De makkelijkste en snelste manier om je leven te uplevelen

Ik kreeg deze week een vraag van een van mijn VIP klanten over hoe het nu precies zit met dat uplevelen.
EN in mijn leven is het constant een thema. En ik denk dat het een van de redenen is dat ik zo snel groei, dat ik echt doorheb hoe dit werkt.
En natuurlijk ga ik dit ook met jou delen.

Als aller eerste zijn er een paar basisovertuiging die ik mezelf eigen heb gemaakt. Vanuit die basis overtuigingen creëer ik mijn leven (lees: mijn realiteit)
En het is niet zo dat ik met deze basisovertuigingen geboren ben. Nee, allerminst. De eerste 22 jaar van mijn leven had ik een vrij vernauwd bewustzijn en had ik geen weet van spiritualiteit, creatie en de Wet van Aantrekkingskracht.
Ik heb mezelf deze overtuigingen aangeleerd door ze heel vaak te herhalen en mezelf toestemming te geven om ze te leven.
De eerste overtuiging is dat het leven altijd het beste met me voor heeft.
Zelfs als ik denk dat er dingen gebeuren die ik bestempel als niet goed of negatief, zijn het dingen die me naar het volgende level gaan brengen.

En IEDEREEN die ik ontmoet komt in mijn leven om me verder te helpen. OOK al heb ik het in de eerste instantie moeilijk met deze personen.
En het is super makkelijk om een onderscheid te maken tussen waarheid en geen waarheid. En dan heb ik het over PERSOONLIJKE waarheid. Want waarheid is voor iedereen anders.

Hoe dat werkt?
Als iets mijn waarheid is, dan voelt het licht en goed.
En als iets NIET mijn waarheid is, voelt het zwaar en niet goed.
En ik hoor een heleboel mensen die zeggen: “Ik kan dat onderscheid niet maken, ik kan niet naar mijn gevoel luisteren.” en dan zeg ik: “onzin.”
IEDEREEN kan dat voelen.
Als je je partner een knuffel geeft of je kind dan voelt het goed. Als je je hand aan de oven brandt, dan voelt het niet goed (Misschien een handjevol mensen uitgezonderd die pijn heel fijn vinden)
En zo is dat met alles. Je moet dingen niet moeilijker maken dan ze zijn.
Ik kan voelen als ik dingen “moet” doen van mezelf die zwaar voelen.
Ik kan voelen als ik gedachten denk die me naar beneden halen.
En geloof me: er was een tijd dat ik echt heel ver van mijn gevoel afstond en voor mij was dit gewoon een kwestie van trainen en afstemmen. Je creëert je eigen realiteit en hoe vaker je roept: “dit kan ik niet en dat lukt me niet” hoe dieper je het verankert in je realiteit. Ga in plaats daarvan vragen stellen aan het Universum om je leiding te geven en mogelijkheden aan je te openbaren. Bijvoorbeeld: “Hoe zou het zijn om … mijn intuïtie steeds beter te kunnen volgen?” Of “Wat als ik nu mensen tegenkom die me hierbij kunnen helpen?”

De volgende overtuiging die ik heb is dat alles waar we naar verlangen realiteit kan worden. “En dan zeggen mensen vaak: maar ik heb zo veel gevraagd dat ik niet gekregen heb.” Maar dan was het niet het beste voor je om dat op dat moment te krijgen. Dan was er eigenlijk een dieper verlangen of waren er nog blokkades waartoe het Universum je uitnodigde om die los te laten.
Dus ik vraag altijd om: “Dit of nog iets beters.” Want ik ben me er compleet en volledig van bewust dat we maar ZO veel kunnen waarnemen en bedenken met onze bewuste geest en dat het Universum (God, Creatie) altijd meer ziet en weet dan ik EN altijd het beste met me voorheeft.

Een andere basisovertuiging de ik heb is dat ik niets of niemand “nodig” heb om gelukkig te zijn of te worden.
Ieder gat dat ik voel en dat ik van buiten op wil vullen, is een illusie. ALLES wat ik creëer in mijn leven, creëer ik van binnenuit. Ik kan alleen maar de acties nemen die me het resultaat brengen waar ik naar verlang, als ik eerst IN mezelf wat laat shiften. En dit is MEGA belangrijk om te weten en de basis van alles wat ik leer aan mensen. Want je kunt wel verlangen naar meer geld, maar als je van binnen nog niet afgestemd bent op dat grotere bedrag, dan kan het niet je leven binnen komen.

Een volgende basisovertuiging als we het hebben over uplevelen, is dat groei onze natuurlijke staat van zijn is.
We willen groeien. Het Universum is zich altijd aan het expanderen en wij ook.
Als we het tegenhouden doen we dat uit angst en beperkende overtuigingen:
Wat denken mensen wel niet van me?
Wat als ze me afwijzen of een oordeel over me hebben of me kwetsen?
Wie ben ik om dat te doen?
Er zijn zo veel mensen die niets hebben, kan ik dit wel maken?
Er zijn mensen die leiden, hoe belangrijk is het werkelijk wat ik wil?
Laat ik maar precies nemen wat ik nodig heb om te overleven, want al het andere voelt oncomfortabel.

Maar liefde is de grootste creërende kracht in het Universum. Alles is Liefde. En liefde kan nooit op gaan of verloren gaan. Sterker nog: hoe meer liefde we verspreiden, hoe meer er is.
Als ik “Ik hou van jou” tegen mijn dochter zeg, is er daarna niet opeens minder liefde voor mijn man. “Sorry schat, ik heb mijn liefde al weggegeven vandaag.” Dat SLAAT nergens op. Maar dat doen we wel met geld en mogelijkheden. En ook dat slaat nergens op want alles in onze realiteit is gemaakt van energie in de vorm van bewustzijn en dat kan simpelweg niet verloren gaan. Sterker nog: hoe meer bewustzijn we hebben, hoe meer ons Universum groeit. LETTERLIJK. Want wetenschappers ontdekken iedere keer weer nieuwe delen van het heelal en het is ook bewezen dat het Universum letterlijk groter wordt.

En stel je zou leven vanuit deze overtuigingen? Voelt dat dan niet al een stuk lichter? Zo ja, dat betekent dat het ook jouw waarheid is.

Maar alles wat ik hierboven beschrijf betekent niet dat groei altijd makkelijk is.
Om nieuw leven te creëren moeten er namelijk dingen afsterven.
Waar liefde is, is donker.
Waar groei is, is vaak eerst inkrimping.
EN als we een nieuwe energetische ruimte willen betreden (want dat is wat groeien is) dan voelt dat oncomfortabel en ongemakkelijk en soms heel chaotisch.
Het leven vraagt dingen van ons die we nog niet eerder hebben gedaan.
En veel mensen schrikken van wat ze dan voelen.
Ze schrikken van hun grootsheid. Ze schrikken van de open energie en van de mogelijkheden.
En ze zijn niet bereid om die energie te dragen.
En wat er dan gebeurt zijn vaak 2 dingen: ze trekken zich terug en kiezen weer voor hun hun huidige realiteit (Ze blijven in hun baan, gaan NIET dat programma lanceren, blijven in hun relatie etc)
OF ze creëren problemen in een ander gebied van hun leven, zodat ze zichzelf afleiden om zich niet helemaal over te hoeven geven aan wat er aan het ontstaan is. Vaak geeft dat zelfs het excuus om dan nog niet te gaan voor wat ze echt willen. “Het is nu nog niet de tijd, want ik heb relatieproblemen.” “Ik wilde het echt heel erg graag maar nu ik me lichamelijk niet lekker voel, is het niet de juiste tijd.”

Ik WEET dat dit zo werkt en ik ben me in mijn eigen leven heel erg bewust van dit proces.
En in plaats van dat ik me terugtrek geef ik ruimte aan het contrast. Ik laat het oncomfortabele gevoel er zijn en trek niet de conclusie dat het dus niet mag of niet kan of niet voorbestemd is.
Ik denk: hé grappig, contrast. Ik ben benieuwd wat voor moois er nu mag ontstaan.
En als ik dan met een nieuwsgierige en onderzoekende blik er naar kijk, dan ontstaan er een heleboel inzichten en kan ik er doorheen bewegen. En gelukkig laat ik me daarbij ook coachen door hele talentvolle mensen.

Een concreet voorbeeld:
Ik voelde me vroeger heel ongemakkelijk bij succes. Iedere keer als ik er aan dacht om in mijn grootsheid te stappen, dan vluchtte ik weg in drugs of gokken om die gevoelens te dempen. Ik wist niet hoe ik comfortabel kon zijn bij mijn grootste energie. Ik wist niet hoe ik er mee om moest gaan en dus dempte ik ze.
En dus bleef ik jaren waar ik was. In hetzelfde kringetje waar ik niet uitkwam.

Ik heb een episch event gegeven met mijn lieve vriendin Veronique Prins. (Ik heb er HIER nog een blog over geschreven) Dat vroeg van me om in een hele nieuwe energetische ruimte te stappen en op een hele nieuwe manier mijn grootsheid te gaan ervaren.
Dat bracht allerlei gevoelens met zich mee.
Ik merkte weer dat ik er heel veel moeite had om me over te geven aan die nieuwe energie.
En er gebeurden 2 dingen: ik merkte dat ik op het punt stond om problemen te creëren in een ander deel van mijn realiteit. En dan kan ik dus 2 dingen doen: mega veel aandacht geven aan iets heel kleins en er iets heel groots van maken zodat me dat BEZIG houdt OF die nieuwe energie de ruimte geven. Mijn grootsheid er gewoon laten zijn en mezelf de vraag stellen: wat mag er ontstaan? Wat mag er door mij heen gecreëerd worden?

En op die momenten laat ik me altijd ondersteunen.
Bijvoorbeeld een gesprek met mijn lieve coach Brigitte om opnieuw af te stemmen op wat financiële dingen en een sessie met mijn lieve vriend Merlijn Wolsink. En ook dat was heel bijzonder want ik had me voorgenomen om compleet eerlijk en open te zijn over dingen die ik voelde en waar ik me geen raad mee wist. Gevoelens die ik herkende van vroeger, maar die ik altijd weg stopte omdat ik er allerlei oordelen over had. En op het moment dat ik daar ruimte aan gaf en er over sprak en alle oordelen los liet over de uplevel die door mij heen geboren wilde worden, gebeurde er iets heel bijzonders: toen had ik een nieuwe werkelijkheid gecreëerd voor mezelf. Een werkelijkheid die groter was dan de werkelijkheid die ik daarvoor had. Een werkelijkheid waarin NOG meer mogelijk is.
Intern was er van alles in me geshift over wie ik mag en wil zijn en wat ik in de wereld wil zetten. En door er ruimte aan te geven van binnen, kan het nu manifesteren van buiten.

En nu heb ik WEER een uplevel gemaakt.
Ik voel het omdat ik andere overtuigingen heb over wat ik wel of niet behoor te doen om succesvol te zijn en geld te ontvangen.
En wat persoonlijke dingen over wat ik wel en niet behoor te doen binnen mijn relaties met mensen.
En uiteindelijk ook over hoeveel ik kan ontvangen van het leven en wat ik daar wel of niet voor moet doen.

En dat proces gaat razendsnel bij mij, JUIST omdat ik nergens voor weg loop.
Ik geef mijn ziel de ruimte om zich compleet en volledig tot uitdrukking te brengen.
Ik geef creatie de volledige ruimte om mij te gebruiken als een krachtig creërend wezen.
Ik ben bereid om me oncomfortabel te voelen.
Ik ben bereid om alles te ontvangen wat het leven me wil geven: de liefde EN het donker. Ik ben bereid om alle oordelen los te laten die ik heb over mezelf en over anderen.
En ik ben bereid om me helemaal open te stellen en mezelf uit de weg te gaan.

En DAT is de weg naar uplevelen op manieren die je nooit voor mogelijk hield!

Liefs, Maartje

PS.: Wil je ook leren uplevelen? Meld je dan vandaag nog aan voor mijn populairste Online Programma “Afstemmen & Actie”, je krijgt deze gratis. HIER kun je er meer over lezen.