In deze blog heb ik de eer om een gastblog te delen van Katinka Michiels. Ze is de eigenaar en oprichter van www.power2bloom.be. Ze begeleidt coaches & trainers die hun passie en kennis willen omzetten naar een online inkomen. Ze toont jou dat het ontwerpen, creëren en lanceren van online programma’s je snel een droombusiness en leven kan bezorgen. Ze heeft ALTIJD massa’s waardevolle informatie te delen en wat ik zo leuk vindt aan haar is dat ze (net als ik) heerlijk zichzelf is. Toen ze aan me vroeg: wat wil je van me weten? Hoefde ik daar ook niet lang over na te denken. Ik zei tegen haar: “Hoe je jezelf toestemming geeft om altijd heerlijk ongeneerd jezelf te zijn.” En daar schreef Katinka deze topblog over die ik super graag met jou deel:

Ik durf niet 100% mezelf zijn! Ik krijg deze opmerking elke keer opnieuw als jij en de lezers van mijn blog weer een gekke foto van mij zien of merken dat ik mijn laars veeg aan allerlei zogenaamde ‘juiste’ marketingtechnieken.

Je denkt dan misschien dat je een beetje gek moet doen om op te vallen of out of the box moet denken.
Niets is minder waar.
Je kan opvallen als online ondernemer door 100% je hele zelf te zijn, of jij nu superintrovert bent, een glitsy glamour girl, een praktische wetenschapper, een spirituele babe of alles tegelijk bent.
Het is volgens mij de enige manier om helemaal uniek te zijn. Niemand heeft immers die combinatie van 1000-en puzzelstukjes als jij. Jij bent die unieke puzzel.
Maar voor ik je vertel hoe jij die 100% jezelf ontdekt en in de markt zet …. wat zijn de voordelen van “helemaal jezelf zijn”

De top 7 redenen om 100% jezelf te zijn

1) Je bent als geen ander … ja dat is duidelijk natuurlijk. Maar in een zee van concurrentie is het de enige manier om anders te zijn.

2) Het kost geen zware inspanning want alles wat je maakt, creëert, ontwerpt, neerzet volgens “zo ben ik en zo leef ik” gaat je gemakkelijk af.

3) Je wordt veel sneller omdat jezelf zijn geen voorbereiding vraagt.

4) Je trekt de mensen aan die jou leuk vinden (en dus ook alles wat jij maakt – jaaaaa!!! dus ook die producten die jij maakt of diensten die jij levert).

5) Deze mensen gaan ook jouw betaalde producten en diensten supercool vinden omdat het helemaal bij jou en dus ook bij hen past.

6) Geen stress meer en gedachten zoals “ben ik goed genoeg”. Het gaat niet om goed genoeg te zijn. Misschien vinden we ons nooit goed genoeg en blijven die stemmetjes wel bij je. Als herstellende perfectionista ken ik alles van die stemmetjes. Ik zeg dan heel netjes terug : misschien vind je mij niet goed genoeg, maar ik ben wel 100% mezelf en dat is wat ik nodig heb om te slagen. Dus ‘make my day’ lief gremlinstemmetje.

7) Je maakt je merk sterker want het wordt herkenbaar.
Hoe ontdek je wat jouw 100% jezelf is?
Het lijkt heel gek om te gaan ontdekken wat jouw 100% jezelf is. Je zou toch denken dat je jezelf kent. En dat is natuurlijk ook zo. Maar vermits er 1000-den puzzelstukjes zijn aan jou, is het slim om er enkele uit te lichten en die in de kijker te zetten bij alles dat je maakt. Het is die herhaling die je merk herkenbaarder en dus ook sterker gaat maken.

In module 2 van de gratis cursus Geef je Business een Vliegende Start ga jij jouw brand eigenschappen ontdekken. Deze eigenschappen hang je dan aan je prikbord en telkens als jij een dienst/product neerzet, ga je deze toetsen aan jouw brandeigenschappen.

Maar ik wil jou vandaag nog een extra “100% jezelf” idee meegeven, nl. werk met je “fascinatie”.
WTF is fascinatie en wat doe ik er mee?

Werken met je fascinatie kan de band met jouw volgers nog dieper maken.
Ik denk dat ik dit makkelijker met een voorbeeld vertel. Stel dat jij helemaal bezeten bent van Harry Potter. Dit is dan jouw fascinatie. Maar hoe werk daar nu mee? Stel dat jij met jouw dienst de angsten en gremlinstemmetjes wil omvormen naar kracht bij jouw volgers. Dan kan jouw dienst of online product de ‘Expecto Patronum’ noemen (is een toverspreuk waarbij je aan een gelukkige herinnering moet denken en er komt dan een zilverkleurige sliert uit de toverstaf en dit is de enige manier om een dementor te verdrijven).
Het leuke is dat je als Harry Potter ook geweldig gevonden wordt door jouw volgers je meteen een diepere connectie maakt.

100jezelfzijn

Maar wat als zij niet van Harry Potter houden? Geen zorgen. Zoek naar een fascinatie die wel bij hen leeft.
Dit doe je door :

1) goed te luisteren en te lezen tussen de zinnetjes

2) door het te bevragen via polls

3) of door in een handtekening een gek weetje te vertellen over jezelf (zoals bijvoorbeeld: ik ben gek op Harry Potter, jij ook?) en te kijken of er opmerkingen over komen.

Een geslaagd voorbeeld : ik toon heel vaak foto’s van mijn hond want zij is de lust van mijn leven. Een geslaagde fascinatie want heeeeeeeeel veel van mijn volgers hebben ook huisdieren.
Een geslaagd voorbeeld : ik hou van de boeken van Agatha Christie en mijn lezers ook. Ik kan dus een marketingprobleem aanpakken zoals Miss Marple of Hercules Poirot dit zou doen.
Een niet geslaagd voorbeeld : ik hou van groene smoothies. Mijn lezers reageren hier nooit op en ik denk dus dat zij niet zo erg met die dingen bezig zijn. Dan laat ik deze fascinatie weg.

Kortom : 100% jezelf betekent niet dat je al die 1000 puzzelstukjes moet tonen, maar er enkele kan uitlichten.

Op jouw to do lijstje:
1) Ontdek jouw brandeigenschappen in DEZE gratis cursus
2) Ga aan de slag met jouw fascinatie.
En nu ben ik benieuwd ….. laat je me weten wat deze zijn?

Je kunt Katinka via haar site (die je HIER kunt vinden) een berichtje sturen met je vragen en fascinaties.