Toen ik me net ging verdiepen in spiritualiteit had ik een bepaald beeld van hoe een spirituele leraar “behoorde” te zijn.

Ik zag een spirituele leraar als iemand die zachtaardig was, in balans was en een ongekende rust uitstraalde.
In alle spirituele facebookgroepen waar ik lid van werd, zag ik een beetje hetzelfde.
Veel liefde en licht.
Veel kristallen, mooie versjes en gesprekken over lichtwerkers die zichzelf opofferden voor het grotere goed.
Het leek een soort dun vernislaagjes waar ook allerlei andere dingen onder zaten.
Want onder al het licht en de liefde voelde ik ook veel oordeel en een hoop mensen die zich verscholen achter licht en liefde omdat ze zichzelf niet als krachtig genoeg zagen om met de boze buitenwereld om te gaan.
Ik zag een heleboel mensen die alles afwezen en buitensloten waar ze niet mee om konden gaan onder het mom van: “Wij werken WEL aan een betere wereld. Er zijn al die mensen die het ons moeilijk maken, maar WIJ doen het gelukkig anders en als iedereen dat nu zou doen, DAN zouden we eindelijk een betere wereld hebben waarin wij ons ook thuis voelen.”

Ok, even kort door de bocht en heel algemeen. Maar zo ervaarde ik het vaak.

En eigenlijk voelde ik me er helemaal niet thuis.
Ik voelde continue het oordeel.
Want ik voelde me helemaal niet zo “licht en liefde.”
Ik heb namelijk een HELE andere mening over hoe wij onze realiteit creëren.
Ik voel me soms haatdragend.
Ik ben soms ongeduldig.
Ik oordeel soms op de hele wereld.
Ik val terug in verslavingen en ik saboteer mezelf vaak.
Ik vloek en ik schrijf gerust fuck op in mijn blogs.
Ik ben helemaal niet altijd licht en liefde.
En bovendien denk ik al helemaal niet dat je meer licht en liefde kan creëren door donker, haat en macht uit te sluiten.

En mijn boodschap werd niet altijd even goed ontvangen.
Mensen vonden dat ik te fel was. Dat er te veel oordeel in mijn blogs doorklonk.
Ze vonden dat ik me in de groepen een beetje in moest houden en pas meer van mezelf moest geven als mensen echt op MIJN site kwamen.
Bovendien voelde ik steeds meer het verlangen om spiritualiteit en rijkdom te creëren en ook daar was vaak veel weerstand tegen. Geld wordt vaak gezien als iets dat niet spiritueel is.

Ik was HEEL erg aan het twijfelen aan mezelf.
Hebben ze gelijk?
Ben ik niet “verlicht” genoeg?
Moet ik meer “in balans” komen?
Moet ik minder DOEN en meer ZIJN?
Ga ik inderdaad te ver?
Moet ik inderdaad MEER geven en geld loslaten?
Doe ik mensen pijn en moet ik liever worden?

Dus ik probeerde mijn blogs te schrijven vanuit een ander oogpunt en wat er toen gebeurde was niet zo gek:

Ik liep helemaal vast.
Mijn hoofd werd zwaar.
Ik kon gewoonweg niet schrijven als ik er over die manier na ging denken.
Ik wist niet wat mensen “wilden horen.”

En de conclusie die ik daaruit trek is ZO logisch, maar ook zo fucking moeilijk om in ieder aspect van je leven door te voeren: Ik kan alleen maar mezelf zijn.

En toen dacht ik: ja wat ik doe is technisch gezien ook niet super spiritueel zoals de meeste mensen dat zien. Wat ik doe heeft alles te maken met de Wet van Aantrekkingskracht, dus misschien zit ik in de verkeerde groepen. Dus ik werd lid van wat Wet van Aantrekkingskracht/ Abraham Hicks groepen.
En de sfeer was er in ieder geval super goed. Ik werd ook goed ontvangen maar toch voelde ik me ook DAAR niet helemaal thuis.

Want er zijn ZO veel misverstanden over de Wet van Aantrekkingskracht.
Wat ik vaak merkte was dat mensen me er op wezen als ik iets negatiefs schreef, dat ik er op af aan het stemmen was.
Kennelijk waren er mensen die vonden dat je helemaal niet over dingen mocht denken omdat je ze anders linea recta je realiteit in slingerde.
Maar de meeste mensen zijn ECHT niet zo krachtig.
Als die mensen de kracht van instant manifestatie hadden, dan hadden ze allemaal alles gehad waar ze naar verlangden.
Bovendien gaat de Wet van Aantrekkingskracht HEEL veel over afstemmen en positief denken, maar het actie gedeelte wordt vaak vergeten EN op een bepaalde manier zelfs veroordeeld.
Want de meeste mensen kunnen heel goed afstemmen als ze in hun dagboek schrijven of als ze visualiseren of Abraham Hicks audio’s luisteren maar raken het net zo vlug weer kwijt als ze in de actiemodus komen.
Sneller dan het licht komen de twijfels, angsten en onzekerheden weer terug

En dus is afstemmen alles.
En wachten veel Wet van Aantrekkingskracht mensen totdat het gewoon “bij ze wordt gebracht.”
Als ik geld zou krijgen voor iedere keer dat ik hoor: “Ik stem me er iedere dag op af, maar het komt niet” dan zou ik al ECHT rijk zijn.
Want deze mensen vergeten ACTIE te nemen.

En ik snap dat dat moeilijk is. Ik herken dat.
Want als je actie neemt en je laat jezelf zien, dan stel je je super kwetsbaar op.
Op dat moment kun je echt afgewezen worden.
En erger nog: op het moment dat je droom een droom is, dan is het heerlijk en geweldig en dan is ALLES nog mogelijk.
Maar als je je droom in actie om gaat zetten dan kan het ook wel eens NIET lukken.
Bovendien kom je iedere dag een heleboel blokkades tegen.

De blokkades die ik nog steeds iedere dag tegen kom met het bouwen van mijn bedrijf zijn bijvoorbeeld:

Wie ben ik dat ik al deze ruimte inneem? Wie ben ik dat ik in het middelpunt van de belangstelling ga staan en dat ik aandacht vraag van al die mensen?
Wie ben ik dat ik zo veel geld verdien?
En iedere keer als ik meer wil verdienen zijn er minder mensen die ik persoonlijke aandacht kan geven en ook DAT is een blokkade die keer op keer terug komt. Het schuldgevoel dat dat met zich mee brengt en de mega grote verantwoordelijkheid die ik voel om mensen waarde te geven. En dat heb ik niet alleen met klanten maar ook met relaties. En soms put me dat uit en dan moet ik mezelf weer toestemming geven om meer ruimte in te nemen en de verantwoordelijkheid voor mensen hun geluk en succes bij henzelf terug te leggen en de acties te nemen die afgestemd zijn voor MIJ.

En geld ontvangen lijkt heerlijk, maar er komt ZO veel bij kijken. En eerlijk gezegd? De meeste mensen hebben het er gewoon niet voor over.
En dus houden ze de geld deur dicht. En in de tussentijd blijft het verlangen wel aanhouden, dus hopen ze dat ze de lotto winnen of wat dan ook.
Ze stemmen zich wel af, maar nemen niet de actie omdat dat “te moeilijk” voelt en in de tussentijd zeggen ze: “Waar blijft mijn geld nu?”

Een andere blokkade die ik keer op keer tegen kom is de actie te nemen ook al is mijn energie laag. Ook al heb ik geen zin. Ook al wil ik liever de hele wereld een dikke middelvinger geven. Ook al ben ik mezelf aan het saboteren, val ik terug in oude gewoontes die me niet dienen en voel ik me niet waardevol en baal ik dat er niets lijkt te gebeuren en alles stil staat.

Iets anders wat heel veel van me vraagt (en ik zie dit ook bij de meeste andere mensen!) is dat ik super gewaar ben van alles en iedereen. En hoe meer mensen hun energie met mij verbinden door mijn werk te volgen of diensten van me af te nemen, hoe beter ik mijn eigen energie moet managen. Ik ben me namelijk constant gewaar van de oordelen die mensen over me hebben, zowel positief als negatief. Ik ben me gewaar van hoe mensen zich voelen, ik krijg constant beelden en gedachten door van waar ze zitten in hun proces, wat ze nodig hebben en wat ze van mij en mijn werk verwachten. En constant moet ik me er dus bewust van zijn dat dat niet van mij is en dat ik het weer naar hen terugstuur, met bewustzijn.
En als ik dat niet doe (en de meeste mensen doen dit niet omdat ze dit niet weten!) dan stroom ik over, voelt alles zwaar en doe ik mijn energetische deur voor meer klanten en meer geld weer dicht.

Dat zijn blokkades die allemaal naar boven komen als je actie gaat nemen op je dromen en NOG VEEL MEER.

En dat is voor de meeste mensen moeilijk om mee te dealen.
Het is dan makkelijker om met het onvervulde verlangen te zitten en omstandigheden en mensen de schuld te geven van waarom “het nog niet gelukt is.”

En dat mis ik dus in de meeste Wet van Aantrekkingskracht groepen.
Ik miste het dynamische van “mens” zijn.
Ik miste dat dit soort dingen, hoe graag we het ook weg willen duwen en wensen dat het niet zou bestaan, eens in de zo veel tijd omhoog komen.
En het is ook niet erg dat contrast omhoog komt, want er komt altijd een geschenk achteraan.

Meer ruimte.
Meer groei.
Meer bewustzijn.
meer zelfliefde.
Meer toelaten.
Meer ontvangen.
En DUS meer geld en MEER manifestatie van je droomleven en je droombusiness.

En omdat ik die dingen miste, ben ik mijn eigen online community gestart. Alles heeft zijn waarde hoor en ik wil hiermee niet zeggen dat die groepen niet goed genoeg zijn of niet waardevol zijn, maar ik miste deze dingen. Ik kon simpelweg mijn plek nog niet vinden.
En dus heb ik die gecreëerd.

De Geld is Liefde Community.

Een plek waar je kan leren manifesteren als mens zijnde.
Een plek waar je kan leren wat je zielsmissie is EN hoe je er geld mee kan verdienen.
Een plek waar je kan leren hoe het is om spiritueel te zijn EN rijkdom te creëren.
Een plek waar je niet eerst alles van jezelf hoeft te veranderen of te ontkennen voordat je geweldige dingen kan doen of voordat je “goed genoeg” bent.
Een plek waar je ontvangen wordt zoals je bent.
Een plek waar je kunt leren dat dat JUIST alles wat jouw mens maakt, alles wat je aan jezelf veroordeelt, jouw kracht kan zijn.
Een plek waar mindset, creatie en bewustzijn centraal staat maar waar je ook leert om actie te nemen ONDANKS de omstandigheden.
Een plek waar je aan wordt gemoedigt om acties te nemen, ondanks alles en juist voordat je “het weet” en precies weet wat je hier op aarde te doen hebt.

En met heel mijn hart wil ik je uitnodigen om deel uit te maken van deze prachtige community.
Je krijgt vanaf dag 1 toegang tot al mijn Geld manifestatieprogramma’s.
Maar niet alleen dat. Je leert ECHT hoe creatie werkt en er is een cursus die je helpt om je zielsmissie te ontdekken en iedere week worden je vragen beantwoord in een Q&A Call.
EN er komt iedere maand nieuwe content. Zo gaan we volgende maand aan de slag met de vraag: hoe ontdek je jouw geldflow EN je krijgt iedere maand toegang tot mijn 100.000 euro per maand dagboekverslag waarin ik precies met je deel wat ik verdiend heb, wat mijn kosten waren en wat ik die maand over geld heb geleerd. 100% transparant.

De investering is 40 euro ex BTW per maand en je kunt opzeggen wanneer je wil.

De Geld is Liefde Community is tot en met woensdag 22 februari open voor nieuwe leden. Je kunt er hier alles over lezen en je aanmelden: https://maartjekoper.nl/geld-is-liefde-community/

Ik hoop je snel te zien lieve co-creator.

Let’s create some magic!