Heel eerlijk? Soms heb ik wel eens de neiging om met een energie van “mensen overhalen” mijn marketing te doen.
En ik durf dit te delen omdat ik weet dat ik niet de enige ben. Ik weet dat bijna IEDEREEN dat wel eens heeft. Ik voel het namelijk als ik hun blogs of posts of promoties voorbij zie komen.
En dat werkt niet. Dat is iets dat ik al eerder heb gedeeld: mensen kopen je energie. En mensen hebben helemaal geen zin om wanhoop of “alsjeblieft, koop mijn ding”-energie te kopen.
En soms moet je je dan weer even ontdoen van die energie.
Soms is het dan belangrijk dat je jezelf vertelt dat het geen reet uitmaakt of mensen wel of niet je diensten of producten kopen.
Het is namelijk MEGA belangrijk om dat los te laten omdat anders de Wet van Aantrekkingskracht je helpt om GEEN klanten te manifesteren.
Je houdt energetisch gezien klanten dan verder bij je vandaan.
Omdat je TE graag wil, komen ze juist niet.
Want je biedt je werk aan vanuit forceren in plaats van vanuit vreugde en vanuit een staat van ontvangen.
En dus moet je weer in die staat van ontvangen komen. Je moet weer in de staat van “It’s DONE” komen.
En dat kun je onder meer doen door tegen jezelf te vertellen dat het niet uitmaakt of klanten wel of niet je diensten kopen.
Klinkt raar en tegenstrijdig hè?
Dat IS het misschien ook, maar het werkt wel 🙂
Het werkt om los te laten, om je te onthechten aan het resultaat en om weer in contact te komen met de flow die ZO onmisbaar is om mooie dingen te creëren.

Dit zijn mijn redenen waarom het geen reet uitmaakt of mensen wel of niet mijn programma’s kopen. Misschien kun je er wat inspiratie uit halen.

 1. Ik ben niet afhankelijk van EEN klant of EEN lancering om mijn geld te verdienen. MIJN bron is de bron van mijn inkomsten en als ik meer geld wil verdienen, dan is dat altijd een INTERNE shift.
 1. En ik weet hoe dat werkt en ik heb mega gave programma’s (zoals de Geld is Liefde VIP Lifestyle Community) waarin ik mensen dat leer en het interesseert me geen reet of iemand wel of geen lid wordt want IK weet hoe dit werkt. Mensen worden geen lid van mijn programma’s voor MIJ maar voor zichzelf.
  En ik ben niet van iemand afhankelijk voor mijn inkomsten, dus ook niet van het geld van DIE persoon. Van mij mag die persoon zijn geld uitgeven aan zinloze dingen, daar heb ik geen last van. IK weet namelijk hoe geld werkt en hoe je veel geld kunt verdienen als missie-ondernemer en IK heb geen last van de eigenwijsheid of de weerstand van die persoon.
 1. En tegen de tijd dat die persoon voorbij zijn of haar weerstand is en EINDELIJK denkt: “Ja, die Maartje heeft waarschijnlijk toch wel iets te leren aan mij. Kennelijk weet ze iets dat ik niet weet en misschien is het slim om toch eens te kijken wat daar zit.” Dan ben ik alweer 10 stappen verder. Dan heb ik alweer 4 programma’s gelanceerd, 2 keer mijn prijzen verhoogd en een paar ton verdiend. Of dan ben ik internationaal gegaan en is het helemaal niet meer mogelijk om in het Nederlands iets van mij persoonlijk te volgen. En het is niet MIJN probleem dat mensen hun kansen laten liggen. IK leef namelijk in een wereld vol ongekende mogelijkheden en ongekende creatie. En IK kies er niet voor om een eeuw te denken en te dubben voordat ik EINDELIJK iets in de wereld zet. Ik kies er voor om het NU te doen.
 1. We leven in een wereld vol oneindige mogelijkheden. Er zijn altijd meer klanten, meer programma’s om te lanceren, meer ideeën en meer mogelijkheden. Als iets niet loopt zoals je verwacht: pech. Opnieuw afstemmen op wat creatie door JOU heen wil laten ontstaan en door met die hap. Geen tijd voor het ‘zielige ik-verhaal’. MEER actie, MEER intensiteit en een NOG hogere afstemming en DOOR!

 1. Iedere frustratie die je voelt als het gaat om “het werkt niet, het loopt niet zoals ik wil” is een uitnodiging om een grotere energetische ruimte in te gaan nemen. Het betekent NIET dat wat je doet niet werkt, het betekent dat er iets wil ontstaan dat NOG beter gaat werken. Tap DAAR op in en niet op de beperkingen die voorbij komen (en dat is precies wat ik aan het doen ben met deze blog). Dwars DOOR mijn frustratie heen om de lat weer VEEL hoger te gaan leggen. Dwars DOOR de energie heen duwen om een verandering in mijn realiteit te creëren in plaats van er eeuwenlang in te blijven hangen zoals sommige mensen dat kunnen doen.
 1. Als je een LEIDER bent en als je vernieuwende dingen doet, dan snapt niet iedereen je in een x. Ze voelen weerstand tegen je boodschap.
  Ik weet dat mensen vaak hopen dat wat ik met ze deel NIET WAAR is omdat ze anders het WERK moeten gaan doen. Ze voelen zich rot want hoe kan het dat ik binnen 2 jaar meer dan 25.000 euro per maand verdien (en binnenkort meer dan 100.000 euro per maand) en dat zij lopen te ploeteren?
  Omdat ze willen dat het “makkelijk” en “vanzelf” gaat. Ze zijn niet bereid om het werk te doen en dan is het makkelijker om mijn boodschap weg te wuiven zodat ze zichzelf toestemming kunnen geven om te blijven geloven in de “magische pil”. Om te blijven geloven dat op een dag iemand hen komt redden.
  En dan komen ze een coach tegen die ze over hun bolletje aait en zegt dat alles goed is en dat je het jezelf niet zo moeilijk hoeft te maken en dat de balans altijd voorop staat. En dat KAN ook, maar dat duurt JAREN. Ik heb er geen zin om er jaren over te doen. Ik wil het NU. En dat kan. Maar daar is iets speciaals voor nodig. En ik weet wat. En dan kunnen mensen mijn energie “te veel” vinden en vinden dat ik te veel mail en te hard ben en te weinig “balans” heb (wat the fuck dat ook betekent!) maar weet je wat ik wel heb? RESULTAAT! En daar kies IK persoonlijk iedere dag voor!
 1. En oké, nogmaals: omdat het gewoon ECHT geen reet uitmaakt. ALLES is mogelijk en letterlijk IEDER moment kun je nieuwe inspiratie krijgen, kun je een nieuwe dienst de wereld in slingeren die WEL 100% resoneert met jou, met creatie en met je klanten.
  Dus je hoeft NOOIT je in allerlei bochten te wringen om “klanten te krijgen”. Want dan wordt ondernemen iets heel vervelends. Dan wordt het een zoektocht naar klanten en misschien uiteindelijk wel een hel waarin je altijd bezig bent met: wat willen mensen. Waardoor je alle verbinding kwijt raakt met wat Creatie (God, het Universum) door je heen wil laten ontstaan. Waarbij je alle verbinding kwijt bent met je flow en met de onbeperkte mogelijkheden die ALTIJD tot onze beschikking staan.

En daarom is het een keer in de zoveel tijd bijna noodzakelijk om een “Fuck this shit” moment te hebben. Een moment waarbij je tegen jezelf zegt: “Het maakt geen reet uit of er wel of geen klanten komen. DIT werkt in ieder geval niet. Het werkt niet om te hard mijn best te doen. Wat ik doe heeft totaal geen zin. Ik ben allerlei dingen aan het doen die ik niet tof vindt om een of ander resultaat te bereiken dat niet komt. Dus ik laat het los. Fuck this shit! Ik ga weer doen wat IK gaaf vind. Ik ga diensten en producten aanbieden waar IK mega blij van word. En ALS er dan niemand komt, dan heb ik in ieder geval lol.”

Maar…. wat denk je dat er gebeurt als je weer aanhaakt op die flow?
Juist ja, dan komen de klanten weer.
TOTDAT je weer te hard je best aan het doen bent en “trucjes” aan het doen bent om klanten te laten komen omdat je weet dat bepaalde dingen eerder hebben gewerkt.
Dan loop je weer vast, kom je weer in de vibe van wanhoop terecht en mag je WEER loslaten en opnieuw afstemmen op wat er door je heen geboren wil worden.

En wat wil er nu geboren worden door JOU heen?
Laat het maar ontstaan.
Waar jij naar verlangt, verlangt naar jou!

Liefs, Maartje!