We willen allemaal meer geld. Nou ja, bijna allemaal dan.
En meer geld ontvangen is vaak een kwestie van jezelf simpelweg open zetten om meer geld te ontvangen.
MEER toelaten. En vervolgens de afgestemde acties nemen die voortkomen vanuit de overtuiging dat er gewoon altijd meer geld voor je is.

En dit is echt heel erg simpel, maar de meeste mensen maken het verschrikkelijk moeilijk door er allerlei voorwaarden aan te koppelen.
Ze kunnen het geld niet simpelweg ontvangen, ze denken dat ze er nog niet klaar voor zijn om de acties te nemen die naar meer geld leiden.

Ze moeten eerst beter worden.
Meer zijn.
Meer doen.
Hun opleiding afmaken.
Hun website afmaken.
Het volgende programma lanceren.
Toestemming krijgen van hun omgeving.
Meer zelfvertrouwen krijgen.
Meer mindset werk doen.

Kortom: ze hebben een overtuiging dat ze het nog niet WAARD zijn om dat geld te mogen ontvangen, om NU al die succesvolle zelf te zijn. 

OF ze zijn niet bereid om ALLES te ontvangen wat geld ze gaat brengen.
Ze willen WEL het geld.
Ze dromen van een mooi groot huis of een wereldreis.
En het Universum laat ze ook zien hoe dit realiteit kan worden.
Want het Universum laat ons altijd DIRECT zien wat de eerste stap is die we kunnen nemen om onze verlangens te manifesteren.
En als we die stap hebben genomen, dan komt de volgende en dan de volgende. Er is altijd een eerstvolgende logische stap en als je die neemt dan zal de volgende vanzelf openbaart worden. 
Maar ze willen EERST overzicht.
Ze willen EERST duidelijkheid.
Ze willen eerst ZEKERHEID.
En dus nemen ze de stap niet, want ze zien de exacte route nog niet.
Maar het Universum laat ze de tweede stap niet zien als ze niet eens de eerste nemen. Want waarom? Ze laten zien dat ze het TOCH niet gaan doen. Er is geen REDEN.
Ze VERTROUWEN niet op het Universum.

Ik had het er laatst met mijn man over. Hij zei:“Jij gooit iets weg voordat je een nieuwe hebt zodat je wel een nieuwe MOET kopen daarna. Ik wil eerst een nieuwe en dan neem ik pas afscheid van het oude.”
En dat klopt.
Dat is precies wat ik doe.
Ik gooi mijn baan weg en dan MOET ik mijn bedrijf wel opbouwen.
Ik neem afscheid van diensten of producten als ze niet werken VOORDAT ik weet wat er dan mag ontstaan. Ik neem afscheid van vriendschappen die niets meer toevoegen VOORDAT ik nieuwe heb. Ik neem beslissingen VOORDAT het geld er is en daarna vind ik een weg om het geld te ontvangen. ALFUCKINGTIJD!

En de meeste mensen zouden daarvan in de stress raken, want alles wat ze voelen is de angst en de leegte van de onzekerheid van alles wat ze nog niet kunnen zien. De angst die ze consumeert en die ze influistert dat het “niet goed komt.”
En ik had dat ook, maar ik heb op een enorm diep niveau geleerd dat het Universum altijd voor ons zorgt.
Dat afgestemd leven de enige manier is om te leven. Sterker nog: ik heb die angst nog steeds. Maar ik geef mezelf gewoon simpelweg geen toestemming meer om die angst leidend te laten voor zijn ook maar een enkele beslissing die ik neem. Ik ben er HARDCORE in. NO MORE BULLSHIT.

En dat vertrouwen, en die daadkracht komt NOOIT van buitenaf, maar ALTIJD van binnen uit.
Je kunt NERGENS vertrouwen en bevestiging halen, behalve in jezelf.
Als je buiten jezelf op zoek gaat naar de antwoorden, dan zul je namelijk antwoorden vinden die je bewustzijn weerspiegelen, dus die overeenkomen met de overtuigingen die je hebt.
Dus als jij twijfelt, dan zul je mensen tegenkomen die zeggen: “Ga er voor.”
En er zullen mensen zijn die zeggen: “Je bent gek. Doe nou maar normaal en hou je baan of ga een baan zoeken.” Jij bent verdeeld en jij kunt geen keuze maken en jij twijfelt, dus dat is wat je realiteit reflecteert aan je. Er kan niets anders zijn van buiten dan wat er bij jou van binnen speelt.

Ik ben ervan overtuigd dat het leven voor me zorgt en dat het leven een grote samenzwering is om mij gelukkig te maken.
En ja, tuurlijk lees of hoor ik dat wel eens ergens, maar IK ben degene die dat WAARHEID maakt in mijn leven.
IK ben degene die het keer op keer op keer tegen mezelf vertelt totdat het mijn waarheid IS.
Er is geen andere manier.
Ik KIES er iedere dag voor om in overeenstemming te leven met deze waarheid.
Het is ZO zinloos om keer op keer op keer buiten jezelf bevestiging te vragen en vervolgens WEER te gaan twijfelen, terwijl het ZO FUCKING SIMPEL is.

NEEM EEN BESLISSING.

DIT is hoe mijn leven voortaan is. Dit zeg je de Godganse dag tegen jezelf. Schrijft het 200 keer per dag op. Dat doe ik serieus de hele dag door. 

Het IS simpel om geld te ontvangen.
Geld is overal. Ik ben een geldmagneet. Ik verdien moeiteloos mijn geld. Geld komt van alle kanten mijn leven binnen. Ik zie iedere dag meer en meer kansen en mogelijkheden om geld te verdienen. Ik ben de persoon die gaat voor wat ze wil. Ik ben de persoon die doet wat er voor nodig is.

Dat zijn affirmaties die ik de hele dag door opschrijf en tegen mezelf zeg en waar ik dus mijn waarheid van maak.

En wat zeg JIJ tegen jezelf? DAT word je realiteit en het is zo freaking simpel om een nieuwe realiteit te creëren: ga jezelf gewoon een ander verhaal vertellen!

Hou op met zeuren, met zoeken, met klagen en met “wachten.” Maak een keuze, affirmeer, leer hoe creatie werkt, vergooi geen tijd, zet alles op alles en DOE HET WERK. En dat dag in, dag uit.

Je hebt alles al in huis! Je kunt gewoon je diensten aanbieden en er dan vervolgens voor zorgen dat je steeds beter en beter wordt. Omdat groei onze natuurlijke staat van zijn is. NIET omdat je “er” nog niet bent en omdat er nog iets voor nodig is om die volgende stap te nemen.

Dus de vraag is: heb jij de overtuiging dat je NU je ideale inkomen kan ontvangen?
Of is daar nog iets voor nodig?
En kun je NU loslaten dat er nog iets voor nodig is?
En dat betekent niet dat je niet alsnog dat programma kan volgen, die coaching kan gaan doen, die opleiding kan volgen, die website kan bouwen of dat programma kan lanceren. Maar dat doe je dan omdat het cool is, omdat je er ZIN in hebt en omdat je de inspiratie hebt. NIET omdat het een voorwaarde is voor geld en succes.

Want zal ik je eens een geheimpje vertellen?
Als je die stap hebt genomen, komt weer het volgende “ding” dat eerst in orde gemaakt moet worden voordat je jezelf eindelijke toestemming kan geven om alles te ontvangen waar je naar verlangt. En daarna komt er weer een ding en weer een. Totdat je het ZO zat bent, dat je EINDELIJK het besluit neemt dat het NU jouw tijd is, dat je genoeg hebt geleerd en genoeg hebt gedaan en er genoeg staat.
En je kunt die beslissing dus NU nemen.
En tot een zekere hoogte moet je die beslissing iedere dag weer opnieuw nemen en bij iedere uplevel die je maakt. Iedere keer als je meer geld wil verdienen, dan KIES je er voor om dat te gaan doen.

Dus wat zijn jouw overtuigingen op dit gebied?
Ik heb OOK overtuigingen.
Ik heb de overtuiging dat ik er moet ZIJN voor mijn klanten, dat ik massa’s acie moet nemen, dat ik steeds mijn grenzen op moet zoeken, dat ik super bewust met mijn tijd en mijn energie om moet gaan en zo zijn er nog wat overtuigingen die ik heb om geld te kunnen ontvangen.
MAAR deze dingen voelen super goed.
Deze dingen zijn helemaal afgestemd op wie IK ben.
Ik WEET dat ik andere keuzes kan maken, maar ik WIL geen andere keuzes maken.
Want als we denken dat we iets “moeten” doen om geld te kunnen ontvangen wat als zwaar voelt, dan doen we het niet. Het MOET afgestemd voelen. Het MOET goed voelen.

Ik wil iets groots neerzetten en het voelt geweldig om daar mee bezig te zijn.
En ik zou voor geen goud geld willen ontvangen door niets bij te dragen aan het leven van anderen (afgezien van het feit dat ik denk dat dit ook niet zo werkt en zeker niet voor mij).
Want als iemand mij NU een miljoen euro geeft, dan blijf ik PRECIES doen wat ik nu doe. Ik zou geen enkele andere keuze maken.
Want ik kan alles kiezen wat ik wil en WAT ik bijdraag aan het leven van anderen, bepaal ik ZELF.

IK bepaal wat ik doe voor anderen en HOE ik mijn bedrijf vormgeef.
Ik bepaal welke diensten en producten ik lanceer en IK bepaal de algemene voorwaarden van mijn bedrijf, helemaal afgestemd op wat IK wil.

Geld kunnen ontvangen op een manier die totaal afgestemd is, lijkt dus een soort kunst te zijn. Want afgezien van wat ik hierboven beschrijf, willen de meeste mensen wel geld ontvangen, maar zijn ze niet bereid om de andere dingen te ontvangen die er bij horen.

Want je kunt wel wensen of willen dat je 10.000 euro per maand wil ontvangen, maar wat komt daar nog meer bij kijken?
Er is een weg die je aflegt om daar te komen en er zal een hoop voor nodig zijn.
En als je nu nog in loondienst zit, dan zul je daar op een gegeven moment mee moeten stoppen en je zult dus met die onzekerheid moeten leven en de zekerheid in jezelf opnieuw vinden.
Je moet je business opbouwen.
Je moet klanten aantrekken.
Je zal met een eventueel oordeel van je partner of je familie of vrienden om moeten gaan.
Je moet durven falen en je zult een paar keer onderuit gaan en misschien gaat het wel helemaal niet lukken en dan zul je moeten dealen met de mensen die zeggen: “Ik zei het toch.”
Het zal zijn dat je misschien een maand of een paar maanden of zelfs een paar jaar minder geld hebt of jaren lang alles terug investeert in je bedrijf en dan zul je nog steeds de energie en de kracht moeten vinden om je innerlijke switch weer te vinden.
Je zal er moeten ZIJN voor je klanten als je hoofd er niet naar staat, als je kind ziek is, als je gaat verhuizen, als er iemand dood gaat of als je zelf ziek wordt of WAT er dan ook gebeurt.
Je zal moeten dealen met mensen die een oordeel hebben over je als je meer geld gaat verdienen dan “algemeen” geaccepteerd is.
En NOG meer!

En hoe graag mensen ook heerlijk veel geld willen verdienen, ze zijn NIET bereid om DIE dingen OOK te ontvangen, en dus ontvangen ze ook het geld niet.
En dus blijven ze hangen waar ze nu zijn, VEEL te lang. Maar het verlangen blijft aankloppen, iedere dag weer. Totdat ze tegen een dikke vette muur aanlopen en geen andere keuze meer KUNNEN maken omdat ze ziek of burn out, verslaafd of depressief zijn. Maar dan moeten ze eerst weer opbouwen, eerst weer gezond worden voordat ze EINDELIJK hun dromen kunnen leven.

Sjezus, wat maken mensen het zichzelf toch moeilijk terwijl het ZO niet hoeft!

Ontvangen is dus een kunst!
Een die ik ook heb moeten leren en die jij OOK kunt leren!
Een van de mensen die me daar veel over heeft geleerd is Merlijn Wolsink.
Ik merk dat als ik IETS afwijs, of dat nu oordelen zijn, andere mensen of wat dan ook dat ik geld OOK afwijs.
Het heeft namelijk allemaal met ontvangen te maken.
Met jezelf open stellen voor andermans energieën. En de vraag is: kun je die ontvangen?

En Merlijn heeft prachtige tools die hij daarvoor inzet.
EEN oefening die hij heeft gedaan in ons vorige online programma, was letterlijk life changing voor mij. Schokkend en lifechanging, haha.
Maar dat zijn de BESTE oefeningen en onderwerpen. Oefeningen en onderwerpen die net voorbij je comfortzone liggen. Die je in de war achterlaten. Je voelt dat er dingen geshift zijn, maar je weet nog niet wat. Het moet allemaal nog op zijn plek vallen.

Vanaf dinsdag gaan Merlijn en ik je 6 weken lang alles over Grenzeloos Ontvangen leren. Tot en met morgen (maandag 9 januari) kun je je nog aanmelden. 

Lees HIER alles over het programma en meld je snel aan: https://maartjekoper.nl/online-training-grenzeloos-ontvangen/

Kijk HIER nogmaals het webinar over Grenzeloos ontvangen terug dat Merlijn en ik hebben gegeven en wat al bijna 2000 keer bekeken is:

En kijk HIER de extra Q&A terug die we vorige week hebben gegeven: https://youtu.be/eP8mW5bTOSQ

Liefs, Maartje!