Je realiteit wordt gecreëerd door je bewustzijn: je gevoelens, gedachten en overtuigingen. Zo binnen, zo buiten dus.
Als je een nieuwe realiteit voor jezelf wilt creëren, dan zul je jezelf dus een nieuw verhaal moeten vertellen. Ik krijg super vaak de vraag HOE dat precies in zijn werk gaat, dus dat ga ik in deze blog met je delen.
Het allerbelangrijkste is om je bewust te worden van je geldverhaal EN om te zien waarom je dit geldverhaal blijft gebruiken EN welke energie er achter zit.
Dat heet dus bewustwording. Je bewust worden van het verhaal dat je jezelf keer op keer blijft vertellen. Dat kun je doen door heel goed in de gaten te houden wat je precies denkt en schrijft en voelt.
En dat is niet iets dat je eenmalig doet. Dat is iets dat je dagelijks doet. Want je verplaatst het ene verhaal voor het andere en het kan zo maar zo zijn dat je nieuwe geldverhaal over een paar maanden OOK weer te beperkt voelt omdat je er weer klaar voor bent om verder te groeien.
Groei is onze natuurlijke staat van zijn, dus we zullen er nooit zijn.
Er is altijd MEER om te leren en te creëren.
Het gaat er ook niet om om er “te zijn.” Het gaat er om dat je je comfortabel gaat voelen met creatie en met groei en alles wat daarbij komt kijken. Het gaat JUIST om het proces en niet om “het ding.” Ik heb hier laatst nog een mooie livestream over gedaan. Je kunt hem HIER bekijken op mijn youtube kanaal.

Maar HOE word je je daar bewust van?

Ik doe dat zelf op de volgende manier:
Ik heb MEGA veel online content gevolgd over wat er mogelijk is wat betreft geld en waar ik precies vast zit.
Ik heb echt geleerd dat we sommige dingen gewoon niet zelf kunnen verzinnen of zelf kunnen zien. Ik heb geleerd dat ik echt anderen nodig heb die verder zijn dan ik om me te wijzen op bepaalde dingen.
En daar zijn dus online content, boeken en coaching ideaal voor.
En nog steeds is dat iets waar ik heel veel geld in investeer. We blijken vaak gewoon heel erg blind voor onze eigen overtuigingen omdat het zo’n gewoonte is geworden om onszelf een bepaald verhaal te vertellen.
Daarnaast zijn in deze maatschappij bepaalde verhalen ook heel “normaal” om onszelf te vertellen en weten de meeste mensen niet eens dat ze hun eigen realiteit creëren en dat ze überhaupt iets kunnen veranderen. Als je aan de slag wilt gaan met de Wet van Aantrekkingskracht en geld manifesteren is het dus MEGA belangrijk om gelijkgestemden om je heen te verzamelen, die dit WEL weten en die je kunnen helpen om te zien wat er nu precies gebeurt bij je dat je dit oude bewustzijn met je mee blijft dragen.

Daarnaast schrijf ik heel veel in mijn dagboek.
Ik maak er echt iedere dag tijd voor om te zitten, nieuwe scripts te schrijven, affirmaties te schrijven, van me af te schrijven en nieuwe intenties neer te zetten.
En ALS ik meedoe met een online programma of ik doe coaching dan doe ik ook echt mijn uiterste best om de opdrachten te maken en met de content aan de slag te gaan.
Want door alleen lezen, creëer je echt niet zo veel verandering.
Als je er achter bent gekomen wat een blokkade is, dan zul je deze bewust moeten loslaten EN moeten verplaatsen met een nieuwe overtuiging.
En daar maak ik iedere dag tijd voor. EN ik heb ook echt moeten leren HOE ik dat doe. Ik heb ook echt veel content gevolgd over hoe ik een script maak, hoe ik blokkades moet opruimen en hoe ik afstem op wat WEL voor me werkt.

En voor al die dingen is discipline en commitment nodig.
Want net als bij alles is het afstemmen in het begin leuk en fun en op een gegeven moment gaat het je vervelen. Dan heb je dus EN nieuwe input nodig. Want je kunt op ZO veel manieren afstemmen en je kunt het leuk en uitdagend houden EN het is een kwestie van op een heel diep niveau weten WAAROM je het doet. Want als je diepste waarom niet duidelijk is, dan zul je ook je het ook eerder opgeven omdat je geen zin hebt om de tijd en de energie er in te stoppen.
Mijn waarom is MEGA duidelijk voor me.
Ik ben op een hele, hele slechte plek geweest op mijn leven. Ik was verslaafd en depressief en ik had allerlei grote dromen maar ik deed er helemaal niets aan omdat ik me echt waardeloos voelde. Ik was echt aan het overleven.
Sinds ik afstem is er ZO veel geshift. En ik merk dat als ik niet afstem, dat ik dan ook weer sneller terug zak in oude gewoontes.
Ja, ik ben er soms ook wel eens lui mee en ik zie ALTIJD dat dat een prijs heeft en steeds minder en minder ben ik bereid om die prijs te betalen. En dat voel ik ZO sterk. Ik voel ZO sterk wat ik WEL wil creëren en ik merk hoe snel het kan gaan als ik dagelijks afstem, dus dat geeft me de motivatie om er voor te kiezen om het WEL te doen. Iedere dag, meerdere keren per dag OOK op zondag, OOK op de verjaardag van mijn dochter, OOK als we op vakantie zijn, OOK als ik in het vliegtuig zit en OOK als ik een paar dagen weg ben voor een event.
Hardcore afstemmen noem ik het ook wel eens. Geen ruimte meer voor bullshit, alleen nog voor oneindige mogelijkheden 🙂

De volgende stap is om jezelf gedurende de dag bij te sturen als je merkt dat je weer het oude verhaal met iemand aan het delen bent.
Want dit verhaal vervangen door een nieuw verhaal is niet alleen maar een kwestie van ‘s ochtends afstemmen en dan de rest van de dag weer leven als de nieuwe jij.
Nee, dan bereik je nog niet zo veel. Je moet jezelf minimaal meer dan 50% van de tijd je nieuwe geldverhaal vertellen EN gaan leven vanuit dat nieuwe geldverhaal om een shift te gaan waarnemen. En hoe hoger dat percentage is, hoe meer je zult veranderen.
En hoe meer emotie je koppelt aan je geldverhaal, hoe meer het zich verankert in je ZIJN, of dat nu met je oude of je nieuwe geldverhaal is. En meestal koppelen mensen HEEL veel emotie aan hun oude geldverhaal en nog heel weinig aan hun nieuwe geldverhaal. Ze schrijven wel het een en ander op, maar ze VOELEN het nog niet echt.
En ook dat helpt niet. Daarom schrijf ik ook vaak op hoe ik me voel EN ik visualiseer en mediteer om die gevoelens echt tot in mijn hele lijf door te laten dringen. Dan blijft het geen hoofd-ding, maar een ZIJNS ding en dat brengt echt veranderingen te weeg.

Ik zie heel vaak dat mensen iedere kans die ze krijgen hun huidige geldverhaal weer bevestigen, MET alle emoties er aan gekoppeld.
Ze bevestigen het aan zichzelf.
Ze delen het met vrienden en familie.
Ze zoeken facebookgroepen uit waar ze het delen. Dat zie ik af en toe ook gebeuren in mijn eigen groep. Dan zie ik iemand posten wat er met ze aan de hand is:
Ze schrijven 10 regels over hun probleem, over hoe erg dat is, hoe wanhopig ze zich voelen en hoe graag ze willen dat het nu eindelijk shift en vervolgens een regel om iets van de weerstand af te halen zoals: “Maar goed, het zal wel ergens goed voor zijn.”

En ik SNAP het wel. Ik snap wel dat je het wil delen. Ik snap dat het makkelijker is om het verhaal te blijven vertellen wat je jezelf al die tijd al hebt verteld. Dat voelt als een oude, comfortabele jas.
Je bent helemaal gewend aan de frequentie van dat verhaal.
En het NIET vertellen, voelt als een nieuwe gewoonte die je jezelf eigen aan het maken bent. Het voelt onhandig. Je hebt het gevoel dat je tegen jezelf liegt als je iets anders opschrijft.
Het is vaak net zo moeilijk als stoppen met roken. Je bent ZO gewend geraakt aan het roken en je weet precies wat het je brengt en als je stopt, weet je niet wat je met je handen moet doen, je voelt je onrustig en je krijgt ontwenningsverschijnselen. En daarom beginnen de meeste mensen maar weer met roken, het is gewoon TE moeilijk.
En zo is dat ook vaak met het veranderen van je geldverhaal.
Het voelt onhandig om jezelf een ander verhaal te vertellen. Je kan nog geen contact maken met die nieuwe energie. Je kan er nog tegen bijna niemand over praten, want de meeste mensen verklaren je voor gek en zeggen tegen je dat je maar “normaal” moet doen.
En je moet er ZO bij nadenken. Je weet nog niet precies HOE en je hebt 100 vragen over het schrijven van een script, over affirmaties en over dat je het gevoel hebt dat je tegen jezelf zit te liegen.
En dat voelt allemaal “vermoeiend” en voordat je het weet, stop je er maar weer mee. Want dit behoort toch LEUK te zijn? Dit behoort toch “te werken?”

Kijk en DAAR zit het verschil tussen iemand die ECHTE resultaten haalt en tussen iemand die alles een keer probeert en overal weer mee stopt om verder te zoeken.
Je moet door die eerste periode van oncomfortabelheid heen. Je bent een nieuwe vaardigheid aan het leren en dat kost tijd. En na die eerste periode gaat het heus NOG wel eens moeilijk worden en ook dan moet je gewoon weer een manier vinden om het te laten werken en door te gaan.
Kijk, het ligt er maar helemaal aan wat je wilt bereiken hoe hardcore je hier in moet zijn natuurlijk. Sommige mensen hebben niet zo veel wensen en vinden het goed als hun inkomen en hun leven met 5% verbetert. Dan is er niet zo veel nodig en is het prima om soms niet af te stemmen en het een beetje half/half te doen.
Maar als je echt GROTE dromen hebt, als je dingen wilt doen die anderen NIET doen, zoals een groots bedrijf opbouwen, een luxe leven creëren, een groot liefdadigheidsproject opzetten, een weeshuis beginnen, een bestseller schrijven, een geslaagd kunstenaar worden, een beroemd persoon worden of WAT DAN OOK. Dan kom je er niet mee weg om het half/half te doen. Dan zul je echt MEER van jezelf moeten verwachten.
Zoals mijn lieve vriendin Veronique Prins ook altijd zegt: “Je zult bereid moeten zijn om de dingen te doen die niemand anders doet om de resultaten te krijgen die niemand anders krijgt.”
Dus kijk eens naar je eigen dromen en wensen. Zijn die “gemiddelt?” of zijn ze buitengewoon bijzonder? Als dat laatste het geval is, kun je niet weg komen met een gemiddelde inzet. Dat gaat je nooit, maar dan ook nooit brengen waar je wilt zijn.
En geloof me, daar weet ik alles van. Ik heb namelijk OOK geen gemiddelde dromen en ik moet mezelf iedere dag pushen om MEER uit het leven te halen.
En dat WIL ik ook, want ik ben echt heel erg gecommitteerd aan het resultaat, om alle redenen die ik hierboven ook al noemde.

Ik help je DOL graag met het creëren van een nieuw geldverhaal. En ik durf te wedden dat er veel vragen bij je op zijn gekomen naar aanleiding van deze blog.

Vraag vandaag nog het Geld is Liefde Manifestatie Dagboek aan, zodat jij je eigen geldverhaal kan creëren en hier iedere dag op kan afstemmen. Klik HIER en je kunt direct beginnen.