He lieve co-creator.

Ik doe sinds vorige week mee aan een online coachingstraject bij een steengoede Amerikaanse Mindset coach. Ze kijkt met me mee welke geldblokkades nog bij mij zitten en wat er voor nodig is om die te doorbreken zodat ik een volgende stap kan maken. (Eigenlijk dus hetzelfde als ik bij mijn klanten doe lol)

Want ja, als je een stap wil maken (of dat nu met geld is of met iets anders) dan is het verstandig om eerst aan de slag te gaan met je mindset en je overtuigingen. Want we creëren immers onze realiteit met ons bewustzijn. En de afgelopen 2 jaar ben ik al een HELEBOEL blokkades tegen gekomen bij mezelf. En nu merk ik dat ze net even dieper liggen en net wat minder voor de hand liggen. En dan is het eigenlijk NOG fijner dan normaal om daar begeleiding in te ontvangen.

Vorige week hadden we een groeps-coachingssessie en tijdens deze sessie begon ik in mijn dagboek te schrijven en langzaam veranderde dat in een blog die ik heel graag met jou wil delen. Misschien herken je wat van de blokkades die ik bij mezelf tegen komen en misschien helpen mijn vragen en mijn korte, nieuwe afstemcsript jou ook om wat dingen op zijn plek te laten vallen.

Ik heb deze tekst vorige week geschreven en nu al gelijk merk ik resultaat in mijn bereik en mijn zichtbaarheid met mijn business. Echt magisch hoe dat werkt. En dan weer is het een bevestiging voor mij: Ja, DIT is het enige, echte werk om de meest grote stappen te maken: het innerlijke mindset werk en vervolgens afstemmen op wat mogelijk is.

Veel leesplezier lieve co-creator en laat me gerust weten of er herkenning is en wat je er voor jezelf uit kan halen.

Waar zit de weerstand?
Waarom hou ik vast aan niet begrepen worden?
Waarom hou ik vast aan mezelf klein maken?
Ik laat mezelf niet zien.
Ik trek mezelf terug.

Ik plaats sommige blogs niet.
Sommige dingen uit ik niet omdat ik mensen niet wil kwetsen.
Ik plaats geen FB advertenties om een groot publiek te bereiken.
Ik zoek de media niet op.
Ik pitch niet voor podcasts.

Maar MOET dan dan?
Zijn er andere mogelijkheden om te groeien?

Maar ik schrijf ook geen boek.
Ik schrijf ook geen gastblogs.

Waarom niet?
Ik wil me niet opdringen.
Ik ben bang dat ik weerstand op ga roepen bij mensen.
Ik denk dat mensen me niet begrijpen.

Ik zie hun blikken.
Ik zie hoe ze over me denken.
Ik wil die blikken niet.
Ik wil die oordelen niet.
En dus verstop ik me.
Laat ik me super voorzichtig zien. Maar dat wil ik niet.
Ik wil mijn energie op de meest krachtige manier met de wereld delen.

En dus ga ik mezelf toestemming geven om dat te doen.
En iedere weerstand die ik tegen kom, laat ik gewoon over me heen komen.
Ik laat het langs me heen glijden.
Ik ga er mee dealen.

Ik geef mezelf nu toestemming om mezelf op de grootste manier in de wereld te zetten.
Ik geef mezelf toestemming om allerlei barrières en grenzen te doorbreken. Ik geef mezelf toestemming om te experimenteren.

We kunnen de wereld niet veranderen als we ons op de achtergrond houden.
Klein.
Bang om stappen te nemen.

Bang dat ik weer dat kleine meisje ben die van de leraar hoort:
“Het zit er wel in. Maar het komt er niet uit.”
Ik geef dat kleine meisje nu compleet en volledig toestemming om zichzelf te zijn.

“Het komt er WEL uit, je kijkt alleen niet op de juiste plek.
Snap je dan niet dat ik de hele tijd bezig ben om lief en aardig gevonden te worden?
Snap je niet dat ik me de hele tijd in bochten aan het wringen ben om jouw GOEDKEURING te krijgen?
DAAROM komt mijn briljante zelf niet naar voren.”

En NU zie ik pas dat ik dat patroon nog steeds met me meedraag.
Alleen ik zit niet meer op school.
Ik wil niet meer de goedkeuring van de leraar of mijn ouders.
Ik wil goedkeuring van de maatschappij.
Ik wil goedkeuring van de wereld. Ik wil JOU goedkeuring.
Ik ben bang dat mensen me niet begrijpen en daarom verstop ik me. Laat ik niets van mezelf zien. En als ik dat wel doe, dan uit ik mezelf onhandig. Ben ik weer dat kleine meisje dat het liefst onzichtbaar wil zijn.
Maar dat is een VERHAAL dat ik mezelf aan het vertellen ben.
En ik sta er nu voor open om mezelf een ander verhaal te vertellen.

Bijvoorbeeld dit verhaal:
Ik BEN zichtbaar op de meest prachtige en liefdevolle manier mogelijk. 
Iedereen begrijpt mij.
Ik kan iedereen helpen om prachtige stappen te maken.
De hele wereld resoneert met mijn werk.
Ik laat me nu ECHT zien.
Het is compleet veilig voor mij om ALLES van mezelf te laten zien. ALLES!
Het is compleet veilig voor mij om te zijn wie ik wil zijn, wie ik BEN.
Alles er op en er aan.
AL mijn ambities.
AL mijn eigenschappen.
AL mijn kanten.
De mooie en de “minder mooie.”

bigstock_Pink_flamingos_70049968__1441546242_66078

Ik mag de rol van het “onbegrepen meisje” nu los laten.
Het dient me niet meer.
Ik BEN geen onbegrepen meisje.
Ik ben een krachtige creator.
Ik ga de wereld over.
Ik ben een uitvinder van realiteit.
Ik ben uniek en bijzonder en heb een speciale boodschap te delen.
En daar geef ik mezelf complete toestemming voor.
Om dat te doen op de meest krachtige manier mogelijk.

En natuurlijk mijn vraag aan jou:
Op welke manieren verstop jij jezelf?
Welk verhaal vertel jij jezelf om jezelf kleiner te houden dan de krachtige creator die je bent?
Wat voel je dat je mag doen?
Waar voel je dat je mag groeien, maar hou je jezelf in?
Welke boodschap mag je aan jezelf meegeven en wat is het nieuwe verhaal dat je aan jezelf gaat vertellen?

Ik ben benieuwd welke doorbraak dit voor jou met zich meebrengt lieve co-creator.