(Waarschuwing: krachtige blog! – Ik heb deze blog geschreven voor krachtige creators die al iedere dag hun dromen leven en om ze aan te moedigen ALLES er uit te halen wat er in zit. Ik weet dat als je (nog) niet op die plek bent, dat deze blog weerstand op kan roepen. En ook dat mag er allemaal gewoon zijn en is een deel van creatie.)

O wat kom ik ze vaak tegen, die mensen die ZO graag willen en die me vertellen dat ze er ALLES voor over hebben om hun dromen waar te maken.

Maar het zijn maar woorden. Want de acties die er voor nodig zijn om die woorden ook daadwerkelijk kracht bij te zetten, zijn in geen velden of wegen te bereiken. In ieder geval niet die acties die daadwerkelijk nodig zijn om dat leven te creëren waar ze zo naar verlangen.

Het Universum staat dag en nacht voor je klaar om je in ALLES te ondersteunen.

Ze brengt de meest geweldige leermeesters op je pad.

Ze brengt de meest fantastische inspirerende ideeën op je pad.

Ze laat je zien dat je ongeremd krachtig kan zijn en dat er ZO veel onvervulde potentie is die je nog waar kan maken.

Ze laat je iedere dag zien dat je jouw dromen waar kan maken door andere mensen op je pad te brengen die alles al doen en alles al zijn waar jij naar kan verlangen.

En af en toe voel je het ook wel: die opwinding …

Ja, DIT keer ga je er ECHT voor. Je maakt plannen, je maakt lijstjes met alles wat je moet doen. Je kijkt rond wie je kan helpen. Je DOET eindelijk iets.

Maar dan loop je tegen de eerste contrastmomenten aan:

Geen geld.

Geen tijd.

Familieomstandigheden.

Minder energie.

Het even allemaal niet meer weten en je verloren voelen.

WAT dan ook.

Maar weet je wat: het BEHOORT ook niet altijd makkelijk te zijn. Ja, natuurlijk is er flow en moeiteloosheid maar er is ook zoiets als een Universele wet die de Wet van Contrast heet.

Alles heeft een tegenovergestelde.

Overvloed en tekort.

Moeiteloosheid en hard werken.

Laten gebeuren en er voor zorgen dat het gebeurt.

Alles heeft een tegenstelling, een contrast.

Je kunt geen overvloed ervaren zonder dat je TEGELIJKERTIJD ook op een bepaalde manier tekort ervaar.

Als je een ton per jaar verdient, verdien je geen 2 ton.

En waar voor de een een ton overvloed is, is het voor de ander tekort.

En zo gaat dat ook met flow en moeiteloosheid. Dat is er niet altijd in de mate waarop jij denkt dat het er zou “moeten” zijn. De andere helft van de tijd vraagt je droom om doorzetten, risico’s nemen, VER buiten je comfortzone treden, angst voelen in heel je lijf omdat je bang bent dat het verdomme nooit gaat lukken en dat je je afvraagt of je ooit enig resultaat gaat zien.

En de meeste mensen haken af als ze op dat punt komen.

Want het wordt te moeilijk.

Of ze zijn er bang voor dat het te moeilijk wordt en ze beginnen er niet eens aan.

En ik SNAP het ook, maar het HELPT je niet. Want het zal NOOIT makkelijker worden. Zo zit het Universum niet in elkaar. Dat is het contrast dat een WET is.

Dus als jij je dromen wil gaan leven dan zal je dat moeten accepteren en dan zal je dus moeten gaan waar je nog nooit geweest bent en wat scary as F*ing hell is.

Want dat IS het.

IEDERE krachtige creator vraagt zich iedere dag af:

Ben ik wel goed genoeg? Zitten mensen hier wel op te wachten?

Kan ik dit wel zeggen of doen?

Gaat dit ooit lukken?

Wordt dit ooit makkelijker?

Winner Man On Mountain Top

De meest krachtige creators, zijn de mensen die weten dit en die breken hier doorheen. Door iedere dag opnieuw contact te maken met waarvoor ze hier op aarde zijn en het vertrouwen keer op keer opnieuw in zichzelf te vinden.

Ze maken weer contact met hun ware boodschap en uiten die (net als ik nu doe, met het “gevaar” dat veel mensen dit te hard vinden. Maar ik weet dat de mensen die ik echt behoor te helpen dit SNAPPEN!)

Ze investeren hun laatste euro om verder te komen omdat ze weten dat het ALLES vraagt wat je in je hebt om je dromen waar te maken.

Ze WETEN dat ze problemen tegen komen. Ze rekenen er op en gaan vervolgens toch door.

Ze laten zich door angst en onzekerheid in recht in het gezicht kijken en lachen het vervolgens keihard uit. Want ze weten hoe krachtig ze zijn. Ze WETEN dat ze 100% veilig zijn. Dat ze alles kunnen uitproberen in dit leven waar ze naar verlangen omdat het leven hun aan het einde van de dag NOOIT in de steek laat. Ze weten dat succes onvermijdelijk is, zolang ze maar iedere dag afstemmen op alles wat er voor nodig is en het werk doen.

Als jij denkt dat mijn leven, of dat van welke krachtige creator dan ook, rozengeur en maneschijn is, dan heb je het mis. Er zijn geen krachtige, chaotische, uber-creatieve, emotionele creators voor wie dat zo is. En ik heb geen zin om ergens boven op een berg te zitten mediteren. Ik wil LEVEN. Ik wil echt ongeremd leven en ja, daar hoort heel veel onzekerheid bij, maar daar DEAL ik mee. Ik ga niet rustig aan. Ik doe niet langzaam, of voorzichtig om mezelf niet “voorbij te kopen.”

Nee ik crash en burn nog liever dan dat ik het gevoel heb dat ik het niet op zijn minst ALLES heb gegeven.

Wat is dat nu voor leven, dat voorzichtige leven?

Daarvoor zijn we toch helemaal niet hier? Ik wil iedere dag het vuur in mezelf voelen. Ik wil weten dat ik er iedere dag alles uit heb gehaald wat er in zit.

Wat the fuck denk je te bereiken tijdens dit leven als je iedere dag “rustig aan” wil doen? Denk je dat er ooit een Engel uit de lucht komt zweven die je al je dromen op een presenteerblaadje komt aangeven? Echt niet. Daar stem je iedere dag op af. Iedere dag doorbreek je jouw blokkades, neem je risico’s waarbij het zweet in je handen staat en iedere dag neem je actie op een ongekend groot niveau.

Moet je eens nagaan waar je dan bent volgend jaar. Nou dat kan ik je vertellen want dat is precies wat ik het afgelopen jaar heb gedaan en ik heb mijn inkomsten vertienvoudigd. Dat zie ik de meeste mensen niet doen. En dat is logisch want dat gaat ook niet als je dezelfde veilige stappen blijft nemen in hetzelfde veilige leventje. Ja, je leven zal beslist rustig en overzichtelijk blijven en dat is ook precies het nadeel. Je zal ook niet hoeven te verwachten dat je volgend jaar veel verder bent dan waar je nu bent.

Iets om over na te denken, mooi en krachtig mens!