Ik zie vaak mensen die aan het einde van de maand moeite hebben met het betalen van hun rekeningen en nooit geld “over” hebben.

In deze blog geef ik je een paar tips hoe je dat kunt shiften.

1. Maak een KEUZE.

Stap een is BESLISSING nemen OM geld over te houden.
Wat de meeste mensen doen is dit: ze betalen hun rekeningen, geven uit wat ze uit moeten geven en trekken dan de conclusie dat er “geen geld meer is.”
En zodra je die conclusie trekt, is dat wat je creëert.
Je zult dus een KEUZE moeten maken om het geld apart te zetten, om MEER geld te ontvangen en om geld ontvangen makkelijker te maken.
Want in de kern vraagt geld manifesteren best wel wat van ons.
Als je meer geld wilt creëren, word je geconfronteerd met de beperkingen die we over geld hebben. En hoe graag mensen ook willen roepen dat geld oppervlakkig is en dat geld er niet toe doet, dat is helaas niet zo.
Geld raakt ons op het allerdiepste niveau: namelijk op je eigenwaarde.
Geld creëren is namelijk in de kern een waarde uitwisseling met de mensen om je heen.
Jij geeft waarde weg en mensen geven jou waarde in de vorm van geld.
De vraag is hoe waardevol je jezelf vindt.
De vraag is of je je waarde maximaal tot uitdrukking kunt en wilt brengen?
De vraag is of je bereid bent om te gaan zien hoe waardevol je werkelijk bent EN om die waarde te communiceren naar je klanten en de rest van de wereld.
Want dat is een van de moeilijkste dingen die er zijn. We hebben namelijk geleerd dat we bescheiden moeten zijn en vooral niet op mogen scheppen. Ik hoor ZO vaak van mijn klanten (en dat had ik in het begin zelf ook) dat ze vonden dat klanten maar “gewoon” moesten komen. Maar zo werkt dat niet. Mensen gaan niet “gewoon” hun geld aan je geven. Ze willen er iets van waarde voor terug, of dat nu voor zichzelf is of voor iemand anders. En jij zal die waarde duidelijk moeten maken.
Je zal voorbij je overtuigingen moeten gaan dat testimonials of resultaten delen van klanten “opscheppen” is en dat als je maar gewoon je werk doet dat mensen vanzelf wel zullen komen. En dat vraagt om een flinke shift in je mindset.

2. Sta open voor alle manieren waarop geld bij je kan komen.

We creëren onze realiteit met onze gedachten, gevoelens en overtuigingen. Dus als je conclusies hebt getrokken over hoeveel geld er binnen komt en waar dat geld vandaan komt, dat is dat exact de realiteit die je creëert.
En dat is precies wat ik vroeger zelf ook deed. Mijn overtuiging over geld was: “Ik krijg mijn salaris op de 25e van de maand en ik kom nooit rond met mijn geld.” En dat is jaren en jaren precies geweest wat ik creëerde. Dat was uiteraard voordat ik wist dat ik een andere realiteit voor mezelf kon creëren.
Zelfs toen ik 3 jaar geleden mijn bedrijf startte, manifesteerde ik dezelfde omstandigheden: De meeste van mijn facturen werden rond de 25e van de maand betaald en daarna had ik net genoeg om mijn rekeningen te betalen. Er bleef zelden tot nooit “geld over.”
Totdat ik me af ging stemmen op een andere realiteit.
Ik ging actief affirmeren dat er iedere dag geld binnen kwam en ik ging mijn aandacht en mijn focus richten op een realiteit waarin mijn geld de hele maand binnen kwam, ik mijn rekeningen aan het begin van de maand makkelijk kon betalen EN ik gelijk mezelf kon betalen en geld opzij kon zetten om te sparen.
En daarbij komt mijn geld nooit van een dienst of een product maar kan op iedere manier mogelijk bij me komen.
Ik zie super vaak bij mijn klanten dat als ze loslaten waar ze denken dat hun geld vandaan kan komen, dat geld opeens van veel meer kanten binnen komt.
Ze ontvangen opeens een teruggave van de belastingdienst, ze verkopen hun huis voor meer geld dan ze hadden verwacht of ze kregen opeens een erfenis van iemand van wie ze het bestaan niet eens wisten.
En het gaat er niet aan dat je EEN van die manieren “kiest” want dan ben je ook weer af aan het dwingen en dat zal je geldstroom eerder weer stoppen dan op gang brengen.
Het gaat er om dat je erkent dat geld overal vandaan kan komen en dat je je open stelt voor geld, waar het ook vandaan komt.

3. Hou je inkomsten bij.

Ik raad altijd al mijn klanten aan om hun inkomsten bij te gaan houden.
Ik raad ze aan om op te schrijven waar ze geld aan uit willen geven en wat er daadwerkelijk binnen komt.
Heel veel mensen hebben hier in het begin moeite mee. Ik ook toen ik hier bijna 3 jaar geleden voor het eerst mee begon. Er kwam maar bar weinig geld binnen en ik werd flink en ik werd flink geconfronteerd met al mijn angsten en zorgen omtrent geld heen.
Maar ik ben daar door heen gegaan.
Ik heb mijn angsten geheeld en ik ben het bijhouden van mijn inkomsten gaan gebruiken als afstemmingsproces.
En zelfs nu nog kom ik wel eens angsten en weerstanden tegen als ik mijn geld bijhoud.
En dan daar ga ik nog steeds hetzelfde mee om als 3 jaar geleden. Ik erken de blokkades, heel ze en stem af op een nieuwe werkelijkheid waarin geld NOG makkelijker binnen komt, waarin ik NOG meer overvloed ervaar en waarin ik het volgende niveau van financiële vrijheid erken.
En er is altijd een volgende stap te nemen als het aankomt op geld manifesteren. Daarom BLIJF ik mijn geld tracken. Iedere dag. In de Geld Mindset Workshop die beschikbaar is in de Geld is Liefde Community leer ik je precies hoe je dit moet doen en laat ik ook zien hoe ik dit zelf doe.

En zo zijn er nog wat zaken die belangrijk zijn als het gaat om geld “over” houden aan het einde van de maand.
Volgende week hou ik in de Geld is Liefde Community een online workshop over dit exacte onderwerp. Ik duik dieper in wat er voor nodig is om geld over te houden, ik geef je concrete opdrachten zodat je aan de slag kunt gaan om te kijken wat er voor jou voor nodig is om een shift in mindset teweeg te brengen en je kunt al je vragen aan me stellen over dit onderwerp. Achteraf is er een replay beschikbaar als je er niet live bij kunt zijn.

Daarnaast krijg je in de Geld is Liefde Community vanaf dag 1 toegang tot meer dan 30 online programma’s, masterclasses en ontvang je regelmatig Q&A Coachingcalls.

Lees hier alles over de Community en meld je snel aan: https://maartjekoper.nl/geld-is-liefde-community-nieuw/