Het is een super goed idee om een keer in de zoveel tijd na te denken over de vraag: wie wil ik nu ECHT helpen met mijn business? De “fout” die heel veel ondernemers maken is dat ze iedereen willen helpen. En ik trap ook nog een keer in de zo veel tijd in die valkuil. Het liefste zou ik ook iedereen willen helpen. Het liefste zou ik in mijn vingers willen knippen zodat iedereen in de wereld ziet en gaat ervaren dat er ECHT overvloed is. En ondanks dat ik geloof in ongekende mogelijkheden, is dat toch niet mogelijk omdat het namelijk in gaat tegen een van de Universele principes van Creatie: eigen keuze. Mensen hebben een vrije wil en feit is dat nog niet iedereen klaar is voor de boodschap die ik te delen heb. Er zijn nog super veel mensen die hun tekort blijven bevestigen omdat het hen iets brengt. Geld ontvangen kan namelijk heel vaak super oncomfortabel zijn. Het is echt heel moeilijk om overvloed te gaan ontvangen terwijl je ziet dat er nog ZO veel mensen in tekort leven. We helpen andere mensen er echter niet mee om overvloed uit ons leven te houden. Het vliegt niet opeens vanzelf op een magische wijze het leven in van de mensen die tekort hebben. Dat kan alleen maar door zelf het goede voorbeeld te geven, overvloed binnen te laten en vervolgens te delen: onze kennis en onze overvloed en onze hoge vibratie te delen met anderen. En of anderen dat kunnen ontvangen ja of nee, dat is dus hun eigen keuze.

Je gaat zien, als je je niet afstemt op je ideale klant, dat je vaak een (of meerdere) van deze scenario’s manifesteert:
1. Je krijgt niet het aantal klanten krijgt dat je wilt.
2. Je trekt een aantal klanten aan die niet “Hell yes” klanten zijn.
3. Je hebt kennismakingsgesprekken met klanten en ondanks dat ze zeggen dat ze graag willen, nemen ze toch niet de acties die er voor nodig zijn om daadwerkelijk de stappen te nemen die er voor nodig zijn.
4. OF je ervaart meer weerstand van mensen met betrekking tot je diensten, je boodschap of de hoogte van je prijzen dan nodig is, of wat je normaal ziet.

Dus als je een van deze dingen tegenkomt, nodig ik je met heel mijn hart uit om eens te kijken naar wie je nu werkelijk wilt helpen met je business. Wat is nu echt JOUW ideale klant. Kun je loslaten dat je er voor “iedereen” moet zijn en kun je eens gaan kijken welke mensen je nu ECHT wil dienen?
Je zult dan gaan zien dat je met die mensen VEEL meer resultaten haalt. Je zult zien dat mensen zich veel meer aangesproken gaan voelen tot je boodschap EN dus ook makkelijker ja zeggen tegen je diensten en producten. Daarnaast ga je je werk weer VEEL leuker vinden omdat je echt resoneert met de klanten die je helpt.

Om je te inspireren deel ik hier mijn ideale klant script dat ik gisteren heb geschreven omdat ik zelf ook weer meerdere van bovenstaande situaties tegenkwam. Mocht het zo zijn dat je je herkent in dit script, stuur me dan een PB of een e-mail en ik denk graag met je mee welke van mijn programma’s op dit moment geschikt zijn voor je om een volgende stap te kunnen nemen in het creëren van je droomleven en droombusiness.

Mijn Ideale klant script:

Mijn klanten voelen diep van binnen dat zij krachtige creators zijn en hebben een compleet en volledig commitment gemaakt om 1000% voor hun dromen te gaan.
Mijn klanten weten dat er super veel voor nodig is en zijn bereid om alles te geven om voor hun dromen te gaan en zijn bereid om het werk te doen dat er voor nodig is. Zowel het innerlijke als het uiterlijke werk.
Mijn klanten zijn bereid om te falen en kunnen zichzelf super snel weer oprapen als iets niet lukt omdat ze weten dat het niet betekent dat ze niet goed genoeg zijn.
Mijn klanten zijn bereid om te experimenteren, te falen en zichzelf weer op te rapen.
Mijn klanten vinden het MEGA leuk om hun eigen geluid te vinden en echt iets unieks op gang te brengen in de wereld.
Mijn klanten ZIJN ook uniek en door de coaching en de programma’s die ze bij me volgen wordt dat steeds meer en meer zichtbaar.
Ik inspireer hen om 100% ongegeneerd zichzelf te zijn en al hun lagen van zich af te werpen. Doordat ze zichzelf ECHT laten zien, weten mensen ook direct of ze resoneren met hun werk waardoor ze zonder nadenken instappen in hun programma’s of ja zeggen tegen wat ze aanbieden in hun business.
Als mijn (toekomstige) klanten mij een bericht sturen, of een formulier invult dat ze interesse hebben om met mij samen te werken, dan hebben ze die beslissing al gemaakt. Ze hebben het niet nodig om “bewijs” te vragen. Het enige bewijs dat ze nodig hebben is of ze voelen of ze in willen stappen ja of nee. Ze weten dat het belangrijk is om daar op te vertrouwen en dat het totaal geen zin heeft om terug te glippen in angst en twijfels.
Ze voelen gewoon dat ik hen iets kan brengen en, ook al weten ze niet altijd wat dat is, ze vertrouwen er op dat Creatie mij in hun leven heeft gebracht voor een reden en ze vertrouwen er op dat ze er vanzelf wel achter gaan komen wat die reden is.
Mijn klanten zijn zich MEGA bewust van hun tijd en mijn tijd. Want tijd is super kostbaar. Ze zijn super beslissingsvaardig en handelen vanuit hun intuïtie. Ze weten dat ze leiders zijn en ze leren steeds meer en meer om in die leidersrol te stappen.
Mijn klanten hebben al een super goed ontwikkelt geldbewustzijn en door mijn coaching zijn ze in staat om volgende stappen te nemen en NOG meer geld te genereren.

Mijn klanten investeren super graag in zichzelf. Ze weten waarom het zo belangrijk is en ze volgen mega veel coaching en programma’s om zichzelf te kunnen ontwikkelen naar niveaus waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen. Ze melden zich zonder nadenken voor mijn programma’s aan (en doen daarnaast nog programma’s van collega’s) omdat ze weten hoeveel er voor nodig is om de stappen te nemen die ze willen nemen. Ze zijn zich 100% bewust van het belang van investeren in zichzelf en doen dat met liefde plezier en vanuit een complete dankbaarheid naar zichzelf toe omdat ze het zichzelf gunnen.
Mijn klanten betalen met super veel liefde en plezier hun facturen. Ze zien een hoge factuur niet als een probleem of als iets vervelends maar als een uitnodiging om NOG meer overvloed door hen heen te laten stromen, en zijn super dankbaar dat ze zichzelf de vraag kunnen stellen: hoe kan ik NOG meer geld genereren? Ze balen niet als ze hoge facturen ontvangen want ze weten dat er altijd MEER geld is om te creëren en ze zijn super dankbaar dat ze in mijn programma zitten zodat ze kunnen sparren over de manieren waarop ze dan meer geld kunnen en mogen toelaten in hun leven.
Mijn klanten HOUDEN van het onderwerp geld en ze zijn super enthousiast om alles te leren over hoe ze MEGA veel geld kunnen creëren in hun leven.
Ze zien geld niet als een noodzakelijk kwaad of als iets slechts maar als een super mooie tool voor persoonlijke, spirituele en zakelijke groei.

Mijn klanten zijn als kinderen in een snoepwinkel als ze in mijn online omgeving komen. Ze zijn super dankbaar dat er AL die mooie content is die ze kunnen volgen en maken er overvloedig gebruik van. Ze gebruiken mijn content om iedere dag een shift in hun bewustzijn teweeg te brengen en zo groeien en groeien ze iedere dag.
Ze delen met super veel mensen welke inzichten en ideeën ze krijgen en nodigen actief mensen uit om mij te gaan volgen en zich ook onder te dompelen in de Geld is Liefde energie.
Door mijn content groeit het (geld)bewustzijn en de energetische frequentie van mijn klanten ENORM. Hierdoor zetten ze zelf de mooiste dingen in de wereld. Ze komen in een geweldige ontspannen flow omdat ze leren hoe makkelijk creatie eigenlijk is en daardoor worden ze geweldige klant en geld magneten.
Mijn klanten halen de meest geweldige resultaten. Ze zijn trots op wat ze hebben bereikt en ze zijn niet bang om al hun talenten, giften en geweldige manifestaties met de wereld te delen.

Mijn klanten staan 100% in hun eigen kracht. Ze weten dat ze de enige zijn die verantwoordelijk zijn voor hun realiteit en zijn zich er 100% van bewust dat succes en immense overvloed alleen mogelijk is als ze 100% die eigen verantwoordelijkheid pakken.
Die eigen verantwoordelijkheid hebben ze op ieder vlak van hun leven: relaties, business, geld en ook het programma dat ze bij me volgen. Ze weten hoe ze alles uit een programma of traject kunnen halen en nemen met minder dan dat geen genoegen.
Ze zijn totaal gecommitteerd aan het programma. Als ze ergens aan beginnen, maken ze het ook af. Omdat ze zich 100% bewust zijn van de principes: “The way you do one thing, is the way you do everything.” en: “De klant die je BENT is de klant die je aantrekt.” Daarom eren ze hun commitment, mijn commitment en ze eren de financiële overeenkomst die we zijn aangegaan en doen er alles aan om die overeenkomsten te blijven eren, net zoals ik totaal gecommitteerd ben aan het bieden van waardevolle content en programma’s. En ALS we besluiten dat onze wegen uit elkaar gaan omdat dat voelt als de beste stap dan gaat dit altijd op de meest relaxte manier en nog steeds vanuit kracht in plaats van vanuit boosheid en wrok.

Mijn klanten zijn me super dankbaar dat ik altijd mijn eigen afstemming volg. Dat nodigt hen uit om HUN afstemming keer op keer te volgen.
Mijn klanten WILLEN niet eens dat ik hun hand vasthoud. Ze willen alleen maar dat ik 100% hun kracht zie en die kracht keer op keer weerspiegel naar hen toe. Ik zie mijn klanten als de meest krachtige creators van deze wereld en mijn klanten nemen met niets minder dan dat genoegen. Ze HOUDEN er van als ik ze aanspreek op hun beperkende overtuigingen omdat ze dan weten dat het ze weer helpt om verder en verder te groeien.
Mijn klanten zien me niet als een guru en hebben ook geen “guru verwachtingen” van me dat ik hun red of dat ik zelf alles weet en perfect ben. Ze zien me gewoon iemand die een fascinatie heeft voor hoe we onze realiteit kunnen creëren en van wie ze gewoon heel veel kunnen leren als het gaat om dat onderwerp.
Mijn klanten zijn zelf ook krachtige creators, dus ze begrijpen wat er voor nodig is om zich door creatie te laten leiden en ze zetten afstemming altijd voorop.

Ze zijn super dankbaar voor het netwerk en de Community en Mastermind die ik voor ze heb opgebouwd. Ze houden van alle creators die er in mijn programma’s zitten. Ze voelen zich gesteund, geliefd, veilig en gedragen in mijn Community en Mastermind en zijn zelf ook altijd bezig met de vraag hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de andere mensen in mijn programma’s zodat we samen op de meest krachtige manier kunnen groeien.
Mijn klanten houden van mij en ik hou intens veel van mijn klanten. Ik ben ZO blij en dankbaar dat ik mijn klanten mag helpen en dienen en zij zijn mega blij en dankbaar dat zij er zijn.
Mijn klanten hebben het gevoel dat ik er altijd voor hen ben en dat ik ze steun in alles wat ze willen creëren en ik voel me ook intens gesteund en gedragen door mijn klanten. Ik gun hen al het succes en alle overvloed van de wereld en draag daar aan bij op iedere manier die ik kan en die afgestemd voelt en zij doen precies hetzelfde bij mij en bij alle andere klanten in mijn Community en Mastermind.
Iedere keer als ik een bericht zie van een klant en of een klant persoonlijk spreek, gaat er een golf van dankbaarheid door me heen omdat ik afgestemd ben op de meest toffe mensen in de wereld. Ik ben ZO onder de indruk van hun creatiekracht, optimisme, innovativiteit, creativiteit, hun helende krachten, hun leiderschap, hun durf, lef en moed dat ik iedere keer gloei met trots en dankbaarheid dat ik de eer heb om deze mensen te dienen. Ik voel oprecht dat ik evenveel leer van hen dan zij van mij en ik ben me iedere dag bewust van hoe bijzonder het is dat ik dit gecreëerd heb.
Voor mij is er geen grens tussen privé en zakelijk. Ik BEN mijn business. Mijn klanten worden vrienden, mijn vrienden worden klanten. Ik creëer programma’s en masterclasses met mijn klanten en we doen de meest toffe dingen samen. We versterken elkaar op de meest geweldige manieren en mijn klanten doen dat ook onderling.
Samen veranderen we de wereld.

Ik hoop dat dit script jou inspireert om jouw ideale klant weer duidelijker te krijgen. En nogmaals: als je voelt: ja ik BEN deze persoon, dan kan ik je echt helpen om verder te komen. Mail me dan terug en ik denk graag met je mee wat de eerstvolgende logische stap is voor je.