We hebben er allemaal wel eens last van: dat gevoel dat we niet helemaal afgestemd zijn. Het gevoel van weerstand.
Een gevoel van irritatie naar mensen, dingen of naar alles en iedereen.

In deze blog deel ik een paar tips met je hoe je daar doorheen kunt komen.

1. Koppel er geen betekenis aan, die het niet heeft.

Heel vaak zie ik dat mensen willen weten wat het “betekent” als ze zich niet lekker voelen, als ze ergens pijn hebben, als ze ziek zijn of als ze een serie vervelende dingen meemaken.
Maar hier te veel over nadenken, maakt alleen maar dat je er meer op afstemt.
En ik SNAP dit. Want er zit iets in ons dat de dingen heel graag wil begrijpen.
We willen heel graag LOGISCH begrijpen waarom de dingen ons “overkomen” zodat we ze op kunnen lossen.
Zodat we WETEN wat we anders moeten doen.
Ik gebruikte vroeger de signalenboeken van Christiane Beerlandt vaak of de Sleutel tot zelfbevrijding. Dan ging ik opzoeken wat het betekende als ik een boete had gehad, of een aantal keer een dode vogel op de weg zag liggen of een bepaalde ziekte had.
En ik zeg ook niet dat je dit niet mag of kan doen, want ik heb het zelf ook jaren gedaan. Ik ben er echter achter gekomen dat dit nog steeds een hele beperkte kijk is op de realiteit.
Daarnaast komt het altijd op hetzelfde neer:
Er is iets niet afgestemd.
Er wil iets ontstaan in je leven dat je ontkent.
Je leeft niet vanuit de liefde, vrijheid, dankbaarheid en vreugde waar je ECHT naar verlangt.
Je doet dingen die je eigenlijk niet wilt doen.

En hoe “heftiger” je ziekte of negatieve gebeurtenis is, hoe meer je verwijdert bent van afstemming.
En je kan uren, dagen en weken puzzelen over WAT er dan precies aan de hand is of WAAROM iets het geval is, maar dat houd je alleen maar af van het bereiken van meer afstemming.
Je blijft hiermee op dezelfde frequentie en blijft meer van hetzelfde creëren, of het gaat zelfs van kwaad naar erger omdat je bezig bent met wat je NIET wilt.

Dus wat kun je WEL doen?
Wat gaat je WEL helpen om eea om te draaien?

2. Geef jezelf ruimte en geef jezelf wat je nodig hebt.

Stel jezelf eens de vraag wat je nodig hebt.
Als ik me overprikkelt of zwaar voel, dan heb ik heel vaak ruimte nodig. Ik heb het nodig dat ik me afzonder van de wereld. Dat ik even GEEN rekening hou met mijn gezin, met klanten, mijn team of wie dan ook.
Ik zet mijn koptelefoon op, ik ga luisteren naar inspirerende audio’s op meditaties en ik ga wandelen, schrijven, een massage halen, afstemmen of iets anders leuks doen.
Ik kan dan gewoon even geen energieën van andere mensen om me heen hebben die verwachten dat ik rekening met hen hou.

Wat ik zeker NIET ga doen is belangrijke beslissingen nemen.
Wat ik mensen vaak zie doen (en wat ik zelf ook HEEL vaak heb gedaan) is dat ze alles om willen gooien of dingen “anders” willen gaan doen als ze voelen dat het niet afgestemd is.
En waarschijnlijk GA je ook beslissingen nemen en dingen anders doen, maar als je dat gaat doen vanuit hetzelfde bewustzijn als waarmee je het probleem hebt gecreëerd, dan ga je geen andere uitkomst krijgen.
Dus wat je vervolgens gaat doen als je jezelf ruimte hebt gegeven is jezelf de vraag stellen wat je werkelijk wilt.

3. Schrijf op waar je werkelijk naar verlangt.

Pak pen en papier en schrijf op waar je werkelijk naar verlangt. En niet wat je denkt dat je “moet” doen, wat anderen voor je willen of waar je je comfortabel mee voelt om om te vragen. Nee, waar je WERKELIJK naar verlangt.
Je kunt tegelijkertijd kijken welke beperkende overtuigingen mee naar boven komen. Schrijf ook die op en heel die met Ho’oponopono. In mijn Geld is Liefde Community leer ik je precies hoe die krachtige healingmethode werkt. Aanstaande dinsdag hou ik, samen met Geld is Liefde Coach Jenny Hoekstra een Ho’oponopono Masterclass.

Mocht je bezig zijn of dingen te doen hebben en je hebt NU niet direct het moment om te gaan zitten en te schrijven, die dan Ho’oponopono op alles wat naar boven komt gedurende de dag.
Hou jezelf in om geen extra drama te maken.
Geef gewoon aan dat je even niet zo lekker in je vel zit en vraag of de mensen waar je mee bent je wat ruimte geven om je eigen shit op te lossen.
Laat ze weten dat het niet aan hen ligt dat je je niet zo lekker voelt.
Waak er ook voor om niet te gaan klagen en zeuren, waardoor je NOG meer afstemt op het probleem. Maak er gewoon een leuke dag van en weet dat je de eerste de beste kans pakt die je krijgt om bovenstaande oefening te gaan doen.

4. Ga jezelf niet naar beneden trekken en maak het niet erger dan dat het is.

Vaak hebben mensen de neiging om heel zwart te gaan denken als ze een dip hebben.
Ze denken dat het nooit gaat lukken.
Dat ze voorbestemd zijn om te falen.
Dat het nooit anders gaat worden.

Of ze halen zichzelf naar beneden.
Waak daarvoor en doe dat gewoon niet. Je maakt het daarmee alleen maar erger en bovendien is het geen waarheid.
Je voelt je gewoon even wat minder, omdat er iets nieuws mag ontstaan en het contrast is niets meer dan een uitnodiging om te gaan zien wat er dan mag gaan shiften.
Het is een tijdelijk iets en hoe minder aandacht je er aan geeft en hoe sneller je shift naar wat je dan WEL wilt, hoe sneller het achter de rug zal zijn.
Het is gewoon een kwestie van opnieuw afstemmen. Ga DAAR dus mee aan de slag en voorkom dat je in een negatieve spiraal belandt. Het is allemaal een kwestie van keuze, dus zorg er voor dat je de juiste keuzes maakt. Zie jezelf niet als een slachtoffer van je emoties, want dat ben je niet.
Een krachtige creator leert om sterker te zijn dan negatieve emoties, afleiders en andere shit. Dit is voor jou weer een kans om daarmee te oefenen.

5. Stem weer af op de frequentie van je dromen.

Als je weet wat je ECHT wilt, ga daar dan de komende dagen weer op afstemmen.
Schrijf positieve affirmaties, Ik BEN statements en/of een nieuw script.
Stem hier hardcore op af, net zo lang tot dat je ziet dat er weer een heleboel begint te shiften.

Meer inspiratie nodig om ECHT een shift in je bewustzijn aan te brengen op ieder gebied van je leven en met name de overvloed die je ervaart in je leven? Meld je dan vandaag nog aan voor mijn Geld is Liefde Community. Je krijgt toegang tot meer dan 30 online programma’s en trainingen op het gebied van de Wet van Aantrekkingskracht en geld & Business succes manifestatie. Je kunt opzeggen wanneer je wilt. Lees er HIER alles over en meld je vandaag nog aan!

Wil je weten hoe geld echt werkt en hoe je kunt afstemmen op geld? Vraag dan HIER mijn GRATIS Geld is Liefde Manifestatie Dagboek aan.