He lieve co-creators.

Ken je dat, van die ochtenden dat je wakker wordt en dat alles zwaar voelt?
Ik voelde dat vanochtend. Eigenlijk voel ik het de hele week al.
Ik kom slecht in slaap en alles voelt zwaar.
Als ik intap op mijn energie dan heb ik mezelf volledig vast gezet. Ik heb mezelf vastgezet in een structuur en in hoe “het behoort te zijn.”
Gelukkig heb ik genoeg gezien om te weten dat dit altijd gebeurt aan de vooravond van een doorbraak. Dat maakt het makkelijker om aan over te geven.
Ik weet dat dit altijd gebeurt als er iets nieuws door mij heen geboren wil worden.
Het oude werkt niet meer.
Het oude dient ons niet meer op deze manier wordt dat pijnlijk duidelijk.

Ik heb altijd gezegd dat ik niet over een proces schrijf als ik er midden in zit.
Want ik weet dat ik door er nog volledig in te zitten, nog niet 100% goed naar kan kijken.
En ik heb nooit zin in goedbedoelde adviezen en ik wil ook niet dat mensen denken dat ik zwak of zielig ben, want dat ben ik niet.
Ik ben een krachtige creator, net als iedereen.
Het probleem is dat creatie echter chaotisch kan zijn. DIT, wat ik nu meemaak HOORT er bij.
Veel mensen vluchten er voor weg. Ze vluchten weg in verslavingen en zelfdestructief gedrag of ze leiden zichzelf op een andere manier af. Maar ik niet meer. Ik kijk het recht in de ogen.
Ik geef de chaos toestemming om er te zijn.
Ik accepteer het als een deel van mij, een deel van creatie.
Het is die staat van zijn, die mist die je ervaart, vlak voordat je weer flow en plezier hebt en voordat je weet duidelijkheid hebt.
En die duidelijkheid krijg ik normaal door er over te schrijven.
En vandaag kies ik er voor om dat met jou te delen.

Waarom? De waarheid?

Het is een diep verlangen om geld te verdienen door compleet en volledig mezelf te zijn.
En dat doe ik al voor een heel groot deel. Ik heb mezelf al toestemming gegeven om mezelf succesvol te noemen.
Maar er zijn nog delen van mezelf die ik niet laat zien.
Zoals dit. Dit verwerken van een proces. De chaos die ik iedere dag in mijn hoofd ervaar.
Misschien wel de grootste reden dat de Wet van Aantrekkingskracht in mijn leven is gekomen. Zodat ik niet verdwaal in de chaos. Want omdat ik weet hoe ik me af kan stemmen, omdat ik weet hoe ik het leven door me heen kan laten stromen in plaats van er tegen vecht, blijf ik iedere keer een stap naar voren doen.
En vaak zijn dat HELE grote stappen.
Ik zie soms mensen heel lang op dezelfde plek staan. Ze roepen keer op keer dat ze iets willen, maar ze doen het niet. Het blijft bij praten.
Ze zijn bang om te falen, bang om verkeerde keuzes te maken.
De Wet van Aantrekkingskracht heeft mij geleerd dat falen en verkeerde keuzes maken niet bestaat. ALLES wat ik doe, alles wat ik in mijn leven ervaar brengt me een stap dichter bij mezelf. Een stap dichter bij mijn bron en bij alles waar ik naar verlang.

En wat ik nog meer niet van mezelf laat zien zijn de van dag tot dag dingen.
Want ja, ook daar zitten blokkades achter zoals: wie zit daar nu op te wachten? Dat is toch helemaal niet interessant.
En de opmerking die OOIT eens iemand heeft gemaakt dat het egoïstisch is om over je eigen proces te schrijven omdat je je lezers als het ware “gebruikt” om door je proces heen te komen.
En vandaag voelt dat dus vermoeiend en zwaar. Het voelt als een overtuiging die me niet meer dient en die ik los wil laten.
Want de waarheid is dat ik VOEL dat ik dit nu mag delen.
Ik voel al een paar maanden een borrelend verlangen om alles open te gooien. Om ALLES te gaan delen. Om mezelf helemaal toestemming te geven om op ieder front mezelf te zijn.
En misschien was ik dat al wel en is dit gewoon een nieuwe dimensie, wie zal het zeggen.
En als ik er over nadenk, ja, dan gebruik ik bloggen om mezelf toestemming te geven om echt mezelf te zijn. Maar dat ik ook waar ik dag in, dag uit anderen mee help: om die afstemming IN zichzelf te vinden. Dus dat komt goed uit 🙂

Kortom: er komt weer verdieping aan. Er wordt een realiteit IN mij geboren die me op een nog dieper niveau toestemming geeft om mezelf te zijn. Daarom doop ik deze maand om in de maand van moeiteloosheid, vrijheid, overvloed en magie.
Magie omdat ik weet dat er magische dingen gebeuren als ik me daar aan over kan en mag geven.
Ik ga in ieder geval mijn afspraken laten staan met mijn 1 op 1 klanten en de Calls die ik gepland heb voor mijn programma’s en de rest van de maand geef ik mezelf complete vrijheid om alles te laten ontstaan wat er wil ontstaan. En misschien ga ik je iedere dag mailen om dat proces met je te delen, maar misschien ook niet 🙂
En misschien wil jij op je eigen manier mee doen met deze maand, ik nodig je met heel mijn hart uit om je aan te melden voor mijn Facebookgroep: Mastermindgroep voor Bewuste Creators om daar jouw proces te delen waarin je afstemt op moeiteloosheid, vreugde, overvloed en plezier.
Mijn eerste stap gaat in ieder geval zijn om zo eens op te schrijven wat ECHT belangrijk voor me is. Wat wil ik ECHT? En ben ik nog “op koers?” Wat zijn op dit moment mijn belangrijkste waarden en krijgen die nog wel alle ruimte die ze verdienen?
Ik nodig je uit om hetzelfde te doen als je daar mee resoneert en deel gerust jouw waarden en wat echt belangrijk voor je is on de Facebookgroep.

Liefs Maartje