He Lieve co-creator

Heel mijn leven voelde ik al dat er een leider in mij zat. Maar op de een of andere manier kwam het er nooit uit.
Ik groeide altijd snel door naar leidinggevende functies, maar als ik dan in die functie was, kon ik daar totaal mijn draai niet in vinden.
En dat was frustrerend. Ik had een sterke innerlijke drive om te leiden, maar keer op keer de ervaring dat ik kennelijk niet was geboren om een leider te zijn.
TOTDAT ik vorig jaar anders ben gaan kijken naar de manier waarop ik een leider behoor te zijn. Nu wordt ik steeds meer en meer de leider die ik KAN zijn.
Nu is het ZO duidelijk voor me dat alle keren dat ik gewerkt heb als manager of leidinggevende slechts “oefening” was voor de “leidinggevende functie” die ik NU heb.

Ik behoorde namelijk helemaal geen leider te zijn in een organisatie, nee ik ben een leider van deze nieuwe tijd.
Ik ben een van de mensen die het pad uitzet waarin we gaan zien dat er ZO veel meer mogelijk is dan we denken.
Ik ben een van die mensen die totaal haar eigen weg gaat en haar eigen route uitstippelt en vervolgens anderen helpt om dat ook te doen.
DAT is namelijk wat een leider doet.

Een leider zet de visie uit en houdt koers, ook al ziet niemand anders waar de leider mee bezig is. Maar de leider heeft vertrouwen en dit straalt de leider iedere dag uit en daarom krijgen de mensen om haar of hem heen ook steeds meer vertrouwen en durven ze ook de stappen te zetten die er voor nodig zijn.

En dit was een van de dingen die ik vroeger heel anders deed. Bij iedere leidinggevende positie die ik had, verlangde ik naar goedkeuring van de mensen die “boven mij” stonden. Ik wilde ZO graag horen dat ik het goed deed. Maar dat gebeurde niet.
Een leider hoort namelijk de kar te trekken. Een leider hoort niet te wachten op “goedkeuring” om ten slotte pas de stappen te nemen die nodig zijn.

Internet outside

Ik heb hier nooit over geschreven. Ik heb mezelf nooit een leider genoemd. Maar zo voelt het wel. En niet omdat ik zeggenschap wil hebben over anderen, daar heeft het helemaal niets mee te maken. Het gaat er om dat ik gewoonweg niet wil dat iemand anders dan Universele krachten mij leidt. IK wil de creator en de schepper zijn van mijn eigen leven.
Ja, ik laat me iedere dag inspireren door een heleboel prachtige mensen, maar niemand hoeft mij te vertellen wat ik moet doen.
Ik sta iedere dag op, ik stem me af op wat creatie van mij verlangt en ik doe het werk wat er voor nodig is. Zonder vragen en zonder klagen.

Een leider krijgt niet per definitie goedkeuring of begrip van anderen. Ja, ik krijg een heleboel mooie dingen terug van mensen over het werk dat ik iedere dag doe, maar ik ben me er 100% bewust van dat ik daar niet afhankelijk van mag worden. Want dan ben je geen leider meer, die een visie in de wereld zet, dan ben je een volger die gaat waar de complimenten en de goedkeuring zijn.

En dat is wat de meeste mensen tegenhoudt in hun leiderschap.
Misschien jou ook wel.
Maar als jij ook voelt dat je een leider van deze nieuwe tijd bent, dan MOET je leren om los te laten wat andere mensen van je denken en toch je missie en je visie op de meest krachtige manier in de wereld zetten.
Want je kan geen leider zijn als je dat niet doet.
Je kan geen leider zijn als je je constant druk maakt om wat andere mensen van je denken.

JIJ hebt een visie en in het begin zal bijna niemand die visie zien.
Dat komt omdat JIJ degene bent die die visie in de wereld moet zetten.
En dan kan het inderdaad gebeuren dat je weerstanden gaat krijgen of dat mensen je echt niet begrijpen. Nu zullen er altijd mensen zijn die je niet begrijpen, ook als je wat langer bezig bent. Maar in het begin weet je dat niet altijd en dan is het heel makkelijk om je te laten beïnvloeden door deze mensen.

Toen ik bijvoorbeeld net met Bewuste Creatie was begonnen wisten mensen niet zo goed wat Bewuste Creatie was. Er waren veel mensen die me af hadden geraden om die naam te kiezen, omdat mensen niet zouden weten wat Bewuste Creatie is.
Maar diep in mijn hart voelde ik dat het Bewuste Creatie moest worden.
En het was MIJN taak om de visie die ik heb te BLIJVEN communiceren.
En dat heb ik gedaan. Dag in, dag uit.
Nu weten steeds meer en meer mensen wat Bewuste Creatie is.

Kortom: als jij een visie hebt die je in de wereld wil zetten en als je jouw leiderschapsrol wil pakken, DOE dat dan ook. De wereld heeft jouw visie nodig!
Laat de visie die je hebt leidend zijn voor de acties die je neemt en niet de oordelen of meningen van anderen. VOORAL niet de mensen die niet zijn waar jij heen wil.
JIJ hebt een visie en het is niet voor niets dat JIJ die visie hebt. Dat komt omdat jij DE persoon bent om deze visie in de wereld te zetten.

En heb je hulp nodig om jouw visie in een duidelijke boodschap te vertalen die mensen begrijpen, die ze raakt en waarmee je hun leven transformeert EN dat van jezelf doordat je er een geweldig bedrijf omheen bouwt?
Ik kan je helpen!