Ik had altijd al een verlangen om grootse dingen te doen.

Als ik achteraf terugkijk op mijn leven wilde ik altijd al “carriere” maken en mega succesvol worden en veel geld verdienen.
Maar ik heb er erg lang over gedaan om te ontdekken hoe dat dan voor mij werkte.
Want op de “normale” manier lukte het in ieder geval NIET.
EN om er überhaupt voor uit te durven komen, want hier in Nederland is dat toch niet echt algemeen geaccepteerd en houden we van: “ Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

Maar voor mij werkt dat “normaal” dus absoluut niet.

Nee, nu ik me er steeds meer en meer aan overgeef HOU ik ervan om de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is. En aangezien die grenzen er niet zijn, ontwikkel ik me iedere maand.

Maar ik heb het “normaal” ding wel een tijdje geprobeerd omdat ik OOK een verlangen had om “erbij te horen” en “geaccepteerd” te worden.
Ik had verschillende banen en af en toe groeide ik ook door naar leidinggevende functies omdat er immers dat intens groot verlangen naar “meer” in me zat, maar altijd leek het net niet te werken.
Ik voldeed nooit aan de verwachtingen en hoe hard ik mijn best ook deed, ik leek me maar niet voldoende aan te kunnen passen om te bereiken wat ik wilde bereiken.

Het verlangen om succesvol te worden ging niet weg, maar er zijn heel veel tijden geweest dat ik dacht dat het me nooit zou lukken en dat het niet voor mij was weggelegd.
Keer op keer liep ik tegen een muur aan en ik dacht dat een “gewone” baan het hoogst haalbare was.
Ik bleef wel dromen.
Over dat ik een schrijfster zou zijn en bestsellers zou schrijven.
Over succes.
Over rijkdom.
Over mensen helpen hun leven te transformeren.
Over hele bijzondere dingen doen.
Over een ECHT verschil maken in de wereld.
Over grootsheid.

En ik maakte wel af en toe wat plannen, maar niets concreets.
Totdat ik ruim 5 jaar geleden met mijn blog begon. Dat was de eerste stap op weg naar echt afgestemd succes. En die blog is sindsdien uitgegroeid in een bedrijf waar ik nu meer dan 40.000 euro per maand mee verdien, en wat iedere maand groeit.
Nu ervaar ik pas dat succes waar ik al die tijd naar verlangt heb: Succes dat goed voelt en waar ik juist energie van krijg.
Werk doen waar ik onwijs veel waardering voor krijg.
ECHT een verschil maken in het leven van mensen.

Ik heb er natuurlijk al HEEL veel over gedeeld over hoe ik hier gekomen ben en dat zal ik blijven doen voor de rest van mijn leven.
En ik weet nu al dat ik in deze blog nooit 100% compleet kan zijn omdat Ik ZO verschrikkelijk veel geleerd heb in de afgelopen 5 jaar, maar ik wil mijn meest belangrijke lessen met jou delen in de hoop dat jij ook ziet dat het ECHT mogelijk is.
En als ik het kan, kun jij het ook. En dat is gelijk het eerste wat ik met je wil delen.

1. Wat ik kan, kun jij ook. Wat andere mensen kunnen, kunnen wij ook.

Vroeger dacht ik altijd dat succes en rijkdom voorbestemd was voor een select clubje mensen. Ik was maar ZO gemiddeld, dat zat er voor mij echt niet in, zo dacht ik.
Ik was niet super knap, niet super intelligent, niet super grappig, niet super getalenteerd. Ik was in veel dingen wel een beetje goed en ik kon altijd best aardig meekomen, maar er was niets bijzonders aan mij.
Ik kwam ook niet uit een rijk nest en ik werd ook niet “ontdekt.”
Maar nu heb ik geleerd dat het daar allemaal helemaal niets mee te maken heeft.
Het gaat er om dat je gaat zien dat normaal heel bijzonder kan zijn.
Iedereen kan grootse dingen neerzetten, het gaat er om of je jezelf die ruimte geeft.
Het gaat er om of je bereid bent om te denken en te handelen als iemand die rijk en succesvol is en IEDEREEN kan daar op afstemmen.
EN daarnaast heeft iedereen bepaalde dingen die uniek zijn, al zijn het maar super kleine dingen.
En een van de dingen die mij JUIST uniek maakt is dat er niets bijzonders aan mij is.
Ik ben een huismus, een introvert, ik heb niet zo veel geduld en ik ben super chaotisch.
Maar ik hou van creatie.
Ik hou van de Wet van Aantrekkingskracht.
Ik hou er van om hier alles over te lezen en ik hou er van om hier alles over te delen.
En ik hou er van om te schrijven. En ik vind het ook mega leuk om een business te laten groeien EN ik vind het super leuk om te onderzoeken wat daarin allemaal mogelijk is.
En kennelijk is dat gewoon genoeg om succesvol te worden EN zijn dat niet geheel toevallig allemaal dingen die ik tof vind om te doen en die me makkelijk af gaan.

2. Wij creëren 100% zelf onze realiteit.

Er is niets dat we niet kunnen creëren als we er op afstemmen. Toen ik afstemde op gedachten als: ‘dit gaat me nooit lukken’ en ‘wie zit er nu op mij te wachten’ en ‘ik weet toch niet wat ik precies moet doen’ en ‘ik moet eerst dit of dat’ was dat PRECIES de realiteit die ik terug kreeg. Een realiteit vol met onzekerheid en onduidelijkheid.
Je KRIJGT geen helderheid, je CREËERT het.
En dit is denk ik ook gelijk de meest belangrijke les.
Ik hoor zo vaak van mensen: ik kan nog niet starten want ik weet niet wat ik moet doen. Alleen al door die zin te uiten en te delen, draag je bij aan DIE realiteit.

Ik ben zo ver gekomen omdat ik IEDERE dag affirmaties en doelen opschrijf als:
‘X is nu compleet helder voor me.’
‘Ik weet precies wat ik met Y aan ga bieden.’
En ga zo maar door.
OOK al weet ik het nog niet. Maar juist door er op af te stemmen, KRIJG ik helderheid. Dan KOMT de inspiratie en dan neem ik weer actie.
En dit doe ik nog steeds.
Het is niet zo dat je het op een dag weet en dat je dan actie kan nemen. Creatie is constant in ontwikkeling. Constant willen er nieuwe dingen door me heen geboren worden en als ik het toesta doe ik niets of leef ik in een constante staat van onzekerheid.
Maar dat brengt me niets dus ik KIES ervoor om me af te stemmen op helderheid.

3. Het creëren van onze werkelijkheid is super simpel, mensen maken het moeilijk.

Keer op keer zie ik het in mijn groepen en bij mijn klanten terug. Mensen zijn op zoek naar “het” geheim. Ze denken dat ze nog iets missen. Ze denken dat er nog antwoorden nodig zijn om de manifestaties toe te laten waar ze naar verlangen, maar het is echt een kwestie van een keuze maken en dan afstemmen op DIE werkelijkheid en de acties te nemen die daar bij horen.
Bij iedere stap die ik maak denk ik: welke mindset en welke overtuigingen horen daar bij?
En dan schrijf ik die (wederom IEDERE dag!) op.
Bijvoorbeeld:

Ik verdien moeiteloos x euro per maand.
Ik heb een eersteklas leven.
Ik transformeer de levens van duizenden mensen.
En ga zo maar door.

En dan neem ik de acties die daarbij horen.
Bij een leider hoort geen onzekerheid.
Een leider leidt. Een leider zet koers. Een leider neemt beslissingen, ook al is er onzekerheid. De leider bant die onzekerheid uit en doet wat ze moet doen om de kracht in zichzelf te vinden.
En dan doe ik dat dus.
En als ik afstem om de meest krachtige creator te worden die ik ken dan hoort daar dus bij dat ik zeker weet dat mijn manifestaties hoe dan ook realiteit worden. En dan hoort daar niet bij dat ik in 5 verschillende facebookgroepen mijn onzekerheid ga delen, want dan draag ik zeker niets bij aan dat doel. Als ik een beslissing aan het nemen ben en ik voel me versnipperd dan mail ik wel vaak naar mijn coach, maar vaak weet ik het antwoord al als ik mail en als ze dan inderdaad bevestigd wat ik zelf denk, dan maak ik zo snel mogelijk de keuze om er helemaal achter te gaan staan en neem ik weer de actie die nodig is.
Ik KIES dus wie ik wil zijn.
Ik BEN de klant die ieder piezeltje informatie opzuigt en GELIJK actie onderneemt.
Ik BEN de krachtige creator die meer doet in een dag dan anderen in een week (of soms in een maand)
Ik BEN degene die ECHT een verschil maakt in het leven van anderen.
En zo ben ik niet geboren en zo is het jarenlang zeker niet voor mij geweest, dat mag duidelijk zijn. Maar nu kies is er voor om dat te creëren en ik kies er voor om me zo min mogelijk te laten afleiden.

4. Je hebt NOOIT het complete overzicht.

HEEL veel mensen nemen geen actie omdat ze het nog niet “weten.”
Verrassing: je zal dat overzicht letterlijk NOOIT gaan hebben.
Ik weet zeker dat ik NU deze blog aan het schrijven ben.
Er zijn vage ideeën over dingen die ik wil doen komende maanden, maar echte helderheid is er nooit. En ALS het er is, dan is het er slechts voor een paar momenten. Creatie is altijd in beweging en alles staat in verband met elkaar en iedere actie leidt tot een reactie. Er zijn ongelimiteerde mogelijkheden. Dus als we wachten totdat we de hele weg zien, dan kunnen we lang wachten en doen we dus niets, of maar heel weinig.

Dit is de waarheid: je ziet altijd een stap en hoe sneller je actie neemt op die stap, hoe eerder de volgende stap zich openbaart en hoe sneller je groei zal gaan.
Het is niet moeilijk, je mag jezelf alleen niet toestaan om de hele Godganse dag te gaan twijfelen en piekeren. Zekerheid en duidelijkheid KRIJG je niet, het OVERKOMT je niet, maar je CREËERT het.

5. We mogen vragen wat we willen want alles is mogelijk.

We zijn heel erg geneigd om “bescheiden” te zijn en niet meer dan “ons deel” te pakken.
Er is een diepgewortelde overtuiging dat als wij “meer” hebben dat dat dan ten koste gaat van iemand anders en dat die ander “minder” heeft. Daarom hebben veel mensen ook zo’n groot oordeel over mensen die meer geld hebben of (God verhoede!) RIJK zijn!
Maar het gaat NOOIT om het geld. Geld is een gevolg van de wereld dienen vanuit je meest grootse visie.
Ik word nooit gemotiveerd door geld. Geld an sich betekent helemaal geen reet voor me. Maar wat wel iets voor me betekent is de impact die ik kan maken in de wereld.
Wat wel iets voor me betekent is dat ik mezelf en mijn gezin het beste kan geven en dat er mensen zijn die ik geld betaal en die daardoor weer voor HUN gezin kunnen zorgen. Hoe cool is DAT?
Wat ook iets voor me betekent is dat ik voel dat er dingen mogen ontstaan en dat ik die plek mag pakken, die nieuwe rol mag pakken. En als ik DAT doe, is het geld een logisch gevolg.
En in die zin is alles mogelijk. Ik verlang er naar om Bewuste Creatie met de hele wereld te delen. En ik weet dat dat mogelijk is want ieder verlangen is voorbestemd om realiteit te worden. EN ik weet ook dat het geld ook niet gaat komen als ik niet de juiste dingen doe.

6. je kan geen geld verdienen als je niet de juiste dingen doet.

En dat is gelijk het volgende punt: als we niet onze innerlijke leiding volgen. Als we niet doen wat we diep van binnen voelen dat we moeten doen, dan stroomt het geld niet.
Het is ZO simpel: geld is energie.
Als de energie niet stroomt, stroomt het geld niet.
Ben je blut? Heb je “geld tekort?”
Grote kans dat je niet de juiste waarde biedt aan de wereld: JOUW waarde.
Ik WEET nu bijvoorbeeld dat het voor mij tijd is om ECHT mijn horizon te verbreden en internationaal te gaan. Ik wil het al lang, maar ik doe het niet omdat …. allemaal redenen vanuit tekort en angst.
En wat gebeurt er dan? De geldstroom valt stil.
ja, het stroomt wel, tuurlijk: een “stille maand” voor mij is nog steeds minimaal 25.000 euro. Maar ik wil ZO veel meer impact maken.
En als je niet je hart voelt om stomme redenen zoals: Maar dan komt er geen geld binnen en je gaat vervolgens acties nemen vanuit angst, ja, dan valt de stroom van geld inderdaad stil. EN ben je niet gelukkig. EN je bent boos op mensen omdat je diep van binnen helemaal geen zin meer hebt om ze te dienen op de manier waarop je ze aan het dienen bent of met het specifieke werk dat je doet.
En dus dan is het tijd voor loslaten en veranderen om de stoom van geld weer op gang te kunnen brengen. En dan komen we bij het volgende punt aan:

7. Geld kan overal vandaan komen.

Geld komt niet van EEN klant, EEN programma of EEN idee. Geld komt direct uit jouw Goddelijke Bron en als jij in iedere cel voelt dat het mogelijk is en je neemt de acties die er bij horen, dan kan geld overal vandaan komen. je kan NU iets bedenken en het over een uur lanceren en over 2 uur geld ontvangen. En zelfs in die uitspraak liggen nog beperkingen gesloten. Er is ZO veel mogelijk. En als we afgestemd zijn op: wat is er nog meer mogelijk? Wie mag en kan ik zijn om die volgende stappen te nemen? Bij welke ideeën gaan mijn cellen tintelen? Wat mag en kan ik allemaal door me heen laten stromen?
Wat wil creatie van me en wat mag ik laten ontstaan?
Hoe kan ik intappen op ongekende mogelijkheden en onbeperkte creativiteit?
En dan kunnen er magische dingen gebeuren.

8. Ga jezelf uit de weg!

Maar om die magische dingen tot stand te brengen is er een ding belangrijk: ga jezelf uit de weg. Creatie heeft ZO verdomd weinig met jou te maken. Bizar hoe de meeste mensen denken dat iedereen met hen bezig is.
Wat zullen mensen wel niet van me denken?
Zal ik niet iedereen teleurstellen als ik dit doe?
Ja, maar straks kijkt iedereen naar me!

Get OVER yourself. De wereld is NIET, herhaal NIET met jou bezig.
Mensen zijn met hun eigen leven bezig en zijn helemaal niet ieder dingetje dat je doet onder een vergrootglas aan het leggen en aan het analyseren.
We zijn hier om te creëren, om bewust te ZIJN, om te ervaren en om te LEVEN.
Niet om je met al die andere dingen bezig te houden.

Het verbaasd me keer op keer weer hoe belangrijk sommige mensen zichzelf kunnen vinden en hoe “bang” ze zijn voor grootsheid en zichtbaarheid terwijl er nog helemaal niemand is die op ze let.
Zoals mijn lieve vriendin Veronique Prins laatst zo treffend in haar blog zei: “Ga nu eerst maar eens zorgen dat je zichtbaar wordt en ga je er DAN druk om maken.”

Het is nog niet zo makkelijk om jezelf uit de weg te gaan en mensen op de hoogste manier te dienen en hen mega veel waarde te geven zodat ze tijd vrij maken om je te volgen en alles van je te kopen. EN dat dan stelselmatig jaren en jaren achter elkaar doen. Dus ga dat eerst leren. En ALS je er bent, dan leer je vanzelf wel om te gaan met alle aandacht en alle mensen die iets van je willen en die een oordeel over je hebben. Want geloof me: DAT is nou juist echt zo moeilijk niet.

9. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Ok, ik heb er al een punt aan gewijd, maar er is nog VEEL meer over te delen!

De meeste mensen maken succes en rijkdom verdomd ingewikkeld (Ik soms ook nog hoor!!!) Ik had het er vandaag tijdens een van de calls: ik hou van simpel. Ik hou er van om gewoon dingen te verzinnen en de wereld in te slingeren.
Ik hou er van om momentum op te bouwen.
Ik hou er van om alles licht te maken.
Ik hou er van om de oordelen er uit te halen.
Ik hou er van om gewoon te DOEN in plaats van eeuwen te piekeren en te twijfelen.
Ik hou er van om gewoon geld te verdienen door mezelf te zijn, en VEEL geld (En doe jezelf een lol: leer dat ook en kom 9 en 10 december naar mijn Geld is Liefde Event. Ik heb nog 20 plekjes beschikbaar en ik ga echt mensen slaan als ze niet komen en als ik ze dan in december nog hoor zeiken hoe ingewikkeld alles is en hoe ongelukkig ze zijn in hun baan of met hun onderneming en hoeveel ze aan de wereld te bieden hebben en waarom ze geen geld hebben EN ER VERVOLGENS GEEN FUCK AAN DOEN OM HET WAAR TE MAKEN!)
Daar kan ik nu echt moe van worden en ook boos. dan denk ik: kom op mensen: ik heb de antwoorden, ik organiseer iets om het je te leren en je meldt je niet aan. Waarom niet?
Omdat je geen geld hebt? Zou het dan geen tijd zijn om daar eens een x verandering in te brengen?
Of omdat je niet geloofd dat het mogelijk is? Hmmm, ja dat is een keuze natuurlijk om vanuit dat beperkende perspectief te leven.
Of wat veronique Prins zegt: “Wie vertrouw je niet? Mij niet of jezelf niet?” IK haal de resultaten namelijk wel.

Ok, kleine zijstraat, maar ik voel al een week dat dat er uit moet haha 🙂

10. Alle lessen waar ik geen heel hoofdstuk voor hoef te schrijven, maar die ZO belangrijk zijn.

*Investeer in jezelf. Het geld ligt NOOIT stof te happen op een plank. Het is JUIST de uitdaging om op je gemak te raken met de bedragen die voor je voeten worden gegooid door het Universum. En als je jezelf er niet overheen zet, gaat het nooit gebeuren. De vraag is: wie wil je zijn en welke keuzes zou die persoon nemen. dat is de enige manier om een stap te nemen.
*Zoek gelijkgestemden om je heen.
*Verander iedere dag 1% of al is het maar 0,1% aan je leven en je mindset. Groei gaat niet met mega sprongen (soms, maar meestal niet) maar met kleine stappen.
*Stem af op wat je wil creëren en niet op de shit die je achter je wil laten. En doe dat hardcore! Hou op met te geloven in de bullshit die je jezelf vertelt om jezelf toestemming te mogen geven om niet de dingen te doen die oncomfortabel voelen.
*Luister ALLEEN naar de mensen die zijn waar jij wil zijn en niet naar de mensen die NIET zijn waar jij wil zijn want als je aan de slag gaat met hun adviezen, dan kom je uit op de plek waar zij zijn en als dat niet is waar je heen wil, kun je ze dus niet serieus nemen. En wees ook niet eigenwijs om NIET te luisteren naar de mensen die verder zijn dan jij. Ze zijn niet voor niets waar jij wil zijn. Ze verdienen niet voor niets het geld of hebben de geweldige seks iedere dag, of wat het dan ook is wat je wil manifesteren. Zij weten iets wat jij niet weet. Neem dat heel serieus en kap er mee om zo fucking eigenwijs te zijn. Wees dan eigenwijs naar de mensen die NIET zijn waar jij wil zijn, die hebben dat eigenwijze nog nodig, want zij kunnen op hun beurt weer iets van JOU leren.
*Het gaat nooit om het geld, het gaat altijd om de persoon die je wordt om het geld te kunnen ontvangen.
*Nooit wachten. De tijd is altijd NU. Je WEET genoeg, je KAN genoeg en je BENT genoeg!

Grappig he? Zo’n hele blog over 40.000 euro per maand verdienen (and counting!) en NIETS over:
Welke programma’s moet ik lanceren?
Hoe moet ik dat technisch doen? Etc.

Makes you wonder what’s REALLY important and what’s REALLY making you money 🙂

Het INNERLIJKE werk, dat staat altijd op nummer 1!
Als je niet de juiste mindset hebt en afgestemd bent op een overvloedsbewustzijn kun je never nooit niet de acties nemen die je geld gaan opleveren.