Heel veel mensen die ik tegen kom en klanten die ik begeleid zijn super bang om alles kwijt te raken.
Ze klampen zich angstig vast aan alles wat ze “hebben” in hun leven om maar een beetje controle te houden over wat ze in hun leven manifesteren.
Maar dat is een illusie en het helpt ook niet.

En vaak weten mensen dit diep van binnen wel.
Diep van binnen WETEN ze dat ze het los moeten laten, en TOCH lukt het niet.
TOCH vallen ze keer op keer weer terug in oude gewoontes en een uitkomst te “dwingen” of al hun tijd en energie er in te steken dat ze zeker weten dat iets gaat lukken.

In deze blog probeer ik je wat helderheid te geven waarom het zo belangrijk is om de uitkomst los te laten als het gaat om creatie.
EN ik ga je handvatten geven hoe je dat dan doet.

Allereerst wil ik starten met deze prachtige quote van Abraham Hicks:

“Most people do not understand that their true power lies in releasing resistance—which is the only obstacle to their true power.”

In de kern is weerstand loslaten het ENIGE (Fucking ENIGE!) wat je hoeft te doen om alles in je leven te manifesteren wat mooi en prachtig en geweldig is.
Je leven is gevuld met rijkdom, liefde en alles waar je hart naar verlangt zodra je weerstand los hebt gelaten.

Ha. Simpel he?
Ja, de “regel” is heel simpel, maar kennelijk kiezen mensen iedere dag, keer op keer liever voor weerstand dan voor hun krachtige Creatie kracht. Makes you wonder, right?

Dus wat is weerstand?
Weerstand zijn alle overtuigingen, blokkades, conclusies etc. die jij met je meedraagt en die niet afgestemd zijn op de pure energie van Creatie (Creatie zou je ook God, het Universum of je hogere zelf kunnen noemen, maar dat doe ik niet, want daar zit een heleboel lading op en op het woord Creatie niet.)

Creatie zegt dat je alles kan krijgen wat je wil, zodra je jouw wil afstemt op de wil van Creatie. Dus wat betekent dat?
Dat betekent dat wij niet altijd kunnen overzien wat het beste voor ons is.
Wij DENKEN vaak wel dat we dat weten.
Bijvoorbeeld: “Ik WIL die rekening niet betalen, want dan heb ik geen geld meer en dat is niet het beste voor me.”
Maar wat nu als geld overvloedig is?
Wat nu als geld, net als energie en liefde nooit “op” kan raken.
Wat nu als je je juist MEGA krachtig voelt als je geld door je heen kan laten stromen?
Wat nu als Creatie JOU heeft uitgekozen om dit geld doorheen te laten stromen?
Wat nu als je andere mensen daar mee helpt?
Je geeft gezinnen van dat geld te eten je betaald salarissen van dat geld.
Wat nu als er gewoon altijd meer geld is?
Wat nu als het zo is dat hoe meer geld je door jezelf heen kan laten stromen, hoe meer geld er ook is in je leven?
Als je er ZO naar kijkt, zou het dan niet juist HEEL fijn zijn om rekeningen te krijgen? Omdat ze juist een BIJDRAGE voor je zijn?

Het probleem is dat wij er meestal naar kijken vanuit een plek van angst en beperkende overtuigingen.
We KIEZEN er voor om er naar te kijken vanuit een plek van angst, vanuit onze aller kleinste, aardse en niet zo krachtige zelf.
We zien geld OOK als iets aards: als we het niet kunnen zien, dan is het er niet.
En het staat niet op mijn bankrekening, dus IS het er niet.
Kun je je voorstellen wat voor chaos het zou zijn op de aarde als we dat ook met zuurstof zouden doen? Zijn we allemaal de hele dag naar adem aan het happen terwijl het overal is en we hoeven alleen maar te ontspannen en rustig in te ademen.
Maar goed, dan doen we niet met geld. We trekken conclusies over wat geld wel en niet betekent en daarmee zetten we onze hele realiteit vast.

Dus het is zaak om zo min mogelijk conclusies te trekken en als het ware in een staat te gaan leven waarin je erkent dat we eigenlijk niet zo veel weten.
Dat we maar NET begonnen zijn als het op Creatie ontdekken aankomt. En dat we misschien ook nooit zullen leren en begrijpen hoe het allemaal werkt omdat deze dimensie daar simpelweg niet voor bedoeld en gemaakt is.
Deze dimensie is gemaakt om ons te helpen om onze trillingsfrequentie te verhogen naar Goddelijke liefde, overgave, dienstbaarheid en vooral naar vertrouwen.

Want als je vertrouwen hebt, hoef je NOOIT, maar dan ook NOOIT meer te gaan “controleren” waarom iets gebeurt en hoe je dat in Godsnaam weer oplost enzo.
Je haalt alle emotie en weerstand er uit en je affirmeert zo vaak je kan: ik WEET niet waar dit goed voor is. Maar ik vertrouw er op dat dit me helpt naar een grotere ruimte waarin ik meer weet en meer BEN. Dus wat mag er hier ontstaan Universum? Wat vraagt deze situatie van mij? Hoe kan en mag deze situatie een bijdrage leveren aan mijn leven?

En dan leef je als het ware in de vraag.
Want met iedere conclusie die je trekt over een situatie die je een deur dicht.
Als je dan de conclusie trekt: “Oh, deze situatie is in mijn leven omdat ik dan dit inzicht zou krijgen.” Dan sta je al niet meer open voor alle andere bijdragen die deze situatie voor je kan zijn.

En het is NOOIT zo dat je vertrouwen opeens krijgt en dat je dan in compleet en volledig vertrouwen leeft. Vertrouwen is DE grootste spirituele oefening die er bestaat. Vertrouwen komt NOOIT van buitenaf, maar vertrouwen roep je keer op keer in jezelf op.
Door jezelf te VERTELLEN, dat het leven van je houdt en er voor je is.
Dat de dingen in je leven niet per ongeluk gebeuren, ook al zijn ze zwaar of moeilijk, maar dat ze langs komen om jou te helpen. En dat je ze wel kan BLIJVEN wegduwen of uit je leven kan verbannen, maar dat daarmee helemaal niets is opgelost, omdat dit kennelijk iets is dat je nu mag leren en waar je stappen in te zetten hebt.

Het gaat er dus echt om dat je jezelf een ander verhaal gaat vertellen OVER deze situatie. En het liefste een die alleen maar uit vragen bestaat en niet uit conclusies.
Want als je je daarna een verhaal gaat vertellen (of een script gaat schijven) in de trend van:

“Ik krijg nooit meer grote rekeningen.”
“De boete die ik heb wordt kwijtgescholden.”
Of “Maatschappij X (of de overheid) ziet nu zijn fout in en trekt de rekening terug.”

Daarmee straal je nog steeds een energie van angst en controle uit.
En dan schrijf je zinnen op zoals ik ze hierboven ook al vermeldde:
Ik vertrouw er op dat deze situatie hier is gekomen om mij een bijdrage te leveren.
Wat mag hier nu in ontstaan Universum?
Wat is hier goed aan dat ik nog niet kan zien?
Hoe kan ik NOG meer ontvangen?
Hoe kan ik bereid zijn om dit geld met overgave en liefde te betalen?
Hoe kan ik bereid zijn om dit geld te ontvangen en door me heen te laten stromen?

En ALS het dan zo is dat het bedrag wordt kwijtgescholden, dan IS het zo. En vaak gebeurt dat pas als je het vertrouwen hebt dat het geld wel weer ergens vandaan zal komen of als je de complete en volledige bereidheid hebt om het geld door je heen te laten stromen.
Want geld verdienen is niets meer dan de bereidheid om de energie van geld door je heen te laten stromen.

Dus opgesomd is het belangrijk om af te stemmen op vertrouwen en vertrouwen dagelijks te cultiveren.
Het is belangrijk om geen conclusies te trekken maar om in de vraag te leven.
En het is belangrijk om er voor open te staan dat alles in jouw leven er is om jou te dienen en niet om je kapot te maken.
En het is belangrijk om je te onthechten aan het resultaat.

En daar krijg ik vaak vragen over want mensen zeggen:
“Maar je moet je er toch iedere dag op afstemmen? Of moet ik het juist loslaten.”
En dit is hoe ik dat zie: het afstemmen is om mijn wil af te stemmen op de wil van Creatie.
Ik haal door het afstemmen de weerstanden er uit. Ik weet welke overtuigingen ik kan en mag helen.
Maar zodra ik iets uit, dan probeer ik zo snel mogelijk op de houding: ‘It is DONE’ te komen. Ik wil 1 miljoen verdienen volgend jaar, dus het IS al zo. Ik hoef alleen maar de geïnspireerde acties te nemen. Maar ik onthecht me aan wanneer het gebeurt, op welke manier en op welke termijn. Dus misschien verdien ik komend jaar geen miljoen. Dan ga ik er vanuit dat het leven hoe dan ook het beste met me voorheeft.
En ik ga mijn geluk er ook niet van afhangen. En ik ga ook geen machtsspelletjes met het Universum spelen om er voor te zorgen dat het NU gebeurt omdat ik het NU wil. Ook dat is geen vertrouwen.
En ik weet dat ik ook bereid moet zijn om helemaal geen miljoen te verdienen. Want misschien ga ik wel eerst failliet en moet ik iets heel anders gaan doen om een miljoen te verdienen en ook dat moet ik dan eerst laten gebeuren.
En dat laatste zijn de meeste mensen niet bereid om te doen: de bereidheid hebben om alles kwijt te raken. Ik wel. Ik ga niets saboteren, begrijp me niet verkeerd. En ik denk ook niet dat ik alles kwijt ga raken, omdat ik heel goed af ben gestemd, maar je WEET maar nooit. En als ik niet bereid zou zijn om alles kwijt te raken, dan neemt dat weg van mijn manifestatiekracht.

Verder is vertrouwen belangrijk om jezelf in een hoogfrequentie staat van zijn te brengen, omdat ontvangen alleen maar mogelijk is als je energieveld weids is.
Merlijn Wolsink vertelde er afgelopen week ook al iets over in ons gezamenlijke webinar Grenzeloos Ontvangen (Echt kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Het was meer dan geweldig! hier is de link om het terug te kijken: https://youtu.be/jhZrWlJvUxU )
Door conclusies en beperkende overtuigingen, trekt je energieveld samen en dus is er ook weinig ruimte om te ontvangen.
In het webinar geven we een aantal mooie tips om je energieveld te expanderen.

Wat ook een mooie tools is om je open te stellen voor al het moois dat een situatie je kan brengen, is om iedere dag alle overtuigingen, conclusies en weerstanden er om heen te on-creëren en vernietigen. Ook deze tool heb ik van Merlijn geleerd.
Als we vasthouden aan deze beperkingen en we gaan vanuit daar weer meer creëren dan wordt het een soort ongewenst domino effect. Dus wat je wil doen is iedere beperkende overtuiging die je hebt over een situatie on-creëren en vernietigen met de POD POC Clearing Statement. Ook daarover heeft Merlijn het in het webinar Grenzeloos Ontvangen.
En je kunt dan zelfs iedere relatie, iedere creatie en alles in je leven on-creëren en vernietigen. Dat betekent niet dat je het kwijt raakt, want iets dat echt is, kun je niet kwijt raken. Iets dat echt is, kan niet bedreigd worden. Het betekent alleen maar dat je alle weerstanden er vanaf haalt en dat je dus het beste uit die relatie of uit die creatie kan ontvangen.
En, JA, daar is dus weer vertrouwen voor nodig 🙂

En waarom ik weet dat de meeste mensen niet gaan doen wat ik in dit blog heb beschreven, hoewel het een hapklaar antwoord is om iedere dag weer het beste uit je leven te halen, is het volgende:
Meegaan met wat je “overkomt” is makkelijker.
Er gebeuren hoe dan ook dingen.
Er komen hoe dan ook gedachten en gevoelens bij je naar boven.
En het is hoe dan ook makkelijker als het “gewoon” opgelost wordt.

Maar dat is niet waarvoor we hier op aarde zijn, in deze dimensie.
We zijn hier om te leren hoe we krachtige creators van onze realiteit kunnen worden.
Daarom is er oorzaak en gevolg.
Daarom heeft iedere gedachte een gevolg.
Daarom hebben we in de kern zo ontzettend veel kracht om onze realiteit te creëren.
Daarom hebben we een vrije wil.
Daarom hebben we eindeloos veel keuze mogelijkheden.
Daarom is er altijd die stroom (een collectieve stroom) die je mee kan trekken en kan je aan de andere kant een bewuste keuze maken om daar boven uit te stijgen en andere keuzes te maken.
Daarom is er licht en donker en angst en liefde, kortom contrast.

Dus de vraag: maak jij een BEWUSTE keuze om de dingen anders te gaan doen?
Hou je op met jammeren en zeuren en ga je aan de slag met wat ik hierboven beschrijf, ook al is dat niet de MAKKELIJKSTE keuze?
OF ga je wachten en hopen totdat het “vanzelf” gaat en laat je je in de tussentijd leven door de collectieve energiestroom of jezelf verstoppen van wat het leven van je vraagt?
Het kan beide en ik laat me soms ook nog wel eens afleiden. Ik creëer soms ook nog wel eens “problemen” waar het echt niet nodig is. Maar aan het einde van de dag is optie 1 ZO veel gaver.
Want als je alle weerstand weghaalt, dan voel je je ZO vrij.
Als je vanuit overgave leeft, dan hoef je steeds minder en minder na te denken over wat je nu precies “moet doen” omdat je diep van binnen het antwoord altijd al weet.
En als je vanuit complete liefde leeft, dan weet je dat iedereen in je leven komt om jou verder te helpen en dan kun je andere mensen de vrijheid geven om hun complete en volledige zelf te zijn, omdat je weet dat het hoe dan ook goed is.
En dat gaat allemaal niet over 1 nacht ijs.
Ik ben zelf nog dagelijks aan het trainen. Dus mijn vraag is: ben je bereid om dat te doen?
Ben je bereid om hier een dagelijkse oefening van te maken?
Ben je bereid om je helemaal over te geven aan creatie?
Ben je bereid om je eigen kracht en grootsheid te erkennen en te gaan voelen en beslissingen te gaan nemen vanuit die grootsheid?
En ben je bereid om acties te nemen vanuit wat je weet dat goed is, in plaats van vanuit angst en bang zijn om gekwetst te worden?
En ben je bereid om alles te leren over hoe we onze realiteit creëren?