Wat is er mis met je grote dromen? NIETS! En zo maak je ze waar!

Als je heel jong bent heb je vaak nog het gevoel dat alles mogelijk is. De wereld ligt nog aan je voeten. Je kunt nog vrijuit contact maken met de energie van onbegrensde mogelijkheden en je fantasie de vrije loop laten.
Maar al snel was dat over.
Je moest naar school.
Er werd van alles van je verwacht.
Je kreeg je eerste Cito toets op de kleuterschool om te kijken of je wel goed genoeg mee kan komen. Of je wel “goed genoeg” was.
Je creativiteit, je verbeeldingskracht en je eigen afstemming werden stap voor stap voor stap van je afgenomen in de jaren die daarna volgenden.
Het ging niet meer om wat JIJ wilde.
Het ging er om dat je leerde hoe je in “het systeem” kon passen.
Het ging er om dat je liet zien dat je je goed genoeg ontwikkelde op gebieden die meetbaar waren. De rest leek er nauwelijks toe te doen.
Je creativiteit werd verpletterd en je deed je uiterste best om de dagen “vol te houden.”
Keer op keer kreeg je te horen dat er meer in je zat, maar dat het er niet uitkwam. En jij dacht dat het aan jou lag.
Je was niet meer bezig met je dromen en de grootsheid die je van binnen ooit was.
Je was bezig met welke opleiding je kon volgen om een “goede baan” te kunnen krijgen met “financiële zekerheid.” Want dat was iets dat je ouders en de maatschappij van je verwachtte.
Het maakte je niet blij.
Hoe moest je nu kiezen? Hoe was het nu in hemelsnaam mogelijk om je te beperken tot EEN ding?
Maar het moest. Dat was wat je geleerd had.
En misschien heb je je opleiding afgemaakt en misschien niet. Ik niet in ieder geval. Al na een paar dagen voelde ik: “Ik hoor hier niet.”
Waar het op neer kwam was dat je een baan moest zoeken. Maar wat dan? Iets waar je geld mee kunt verdienen, genoeg vakantiedagen hebt om af en toe iets leuks te doen en ondertussen te sparen voor je pensioen. Voor als er OOIT die dag komt dat je weer ECHT vrij kunt zijn.
De dagen gingen voorbij.
Je voelde wel dat er iets niet klopt.

Je begon je steeds vaker af te vragen: “Is dit alles? Is DIT het leven waar ik het mee moet doen?”
Je vluchte weg. In je gedachten, in “ooit op een dag-dromen,” en misschien zelfs in relaties, seks, gokken, drugs, alcohol, tv of internet of een combinatie van die dingen.
Je wist dat het niet klopte. Die van binnen was er nog steeds dat stemmetje dat tegen je fluisterde dat je geboren was voor grootsheid.
Maar wat moest je met dat stemmetje? Dat stemmetje was ONZIN! Grootsheidwaanzin, dat was het! Want het ENIGE dat je altijd hebt geleerd is hoe je binnen “het systeem” functioneert.
En binnen het systeem hoort niet het volgen van je dromen. Binnen het systeem is er ruimte voor regels en je aanpassen en doen wat de baas of de juf tegen je zegt.
Binnen het systeem kun je niet op zoek naar wat JIJ echt wilt en wat JOUW unieke talenten zijn. Binnen het systeem is er alleen maar ruimte voor je aanpassen en een baas of een juf die over je oordeelt en je vertelt wat je wel of niet goed doet en je best doen om zo goed en zo kwaad als je kunt aan hun “verwachtingen” te voldoen. Wat natuurlijk nooit lukte omdat dat TOTAAL niet paste bij wie je diep van binnen was. Maar goed, dat wist je niet, want dat was je nooit geleerd.

En dus sloot je dat stemmetje buiten, keer op keer.
En misschien won het soms heel even. En was daar een glimp van vertrouwen en inspiratie om iets te doen waar je ECHT blij van werd.

Maar zodra er ook maar iemand was die tegen je zei dat het geen goed idee was, liet je de moed zakken. Want het enige dat je immers had geleerd was om te luisteren naar andere mensen hun visie. Je hebt nooit geleerd om te luisteren naar JOUW visie over jezelf en jouw leven.

En uiteindelijk was daar dan die klap in je gezicht.
Je wereld brokkelde al langer langzaam af, maar het was nog vol te houden. Je kon het net overleven tot die tijd. Maar toen niet meer.
Daar was het ongeluk, de burn-out, de chronische ziekte, de depressie, de verslaving die je leven overnam, iemand die je in de steek liet, je huis dat verkocht werd op de failliesementsverkoop of de klap die je aan je kind gaf. Of WAT jouw wake up call ook is geweest.

Je wist dat het anders moest.
Zo kon je niet meer verder.
Je wereld staat stil en het leek alsof je wereld onder je voeten vandaan was geveegd.
Je voelde je verschrikkelijk.
Je HELE leven heb je je aangepast. Je hebt ZO je best gedaan om het “goed” te doen. En DIT is hoe je werd beloond. Je voelde je als een overkokende ketel met emoties die op het punt stond om te ontploffen.
Niemand die het aan het einde van de dag uitmaakte hoe JIJ je voelde. Zelfs jou maakte het niet meer uit. Want in het systeem heb je nooit geleerd om jezelf voorop te stellen.
In de klas was het belangrijk dat er “orde” was, want er waren immers te veel leerlingen. Het kon geen circus worden.
En op je werk had je geleerd om aan de verwachtingen te voldoen en je aan de regels te houden, want anders werd je ontslagen en was je financiële zekerheid weg.
En al die regels en al die verwachtingen hadden nu langzaam maar zeker het leven uit je gezogen.
Iedere dag dat je dieper in het systeem werd gezogen, ging je een beetje meer dood en raakte je een beetje meer van jezelf kwijt.

Maar nu kon je lijf het niet meer opbrengen.
Er was een onhoudbare situatie ontstaan die er voor zorgde dat je even niet meer mee kon komen in het systeem.

Je begon vragen te stellen over het hoe en het waarom van het leven.
En langzaam begonnen de antwoorden te komen.
Je begon jezelf de vraag te stellen wat JIJ nu echt wilde. Wat waren nu ook al weer die grote dromen?
Waar verlangde je eigenlijk zelf naar?
En langzaam kreeg je ook inzichten over hoe Creatie en de Wet van Aantrekkingskracht werkte. Eerst uitte zich dat in verzet en weerstand. Je kon toch ONMOGELIJK die hele warboel zelf gecreëerd hebben?
En later kwam er berusting. En hoop. Dat als je dit gecreëerd had, dat je misschien ook iets anders voor jezelf kon creëren.
En misschien ook euforie. Dat je aan iedereen die het maar wilde horen wilde vertellen wat er mis is in de wereld en dat jij echt HET antwoord hebt gevonden.
Maar je vergat dat zij nog in het systeem zitten.
Zij zaten nog in de kudde.
Ze hadden misschien nog geen wake up call gehad of misschien waren ze gelukkig in de kudde. Misschien werkte de kudde wel voor hen en wilde ze maar EEN ding: jouw terug krijgen in de kudde.
Herstellen. Baan zoeken. Sparen voor je pensioen. Net genoeg geld om af en toe wat leuks te doen. Hard werken totdat je eindelijk wordt vrijgelaten.
Maar je voelde dat dat niet meer werkte. Je voelde dat er MEER was.
En langzaam begon de zoektocht.
Naar wat dat meer dan was.
Waarvoor was jij hier eigenlijk op de wereld?
En hoe je daar dan in Godsnaam geld mee kon verdienen?

Maar het mooie is dat als je vragen gaat stellen dat er antwoorden gaan komen.
En zo kwamen er voor mij steeds meer antwoorden in mijn leven die me hebben geholpen om de dromen die ik ooit had uit de kast te halen.
Om mezelf toestemming te geven om er ECHT voor te gaan, omdat niemand mij ooit die toestemming had gegeven.
En ik schrijf deze blog in de “je” vorm, maar dit was natuurlijk mijn reis. Maar wat ik heb geleerd is dat deze reis voor een heleboel mensen zo gaat.
De meeste van mijn klanten zijn zichzelf verloren doordat ze constant hun best aan het doen waren om in het systeem te passen.
Maar wij, krachtige creators, creatievelingen, leiders van deze nieuwe tijd, we zijn niet gemaakt voor het systeem.
We zijn gemaakt om onze afstemming te volgen.
We zijn gemaakt om geweldige dingen neer te zetten op deze aarde.
We zijn gemaakt om grenzeloos te creëren.
Wij zijn de pioniers die dat mogelijk gaan maken voor een heleboel mensen omdat wij nu laten zien hoe je dat kunt doen.
Wij kunnen laten zien dat het mogelijk is om je afstemming te volgen EN financiële zekerheid te creëren.
Wij kunnen laten zien dat het mogelijk is om te zijn wie je bent en daar geld mee te verdienen.
Wij kunnen laten zien dat er geen opoffering meer nodig is om te leven.
Dat het ECHT mogelijk is om je dromen waar te maken.

Iedere dag geef ik mezelf meer en meer toestemming om mijn dromen in de wereld te zetten. Nog steeds kom ik iedere dag blokkades tegen. Heel veel mensen zijn nog niet gewend dat we MEER willen. Want we hebben immers altijd geleerd dat we juist voor MINDER moeten gaan.
MINDER jezelf zijn.
MINDER dromen.
MINDER willen en wensen.
MINDER je eigen afstemming volgen.
Niet zo veel willen. Realistisch blijven. “WAT wil je? Dat kan toch zomaar niet!”

Maar wat nu als we dat voor eens en voor altijd achter ons mogen laten?
Hoe bereid ben jij om je meest grootse dromen in de ogen te kijken?
WAT die ook zijn? Want er zit geen “goed” of “fout” op jouw dromen. En groots heeft ook NIETS te maken met hoeveel geld je verdient. Het heeft te maken met wat voor JOU groots voelt.
Het voelt groots omdat je jezelf altijd het verhaal hebt verteld dat het niet voor jou is weggelegd.
Misschien is het jouw droom om thuis te blijven met de kinderen, maar is er altijd aan je geleerd dat je “moet” werken omdat de hypotheek nu eenmaal betaald moet worden.
Misschien is het jouw droom om een boek te schrijven, of een hele serie. Maar is er altijd aan je geleerd dat er geen droog brood te verdienen valt als schrijver.

Het is mijn droom om de wereld te domineren. Maar er is altijd aan me geleerd dat dat iets slechts is. Er is aan me geleerd dat ik me weg moet cijferen voor andere mensen en dat ik “lief en aardig” moet zijn, niemand teleur mag stellen en niemand pijn mag doen EN dat domineren een slecht woord is, hoewel ik weet dat ik het goed bedoel.

Het is mijn droom om een miljoenen of zelfs wel miljarden business te bouwen. Maar er is altijd aan me geleerd dat ik niet “zakelijk” genoeg ben en dat ik niet goed genoeg leiding kan geven. EN dat ik het niet kan maken om geld te verdienen over “de rug van anderen.”

Het is mijn droom om gewoon iedere dag te creëren en te kijken waar dat me brengt. Maar er is aan me geleerd dat ik doelen moet hebben en een afgebakend plan.

Het is mijn droom om de grootste Wet van Aantrekkingskracht leraar en geld bewustzijnscoach van de wereld te zijn. Maar er is aan me geleerd dat ik het beter “realistisch” kan houden. En dat ik vooral niet van die grootse dromen mag hebben, want daarmee zet ik toch geen brood op de plank.

Het is mijn droom om een leven te creëren dat zo buitenzinnig extreem overvloedig is, dat ik mezelf iedere dag moet knijpen om me er van bewust te zijn dat dit echt is. Maar er is aan me geleerd dat ik “bescheiden” moet zijn en alleen maar te nemen wat ik minimaal nodig heb om te kunnen bestaan. Er is aan me geleerd hoe ik moet overleven, maar niet hoe ik ECHT moet leven, of dat ik überhaupt echt MAG leven.

En zo heb ik nog veel meer geleerd dat me tegenhoudt om mijn grootse dromen waar te maken.

Maar ik heb mezelf voorgenomen om andere keuzes voor mezelf te gaan maken.
Ik heb mezelf voorgenomen om voorbij te gaan aan alles wat me geleerd is.
Ik heb mezelf voorgenomen om keer op keer voorbij te gaan aan alle beperkingen die andere mensen zien.
En dat vraagt soms heel veel van me. Ik ken maar weinig mensen die zo groots dromen als ik. De meeste mensen durven wel een beetje te geven, maar niet alles.
Gelukkig heb ik de tools om me heen verzameld om daar door heen te breken.
Ik heb geleerd hoe ik kan afstemmen en daarbij steeds opnieuw kan kiezen om voorbij kan gaan aan de verwachtingen en projecties die andere mensen over mij hebben.
Ik heb geleerd om de mindset te creëren van een miljonair (BIJNA dan, want ik denk dat mijn omzet dit jaar 800.000 a 900.000 euro gaat worden.)
Ik heb geleerd om een MEGA krachtige creator te zijn.
Ik heb geleerd wat er voor nodig is om mijn business zo in te richten dat ik mijn creativiteit kan volgen EN er geld mee kan verdienen.
Ik heb geleerd hoe ik strategieën in mijn business in moet bouwen die er voor zorgen dat ik vrijheid ervaar.
Ik heb geleerd wat mijn waarde is.
Ik heb geleerd om liefde te ontvangen en om mensen in mijn leven toe te laten.
Ik heb geleerd wat er voor nodig is om massa’s actie te nemen EN welke acties dat dan zijn.
Ik heb geleerd wat er voor nodig is om mezelf toestemming te geven om groots te dromen.
EN ik heb geleerd hoe ik de meest gave mensen om me heen kan verzamelen die OOK grote dromen hebben, zodat ik mezelf niet meer zo alleen voel. En DAT is nog wel het allerbelangrijkste geweest aan mijn hele reis.

Maak je dromen waar, ze zijn het waard! JIJ bent het waard!