afhankelijk in een relatie en dat voelde ZO slecht en kwetsbaar.
Je hebt ook niet de tools om die pijn te helen of om je realiteit hieromtrent te veranderen. DUS je denkt dat de enige oplossing is om meer geld te gaan verdienen, dus je zet een mega hoog omzetdoel voor je nieuwe business, alleen maar zodat je de pijn die je hebt niet meer kunt ervaren.
Die push en pull van pijn naar verlangen, werkt ook vaak niet. Beter is het om de tools te leren om de pijn te helen zodat je echt vanuit je ziel kunt gaan creëren.
Heb je interesse in deze tools? Ik leer ze in mijn Magische Manifestatie Academy.

En laat ik nu zeggen dat er helemaal niets “mis” is met al deze dingen.
Iedereen heeft vroeg of laat Ego verlangens.
Want ja, we ZIJN puur bewustzijn maar we creëren DOOR een menselijk lichaam heen MET een ego.
En dit Ego zorgt er voor dat we onze individualiteit kunnen ontdekken.
En zonder dat we eerst ervaren dat we individu’s zijn, kunnen we OOK niet gaan weten of gaan ervaren dat we EEN zijn.

Maar uiteindelijk maken we allemaal de richting van creatie vanuit egoverlangens naar creatie vanuit zielsverlangens.
Creatie vanuit verlangens die afgestemd zijn op de energie van liefde in plaats van verlangens die voortkomen vanuit angst.

Als je een verlangens hebt en je kunt het niet manifesteren, kan een van de redenen zijn dat het inderdaad een Ego verlangen is. Er zijn nog een aantal andere redenen waarom verlangens zich niet manifesteren, daar neem ik later nog een video over op.

Om er achter te komen of het inderdaad een Ego verlangen is, kun je jezelf deze vragen stellen:

Word je er ECHT blij van? Als je dit alleen voor jezelf doet, zou je dit dan nog steeds willen doen?
Als het je niets oplevert, zou je er dan nog steeds voor kiezen?
Als je zou falen, zou je dan blij en trots zijn omdat je voelde dat je het moest doen en je hebt gewoon je afstemming gevolgd?

Als het antwoord nee is, is het tijd om andere keuzes te gaan maken.

En om af te stemmen op een zielsverlangen kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Nu je de complete vrijheid hebt: wat zou je dan werkelijk willen kiezen?
(Onthoud: je overtuigingen creëren je realiteit, niet specifiek je acties. Soms moet je dus een overtuiging omdraaien dat je alleen maar X kunt krijgen als je Y doet.)
Wat voelt het meest afgestemd?
Waar word je oprecht blij van?
Welke overtuigingen mag je shiften en welk nieuwe verhaal kun je jezelf gaan vertellen dat je altijd keuzes vanuit je ziel mag gaan maken?

En ja, er is best wel wat voor nodig om keuzes vanuit je ziel te gaan maken.
De meeste mensen zijn gewend om dingen op een bepaalde manier te doen, dus er is veel voor nodig om dingen anders te gaan doen dan je ze altijd deed en ZEKER om dingen anders te gaan doen dan “de massa.”

Je kunt HIER gratis toegang vragen tot mijn Online programma: “Vertienvoudig je Creatie Kracht in 10 dagen.” 

En wil je eerst even persoonlijk sparren? Vraag dan HIER gratis een Liefde & Business Shift Sessie aan. Ik kijk graag mee naar de energie van je business en naar de overtuigingen die jouw business creëren. Het is niet de strategie van je business die je resultaten OF die je levensgeluk bepalen. Dat komt op de tweede plaats. Als jij afgestemd bent op wat je hier te doen hebt en je weet wat er voor nodig is om je beperkende overtuigingen om te draaien, dan trek je automatisch de juiste strategieën aan.
Ik heb nog 6 plekken vrij voor een gratis sessie deze maand (ivm verhuizing)
Vraag er hier een aan.

ALLES is energie en ALLES is bewustzijn.
Op het moment dat je die shift aan het maken bent van Creatie vanuit je geest (Gedachten, ego) naar Creatie vanuit je Ziel dan VOEL je dat je andere tools en kennis nodig hebt. Zoek dan gerust contact met me, ik help je er graag mee.

Liefs Maartje