Ik wil heel graag deze blog met je delen over verslavingen en de Wet van Aantrekkingskracht

Doordat ik deze week in Las Vegas was en omringd werd met gokkasten, alcohol en alle andere verleidingen van de wereld, heb ik HEEL erg veel nagedacht over het onderwerp verslavingen.
Dat…. EN dat ik bezig ben met een training over hoe mensen met schuld om kunnen gaan. En schuld, schuldgevoelens en verslavingen hebben natuurlijk ALLES met elkaar te maken.

Mensen vragen heel vaak hoe ik van mijn verslavingen ben afgekomen.
Ik deel vaak dat ik ruim 10 jaar geleden een heftige drugsverslaving had.
Ik deel ook vaak dat ik super verslavingsgevoelig ben.
Ik merk echter ook dat er veel dingen zijn die ik er NIET over deel. Omdat ik de oordelen van mensen voel. En ik weet, dat als er delen zijn die ik niet kan of mag delen, dat ik er ook geen ECHT goede blog over kan schrijven waar je echt iets aan kunt hebben.
Dan is het maar een half verhaal.
Dan is het het verhaal van de meeste mensen: probleem…. omschakeling en daarna happy ever after.
Terwijl de waarheid is dat de meeste mensen dingen als een verslaving (en vooral meerdere verslavingen) heel lang (soms wel hun hele leven) met zich mee kunnen dragen.
En vaak stoeien ze daar in hun eentje mee. Uit angst voor wat andere mensen over ze denken.
En het werkt door op hun hele leven. En als je een business hebt, kan het de nummer 1 reden zijn dat je niet genoeg klanten hebt en niet genoeg geld.
Je doet dingen waarvan je denkt dat je ze niet moet doen en je voelt je super schuldig. En door het schuldgevoel GUN je jezelf geen succes of overvloed.
EN je wilt niet dat mensen zien of weten waar je mee bezig bent, dus je laat die kant van jezelf niet zien, verstopt delen van jezelf en laat maar heel weinig mensen ECHT binnen omdat je jezelf wilt beschermen tegen de oordelen van mensen.
Je houdt klanten energetisch gezien tegen omdat je ervan overtuigd bent dat je een fraudeur bent en dat ze je nooit goed genoeg zouden vinden als ze weten waar je ECHT door heen gaat.

Tijd om daar dus eens wat verandering in te brengen!

Want dat is het eerste wat ik met je wil delen:
Jouw waarde hangt helemaal niet af van wat je wel of niet doet in je leven. Het gaat er om of jij jezelf nog steeds als waardevol kunt zien.

Het allereerste wat ik moet doen als ik merk dat verslavingen zijn weg weer in mijn leven naar binnen dringen is het schuldgevoel dat ik er over heb loslaten. Want ieder schuldgevoel dat ik er over heb, maakt de energie echter en vaster.
“What you resist, persists.” Dus AL die weerstand die je er op projecteert, maakt alleen maar dat je het meer en meer en meer gaat doen.

Want waarom voel je je schuldig? Waarom ervaar je al die weerstand?
Je voelt je schuldig omdat je iets doet wat “niet hoort.”
Je hebt weerstand omdat je van jezelf vindt dat je beter zou moeten weten.
Je voelt je een slappeling omdat je gewoon zou moeten stoppen.

En het is lastig om er over te praten met mensen die het niet kennen, want die zullen precies dat tegen je zeggen: “Stop toch gewoon.” “Hou er toch gewoon mee op.”

Eet minder.
Hou op met drinken.
Dan ga je toch gewoon NIET winkelen?
Leg je telefoon gewoon eens weg.
Heb je nu WEER je laptop voor je neus? Doe dat ding gewoon eens weg.
Had je gisteravond niet OOK al 3 wijntjes op. Zou je niet eens wat minder drinken?

En jongens, laten we eens even HEEL eerlijk zijn hierover!
We kunnen over elkaar oordelen, maar hebben we niet ALLEMAAL IETS dat we doen waar andere mensen over zouden kunnen oordelen?
Als je met een vinger naar een ander wijst, kijk dan eerst eens even HEEL kritisch naar jezelf, wat JIJ doet en waar JIJ naar jezelf toe een oordeel over hebt.
Want de waarheid? Mensen die totaal vrij zijn van “verslavingen” die zijn voor het grootste deel ook vrij van oordelen naar anderen toe.
Ze zijn bezig met hun eigen persoonlijke groei.
Ze zijn bezig met lief te zijn naar anderen. Ze zijn NIET bezig met oordelen. Ze WETEN vaak hoe moeilijk het is en gunnen andere mensen hun hele eigen proces om op hun eigen manier met dit soort dingen om te gaan.

Er is een soort “moraal” politie actief die ZO bang is om zelf “foute” dingen te doen, dat ze iedere kans aangrijpen om met hun vinger naar anderen te wijzen.
ALLES is fout en slecht.

Je MOET vegetarisch zijn, of liever veganistisch.
Je moet ook vooral niet te veel eten.
En O WEE als je te dik bent. Ieder pondje gaat natuurlijk door het mondje, dus je moet gewoon ophouden met koolhydraten eten, te veel vet en suiker is natuurlijk helemaal verboden.
Gokken, roken, drinken en alles wat “niet goed voor je is” is verboden voor je.
En o wee als je TOCH een van die dingen doet, dan grijpen ze iedere kans aan om je te laten weten hoe fout je bezig bent.
Nee, kijk dan eens naar HEN. ZIJ zijn super gezond en zij doen “alles goed.” Zij zijn “bewust.”

En natuurlijk overdrijf ik, maar heel veel mensen hebben kenmerken hiervan.
Ik zou zeggen IEDEREEN. Alleen helaas de meeste mensen naar zichzelf toe.
Toen ik bijvoorbeeld verslaafd was aan gokken, voelde ik me ZO schuldig. ZO verschrikkelijk schuldig. En dat schuldgevoel zorgde er JUIST voor dat ik BLEEF gokken.

Ik merkte het deze week ook weer, toen ik in Las Vegas was.
Want er was dat stemmetje van binnen die zei: “Maartje, je weet dat er een tijd is geweest dat je moeite had met gokken. Zou je niet met een grote boog om alles heen blijven lopen wat met gokken te maken heeft?”
Hetzelfde schuldgevoel had ik toen ik anderhalf jaar geleden in Las Vegas was voor een event.
Ik was bang voor mijn eigen oordeel.
Ik was bang voor het oordeel van anderen.
Ik was bang dat mensen me in de steek zouden laten.
En ja, ik was ook bang om mezelf er weer in te verliezen.
Ik heb 2 dagen getwijfeld of ik mijn vlog wel moest plaatsen omdat ik daarin zei dat ik gegokt had. Wat zouden mensen wel niet over me denken? En had ik zin in al dat oordeel? Ik HOEF niet alles te delen natuurlijk!

Maar de andere kant?
Mezelf dingen ontzeggen, mezelf ontkennen en mezelf verstoppen voor jullie leidt tot een energie die helemaal tot zelfsabotage leidt.
DAT heb ik OOK al 1000 keer ervaren.
Want ik heb BEST discipline. Ik kan dingen makkelijk niet of wel doen. Maar of ik er GELUKKIGER van word? Dat is een tweede.

En wat mijn ideale situatie is? Dat ik gewoon dingen kan doen omdat het een keuze is die ik vanuit vrijheid maak. Niet vanuit een verslaving of vanuit een dwangmatig handelen OF omdat ik bang ben voor de mening van anderen, maar omdat het fun is en ik heb er zin in. Ik geniet er van als ik het doe en als ik er klaar mee ben, dan laat ik het net zo makkelijk weer los.

Maar IEDERE fucking keer als ik IETS doe waarvan de meeste mensen zeggen “Dat is niet goed voor je.” En ik geloof ze en ik gooi mijn eigen oordeel en schuldgevoel er op, dan houdt het AAN.
Het zorgt er niet voor dat ik het niet meer wil doen, of in liefde los kan laten. Het zorgt ervoor dat ik het BLIJF doen EN dat ik me er schuldig en rot over voel.

Ik wil mezelf alle ruimte geven om op mijn eigen tempo mijn eigen proces door te gaan.
En ik gok dat dat de beste strategie is voor de meeste mensen.
Maar omdat we ZO gefixeerd zijn op dat we van het gedrag af willen (en van het oordeel dat wij er over hebben of andere mensen over ons) houdt het juist aan.
En DAN wordt het een verslaving.
Want we zeggen tegen onszelf: Ik moet stoppen. En we willen het oordeel en het schuldgevoel weg hebben. Dus zeggen we: “Ok, ik ben er klaar mee.” Maar we hebben nog niet gekeken naar de energetische component van waarom je doet wat je doet. En dus doe je het toch weer.
Voel je je weer schuldig, neem je je weer voor om het niet te doen en ga zo maar door.

Dus wat is nu ECHT belangrijk als het gaat om verslavingen en de Wet van Aantrekkingskracht?

1. Laat je schuldgevoel los.
Vergeef jezelf. Vertel jezelf een ander verhaal hierover.
Doe ho’oponopono. Een HELEBOEL. Als je niet weet wat dat is: het is een Hawaiiaanse healing methode. Ik leer mensen er alles over in mijn Geld is Liefde Community. Ik ga er deze maand zelfs een Masterclass over doen. Meld je dus aan voor de Community als je daar mee aan de slag wilt.
Nadat ik HEEL vaak had geprobeerd te stoppen met gokken moet ik mezelf eerst TOESTEMMING gaan geven om te gokken.
Ik ben mijn schuldgevoelens los gaan laten. Ik ben mezelf ruimte gaan geven OM het te doen. Want al het wegdrukken en ontkennen, leidde er alleen maar toe dat ik het NIET los kon laten.
En vanuit daar kon ik een KEUZE maken.
En steeds meer en meer begon ik het saai te vinden en had ik er geen zin in.
En was het steeds meer en meer aantrekkelijk om mijn tijd aan andere dingen te besteden. En aan het einde was het niet eens meer zo moeilijk om het niet te doen. De behoefte was gewoon verdwenen.
Hetzelfde als met het roken. Ik ben 9 jaar geleden gestopt toen ik zwanger was van Amy. En 9 jaar lang heb ik geaffirmeerd: ik moet NOOIT meer ook maar EEN sigaret roken, want dan zit ik er weer aan vast. En wat denk je dat er begin dit jaar gebeurde toen ik een sigaret rookte? Juist ja, ik “zat er weer aan vast.”
En in het begin wilde ik stoppen omdat ik me schaamde. Omdat ik weet dat het niet “hoort.” Omdat ik oordeelde dat ik dat als spiritueel leraar ECHT niet kon maken. Omdat er een collectief oordeel op roken zit. Maar die energie zorgde er juist voor dat het stoppen super moeilijk was.
Dus ik ben mezelf eerst toestemming gaan geven OM te roken.
Ik heb ho’oponopono gedaan. Een heleboel.
Ik ben mijn oordeel naar andere rokers los gaan laten.
Ik heb er over geschreven.
Ik heb afgestemd over hoe ik me WEL wilde voelen in plaats van op wat ik NIET wilde.
En ik merkte steeds meer dat ik er gewoon geen zin meer in had om compulsief te zijn met sigaretten.
Want de waarheid? Ik vind roken af en toe best lekker. Maar ik wil niet het gevoel hebben dat ik MOET roken. Het moet een keuze zijn. En dat was het niet. En nu is het dat WEL weer. Ik heb 2 keer gerookt in de afgelopen 3 maanden en behoefte aan MEER is er niet.
En ik moet HEEL bewust blijven van de energie er om heen. Vooral aangezien er ZO veel oordelen van andere mensen op zitten.

En dan kom ik bij het volgende:

2. Wat zegt de energie van een verslaving voor jou?
Alles is energie. WAAROM ben ik begin dit jaar die ene sigaret gaan roken? Omdat ik vibreerde met de energie van “roken.” Van sigaretten.
Ik was op een super slechte plek. Iemand had me iets verteld dat me HEEL veel pijn deed en ik voelde me verslagen. Ik voelde me compleet machteloos. Ik verlangde INTENS ergens naar en ik had net gehoord dat ik het niet kon krijgen.
DAT is de energie van roken. Voor MIJ in ieder geval.
Mezelf op proberen te vullen. Leegte op proberen te vullen. Mezelf bestaansrecht geven, terwijl ik mijn EIGEN bestaan ontken.
En de maanden daarna ben ik daar mee aan de slag gegaan. Ik heb heel veel geheeld omtrent die problemen heen en hoe vrijer en meer heel ik daarin werd, hoe makkelijker het werd om de verslaving gewoon weer los te laten.
Het gaat dus nooit om de verslaving, het gaat nooit om de “actie” maar er is altijd iets dat dieper ligt. Het is ook altijd een probleem op het gebied van bewustzijn, toelating, zijn en ontkenning. Het loont dus om eens te kijken wat dat dan bij jou is.
En geef jezelf in de tussentijd ruimte. Wees lief voor jezelf, vergeef jezelf en sta het ook niet toe dat mensen over je gaan oordelen.
Want als je hier NIET naar kijkt, dan kun je misschien met de actie stoppen (de verslaving) maar dan zul je constant blijven verlangen. Je zult constant je best moeten blijven doen om uit de problemen te blijven. De verslaving trekt constant aan je en je bent NOG niet echt vrij.

3. Bestaat verslaving wel ECHT?
De vraag is of een verslaving wel ECHT bestaat?
Alles is creatie.
Is verslaving niets meer dan een volstrekte veroordeling van iets en het gelijktijdig wegdrukken van het verlangen EN een constante focus op wat “niet mag?”
Sommige mensen zeggen dat verslaving een ziekte voor het leven is. Maar dat is niet hoe ik mijn leven wil leiden.
Ik wil mijn leven leiden vanuit keuze en afstemming.
Er is NIETS in me wat drugs wil gebruiken. Als ik er alleen al aan denk, dan voel ik mijn energie uit mijn lijf zweven en die keuze wil ik niet maken.
Maar ik wil mezelf niets verbieden. Ik denk niet dat ik er OOIT nog voor ga kiezen, maar ik wil ook niet zeggen dat het NIET mag. Want oordeel en mezelf beperken verlaagt mijn vibratie.
En vanuit een mega hoge vibratie hebben compulsieve handelingen en verslavingen geen grip op ons. We hebben er simpelweg geen ZIN in om nog in die energie te blijven van verlangen naar iets, naar oordeel, naar keer op keer MOETEN roken, drinken, winkelen etc.
Vanuit liefde, vrijheid, zelfliefde, respect en ga zo maar door ZIJN die dingen er niet. Het komt gewoon niet in je op. Het is ZONDE van de tijd, van de energie en van de focus om verlsaafd te zijn.
Dus BLIJF gewoon werken aan zelfliefde, vergeving en compassie. BLIJF werken aan je eigenwaarde. BLIJF jezelf zien als HEEL en al goed genoeg, OOK al ben je nog verslaafd. OOK al doe je af en toe iets waarvan de meeste mensen zeggen dat het “niet goed” is voor je.
Zolang het maar goed voelt voor JOU.
En als het niet goed voelt? Welke keuze zou je dan kunnen maken? En vergeef jezelf als je TOCH eens terugvalt.

Ik hoop dat je hier heel veel waarde uit hebt kunnen halen en het je wat inzichten heeft gegeven die een bijdrage voor je kunnen zijn.

En als je meer wilt leren over dit onderwerp: De schuldentraining kan ook een waardevolle bijdrage zijn over dit onderwerp. Je kunt hem volgen in mijn Magische Manifestatie Membership of in de Geld is Liefde Community. 

Hierbij de linkjes om alles over deze programma’s te lezen:
HIER de link naar de Geld is Liefde Community.
En HIER de link naar het membership.