Is het mogelijk om jouw droomonderneming moeiteloos te manifesteren?
Voor mij is het antwoord op deze vraag volmondig JA!
En in deze blog ga ik met jou delen hoe ik dat dan doe!

Ik vind het heel belangrijk om dat vandaag te delen want ik zie veel ondernemers die zichzelf voorbij rennen en zichzelf in allerlei bochten wringen om dingen te doen die eigenlijk niet bij ze passen EN waar ze ook niet de resultaten mee bereiken waar ze naar verlangen.

Met mijn missie-onderneming wil ik daar graag verandering in brengen.
Ik heb namelijk zelf jarenlang geprobeerd om me “aan te passen” en dingen te doen die eigenlijk niet bij me passen.
ZELFS toen ik dacht: “Ik begin voor mezelf en nu heb ik de volledige vrijheid om alles op mijn manier te doen,” stapte ik nog in die valkuil.
Want ook nu ik ondernemer ben merk ik dat iedereen een mening en een visie heeft. Dat is natuurlijk heel goed, laat ik dat voor op stellen. Het is fijn om van anderen te mogen en te kunnen leren en het is fijn om tips en feedback te krijgen van mensen die al veel succes hebben met wat ze doen.
Er is alleen een probleem: voor iedereen werkt iets anders.
Iedereen is uniek en wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet.

Ik zie ook heel vaak dat ondernemers op zoek zijn naar een manier om succes te hebben met hun onderneming en dat ze klakkeloos de strategie van hun coach of mentor opvolgen.
Maar soms is dat helemaal niet DE weg voor hen.
Daardoor raken ze gefrustreerd, gaan ze aan zichzelf twijfelen en nemen ze veel “geforceerde” actie waardoor ze dood en dood moe worden. Of ze nemen juist helemaal geen actie omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Ze zien door alle strategieën, technieken en al het “moeten” door de bomen het bos niet meer.

Ik ben er echt van overtuigd dat er voor iedereen een eigen, unieke manier is waarop succes tot stand kan komen. Ik geloof dat je JUIST succesvol wordt als je de manieren zoekt die helemaal bij jou passen en resoneren met wie JIJ bent.

Moeiteloos ondernemen ziet er dus eigenlijk voor iedereen anders uit. Iedereen implementeert andere strategieën op een andere manier. Iedereen voert andere marketingactiviteiten uit en dagelijkse activiteiten. Iedereen heeft hierin zijn eigen prioriteiten EN natuurlijk ook dingen die EFFECT hebben. Want dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. Het is geweldig om met zo min mogelijk energie zo veel mogelijk resultaat neer te zetten. Want dan kun je namelijk een HELEBOEL voor mensen doen, of een heleboel mensen helpen. En doordat je zelf bergen energie hebt, kun je geweldige dingen in de wereld zetten. En SNEL ook. Je hoeft geen jaren te stoeien. Dat is helemaal nergens voor nodig. Voor mij was het een kwestie van een paar maanden voordat ik mijn bedrijf op had gezet en 18 maanden later verdiende ik met mijn missie-onderneming al 2 keer zo veel dan ik in mijn baan in loondienst ooit gedaan heb. En ik weet dat veel mensen het lastig vinden om over geld te praten of om over geld na te denken. Maar ik niet. Ik vind het heerlijk en bevrijdend 🙂

Maar wat betekent het nog meer om moeiteloos te ondernemen? Voor mij bestaat moeiteloos ondernemen uit een aantal belangrijke dingen:

1. Ik doe zo min mogelijk dingen die ik niet leuk vindt.
Mijn coach Eva Gregory zegt altijd: fun is number one.
Als je frequentie hoog is, dan zal ALLES in je leven makkelijker gaan. Je hebt meer energie, meer inspiratie en gewoonweg meer plezier.
Je wordt als het ware magnetisch voor je klanten. Het is namelijk gewoon echt heel erg fijn om bij mensen in de buurt te zijn die zich goed voelen en gelukkig zijn, die veel energie hebben en die de wereld verblijden met hun eigenheid.

Hoe doe ik dat dan met de dingen die ik minder leuk vindt?
Die skip ik zo veel mogelijk, ik besteed ze uit of ik doe het zo snel mogelijk.
Ik heb geleerd dat sommige dingen gewoon echt niet zo belangrijk zijn. Veel dingen op mijn to do lijstje blijven staan. Ok, dan is het allemaal misschien niet “perfect.” Maar wie maakt zich daar aan het einde van de dag nu werkelijk druk om?
Vaak ben jij de enige die zich daar druk om maakt. Je klanten geven niet om onbelangrijke details, je klanten geven om de RESULTATEN die je met ze kan halen. Niet om een lijntje hier of blauw of roze daar.
Je klanten geven om de coaching en begeleiding die je ze biedt en om de energie die je met ze deelt.
Ik weet dat ik nu meer waarde bied door deze blog te schrijven voor jou dan om al mijn oude blogs na te kijken en te updaten (iets wat al heel lang op mijn to do lijstje staat, maar waar ik eigenlijk niet zo’n zin in heb)

An abstract piece of art displaying an inspirational quote

2. Ik volg altijd mijn gevoel.
Bij alles wat ik doe of wat iemand (bijvoorbeeld een coach of mentor) mij aanraad om te doen, volg ik mijn gevoel.
Ik ben extreem eigenwijs, altijd al geweest. Ik ben van het type: eerst zelf ervaren, dan pas geloven. En ik moet de dingen nu eenmaal op mijn eigen tijd en mijn eigen manier doen.
Mijn ervaring heeft me geleerd dat het geen zin heeft om iets te forceren.
Ik kies bijvoorbeeld marketingactiviteiten uit die goed voelen voor mij.
Ik zou niet snel “cold calls” gaan doen. Ik ga mijn klanten ook niet “overhalen” om met mij te werken. Ik stem me af op mijn ideale klant en ik nodig mijn klanten energetisch uit.
Ik voer niet heel veel “strategiegesprekken” of kennismakingsgesprekken meer.
Het is ook gewoonweg niet nodig omdat klanten me nu op andere manieren weten te vinden. Dat is geen toeval. Daar stem ik me op af. Dat doe ik bewust en door mijn aandacht en focus te richten op wat ik wil bereiken.

En als iets niet werkt? Dan stop ik er mee. Ik heb in de zomer van 2015 een maandelijkse training in het leven geroepen voor mijn Mastermind. Maar ik begon er meer voor de verkeerde reden: sommige mensen gaven aan dat ze meer structuur nodig hadden. Maar het kwam niet vanuit MIJN inspiratie en na een paar maanden voelde ik dat ik er in vast liep. En toen ben ik er mee gestopt. Ook al waren mensen lid geworden met de belofte van een maandelijkse training. Ik weet namelijk dat als ik vasthoud aan wat niet werkt voor mij, dat ik ook geen ruimte kan maken voor de inspiratie die nodig is om mijn dienstverlening naar het volgende niveau te tillen. Ik zei tegen mijn groep: ik weet nog niet wat er voor in de plaats komt, maar het gaat hoe dan ook altijd geweldig worden. En dat was ok. Het was JUIST ok, omdat ik het goede voorbeeld geef hoe je vanuit flow en inspiratie onderneemt. En het grappige was dat ik achteraf hoorde: “Ja, die maandelijkse trainingen vond ik ook een van de minste dingen die je hebt gedaan.” Haha, ja dat kwam omdat ik ze bedacht had met mijn hoofd en ze niet volledig vanuit inspiratie en Goddelijke leiding kwamen.

3. Ik kies waar ik mijn aandacht en focus op richt.
De Wet van Aantrekkingskracht zegt dat waar we onze aandacht op richten, dat we daar meer van krijgen. Ik stem me dus iedere dag af op wat ik wil manifesteren. Heel bewust.
Ik luister naar inspirerende audio’s, ik schrijf in mijn dagboek en ik volg veel online programma’s.
Ik begin mijn dag hier mee. IEDERE dag.
En vervolgens neem ik geïnspireerde actie. Soms heb ik afspraken in mijn agenda staan maar ik hou iedere dag tijd om echt te kijken waar ik ZIN in heb. Ik stel mezelf de vraag: waar word ik nu echt blij van? En waarmee kan ik anderen vandaag ECHT tot dienst zijn? Hoe kan ik vandaag iets waardevols voor mijn (toekomstige) klanten doen en hoe kan ik mijn werk delen met mensen die mij nog niet kennen en die ook hun droomleven willen creëren met de Wet van Aantrekkingskracht?
DAAR richt ik mijn focus en mijn aandacht op, niet op de onbelangrijke details.

Dat klinkt allemaal heel fijn als ik het zo opschrijf, toch zijn er ook dingen die mensen als uitdagend zouden kunnen ervaren als ze hier mee aan de slag gaan.
Het vraagt namelijk om HEEL VEEL vertrouwen om op deze manier te ondernemen. Je moet echt leren om op jezelf en je gevoel te vertrouwen. Er is namelijk geen template en geen handleiding van deze nieuwe manier van onderneming.
JOUW verlangens en JOUW gevoel zijn je richtingaanwijzing.
En je kan je heel makkelijk af laten leiden door alle angsten die we allemaal hebben (ja, ook ik!) maar die niet bijdragen aan het creëren van jouw droomleven en droomonderneming.
Angsten zoals:
Ben ik wel goed genoeg?
Wat heb ik toe te voegen?
Wat heb ik anderen nu te brengen?
Ben ik wel waardevol genoeg? En wat is nu het stappenplan?

Deze angsten hebben we allemaal. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die hier geen last van heeft (gehad). Maar het is echt een kwestie van jezelf niet toelaten dat deze angsten je in beslag nemen en tegen jezelf praten:
Je BENT goed genoeg.
IEDER verlangen dat je hebt is voorbestemd om realiteit te worden.
Jij bent een unieke en ONMISBARE schakel in het geheel en jouw rol is NET zo belangrijk als iedere andere rol.
Iedereen vult elkaar aan in dit spel van creatie. Voor iedereen is plek. Iedereen kan zijn dromen waarmaken.
Er is nog oneindig veel mogelijk en we hebben nog niet eens een klein deel ontdekt van alle mooie dingen die nog op ons liggen te wachten.

Maar terwijl je aan het piekeren en twijfelen bent en je hoofd aan het vullen bent met “excuses” zoals geen tijd, geen geld, geen zin, beetje moe et cetera WACHT jouw leven op je. JA, het wacht geduldig, totdat jij jouw rechtmatige plek gaat innemen.
En dat kan dus op de meest moeiteloze manier.

En dan zeg ik niet dat je er niets voor hoeft te doen. Het gaat er om dat je ontdekt wat echt bij je past, wat je echt leuk vindt en waarmee je jouw klanten waarde biedt.
EN in de tussentijd werk je aan de gremlins in je hoofd die je in de weg zitten.
En als dat lukt, dan gaat actie nemen bijna vanzelf, vanuit afgestemd zijn.
Als je bent afgestemd op jouw levensdoel en op jouw passie en als je jouw talenten ziet en met de wereld kan delen, dan voelt werken niet als werken. Dan kan je niet WACHTEN totdat je weer aan de slag kan gaan.
Zo voelt dat in ieder geval voor mij!
En ik voel dat dat voor iedereen zo kan zijn, alleen dan waarschijnlijk op een andere manier omdat we allemaal uniek zijn.

Ik wil niets liever dan jou helpen met te ontdekken wat jouw unieke pad is en jouw unieke manier om jouw verlangens in realiteit om te zetten!

In mijn cursus Moeiteloos, Magisch en Onbegrensd Ondernemen leer ik jou hoe ook jij dit kan doen. HIER kun je er alles over lezen.