Wat denk je dat er voor nodig is om resultaat te bereiken en ben je bereid om het werk te doen OF de overtuiging te shiften?

Ken je dat? Dat iemand een blog schrijft of een programma lanceert en dat je denkt: OMG, ik wou dat ik die gecreëerd had? Dat had ik dus laatst ook bij mijn lieve collega Veronique Prins. Zij had DEZE geweldige blog geschreven over wat er allemaal met regelmaat in haar business gebeurde waar ze tegen moest kunnen.

En ik mailde haar: Top blog. Ik wou dat ik hem had geschreven.
En dat bleef maar in mijn hoofd hangen. Dus een paar uur later appte ik haar: vind je het goed als ik mijn eigen versie schrijf?
En dat was gelukkig goed (dank je Niek!)

Want het is echt een thema deze week. Zowel voor mij persoonlijk als voor klanten.
Vaak zijn we niet bereid om het werk te doen wat we denken dat er voor nodig is.
We WILLEN wel geld, of succes of gezond zijn maar we zijn niet bereid om te doen wat er voor nodig is.

En JA, ik geloof 100% in de Wet van Aantrekkingskracht. Ik geloof dat we de meest prachtige dingen kunnen creëren en dat het ECHT niet moeilijk hoeft te zijn. Maar het is alleen niet altijd even super simpel om je geloofsovertuigingen te shiften.
De overtuigingen dat we hard moeten werken voor succes en dat het geld niet aan de bomen groeit, zit vaak ZO diep in ons, dat het wat tijd nodig heeft om dat om te draaien.

Dus als je EN niet gelooft dat iets mogelijk is zonder de acties te nemen EN je neemt de acties niet, dan manifesteer je dus GEEN geld, succes, gezondheid of wat je dan ook wil manifesteren.

Ik heb dat de afgelopen maanden zelf ervaren met mijn fitness en gezondheid.
Een paar weken geleden is er een knop omgegaan.
Bob en ik zijn 3 keer per week gaan sporten en ik ben aanpassingen gaan maken in mijn voedingspatroon.
Ik heb er HEEL lang tegen gevochten. De rebel in mij weet ergens dat het mogelijk is om slank en gezond te zijn EN alles te eten wat je wilt en alleen te bewegen als het ECHT fun voelt.

Er is echter niets in mij dat geloofd dat dat op dit moment voor MIJ mogelijk is.
EN het lukte me niet om het geloof te shiften.
DUS ben ik de acties gaan nemen en kijk ik de komende tijd weer wat er voor nodig is om mijn geloof te shiften.
Fred Dodson heeft het er ook over gehad in ons webinar. HIER kun je die terug kijken. Dat kan wat extra inzichten geven over hoe dit werkt (EN vergeet je niet op te geven voor zijn 3 daagse workshop. Het is volgende maand al! HIER is de link.)

En dat is grappig want dit stuk heeft ZO veel overeenkomsten wat ik in mijn business doe.
Want ik zie altijd dit patroon in mijn business:
Ik neem acties omdat ik denk dat die acties nodig zijn om een bepaald resultaat te halen.
Er komt een tijd dat die acties te zwaar voelen.
Ik vraag aan het Universum waar het makkelijker kan.
Ik stem opnieuw af.
Ik neem nieuwe geïnspireerde actie.
En ik krijg met minder inspanning hetzelfde of zelfs meer resultaat.

Tja, en bij dat proces krijg je dus HEEL wat contrast voor je voeten geworpen.
Er gebeuren HEEL veel dingen die me constant van slag kunnen brengen als ik dat toesta. Net als wat Veronique in haar blog beschrijft.
En heel veel mensen kijken naar ons en denken dat het allemaal vanzelf gaat.
Ze denken dat het makkelijker is voor ons.
Ik zie het wel eens aan de blik in hun ogen.
Ze stellen een vraag over hoe ze iets aan moeten pakken in hun business.
Ik deel met ze wat ze kunnen doen.
Ze kijken me vervolgens aan en ik zie ze denken: “Ja, maar dat is makkelijk gezegd.” Of een versie daarvan:
“Voor jou is het makkelijker.”
“Geef me nu het ECHTE antwoord maar. Want dit voelt als te moeilijk of te zwaar.”

Maar het IS dus gewoon soms ook zwaar. Je krijgt af en toe gewoon met contrast te maken.
Het is vallen en opstaan.
En dat merk ik dus nu ook nu ik aan mijn fitness aan het werken ben.
Ik heb een jaar of 5 geleden een paar maanden heel gezond gegeten en veel gesport. Ik was 15 kilo afgevallen. Ik voelde me ECHT heel goed. En ik kan me nog herinneren dat ik tegen een collega zei: “Dit laat ik nooit meer los. Ik kan me niet voorstellen dat ik OOIT andere keuzes ga maken.”
Maar dat heb ik wel gedaan.
Ik ben op vakantie gegaan. Ik heb mijn routines langzaam laten wegslippen en heb het nooit meer opgepakt.
Ik heb het dus opgegeven.
Ik kreeg wat tegenslag en contrast en ik heb het opgegeven.

Ik keek een paar weken terug een documentaire over een man die heel fit was en 6 maanden lang alles heeft gegeven wat los en vast zat en niet gesport om 40 kilo aan te komen. Na die 6 maanden zou hij zijn routine weer oppakken om te laten zien dat het mogelijk was.
Hij had wat problemen om het op te pakken, maar het lukte met vallen en opstaan.
Soms was hij niet afgevallen.
Soms snakte hij naar junkfood.
Soms deed hij alles goed en stond hij stil met zijn gewicht.
Maar hij gaf dus niet op! Hij had de volle zekerheid dat het hem vroeg op laat zou lukken!
En dat heb ik dus ook in mijn business.
Als ik een plateau bereik dan BLIJF ik doorgaan.
Ik BLIJF zaadjes planten.
Ik BLIJF bijsturen en afstemmen.

Ik sta al een jaar stil voor mijn gevoel.
Ik roep al maanden dat ik nu ECHT die sprong ga maken.
Ik ben sinds de zomer aan het investeren in mijn business alsof ik 100.000 euro verdien en die omzet heb ik nog steeds niet gehaald.
Maar ik BLIJF doorgaan.
IK BLIJF acties nemen.
Ik BLIJF vertrouwen houden.
IK KAN DIT. IK KAN DIT. IK KAN DIT!!!!!!!
EN ik ben bereid om het werk te doen. Het uiterlijke EN het innerlijke werk!

En dat had ik dus met mijn fitness totaal niet.
Ik was gewoonweg niet bereid om te doen wat ik denk dat er voor nodig is.
Nu wel.
De knop is om.
En ik ben niet zo naïef meer om te denken dat de knop om BLIJFT.
Ik ben bereid om terug te vallen, om opnieuw af te stemmen wat goed voelt voor me en om weer DOOR te gaan.
Ik ben bereid om dezelfde commitment te hebben als ik met mijn business heb.
Om mijn blik gefocust te houden op de persoon die ik wil ZIJN.
Om vanuit DIE persoon acties te nemen.
EN om met alle dagelijkse shit te dealen en me dan TOCH te blijven richten op waar ik heen wil.

Want, boy o boy, wat kom je shit tegen in een gemiddelde week als ondernemer. Ja, OOK wij. OOK als je al succesvol bent.
Sterker nog: we zijn JUIST succesvol omdat we die shit niet als reden gebruiken om NIET het werk te doen wat we denken dat we voor nodig is.

Simpel: je moet OF het werk doen, OF je overtuigingen shiften OF je moet je doel bijstellen.

Dus wat zijn een paar van mijn shitmomenten als ondernemer zoals Veronique ze in haar blog beschrijft?
En nogmaals: ik schrijf dit nu eenmalig op, net als Veronique dit doet. We zijn geen mensen die al onze aandacht hierop focussen, want als we dat zouden doen, zouden we al lang gestopt zijn. Ik deel dit nu met je zodat jij ook de beslissing kan nemen: hoe zwaar het ook wordt, ik geef niet op. Want dat is de ENIGE manier om succes te creëren!

1. Het leven komt altijd tussendoor en je moet altijd de beslissing nemen om door te gaan! Ik had vorige week een teammeeting en een heleboel andere afspraken. En toen kregen we te horen dat we onze hond in moesten laten slapen. Ik kan er dan voor kiezen om alles af te zeggen of om TOCH door te gaan. Ik kies voor het laatste.
En zo zijn er WEKELIJKS dingen die “tussendoor” kunnen komen en die al je aandacht op kunnen slurpen: verhuizingen, papa die in het ziekenhuis ligt, geen inspiratie, geen zin, voel me niet lekker, 2 uur per dag rijden om dochter naar school te brengen en te halen en ga zo maar door.
Ik KIES er voor om TOCH het werk te doen wat er voor nodig is, ook al voelt het zwaar en heb ik “geen zin.”

2. Ik ben totaal gecommitteerd aan mijn business, maar het gebeurt ZO vaak dat mensen hun rekeningen niet betalen. Als ik er over nadenk maakt het me verdrietig hoe laks mensen zijn met het commitment dat ze naar mij toe maken. Dit zorgt er HEEL vaak voor dat ik het op wil geven. Nu ook weer. We moeten een jurist inschakelen omdat iemand wil stoppen met betalen terwijl ik het online programma al bijna helemaal gegeven heb. Waarom lijkt het soms ZO F*ING moeilijk voor mensen om hun commitment te eren?

3. Mensen denken vaak dat ik het geld niet nodig heb. Dat ik toch geld zat heb. Niets is minder waar. Ik verdien op dit moment geld om mijn business te kunnen laten bestaan. Ik ben (nog) niet begonnen met opbouwen van vermogen. Mijn business kost me 20 tot 25.000 euro per maand. Ik heb het NODIG dat je mijn factuur betaald. Anders kan ik dus mijn business en de mensen die er in werken niet betalen.
En ik moet dus iedere keer weer een manier vinden om dat los te laten, om me op de juiste mensen te richten die mijn commitment wel eren EN door te gaan.

4. Net als bij Veronique is het bij mij ook zo dat meer dan 50% (misschien wel 75%) van de mensen die informatie vragen over een programma bij een pre lancering, niet eens terug mailen of ze het wel of niet gaan doen. Ok, ik ga er vanuit dat het een nee is. Maar het is WEL zo netjes om het even aan me te laten weten.

5. We krijgen de RAARSTE kritiek. Van de week nog kreeg ik een mail van iemand die stopt met mijn programma omdat ik te veel over mezelf praat. Ik WIL zeggen dat ik het van me af laat glijden, maar ik merk de laatste dagen dat ik me bij alles wat ik doe afvraag of het niet te veel over mezelf gaat. Mensen zijn HARD. Ik snap voor geen meter waarom mensen de behoefte hebben om dit soort dingen met me te delen. Maar goed, misschien is dat karma gezien de blogs die ik wel eens schrijf, maar toch is het iedere keer weer lastig om het van je af te laten glijden en DOOR te gaan. Maar ja, dat is wel wat er voor nodig is om succesvol te zijn.

6. Ik gaf een Bonus VIP avond om met mij te dineren. Ik had voor 4 mensen sushi besteld en de helft kwam gewoon niet opdagen, zonder af te melden.
En de prijs van de sushi is het probleem niet hoor, maar ik vind het gewoon ZO zonde omdat ik weet hoeveel mensen het MEGA gaaf hadden gevonden om aan die tafel te zitten. En ze geven zichzelf dus niet de kans, maar ze ontnemen andere mensen ook de kans door gewoon niet op te komen dagen.
The way you do one thing, is the way you do everything dus waar ontzeggen die mensen zich nog meer mogelijkheden en kansen EN saboteren ze kansen voor andere mensen?

7. Ik lijk NOOIT te weten wat ik wil.
En deze gaat echt over mezelf, maar is HEEL frustrerend. De ene dag wil ik dit, de andere dag wil ik dat.
Ondernemen is gewoon een F*ing rollercoaster van gedachten en emoties.
Ik moet mezelf echt iedere dag vertellen om niet te piekeren, me over te geven aan flow en vertrouwen en echt mezelf te zijn en gewoon het werk te doen EN toch af te stemmen op helderheid.
Ik moet mezelf leren dat ik nooit dingen kan zeggen als: “Ik ga het voortaan altijd zus of zo doen.” want voor dat ik het weet, komt er weer een ander verlangen boven.
Het is echt een uitdaging om ondanks dat je iedere dag heen en weer schiet TOCH actie te nemen zodat je daadwerkelijk ergens komt.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Snap je dus hoe belangrijk het is om dit soort dingen los te kunnen laten want als je je er door laat leiden, dan wil je het iedere dag opgeven!
Veronique en ik zeiden van de week nog tegen de deelnemers van ons Big Business programma dat er gewoon qua business een aantal zaken zijn die je moet leren accepteren.
En wat betreft de Wet van Aantrekkingskracht is dat ook slim, want hoe meer weerstand je ergens tegen hebt, hoe meer het aanhoudt (What you restist, persists.)
Je moet dus EERST accepteren dat het zo is om vervolgens tegen jezelf te kunnen zeggen: Dit is niet wat ik wil kiezen. Dit is niet wat ik in mijn realiteit toe wil laten.
EN dan weer opnieuw afstemmen op wat je WEL wilt EN nieuwe afgestemde acties nemen.
Want het ondernemerschap kan ZO veel MEGA gave dingen met zich mee brengen.
De vrijheid, de overvloed die je kunt creëren en dat je mensen ECHT iets waardevols mee kunt geven. De mogelijkheden die ondernemerschap met zich meebrengt zijn gewoon eindeloos.
Ik zou niets anders willen en dus accepteer ik dat er soms contrast komt EN heb ik het commitment gemaakt dat ik NIET opgeef en altijd weer opnieuw afstem.

Ik ben benieuwd wat de dingen zijn die jij nu aan het accepteren bent in je business EN die je shift om ruimte te maken voor een andere realiteit. Laat het me HIER weten in de post die ik heb geplaatst in de besloten Facebookgroep.

PS: Morgen vindt de hele dag het Geld is Liefde event plaats. Het event zelf is volgeboekt, maar je kunt het de hele dag gratis kijken. Heb je dat al gezien? Bekijk HIER deel 1.

Liefs Maartje