Ik zie heel veel mensen om me heen worstelen met het opzetten en uitbouwen van hun onderneming.
En natuurlijk heb ik ook mijn weerstanden en uitdagingen, maar voor het grootste deel vind ik ondernemen ECHT een feest en gaat het me vrij makkelijk af en groeit mijn omzet per maand waarbij ik de grens van 60.000 euro omzet per maand inmiddels gepasseerd ben.
In deze blog deel ik mijn allerbeste tips met je zodat jij ook “worstel-land” achter je kan laten en ECHT grote stappen kan gaan nemen.

PS: ik heb ook een livestream gedaan over dit onderwerp. Deze kun je HIER bekijken.

1. Mindset is alles.
Ik heb wel eens een livestream gedaan over dat 80% mindset is, maar inmiddels durf ik gerust te zeggen dat mindset alles is.
Wij creëren onze eigen realiteit met onze gedachten en onze overtuigingen.
Dus als je niet genoeg klanten of geld hebt dan is er iets in JOU dat niet geloofd dat dat mogelijk is of die de keuze nog niet gemaakt heeft OF die niet bereid is om de “negatieve” consequenties van succes te ontvangen en om te draaien zoals de druk, het extra werk of de verantwoordelijkheid.
Ik werk iedere dag aan mijn mindset. Dat staat op nummer 1 voor mij!
Ik stem iedere dag af op mijn dromen. Hoe ik dat doe leer ik je in mijn gratis afstemdagboek. Deze kun je HIER downloaden.

Belangrijk om je mindset optimaal te ontwikkelen zijn deze punten:

Maak een keiharde keuze om te bereiken wat je wil bereiken.
Laat gewoonweg geen gedachten toe die niet afgestemd zijn op je dromen. Zet ze in de hoek. Wegwezen er mee.
Stel jezelf een de vraag: ben je bereid om te doen wat er voor nodig is?

2. Stel jezelf nooit de vraag “Wanneer gaat het nu gebeuren voor mij?”
Doet er niet toe. Als je je missie leeft, dan neem je iedere dag acties, werk je aan je mindset TOTDAT je er bent. Moet niet boeien of dat nu is of volgend jaar of als je 80 bent.
Bovendien “het ding:” het geld, het succes, is NIET wat je gelukkig gaat maken. Je BENT daar nog niet, dus je WEET niet wat het met zich mee gaat brengen. Kies NU voor geluk en laat vanuit daar alles ontstaan alsof het een bonus is.

3. Wat je doet is geweldig, DEEL het met de hele wereld.
Ik zie ZO veel mensen die het succes en het geld willen en zich de hele fucking dag inhouden met het delen van hun boodschap en hun visie. Ze zitten achter hun laptop, kleuren wat in de zijlijn, posten voorzichtige postjes, maar ze delen niet wat ze ECHT vinden en ook niet met een maximale kracht.
Stel je eens de vraag: welke keuzes zou je maken als je DIE mate van succes zou hebben? En denk je dat je daar überhaupt gaat komen als je het zo voorzichtig speelt?
Ik denk het niet.
Wees bereid om zichtbaar te zijn. Om te uiten wat je ECHT denkt.
Ja, je gaat gegarandeerd kritiek krijgen, maar OOK opeens fans, die je ECHT gaan volgen en alles van je gaan kopen.

4. Wees hardcore met je sales en marketing.
Ik zie ook ZO veel mensen die echt heel voorzichtig zijn met wat ze te koop aanbieden.
Dat gedrag komt natuurlijk voort uit allerlei beperkende overtuigingen:

“Ze zien me aankomen.”
“Ik wil niet dat ze zich afmelden van mijn nieuwsbrief.”
“Ik kan het toch niet maken, wat gaan mensen wel niet denken?”

Maar ik zie dat heel anders.
Mensen volgen me omdat ze willen leren hoe ze geld en succes kunnen manifesteren. En hoe goed mijn gratis spul ook is. Dat gaat je niet naar de volgende stap brengen.
Niet omdat mijn gratis spul die potentie niet heeft, maar omdat daar INVESTERINGEN voor nodig zijn. En als ik mensen geen geld laat betalen voor mijn dingen, ontneem ik ze de kans om in zichzelf te investeren.
Daarnaast zorgt dit bedrijf voor mij, mijn gezin, mijn familie en de mensen die voor me werken. En indirect nog voor veel meer gezinnen met de investeringen die ik zelf doe en de rekeningen die ik betaal.
Ik GA niet zeggen tegen mijn medewerkers, coaches en andere dienstverleners: “Sorry, ik kan je factuur nu niet betalen, want er is geen geld binnen gekomen deze week.” Nee, ik betaal hun factuur direct de eerste dag want ik ZORG er voor dat er geld binnenkomt door de dagelijkse acties te nemen die me geld opleveren.

5. Leer alles over het opbouwen van je business en marketing.
En dan zul je misschien denken: “Ja, maar HOE dan? Ik werk zo hard en er gebeurt niets.”
En dan zeg ik: dan zijn er dus nog dingen die je niet weet of wel weet maar niet DOET.
En dat klinkt misschien hard, maar dat is het niet. Er is altijd MEER voor nodig voor een volgende stap. En dan kun je in je eentje blijven kloten, maar dat gaat je dus nergens heen brengen. Je hebt goede mentors nodig en gelijkgestemden om samen de volgende stappen mee te nemen.

6. Investeer, investeer en investeer en investeer dan nog een beetje boel meer.
En ja, daar zijn dus investeringen voor nodig. Een heleboel.
Ik hoor heel vaak mensen zeggen: “Ik heb al zo veel geïnvesteerd.” En dan zeg ik altijd: “Wen er maar aan.”
Vooral als je met kop en schouders boven de rest uit wil steken, dan is er HEEL veel voor nodig. Er zal altijd iets nieuws zijn waar je in moet investeren, dat is nu eenmaal wat business is. En de kosten gaan ALTIJD voor de baten uit. Dus dan kun je denken: “Ik WIL niet meer investeren, ik wil nu eerst eens dat het MIJ geld op gaat leveren.”
En dat is hetzelfde als tegen jezelf zeggen: “Ik blijf lekker waar ik nu ben want het wordt te moeilijk voor me.” En dat mag, dat is een keuze, maar nooit MIJN keuze.
Hoe meer ik investeer, hoe meer ik er voor zorg dat ik de return on investment haal, hoe meer geld er is om ook te investeren in NOG meer gave dingen en luxe lifestyle dingen.
En het is ook de grootste denkfout die mensen maken: “Ik wacht wel totdat er geld overblijft.” Want er blijft nooit geld over. JIJ moet leren hoe je geld kan creëren. En als je dat NU niet weet gaat er ook nooit iets gebeuren dat die kennis opeens bij je komt TOTDAT je gaat investeren in die kennis. En ook DAT blijft dus een voortdurend proces omdat er altijd weer die volgende stap is.

7. Tap in op flow.
Het is ECHT mogelijk om dit allemaal te doen vanuit flow en moeiteloosheid. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is en dat je geen weerstanden gaat ervaren, maar dat betekent wel dat je altijd nieuwe keuzes kan maken die WEL voor je werken.
De vraag is of je jezelf toestemming kan geven om keuzes te maken die jou en je bedrijf dienen?
Of zitten er nog oude overtuigingen achter dat je hard moet werken? Dat geld verdienen afzien is? Dat je 2 keer zo hard moet werken om 2 keer zo veel te verdienen?
Dan mag je andere keuzes maken.
Want ik verdien nu ruim 10 keer zo veel als vorig jaar, maar ik ben niet 10 keer zo hard gaan werken. Ik ben slim met mijn marketing, automatisering, systemen en ik delegeer veel EN mijn mindset is er. Dat is er voor nodig om een Big Business op te bouwen.

8. Neem advies aan van mensen die zijn waar jij wil zijn en verzamel gelijkgestemden om je heen.
Ook dit hoor ik ZO veel:
“Mijn vrienden zeggen dat ik echt niet zo snel kan groeien.”
“Mijn moeder zegt dat ik eerst maar weer meer moet sparen voordat ik in mezelf moet investeren.”
“Mijn partner zegt dat ik te veel risico’s neem en dat ik rustiger aan moet doen.”

En dan vraag ik:
Zijn je vrienden, moeder en partner waar jij wil zijn?
Zijn het succesvolle ondernemers die een hoop geld verdienen?
Zijn het succesvolle business coaches die ECHT weten waar ze het over hebben?

Of zijn ze in loondienst?
Moeten ze ieder dubbeltje omdraaien?
Leven ze vanuit een tekort-mindset?

Kortom: zijn ze een autoriteit op jouw vakgebied?
Leven ze het leven dat jij wil leven?
DAN kun je hun advies aannemen en anders niet.
Daar moet je heel streng in zijn voor jezelf. En dat betekent niet dat je niet van hen houdt of zij niet van jou. Sterker nog: ze zeggen het waarschijnlijk uit liefde omdat ze niet willen dat je faalt, maar het gaat je gewoonweg niet succesvol maken.
Zoek dus een goede coach of meerdere en verzamel een netwerk om je heen waar mensen je steunen en ECHT goede tips kunnen geven die je verder brengen en niet die je tegenhouden om te groeien zo hard als je wilt.

9. Richt je aandacht op de zaken die je geld opleveren en delegeer de rest of doe het gewoon niet.
Ik zie heel vaak dat mensen heel veel tijd besteden aan dingen die er niet toe doen en die ze geen geld opleveren.
De besteden UREN aan HET perfecte plaatje voor een weggever.
Zijn UREN bezig met de vormgeving van hun weggever.
Zijn UREN bezig om een landingspagina te maken.
En het erge is: omdat het niet hun specialiteit is, ziet het er NOG niet zo mooi uit als dat je zou willen.
En geloof me, ik weet dit omdat ik me er zelf ook schuldig aan heb gemaakt.
Toen ik de beslissing nam om die dingen niet meer te doen, alles super simpel te houden en mijn aandacht en tijd te focussen op de groei die mijn klanten doormaken is mijn omzet letterlijk ontploft. En dan heb je ook geld om alles uit te besteden.

Wat je wil is SNEL lanceren.
SNEL je email lijst opbouwen.
Ik heb gisteren bijvoorbeeld een training voor de PassiePreneurs opgenomen waarin ik in minder dan een uur een weggever heb gecreëerd, zonder opmaak, gekoppeld aan mijn email systeem en op mijn zakelijke pagina heb geplaatst en aan het einde van de dag had ik 77 nieuwe inschrijvingen op mijn e-mail lijst. En dan heb ik er nog niet eens een Facebookadvertentie aan gekoppeld, wat ik zeker ga doen en dan ga ik ook in de PassiePreneurs delen hoe ik dat doe. OOK super simpel. Geen ingewikkeld gedoe met de powereditor maar op een manier die iedereen kan doen.

10. Bouw een e-mail lijst op.
En dat is dan gelijk mijn volgende tip.
Ik doe aan verschillende vormen van marketing, maar de nummer 1 tool die me HEEL veel geld oplevert is mijn e-mail lijst.
En heel veel mensen hebben heel veel weerstand tegen het opbouwen van zo’n lijst.
Ze vinden het ingewikkeld technisch gedoe. En geloof me dat is het NIET. Ik heb dus inde PassiePreneurs die training waarin ik je laat zien hoe je het in minder dan een uur doet.

OF ze hebben er heel veel weerstand tegen.
Ze denken dat ze zich opdringen.
Ze worden zelf overstelpt met e-mail en ze denken: “Dat wil ik mijn klanten niet aan doen.”
Maar ik zie dat zelf heel anders.
Ik ben intens in al mijn relaties en vriendschappen. Ik HOU van mensen en als ik van mensen HOU wil ik iedere dag bij ze zijn en contact met ze hebben op wat voor manier dan ook. En zo zie ik dat ook met mijn e-mail lijst. Ik zie dit als toffe mensen met wie ik gewoon simpelweg iedere dag mail om met ze te delen waar ik mee bezig ben, om ze verder te helpen, om ze waardevolle tips te geven.
En nu zeg ik helemaal niet dat jij iedere dag moet mailen, want jij bent misschien iets minder intens in je relaties en dan is een keer in de week ook goed, zolang het maar past bij wie jij bent.

En JA, ik krijg veel uitschrijvingen. Niet iedereen kan mijn intensiteit aan. Dat is ok. Ik wil mensen om me heen verzamelen die gek op mij zijn en op wie ik gek ben.
En JA, ik krijg vaak reacties dat mensen zeggen dat ik te veel mail. Dat het TE veel voor ze is. Dat is OOK ok. Niet iedereen resoneert met mijn boodschap en met mijn energie en ik gun het die mensen ook dat ze mensen om zich heen verzamelen die ECHT bij ze passen en dus geef ik ze alle vrijheid om zich uit te schrijven.

11. Neem actie en doe daar niet te moeilijk over.
Heel veel mensen blijven hangen in het actie nemen.
Ze komen in hun hoofd terecht. Vragen zich constant af of het wel de goede actie is, of ze niet eerst dit of dat moeten doen, of ze niet eerst moeten wachten totdat hun website klaar is, totdat bla bla bla bla.
Als ik een idee krijg, werk ik het uit en doe ik wat er voor nodig is.
Ik stuur de blokkerende gedachten weg en laat me echt niet leiden door die Gremlins die altijd in mijn oor zitten te tetteren. Ik doe simpelweg gewoon het werk wat er voor nodig is.
Ik haal de emotie er uit en doe het werk.
Simpel.
Geen maren,
Geen totdat…
Geen excuses zoals verhuizingen, kind ziek, beetje moe etc. etc.
Ik doe gewoon wat er voor nodig is.
En als ik “geen zin” heb? Dan ZORG ik er voor dat het weer leuk wordt. Dan doe ik wat er voor nodig is om de fun er weer in te brengen. We creëren onze eigen realiteit dus ook dat hebben we zelf in de hand.

12. Succes is geen stappenplan. Het enige wat je kunt doen is de eerstvolgende logische stap volgen.
Nog een belangrijke les: veel mensen willen zeker weten dat het allemaal lukt en PRECIES weten wat ze moeten doen.
Maar wat ik heb geleerd is dit: je ziet altijd een eerstvolgende logische stap en als je die neemt, openbaart de volgende zich.
Maar dat is niet genoeg voor de meeste mensen: ze willen dan gelijk vooruitkijken en ZEKER weten dat het “goed komt.”
Dat weet je nu eenmaal niet. Vertrouw er op. Doe wat NU voor je voeten ligt en daarna openbaart de volgende stap zich weer.
En ja, dat kan soms echt fukcking eng zijn. Want wat nu als je de inspiratie krijgt om een webinar te houden?
Dan DOE je dat gewoon! Simpel!
Zie punt 11. Haal de emotie er uit. Verstand op nul en doe wat er voor nodig is.
En DAARNA openbaart de volgende stap zich.
En ZO bouw je jouw succes op. Er is geen andere weg.

En heb je veel uit deze blog gehaald?
Ben je er klaar voor om ECHT stappen te gaan nemen?

De PassiePreneurs is HET programma voor je als je net bent gestart of je business uit aan het bouwen tot 2000 a 4000 euro per maand. Lees er HIER alles over.

Ben je daar al en wil je een BIG BUSINESS opbouwen? Dan leren mijn vriendin en kick ass business coach Veronique Prins en ik je de strategie, mindset en systemen die nodig zijn om de sprong naar een ton te maken.
Lees er HIER alles over.

Vragen over een van deze programma’s? Mail naar info@maartjekoper.nl

En doe jezelf nu een lol. Regel het NU als je mee wil doen en als een van deze programma’s volgen als JOUW eerstvolgende logische stap. Ga alstjeblieft niet een van die personen zijn die wacht en twijfelt en nog een beetje meer voor zich uit schuift. Dat gaat je NOOIT in geen enkel Universum op geen enkele dag succes brengen. Als iets goed voel, neem dan simpelweg de actie, doe wat er voor nodig is en stuur je Gremlins de hoek in.

Liefs Maartje

By | 2017-04-08T09:47:21+00:00 april 8th, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor De 12 stappen om ondernemen echt makkelijk te maken en het succes te creëren waar je naar verlangt.