Ik wil graag deze nieuwe blog met je delen die ik vandaag geschreven heb. Hij gaat er over hoe ik na 3 jaar eindelijk mijn droom verwezenlijkt heb terwijl ik het niet eens in de gaten had. EN ik deel met je wat er voor nodig is geweest!

In juli 2014 had ik mijn ontslag ingediend voor mijn baan in loondienst. Ik had een half jaar daarvoor mijn website al gelanceerd, ik bood coaching aan en ik had 2 online cursussen gelanceerd, maar het liep nog voor geen meter.
In 5 maanden had ik ongeveer 250 euro verdiend met mijn eigen bedrijf.
Mijn doel was al die tijd om mijn bedrijf op te bouwen, mijn baan in loondienst langzaam af te bouwen en dan de stap te nemen als het “veilig” voelde. Maar mijn ongeduld om me 100% bezig te houden met mijn missie en mijn passie was groter dan het verlangen naar “zekerheid” van inkomsten en “veiligheid.”
Ik was in de avond met mijn bedrijf bezig. Ik schreef blogs, ik creëerde cursussen, ik was bezig met mindsetwerk en ik was de visie voor mijn bedrijf aan het creëren.
En dat vond ik HEERLIJK.
En iedere keer als ik naar mijn baan in loondienst “moest” dan voelde ik meer en meer dat het niet afgestemd was. Dat ik er eigenlijk niet meer “hoorde.” Dat er iets anders was dat ik “behoorde” te doen.

Maar ja, wat doe je dan? Want ik had ZO vaak gehoord van allerlei verschillende mensen dat je je vaste inkomsten niet opgeeft voor een “onzekere” toekomst.
Dat je geld nodig hebt om je hypotheek te betalen.
Dat je moet sparen voor later en dat je baan je helpt om een pensioen op te bouwen.

Maar voor mij werkte het niet meer. Hoe meer ik er over nadacht, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat die “zekerheid” niets waard was voor mij.
Dat ik er best ok mee was als ik zou falen, maar als ik het in ieder geval geprobeerd had.
Ik bedacht me wat er in het ALLER ERGSTE geval zou kunnen gebeuren als ik zou falen. En ik kwam tot de conclusie dat liever DAT had dan tot mijn 65e opgesloten blijven zitten in een baan waar ik niet happy was.
De “worst case scenario” was dat we ons huis zouden moeten verkopen omdat we de hypotheek niet kunnen betalen en bij mijn ouders op de zolder zouden moeten gaan wonen.
Maar waar het op neer komt is dit: Ik was gewoon niet meer bereid om mijn leven op te offeren voor geld.

En dus nam ik ontslag.
En ik had op het moment dat ik ontslag nam nog GEEN idee hoe ik het precies aan zou gaan pakken. Want wat ik tot nu toe had gedaan, had me 250 euro in 6 maanden tijd opgeleverd en als ik zo door was gegaan, dan was het “huis verkopen en bij ouders op de zolder scenario” vast en zeker werkelijkheid geworden.

Maar weet je wat er gebeurt als je “de sprong” waagt?
Weet je wat er gebeurt als je een commitment maakt aan je nieuwe doel? En dan een ECHT commitment, zoals ik toen heb gedaan, niet een: “Ja, ik wil heel graag dat dit gaat gebeuren, maar ik doe er geen reet voor – commitment”
Weet je wat er gebeurt als je JA zegt tegen de verlangens die het Universum door je heen wil laten ontstaan?
Dan zet het Universum alles in zijn werk om je daarin te steunen!

Een paar dagen nadat ik ontslag had genomen gingen we namelijk voor ruim 3 weken naar Amerika. (Daar had ik overigens DEZE blog nog geschreven over mijn sprong in het diepe.)

De avond voordat we weg gingen melde ik me aan voor de Amazing Life and Biz Academy van Leonie Dawson. Dat was een membership programma voor passie ondernemers waar ik allerlei tools zou krijgen om mijn business vorm te geven.
Ik had GEEN idee waarom ik me aan moest melden. Het was ook echt de slechtste tijd mogelijk, ik had immers geen spaargeld, ik had ontslag genomen EN we gingen nog op vakantie.
Nu weet ik inmiddels dat dat soort investeringen ALTIJD op de slechtste tijd ooit komen. Ze zijn namelijk bedoeld om je te laten GROEIEN en dat gaat per definitie gepaard met “groeipijnen.”
Maar ik voelde gewoon ZO sterk dat ik me aan moest melden. Ik heb het programma met paypal betaald zodat ik nog een paar dagen had om aan het geld te komen.
En nu weet ik ook: dingen leveren je nooit op wat je van te voren plant en wat je ergens uithaalt is nooit wat je van te voren denkt.

En zodra ik in Leonie haar membership programma stapte voelde ik in iedere cel van mijn lijf: “DIT wil ik ook.”
Ze had een meer dan geweldig bedrijfsconcept.
Ze creëerde er lustig op los.
Ze creëerde allerlei cursussen, trainingen en programma’s die in haar opkwamen. Over allerlei verschillende onderwerpen: creativiteit, business, gezondheid, marketing en ga zo maar door.
Bovendien had ze een te gekke facebook community. Mensen steunden elkaar, waren er voor elkaar en tilden elkaar naar het volgende level.

DAT wil ik ook! Wist ik gelijk.
Ik was ZO F*ing enthousiast.
Ik heb nauwelijks iets met de content gedaan, alleen een paar business dingen, maar alleen al het inzicht dat ik OOK zo’n community op wilde bouwen, was de investering 10 x waarde. Wat zeg ik? 10x? Ik denk wel 1000x!

En sindsdien ben ik aan de slag gegaan om zo’n community te creëren. En eigenlijk was ik dit een beetje vergeten.
Ik dacht er laatst aan toen ik haar salespagina aan iemand liet zien als een voorbeeld van een goede salespagina. En toen dacht ik terug aan het moment dat ik dat: “Dit wil ik ook” gevoel had.
En ik besefte: Dat is PRECIES wat ik heb gecreëerd met mijn programma’s.
Wow, en opeens was ik ZO fucking dankbaar.
Ik was zo dankbaar omdat het WEER een bevestiging is van: Vraag het en het wordt gegeven.
Ik heb nu een geweldig programma met meer dan 400 enthousiaste leden (En ter vergelijking: Leonie heeft er 4000, dus ik mag nog rustig doorgroeien! EN ik wil ook een Internationale versie starten!)

Maar of het MAKKELIJK is geweest?
Nee, niet bepaald. En eerlijk? Dat is het nog steeds vaak niet.
Maar dat is het ding met creatie: er is altijd MEER voor nodig dan we denken. Ik denk dat als mensen weten wat er van te voren voor nodig is, dat ze helemaal niet starten haha 🙂
En daarom geven de meeste mensen VEEL te snel op.
Als het maar een beetje moeilijk wordt, dan geven ze op.

Maar wat is er voor nodig om NOOIT op te geven?
Hoe sterk is je drive?
Hoe sterk is je waarom?
Mijn waarom is super sterk. Ik doe dit niet voor het geld of voor oppervlakkige dingen, hoewel de lifestyle ECHT een bonus is! Ik doe dit omdat ik het gevoel heb dat ik MOET. Omdat ik het gevoel heb dat ik er voor geboren ben om dit in de wereld te zetten. Om mensen te leren over het creëren van hun realiteit en om geld nooit, maar dan ook nooit een factor te laten zijn om dingen wel of niet te doen.
En alles wat ik zelf meemaak, en alle uitdagingen die ik op mijn pad krijg, dragen bij aan dat ik de beste persoon wordt die dit kan delen met mensen.
Ik kan mijn groeipijnen dus inzetten om mensen meer WAARDE te geven en hoe meer waarde ik geef aan mensen, hoe groter mijn bedrijf en mijn Geld is Liefde Community wordt.

Maar zoals gezegd: Ik heb mijn droom verwezenlijkt, maar het was niet makkelijk en dat is het nog steeds niet. EN ik heb nog steeds een hele, heleboel doelen die vast ook de nodige uitdagingen met zich mee gaan brengen.
Wat zijn enkele dingen die ik moeilijk vond en die op mijn pad zijn gekomen?

*Ik moet keer op keer voor mijn waarde gaan staan. En hoe meer mensen je helpt, hoe meer ik IN die waarde moet gaan staan, wat echt niet altijd makkelijk is.

*Ik heb alles moeten leren over hoe je een goed membership programma maakt. Daarvoor heb ik tienduizenden euro’s in coaching en online programma’s geïnvesteerd om dat te realiseren.

*Dit is het vierde membership programma dat ik lanceer. En bij eerdere versies heb ik ZO vaak gedacht: “Ik stop er mee, het is TE moeilijk, dit is het niet waard.” En dat heb ik dus ook meerdere keren gedaan.

*Het kost echt veel energie, aandacht en ook geld om een groot bedrijf op te bouwen. Ook op dit moment ben ik weer aan het groeien met mijn bedrijf en het kost altijd moeite en stress om weer door dat plafond heen te komen en het vertrouwen te vinden en NIET op te geven. En hier ben ik HEEEEEEEL eerlijk in. De meeste mensen willen alleen de magische pil en hoppen van programma naar programma omdat ze het “moeilijke” altijd uit de weg blijven gaan. En als je ECHT ergens wilt komt, dan zul je daar doorheen moeten gaan en niet uit de weg moeten gaan en echt ALLES in de ogen moeten kijken ZONDER dat je het natuurlijk MEER manifesteert in je leven.

*500 facturen versturen per maand, kost veel werk. We zijn nu alles aan het automatiseren en ik heb iemand ingehuurd die dat hele project overziet en leiding geeft aan het ontwerpen van een nieuwe online omgeving en het automatiseren van alle processen en betalingen. Dat zijn geen dingen waar ik van te voren over na heb gedacht.
Het is ook verschrikkelijk frustrerend dat mensen gewoon NIET betalen of 10 keer zeggen: het komt er aan, het komt er aan. En dan zie je ze links en rechts een nieuw programma volgen terwijl hun facturen bij jou gewoon open staan. Niet tof en niet ok. En ook daar kom ik achter dat ik daarin dus VEEL beter mijn grenzen moet aangeven en ook dat systeem moet laten automatiseren.

*Ik ben heel comfortabel moeten worden met marketing en sales. Hoewel iedereen graag veel geld wil hebben, willen de meeste mensen dat het gewoon aan de voordeur wordt gebracht. De meeste mensen zijn niet bereid om er in te investeren. Ze voelen dat ze het “recht” hebben om geld te krijgen en zijn niet bereid om het werk te doen. Raar maar waar. Ik ben over een heleboel drempels heen moeten stappen om te accepteren dat dit zo is en dat ik mijn marketing moet gebruiken om mensen in te lichten over hoe het ECHT werkt.
Ik heb echt los moeten laten dat marketing “manipulatie” is maar dat ik het kan gebruiken om mensen verder te helpen.

* Wat ook ECHT een grote uitdaging is, is dat de meeste mensen TOCH graag het beeld van geweldig, magisch, never never fairyland voorgeschoteld willen krijgen. Ik wed dat er een heleboel mensen zijn die dit lezen en afknappen en zich afmelden omdat het geen “magisch elfenverhaaltje” is.
Maar ik wil niet alleen maar magie verkopen. We leven OOK in deze realiteit en wat mij betreft is het al magisch genoeg dat je dingen kunt denken en wensen en het kunt manifesteren, OOK al is er veel werk, opoffering en zweetdruppels voor nodig.

*Nog steeds heb ik een keer in de zo veel tijd een: “Oh mijn God, gaat dit ooit nog goedkomen? Waar gaat het geld vandaan komen? Is dit het einde? Heb ik TE veel op mijn hals gehaald? Heb ik TE veel risico genomen?” En om dan weer in de vibe van vertrouwen te komen, TOCH te uplevelen, de kracht IN mezelf aan te weken om juist MEER te creëren en TOCH niet op te geven en DOOR mijn blokkerende overtuigingen te gaan in plaats van mijn kracht uit handen te geven.

*En als aller moeilijkste: dat het NOOIT zo is dat als je meer geld hebt, of als je X of Y hebt bereikt, dat het DAN allemaal goed komt. Dat denken we ALTIJD en het is NOOIT waar als je niet eerst iets in je bewustzijn verandert.

En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan, maar ik laat het hier maar even bij om jou niet compleet te ontmoedigen om voor JOUW dromen te gaan 🙂

EEN voordeel: Ik heb om ALLE lessen heen die ik heb geleerd de afgelopen 3 jaar trainingen en programma’s gecreëerd die ik aanbied in mijn programma’s 🙂

Zoals hoe je er dan achter komt wat je zielswerk is.
Hoe je dan dat vertrouwen houdt.
Hoe je je business vorm geeft.
Hoe je een mega goed membership programma creëert, of andere online programma’s.
Hoe je goede marketing doet.
Hoe je iedere dag afstemt op wat je ECHT wilt bereiken.
Hoe je omgaat met alle “kritische” mensen om je heen die zeggen dat je maar weer een baan moet zoeken of “rustig aan” moet doen.
Hoe de energie van geld ECHT werkt.
Hoe je in je waarde kunt gaan staan.
Hoe je je geldmindset vertienvoudigd.

En ga zo maar door!

Lees HIER alles over de programma’s die ik aanbied.