Pas op: alleen lezen als je een kick in the ass nodig hebt vandaag!

Dat is een zin die ik met hele grote regelmaat hoor als ik programma’s aanbied en mensen zijn er over na aan het denken of ze mee willen doen ja of nee.
Ze geven aan dat ze mee willen doen en dat het PRECIES is wat ze nodig hebben, maar dat het financieel niet haalbaar is.

En DAT is een hele grote misvatting en daar wil ik graag wat meer helderheid over creëren in deze blog.

Want waarom wil je een programma volgen?
Omdat het je verder gaat brengen. Omdat je bepaalde informatie of een commitment of het vertrouwen mist om de volgende stap te nemen. En als je die kennis al in huis had en het commitment of het vertrouwen al had, dan was je er al geweest.
Het programma dat je gaat volgen, gaat je dus sowieso stretchen. Het gaat je comfortzone en je ontvangen en je creatiekracht verder oprekken.
En dat is dus OOK zo met de prijs.
De prijs zal nooit binnen je bereik liggen. Het zal nooit zo zijn dat het ergens op een plank stof ligt te happen en dat je al maanden denkt: “Waar zou ik dit geld nu eens aan uitgeven. Ha, eindelijk een programma dat bij me past. EINDELIJK heb ik een bestemming voor dit geld.”
Nee, want ook DAN sparen we ergens voor. Voor pensioen, voor als er iets stuk gaat in huis, voor een verre vakantie of voor wat dan ook.
En ook DAT geld heeft een huis nodig.
Er komt NOOIT geld als je denkt: “Ik spaar wel wat er overblijft deze maand.” Of “Ik investeer wel in mezelf wat er overblijft deze maand.”

Newsflash: Er BLIJFT NOOIT IETS “OVER.”
Dat is niet hoe creatie werkt.
Dat is niet hoe energie werkt.
En dat is dus ook NIET hoe geld werkt.

Creatie, energie en geld moet je STUREN.
Je moet er om vragen en je moet gewoon “eisen” dat het je leven binnenkomt.
En dan niet vanuit tekort of afhankelijkheid, maar met een energie van: “ALS ik iets wil, dan gaat het hoe dan ook gebeuren. Als ik een verlangen heb, dan VIND ik een manier om dat verlangen te realiseren. Dat of nog iets beters. Dat geld IS ergens. Het staat bij iemand op zijn bankrekening en wat is er voor nodig om dat geld richting mij te laten stromen?”

En ik weet dat de meeste mensen HEEL veel weerstand gaan hebben tegen deze laatste zin. Want hé, het laatste wat we willen is geld van mensen “afpakken.”
Maar dat is dus een denkfout.

Want alles is energie. Dat is inmiddels wel bewezen. De wetenschap heeft op een hele kundige manier aangetoond dat alles wat wij als materie zien feitelijk niets meer is dan energie die we als “vast” zien omdat ze op met een andere snelheid vibreren.
En energie kunnen we niet afpakken.
Energie kan van vorm verwisselen maar het kan nooit verloren gaan.
Sterker nog: Het heelal en alles wat zich daarin bevindt, breidt zich alleen maar uit en uit.
Ik weet niet precies hoe dit allemaal werkt, want het is niet mijn expertise gebied, maar dat heb ik ooit ergens gelezen.

Het uitgangspunt van dit alles is dus dat alles bewustzijn is.
Alles dat ooit op aarde is gecreëerd en de hele aarde zelf, was ooit bewustzijn.
Het was een verlangen of een gedachte. En toen ging degene van wie de gedachte of het verlangen was, aan de slag om het in fysieke vorm te gieten. Die persoon ging actie ondernemen.
Die persoon ging een creatief proces aan om iets uit te vinden, te ontwerpen, te creëren of wat dan ook.
En dat doen we allemaal, bijna iedere dag.

Stel je wil een taart bakken.
Je hebt ooit ergens een recept gelezen, maar je wil je eigen draai er aan geven. want je houdt niet van vanille en je stopt liever ook geen suiker in je taart.
Je verzameld dus de ingrediënten en gaat aan de slag om van niets iets te maken.

Maar als we datzelfde principe toe gaan passen op geld of op onze business, dan gaan we er opeens een ONWIJS ingewikkeld verhaal van maken.

Stel je eens voor:

“Oh mijn God. Ik heb geen bloem. Hoe moet ik nu aan bloem komen? Ja, de supermarkt heeft wel bloem, maar ja, dat kan ik toch niet van ze afpakken? Ik kan toch ONMOGELIJK andere mensen die OOK bloem willen, de kans ontnemen om HUN bloem te kunnen kopen?
En eigenlijk zit mijn haar niet goed genoeg om naar de supermarkt te gaan en ik heb mijn joggingbroek aan, ze zien me aankomen bij de supermarkt.
En stel dat ik dat geld uitgeef aan bloem en ik zie het NOOIT meer terug? Stel mijn taart mislukt en ik heb straks helemaal niets meer? Wat zal ik DAN in Godsnaam doen?

Als we onszelf een dergelijk verhaal vertellen over de simpele dingen, dan zal iedereen zien dat het best belachelijk is. Maar dat is PRECIES wat we doen als we het verhaal opeens verleggen naar geld en business.

“Eigenlijk wil ik super graag deze mooie stap maken, maar ik voel dat ik nog iets nodig heb om die te maken. Ik denk dat dit programma me echt heel veel gaat brengen. Sowieso wat extra kennis maar bovenal de support en het feit dat ik accountable wordt gehouden, maar ja ik mis een ingrediënt: geld.
Ja, ik kan het geld vragen aan mijn (potentiële) klanten door ze iets te bieden, maar ja ze zien me aankomen.
Mijn website is nog niet af.
Ik moet mijn opleiding nog afronden.
Ik zie er niet goed genoeg uit.
Ik ben zelf nog niet perfect, dus wie ben IK om ze waarde te bieden en om beloftes te maken?
En ja, ik heb het geld wel op mijn spaarrekening, maar stel dat ik dat geld investeer en ik haal de resultaten niet? Stel dat het nooit meer terugkomt?
Laat maar. Dit is niet de beste tijd. Ik doe dit later wel als het geld er daadwerkelijk IS. Het voelt nu nog te eng.”

En dat soort verhalen vinden we met zijn allen heel normaal.
Sterker nog: er lijkt soms een hele hetze te zijn tegen ALL INN gaan.
Het is “not done” om mensen aan te moedigen om geld te lenen om in zichzelf te investeren.
Het is “not done” om mensen hun “laatste geld” af te pakken om in een programma te investeren.

Nou, ik zal je dit zeggen: ik heb allebei zelf beide meerdere keren gedaan en als ik het NIET had gedaan, dan was ik hier nu niet geweest.
Als ik die 3000 euro niet van mijn ouders had geleend om in mezelf te investeren.
Als ik mijn creditcard niet een paar keer had gebruikt om te investeren in mezelf.
Als ik mijn roodstand niet had opgevoerd om in mezelf investeren.
Dan weet ik zeker dat mijn bedrijf niet zo groots was gegroeid.

Want weet je wat er met mij gebeurt als ik ergens in investeer? Dan werk ik mijn mooie kontje er af om de investering terug te krijgen en DAARDOOR haal ik de resultaten.
Ik ga aan de slag met wat ik leer van mijn coaches en ik IMPLEMENTEER wat ze me leren en daardoor haal ik resultaat.
En dat doe ik zo snel mogelijk en dan ga ik naar ze terug en dan zeg ik: “What’s next?” Dit is mijn volgende doel. Laat maar zien wat hiervoor nodig is. Welke stappen kan ik nu nemen? Ik loop hier en daar tegen aan, hoe kan ik hier doorheen breken?
En dan ga ik WEER aan de slag.

En ik WEET dat iedere investering die ik doe, iedere keer als ik mijn bedrijf wil uplevelen, dat het WEER van me vraagt dat ik buiten mijn comfortzone treed.
Het is ZO’N grote denkfout om te denken dat je de stappen kan nemen omdat het geld komt. Nee het geld komt, omdat je hebt besloten dat je het hoe dan ook gaat doen.
En dan nog komt het geld niet “zomaar” dat komt omdat je de acties neemt die er voor nodig zijn.

En ik zeg niet dat je het geld MOET lenen of jezelf in de schulden moet steken, maar je moet dat geld wel CREËREN.
Ik weet nog goed dat ik 2 jaar geleden wilde gaan coachen bij mijn lieve vriendin en collega Veronique Prins. De investering was iets van 1200 euro ex BTW en ik had dat geld ECHT niet. Ook niet op een spaarrekening.
Maar ik voelde dat ik de coaching moest gaan doen. Ik WEET dat er meer nodig is dan ik in huis heb voor een volgende stap, want anders had ik de stap al genomen. Simpel.
Dus ik zei tegen haar: “Ik ga het doen. Ik zeg ja, maar geef me een dagje om het geld bij elkaar te krijgen.”
En die avond ging ik op de bank zitten en ik zei tegen mezelf: “Ik kom niet van deze bank af voordat ik een plan heb hoe ik dit geld bij elkaar kan krijgen.”
Dus ik ging schrijven over wat me eerder geld heeft opgeleverd en wat ik zou kunnen doen om het geld te verdienen en toen kreeg ik een idee voor een speciaal aanbod dat ik kon doen. Dus ik heb dat gemaild naar mijn e-mail lijst (die toen ECHT nog niet groot was) en wat mensen persoonlijk benadert en de volgende dag had ik de helft van het geld.
En de andere helft heb ik later betaald.
En dan denk ik echt niet dat ik dat geld van ze “afpak.” Want geld kan net als energie niet verloren gaan en hoe meer het in beweging is, hoe meer er gecreëerd kan worden.
En bovendien ontvangen ze er WAARDE voor terug. Het is dus niets meer dan een simpele energie-uitwisseling.

DAT is de energie waar je je bedrijf mee laat groeien.
Niet met de energie van: in problemen en onmogelijkheden en beperkingen denken.
Niet met de energie van: “Op een dag komt het wel.”

Nee, het komt nooit ZOMAAR.
Energie, en dus ook geld en creatie moet GESTUURD worden.
JIJ moet een bewuste beslissing nemen en vervolgens energie in beweging zetten door ACTIE te nemen en DAN zet je dingen pas ECHT in beweging.

En als dat te moeilijk klinkt.
Als je nu weer allerlei bezwaren en beperkingen opwerpt, dan MAG dat, maar het gaat je niet helpen. Het houdt je gewoon op de plek waar je nu bent.
En denk niet dat het makkelijker is als je maar wat verder zou zijn met je bedrijf of als er gewoon wat meer geld binnen zou komen, want dan zal ik je uit de droom helpen, ook dat gaat niet gebeuren.
Want bij iedere uplevel van je bedrijf zijn nieuwe investeringen nodig en hoe meer succes je wil bereiken, hoe hoger de investeringen worden.

De vraag is dus eigenlijk hoe snel je wil groeien en hoe lang het ok voor je is om op de plek te blijven waar je nu bent?

Ik heb net geïnvesteerd in een persoonlijk styliste.
Ik heb iemand aangenomen die de automatisering doet en ook wat managementtaken.
Ik heb ja gezegd om in zee te gaan met een Social Media bedrijf die een strategie voor me gaan uitrollen.
Ik heb ja gezegd tegen een rebranding en nieuwe website.
Ik ga in de zomer 3 events volgen die me samen meer dan 15.000 euro kosten.
En geloof me: dat geld ligt nog steeds niet ergens stof te happen op een plank.
WEER moet ik mezelf stretchen, HEEL VEEL oefenen in vertrouwen, mijn blokkades clearen (Hiervoor gebruik ik de Access Consciousness Clearing Statement) en dan vervolgens de ACTIES nemen die er voor nodig zijn om dat geld binnen te krijgen.

Zoals mijn programma’s marketen.
Deze blog schrijven MET aanbod.
Klanten berichtjes sturen die informatie hebben aangevraagd over een programma.
Verkoopwebinars inplannen.
En ga zo maar door.

En daardoor komt het geld binnen.
Nooit “zomaar”
Nooit “Als de tijd rijp is.”

De tijd is namelijk nooit “rijp.”
Want groei ligt altijd en altijd buiten je huidige bewustzijn en buiten je huidige comfortzone.
En geloof me dat die groei pijn kan doen. Ik ga er op dit moment zelf ook doorheen.
Ik wil mijn bedrijf Internationaal uitbouwen en ook in Nederland verder laten groeien en de investeringen en de persoonlijke groei die daarvoor nodig is, daagt me op dit moment EXTREEM uit.
Maar ik WEET dat het zo werkt en ik ga er doorheen, precies zoals ik hierboven heb beschreven.
NIET groeien en NIET mijn doelen bereiken is simpelweg geen optie dus ik doe wat er voor nodig is en ik huur de juiste coaches in die me daarbij begeleiden.

Ik WEET dat er VEEL meer voor nodig is om succesvol te worden dan de meeste mensen bereid zijn om te doen, want anders was iedereen wel succesvol geweest.
Dus ik ben bereid om me te stretchen, om met onzekerheid te leven, om een groots bedrijf te runnen dat me soms kan overspoelen, om berusting te vinden in de chaos en in de “veelheid,” om de risico’s te nemen die andere mensen niet durven te nemen.

Want het is heel simpel: als je resultaten wil, die andere mensen niet hebben, dan zul je dingen moeten doen die andere mensen niet doen.
En ik zei van de week nog tegen mijn vriendin en PassiePreneurs collega Monica: “Ergens vind ik het ook niet zo erg dat de meeste mensen dat niet doen. Dat de meeste mensen NIET op de schaal in zichzelf investeren zoals ik dat doe. want dat zorgt er voor dat ik altijd een paar stappen vooruit loop.”

En geloof me: het is echt niet zo druk hier aan de top. Het is druk in het “midden,” maar niet hier waar ik ben.

En dus nu weet je wat er voor nodig is.
Nu weet je dat als je meer wil bereiken dat je je zult moeten stretchen en compleet en volledig uit iedere comfortzone die je ooit gehad hebt moet stappen.
Nu weet je dat je dingen moet gaan doen, die andere mensen aan zich voorbij laten gaan omdat ze liever blijven geloven in hun bullshit dan hun dromen.

Ja, en of jij dat doet ja of nee. Dat is aan JOU. Maar ALS je er klaar voor bent, dan nodig ik je met heel mijn hart uit om mee te gaan doen aan het Big Business programma dat ik samen met mijn lieve vriendin en kick ass business coach Veronique Prins ga geven.
Hier kun je er alles over lezen: http://bigbusiness.nu/programma/

En maak je geen zorgen, we gaan je niet weg laten komen met je bullshit en we zullen soms liefdevol streng zijn zoals ik ook ben in dit blog, maar we gaan er WEL voor zorgen dat je business helemaal zo uitgebouwd wordt zoals dat voor JOU goed voelt EN we gaan ook HEEL veel plezier en lol terugbrengen in het GROOTS maken van je bedrijf!