Mijn coaches en ik gaven gisteren de workshop: Leren geld creëren in een dag. Ik was er even tussen uit geknepen om deze blog te schrijven omdat ik een inzicht kreeg dat ik heel graag met jou wil delen. En dit is geen nieuw inzicht. Ik heb er al vaker over geschreven en waarschijnlijk heb jij het al vaker gehoord. Maar het is ZO belangrijk om dit ten volste te weten en te voelen omdat dat een mega groot verschil kan maken in je leven.

De meeste mensen komen namelijk bij me omdat ze willen leren hoe ze meer geld toe kunnen laten in hun leven.
Het lijkt heel praktisch en voor veel mensen zelfs een beetje oppervlakkig.
Als we namelijk van dag tot dag nadenken over geld, dan denken we vaak in termen van:

Ik heb geld nodig voor de boodschappen of voor rekeningen.
Hoe kom ik deze maand aan het geld voor de hypotheek?
Blijft er wel genoeg geld over om te sparen deze maand?
Wat kan ik deze maand in mijn bedrijf doen om meer geld te verdienen? Welke diensten en producten kan ik verkopen deze maand?
Zal ik om opslag vragen of mijn prijzen verhogen?

Maar als ik ga kijken wat ECHT tot een shift leidt in hoeveel je wel of niet kunt ontvangen, dan heeft het HEEL weinig te maken met die praktische dingen. De antwoorden liggen op een VEEL dieper niveau. En als je daar niet eerst mee aan de slag gaat, dan heeft het ZO weinig zin om aan de slag te gaan met bovenstaande praktische vragen.
We creëren namelijk onze realiteit met de overtuigingen die we hebben over onszelf en ons leven.
Die overtuigingen zorgen voor de gedachtes die we denken. Die gedachtes zorgen voor de emoties die we hebben en voor de acties die we nemen.
En de meeste van ons hebben behoorlijk negatieve overtuigingen als het aankomt op onze waarde en op het gebied van zelfliefde.

Overtuigingen die ik heel vaak zie bij mijn klanten zijn bijvoorbeeld:

Ik mag er niet zijn.
Ik word niet gezien.
Ik moet altijd alles alleen doen.
Niemand begrijpt mij.
Ik ben waardeloos.
Wat ik ook doe, het is nooit goed genoeg.
Wie ben ik om dit te doen?
Er is nooit iemand die naar me luistert.
Ik verdien geen liefde.
Als mensen zien wie ik ECHT ben, dan laten ze me in de steek.

En de meeste van ons dragen een of meerdere van die overtuigingen met zich mee (of een aantal anderen die hier niet bij staan)
En het is ZO verdomd moeilijk om ECHT naar die overtuigingen te kijken en die overtuigingen te transformeren.
Want we dragen die overtuigingen vaak al ons hele leven, of in ieder geval een groot deel er van, met ons mee.
Die overtuigingen zorgen voor een diepe pijn in ons, die we graag zo veel en zo vaak mogelijk uit de weg gaan.
Dat wordt vaak ook nog eens versterkt door een van de misverstanden over de Wet van Aantrekkingskracht die zegt dat je positief moet denken omdat je anders niet krijgt waar je naar verlangt.
Maar dat is ONZIN. Sterker nog: het keer op keer wegdrukken van “negatieve” gedachtes en emoties beperken je juist in je manifestatiekracht. Want dat je ze zorgvuldig en stelselmatig wegdrukt betekent niet dat ze er niet ZIJN. Ze vormen namelijk een soort onderstroom in je energieveld en je neemt uiteindelijk toch de acties die afgestemd zijn op die blokkerende overtuigingen.

Wat het ook moeilijk maakt om met dit ECHTE werk aan de slag te gaan is omdat we ons ZO graag gewoon gelukkig willen voelen. En dat KAN ook. Maar daarvoor moet je eerst deze dieperliggende overtuigingen aan durven te kijken en transformeren, want ook al druk je ze weg, ze blijven toch invloed hebben op wat we manifesteren, zolang ze actief zijn in ons energieveld.

En omdat het zo moeilijk is om naar die overtuigingen te kijken, is het VEEL makkelijker om naar die praktische, oppervlakkige dingen te kijken. Maar dat is niet waar ware transformatie plaats kan vinden.

Dus wat kun je doen met die overtuigingen om ze te transformeren.

1. Erken in de eerste instantie dat ze er zijn.
Het is super belangrijk om iedere dag de tijd te nemen om je bewust te worden van je werkelijke overtuigingen. Dat is grotendeels wat het proces van bewustwording inhoudt. Je bewust worden van wat je werkelijk geloofd over jezelf en het leven om dat vervolgens om te kunnen draaien.
En hoe kom je er achter wat je werkelijke gedachten zijn?
De meeste mensen weten het wel. Want ze hebben al ZO vaak gedacht dat ze waardeloos zijn, dat het ze nooit gaat lukken, dat succes alleen voor anderen is weggelegd of dat ze geen liefde verdienen.
En als je geen idee hebt, zorg dan dat je een goede coach inhuurt, volg een workshop (zoals onze workshop: Leren geld creëren in een dag)
OF kijk eens goed naar je leven. Wat heb je gecreëerd of wat WIL je creëren dat je maar niet lukt? En wat zou de overtuiging daarachter kunnen zijn?

2. Weet dat je goed genoeg bent, ondanks je overtuiging.
De volgende stap is dat je tegen jezelf kunt zeggen dat je goed genoeg bent, ondanks dat die overtuiging er is.
Denk niet dat je pas succes, geld, zichtbaarheid of waar je dan ook naar verlangt kunt manifesteren als de overtuigingen helemaal weg zijn.
Een aantal van mijn grootste overtuigingen zijn:
Als mensen ECHT zien wie ik ben, dan laten ze me in de steek.
Ik ben een last voor mensen.
En: wat ik ook doe, het is nooit goed genoeg.

En een keer in de zoveel tijd komen ze nog omhoog.
Ook al heb ik al een TON healingwerk gedaan en stem ik al jaren iedere dag af, een keer in de zo veel tijd dienen ze zich weer aan. Daarmee geven ze me de kans om ze te helen op een NOG dieper niveau.
Maar als je denkt dat je helemaal “heel” moet zijn, voordat je je dromen waar kunt maken, dan is dat ook weer een negatieve overtuiging die je kleiner houdt dan je werkelijk bent.
Wat ik heel vaak zie is dat mijn klanten het juist heel fijn vinden om te zien dat ik ook maar gewoon “een mens” ben en dat ik ook mijn blokkades, angsten en onzekerheden nog heb. Het geeft ze hoop dat zij het OOK kunnen.
Ze vinden het ook fijn om te zien dat ik mijn eigenaardigheden heb en mijn beperkingen, want dat geeft hen toestemming om ook zichzelf zijn.
Ze vinden het fijn om te zien dat ik chaotisch ben, in mezelf gekeerd kan zijn, onzeker kan zijn of wat dan ook, want het geeft andere mensen bestaansrecht.

Dus kun jij jezelf toestemming geven om jezelf compleet en volledig te accepteren ondanks, of misschien zelfs wel DANKZIJ je blokkades en overtuigingen?
Want die maken je wie je BENT. En wie je bent is precies goed genoeg om te bereiken wat je wilt bereiken! Want Creatie maakt geen fouten. Creatie geef je altijd alle tools die je nodig hebt om al je verlangens te realiseren. En je hebt al die tools al in je! Je hoeft niet eerst “beter” te worden, of meer te kunnen of NOG meer kennis op te doen. Het MAG en dat ga je allemaal zeker doen! Maar het is nooit een voorwaarde om een volgende stap te kunnen nemen!

3. Gebruik een healing methode die met je resoneert.
Het is dus belangrijk om de emoties te voelen en de overtuigingen te erkennen en daarna te helen. Ik gebruik zelf Ho’oponopono. Dat is het meest simpel en effectief gebleken voor mij. Ik zeg simpelweg de zinnen: Ik hou van je, het spijt me, vergeef me, dank je wel tegen mezelf. Als ik dan voel dat de energie en de zwaarte van de emotie afneemt, dan ga ik naar de volgende stap:

4. Stem af op de realiteit die je WEL wilt creëren.
Vervolgens is het belangrijk om iedere dag (en ik doe dit meerdere keren op een dag!) af te stemmen op de realiteit die je WEL wilt creëren. je zult als het ware je oude overtuigingen moeten verplaatsen met je nieuwe overtuigingen.
En aangezien je je oude overtuigingen HEEL vaak hebt gedacht, kun je je voorstellen dat er best wel wat werk voor nodig is om ze te verplaatsen.
Ik schrijf dagelijks positieve en bekrachtigende overtuigingen in mijn afstemdagboek. Mooie overtuigingen zoals de overtuigingen die ik hieronder als voorbeeld schrijf.
En als ik ze voor de eerste keer opschrijf, dan geloof ik er niets van. Mijn hele wezen zegt: “Ja, DAG, ZO makkelijk kan het niet zijn.”
Soms komen er allerlei weerstanden naar boven.
Toen ik net overtuigingen op ging schrijven zoals: “Het is super makkelijk om geld te verdienen en “geld komt van alle kanten mijn leven binnen.” wilde mijn lijf en mijn interne criticus daar NIETS van weten.
Maar doordat ik het BLEEF herhalen en ik bleef de overtuiging helen dat het moeilijk was om geld te verdienen, kwamen de bewijzen dat het WEL kon langzaam maar zeker mijn leven binnen.
Ik zag mensen die rijk waren door zichzelf te zijn.
Af en toe verkocht ik helemaal vanzelf programma’s.
Of kwam er opeens een paar honderd euro op een dag mijn leven binnen.
En doordat ik daar aandacht op vestigde en mijn dankbaarheid er voor uitte en BLEEF herhalen dat het makkelijk is om geld te verdienen, gebeurde het steeds meer en meer en meer.
En ik bleef het ZELFS herhalen als het even niet gebeurde. Ik zie de periodes van tekort echt als een uitnodiging om op een NOG grotere manier in mijn waarde en in de energie van overvloed te kunnen stappen.
Waar de meeste mensen zeggen: “Dit werkt niet.” ga ik door.
Als de meeste mensen zich af laten leiden door hun eigen gedachten, stem ik weer hardcore af op de realiteit die ik wil creëren.
Waar de meeste mensen het opgeven, haal ik mezelf weer uit de put om DOOR te gaan.
Waar de meeste mensen zich laten overtuigen om het leven maar weer “realistisch” te gaan bekijken, blijf ik af stemmen op totaal onrealistisch, magisch, groots en onmogelijk. Nou ja, wat de meeste mensen zo zien, want voor mij is het steeds meer en meer normaal om heerlijke, bijna buitenaardse resultaten te manifesteren.
Ik ben gewoonweg steeds meer bereid om me voor gek te laten verklaren door de rest van de wereld. Nou ja, in ieder geval door de mensen die het (nog) niet snappen.

Ik hoop dat ik je hiermee wat handvaten heb gegeven om met het ECHTE werk aan de slag te gaan!
Mijn coaches en ik helpen je er graag verder mee. Als je bij de volgende workshop: Leren geld creëren in een dag wilt zijn, mail dan even terug, want dan brengen we je op de hoogte als de volgende workshop plaatsvindt.

En dan hier nog wat affirmaties die je kunnen helpen met afstemmen op liefde en overvloed. Ik hoop dat ze je helpen om wat dingen in je te shiften zodat je MEER geld kunt ontvangen:

Ik ben super waardevol.
Ik hou van mezelf en gun mezelf al het geluk van de wereld.
Alleen het beste is goed genoeg voor mij en ik sta nu compleet en volledig open om dat te ontvangen.
Het is super makkelijk om mezelf goed te voelen.
Ik gun het mezelf om me goed te voelen. Iedere dag.
Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld om me compleet vrij te voelen.
Ik hou van mezelf.
Ik laat iedereen om me heen van me houden.
Ik sta toe dat iedereen van me houdt en ik sta toe dat ze tegen me zeggen dat ze van me houden.
Ik sta compleet in contact met al mijn gevoelens. Mijn gevoelens mogen er zijn en ik sta het mezelf toe om mijn gevoelens te delen.
Ik ben vervuld van mezelf.
Ik vul mezelf iedere dag met licht en liefde.
Ik ben heel. Alles van mij mag er zijn. Ik ben perfect, precies zoals ik ben.
Het is veilig voor me om op het diepste niveau contact te maken met mijn gevoelens, mijn angsten EN mijn verlangens.
Het is 100% veilig voor me om compleet en volledig mezelf te zijn.
Ik bevrijd mezelf nu van alle oude angsten en pijnen die ik nog bij me draag. Ik mag alles nu loslaten.
Ik kies er nu voor om liefde ECHT toe te gaan laten in mijn leven.
Ik kies er nu voor om me iedere dag te laten steunen door de mensen die van me houden en de mensen die er voor me willen zijn.
Ik kies er nu voor om IN de persoon te stappen die ik wil zijn en die ik diep van binnen al BEN.

5. Vanuit je nieuwe bewustzijn, kun je vervolgens de acties nemen die resoneren met dat nieuwe bewustzijn! Acties die resoneren met de energie van liefde, succes en overvloed en die echt resultaten brengen in plaats van waar je jezelf mee saboteert, want dat laatste is immers geen zelfliefde.