Ik kreeg hier deze week weer een vraag over, dus tijd om dit uit de wereld te helpen.
Dat je het woord niet, niet mag gebruiken is namelijk NIET waar. Ok, dat zijn een heleboel niet-en haha 🙂

De reden die mensen aanvoeren voor deze “regel” is als volgt: Het Universum hoort het woord ‘niet’ niet.

Maar het Universum praat in zijn geheel niet met woorden. Het Universum luistert nooit, maar dan ook nooit naar de woorden die je zegt, het luistert naar jouw energie, oftewel naar jouw vibratie.

Dat geeft ook deze geweldige quote van Nikola Tesla weer:

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.” — Nikola Tesla

Dus als jij bijvoorbeeld denkt: “Ik wil de kans niet missen om met het programma van Maartje en Merlijn mee te doen” dan reageert het Universum op die energie. DAT is de energie die je uitstraalt en het Universum zal je omstandigheden brengen die resoneren met die energie.

Dus het is belangrijk welke energie er achter je uitspraak zit.
Zit er een energie achter van: “Ik wil het super graag, maar ik heb geen geld en ik weet niet waar ik het vandaan kan halen, DUS gaat het niet lukken.”
Dan manifesteer je inderdaad een NIET.

Totdat je er voor kiest om de deur open te zetten en gaat kijken naar wat er WEL mogelijk is.
Want stel je zegt: “Ik wil dit programma niet missen” en je vibratie is een vibratie van mogelijkheden en “Ik kan het WEL.” dan is het een heel ander verhaal.
Dan zijn je gedachten bijvoorbeeld:
“Ik wil dit programma niet missen. Dus Universum, laat me maar zien waar ik dat geld kan manifesteren. Laat maar zien waar het op kan komen dagen. Laat maar zien wat ik kan verkopen, waar ik nog geld laat liggen en waar er kansen en mogelijkheden liggen.”
Reken maar dat als ik zo denk, dat het geld er gaat komen, want dan beweeg ik hemel en aarde om iets te realiseren. Denk je dan dat het ook maar 1% uitmaakt dat ik het woord ‘niet’ heb gebruikt? Nope, echt niet.

En stel je denkt: “Ik wil dit programma niet missen. Oh, wacht even, ik mag het woord niet, niet gebruiken want dan brengt het Universum mijn manifestaties niet naar me toe.” En dus verander je je affirmatie in:
“Ik kies er nu voor om mee te doen met het programma van Merlijn en Maartje: Grenzeloos Ontvangen.”

De affirmatie an sich is er een van bekrachtiging en zou een affirmatie van mogelijkheden kunnen zijn. Maar als je er dan achteraan denkt:
“Maar ik heb nu geen geld en ik krijg ook pas dan en dan geld dus ik weet echt niet hoe ik dit kan regelen.” Dan doe je BAM weer de deur dicht en dan is er geen enkele affirmatie zo krachtig dat het in die mate invloed heeft op je energie dat je het geld WEL kan creëren.

TOT het moment dat jij jezelf een ander verhaal gaat vertellen, en niet alleen in woorden, maar in je hele energieveld.
En soms kost dat een beetje tijd omdat er vaak wat dieperliggende overtuigingen achter je vibratie zitten. Maar ook dat wil ik niet moeilijker maken dan het is. Want het is echt zo simpel als gaan zitten, en opschrijven wat je WERKELIJK denkt, bijvoorbeeld:

“Ik WIL wel meedoen maar ik vind het heel moeilijk om dat geld te investeren want ik werk er zo hard voor en als ik het daar aan uitgeef, dan kan ik het NOOIT ergens anders aan uitgeven.”
Want stel DAT is je overtuiging, dan ook heeft die affirmatie niet heel veel zin. Als DIT je dominante vibratie is: een gebrek aan vertrouwen en een geloof in tekort, dan zal het Universum dat aan je weerspiegelen.
Dan zal het TE moeilijk voor je zijn om dat geld te investeren, want dat voelt dan immers als iets verliezen.
Diep van binnen WEET je wel dat het een goede investering zou zijn en dat het je veel gaat brengen, maar er is ook dat diepe geloof dat als je hier JA tegen zegt, dat je NEE zegt tegen AL het andere dat je eventueel wil gaan doen.
En je HOEFT nog niet eens een huis te hebben voor dat geld, maar alleen al het feit dat er misschien iets zou kunnen gaan komen zoals een uitje met vrienden wat je dan niet kan doen omdat je jouw geld hier aan uit hebt gegeven, weerhoudt je van het maken van de keuze.

Snap je hoe dat energetisch gezien werkt?
En nu zeg ik niet dat dit specifieke voorbeeld ook bij jou speelt. Maar de meeste mensen hebben blokkades als het gaat om geld uitgeven en het is dan zaak om er achter te komen wat JOUW blokkades zijn.

EN om je dus vervolgens een nieuw verhaal te gaan vertellen.
Om even bij het voorbeeld te blijven, zal dat er dan ongeveer zo uitzien:

“Maar het is niet zo dat als ik hier geld aan uitgeef, dat ik dat geld “kwijt” ben, want geld is energie. En geld wil DOOR mij heen stromen. En hoe meer geld ik door mij heen laat stromen, hoe makkelijker dat wordt en hoe meer geld er ook door mij heen KAN stromen. En geld is energie en kan nooit verloren gaan, het kan alleen maar van vorm veranderen.
En er is overvloed in het Universum, dus als ik geld hier aan uitgeef, dan is het niet zo dat ik niet gewoon ALSNOG geld kan manifesteren voor al die andere gave dingen die ik wil doen en die de komende tijd nog op mijn pad komen. Juist, dan is de kans groter omdat ik me dan afstem op overvloed en er zal dan dus steeds meer overvloed mijn leven binnen komen.”

En zo ga je aan de slag om jezelf een nieuw verhaal te vertellen.
En iedere keer dat je voelt dat je weer een vibratie van tekort of angst uitstraalt, dan word je je bewust van het verhaal dat je jezelf vertelt, en vertel je jezelf simpelweg een nieuw verhaal.
En soms is het nodig dat je jezelf een keer een nieuw verhaal verteld en dan is er wat geshift en soms moet je jezelf 1000 keer jouw nieuwe verhaal vertellen voordat het is geshift, omdat er steeds weer wat meer blokkerende overtuigingen naar boven komen die invloed hebben op je vibratie en die kun je dan op dezelfde manier ombuigen.

En DAT is wat afstemmen is.
Je vibratie in de KERN veranderen.
Niet in de oppervlakte door jezelf aan te leren door niet het woordje ‘niet’ te zeggen, maar door aan de slag te gaan met je diepste overtuigingen. En ik hoor heel vaak van mensen: “Wat zijn mijn blokkades dan? Ik weet het niet.” Maar je weet het WEL. Het leven laat je dat namelijk HAARFIJN zien door de omstandigheden die je aantrekt.
Kijk om je heen naar je leven.
Kijk naar hoeveel geld je op je rekening hebt.
Kijk hoe vaak er van alle kanten wel of geen geld naar te toekomt.
Kijk naar hoe vaak je nee tegen jezelf zegt terwijl je eigenlijk ja wil zeggen.
Dat is geen “toeval.” Dat manifesteer je met jouw overtuigingen.
Het leven laat je constant haarfijn weerspiegelt zien waarop jij bent afgestemd.