Op 16 en 17 juni vindt het Geld is Liefde Event 2017 plaats.

Er kunnen ongeveer 120 mensen in de zaal. (Maximaal 150 als we geen tafels zouden gebruiken, wat ik liever wel doe.)
We hebben ongeveer 100 aanmeldingen voor het event. Dus ik zei tegen mijn team: ik heb nog kaartjes over en ik denk dat de meeste mensen ongeveer een week van te voren hun kaartje wel hebben gekocht, dus ik ga er 2 weggeven. Dat lijkt me leuk om te doen.
En dus heb ik een soort “win-actie” uitgezet op mijn zakelijke pagina.

En wat er toen gebeurde overspoelde me in de eerste instantie.
En in de tweede instantie deed het zelfs een beetje pijn.
Er waren namelijk een hele, heleboel mensen die dolgraag naar mijn event wilden komen.

Er waren een heleboel mensen die dingen opschreven als:
“Ik heb de data al gereserveerd in mijn agenda.”
“Ik heb afgestemd op gratis kaartjes.”
“Ik gun mezelf dit unieke event.”
“Ik was er vorige keer ook bij en ik wil niets lievers dan me weer onderdompelen in die unieke energie die tot stand komt op jouw events.”
“Ik ben onwijze fan van Brigitte van Tuijl of Veronique Prins en wil hun dolgraag live zien en spreken.”

En mijn eerste gedachte was: “Jeetje, dat wordt moeilijk kiezen.”
Er zijn een heleboel reacties bij, waarvan ik dacht: “O, die gun ik ECHT een ticket.”

En daarna kwam er langzaam een andere gedachte naar boven:
“Want waarom KOPEN die mensen niet gewoon een kaartje?”
Als ze er zo graag heen willen en ze hebben zelfs hun agenda al leeg gemaakt. Ze hebben er over gedroomd. Ze hebben er op afgestemd. Ze hebben het gewenst.
Waarom GAAN ze dan niet gewoon?
Waarom GUNNEN ze zichzelf dit niet?
Waarom zijn ze zo afwachtend of het wel of niet lukt om te gaan? Alsof ze zelf geen KEUZE hebben? Alsof ze niet gewoon de BESLISSING kunnen nemen om te gaan.
Alsof ze niet de enige, meest krachtige creator van hun eigen leven zijn, maar alsof er een of andere macht groter dan zijzelf is die beslissingen neemt of ze wel of niet de kansen kunnen krijgen die ze nodig hebben om te groeien, om ECHT iets te bereiken.

En dat maakte me triest.
De gedachte dat dat inderdaad is hoe de meeste mensen hun leven leven, dat maakt me echt triest.
Het maakt me triest als mensen hun grootsheid ontkennen.
het maakt me triest als mensen hun meest krachtige creator zelf ontkennen.
Het maakt me triest als mensen hun ware verlangens ontkennen.

En misschien denk je dan: “Waar GAAT dat over? Het zijn maar tickets voor een event hoor Maartje. Dat kunnen ze heus wel overslaan.”
Maar weet je wat? Hoe mensen een ding doen, is hoe ze alles doen. Dus ik durf te wedden dat ze op allerlei andere gebieden OOK hun verlangens ontkennen en OOK afhankelijk zijn en het niet voor elkaar krijgen om te manifesteren wat ze willen manifesteren.

En dat is nu JUIST wat ik wil doorbreken met mijn bedrijf.
Dat is JUIST waarom ik zo’n passie heb voor de Wet van Aantrekkingskracht.
Omdat die wet ons leert dat we geen enkel verlangen hoeven te negeren.
En dat het juist onze verlangens zijn die richting geven aan ons leven en aan onze creaties.
En DUS als je een diep verlangen voelt om bij het Geld is Liefde Event aanwezig te zijn, dan ervaar je dat niet voor niets.
Daar is een REDEN voor.
En die reden is bijna nooit wat je nu denkt, maar dat is een ander verhaal.
Als je het verlangen voelt om er bij te zijn dan IS het mogelijk en dan is het eigenlijk juist de bedoeling dat je dat manifesteert.

Het is namelijk enerzijds omdat je er waardevolle dingen uit kunt halen EN anderzijds omdat het verlangen een uitnodiging is om het geld door je heen te laten stromen.
Het geld voor het ticket, eventueel voor de hotelkamer, voor een nieuwe outfit etc.

Investeren is nooit “makkelijk” want het is juist bedoelt zodat je comfortabel kan worden met een nieuw bedrag.
Het is juist de bedoeling dat je er door kan groeien en dat je op een groter niveau meer geld door je heen kunt laten stromen.

En als je dan “Nee” zegt tegen deze verlangens, dan is dit wat er vaak gebeurt:

Als mensen verlangens negeren, dan vindt het Universum TOCH een manier om het geld door ze heen te laten stromen en meestal is dat dus in de vorm van boetes, onverwachte rekeningen of apparaten die stuk gaan of de auto die opeens een reparatie nodig heeft.
Altijd als mensen dit soort onverwachte uitgaven hebben, en ik stel ze de vraag: “Welke verlangens had je, waar heb je nee tegen hebt gezegd en is dat geld wat je daarmee hebt “uitgespaard” ongeveer gelijk aan het bedrag van de onverwachte kosten?”
Dan is het antwoord altijd “ja” en soms zelfs griezelig tot op de cent nauwkeurig.

En het grappige of misschien liever gezegd interessante hieraan is dit:

Ze zeggen nee tegen de investering die ze wilden doen, zoals het event, de vakantie, de opleiding, de coach of wat het verlangen dan ook was omdat ze zichzelf wijs hebben gemaakt dat “ze geen geld hadden.”
Maar als dan opeens de belastingdienst betaald moet worden, of de auto moet gerepareerd worden, of er moet een nieuwe wasmachine komen, dan is het geld er WEL.
Dan halen ze het altijd wel weer ergens vandaan.
Ze lenen het, kopen het op afbetaling in termijnen, zetten het op de creditcard, krijgen opeens een onverwachte meevaller of halen het geld van de spaarrekening.

Dus waarom lukt het ze dan wel om het geld bij elkaar te krijgen?

Ze weten dat het MOET.
Het is geen optie om de belastingdienst NIET te betalen.
Het is geen optie om de auto NIET te laten repareren.
Het is geen optie om GEEN wasmachine te hebben.

En dus zetten ze hun creatiekracht in beweging en doen ze gewoon wat er voor nodig is.

Maar als het dan om LEUKE dingen gaat. Dingen waarbij mensen zichzelf wijs maken dat het “optioneel” is, dan missen ze diezelfde creatiekracht.
Dan denken ze opeens:

“Ik kijk wel. Ik kijk wel of het naar me toe gaat komen. En anders sla ik het over.
Dan maar niet naar dat event. Dan maar niet die coach inhuren. Dan maar volgend jaar op vakantie. Dan volgende maand maar beginnen met sparen voor mijn droomhuis in het buitenland.”

Dus, lieve co-creator. Wat is er voor nodig om van de “leuke” dingen die je wilt doen dezelfde must must must te maken als dat je een rekening krijgt van de belastingdienst?
Wat is er voor nodig dat je ziet dat deze dingen even belangrijk zijn?
Wanneer kies je voor JEZELF in plaats van dat je je manifestatiekracht alleen maar aanzet als het gaat om de “verplichte” dingen?
Wanneer ga je het jezelf gunnen dat je AL je verlangens gaat manifesteren?

Het is niet moeilijk. Je moet gewoon beslissen dat het een MUST MUST MUST is en doen wat er voor nodig is om het geld bij elkaar te krijgen.

In het eerste jaar dat ik ondernemer was heb ik mijn auto verkocht, sieraden verkocht, andere dingen verkocht, mijn roodstand opgeschroefd, mijn creditcard gebruikt en geld van mijn ouders geleend om te investeren in mijn groei.
En toen ik klaar was met geld lenen en ik aan mijn financiële groei wilde werken, heb ik marketing en sales gedaan totdat ik het geld bij elkaar had.
Het is altijd een must must must voor me geweest.

Ik heb nooit genoegen genomen met NEE.
En daar kun je een oordeel of een mening over hebben, maar kijk eens waar het me gebracht heeft.
En wat dat betreft, met alle respect en alle liefde toe naar iedereen die er mee loopt te stoeien, is het dus niet moeilijk om succesvol te zijn.
Het ENIGE dat er voor nodig is, is om geen genoegen te nemen met een andere realiteit dan de realiteit waarin je succes hebt en waarin jij zo super krachtig bent dat je alles kan manifesteren wat je wil. Moeiteloos. Gewoon omdat je weet dat je het als het ware af kan dwingen dat het geld er gewoon is. Dat het altijd wel weer ergens vandaan komt.
En dat hoe meer geld je door je heen laat stromen, hoe meer geld er ook IS.
En dat het aan het einde van de dag nooit om het geld draait maar gewoon om het vervullen van de verlangens die je hebt. En dat, zodra je het geld belangrijker gaat maken dan dat is het, geef je het veel en veel te veel macht. En die macht die haal je weg bij jezelf en dat is ZO zonde.

En ik zat er net over na te denken. Ik heb wel een winactie uitgezet, maar eigenlijk heb ik zelf nog nooit meegedaan aan een winactie. Eigenlijk denk ik altijd: “Ik heb het niet nodig, want ik kan gewoon alles kopen wat ik wil.” Waarmee ik niet wil zeggen dat andere mensen niet de keuze mogen maken om mee te doen, maar ik zou je wel aanraden welke gedachte en overtuiging er achter zit.
Denk je: “Dit is mijn laatste en enige kans?”
Denk je: “Als dit niet lukt kan ik niet naar het event?”

Of denk je wat ik hierboven heb beschreven: “Ik voel dat ik er bij MOET zijn en linksom of rechtsom, ik GA er bij zijn, whatever it takes.”
En dan uiteraard ECHT de actie nemen en die stomme angsten negeren. Want die zijn niet echt, dat zijn alleen maar afleiders. Die leiden je af van de realiteit: dat je een super krachtige creator bent en dat je alles kan manifesteren waar je naar verlangt.

Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen om een shift te maken van “Kan niet” naar “Fuck ja, ik kan alles wat ik wil.”
Kijk en als het echt te moeilijk is om het te manifesteren, dan snap ik dat. Soms is iets gewoon TE lastig en dan lukt het nog niet om de shift te maken. Maar zolang je maar erkent dat DAT is wat er aan de hand is en je niet blijft geloven in de bullshit die je jezelf vertelt.