Soms hoor je wel eens van die pareltjes informatie die GELIJK als waarheid voelen. Dat had ik de afgelopen week ook met het inzicht dat ik in deze blog met je ga delen.

Ik hoor keer op keer van mijn klanten dat het vaak moeilijk is om prijzen te bepalen voor je diensten. En ik heb dit een tijd lang zelf ook heel moeilijk gevonden.
En van de week hoorde ik iemand vertellen waarom dit zo was en ik wist gelijk diep van binnen: JA, dat was bij mij ook zo.

Want jaren en jaren heb ik werk gedaan dat totaal niet bij me paste. Ik kon niet helemaal mezelf zijn in het werk dat ik deed.
De meeste van ons leren al hoe we ons “aan moeten passen” als we klein zijn.
We moeten beleefd zijn, ons aan de regels houden, ons werk afmaken, lief zijn, de hele dag stil zitten en ons niet uiten zoals we werkelijk zouden willen.
Ik zeg eerlijk dat ik het echt zwaar had op school. Natuurlijk vond ik het soms ook best leuk, maar ik ging vooral omdat ik “moest.” Mijn vader is al op hele jonge leeftijd van school afgegaan. Hij vond het ook niet leuk. Maar ik wilde mijn ouders plezieren.
Ik wilde horen dat ik het goed deed. Nee, eigenlijk wilde ik horen dat ik goed genoeg was.
En dus deed ik heel veel moeite zodat mensen me zouden accepteren, precies zoals ik was.

Maar dat gebeurde natuurlijk niet. Want hoe ik me GEDROEG om goedkeuring te krijgen, was niet wie ik werkelijk BEN.
Want wie we ZIJN, dat weten mensen niet. Dat zien ze niet aan de buitenkant.
De liefde, de energie, de creativiteit, de prachtige ingevingen, de hoge vibraties die we kunnen verspreiden, opgaan in het moment, opgaan in ZIJN, nieuwsgierig zijn, op ontdekkingstocht willen gaan, buiten de lijntjes kleuren, de wereld verkennen en de wereld creëren. Dat zijn allemaal ongrijpbare dingen. Volwassenen kunnen er vaak niets meer mee. Je kan het niet ZIEN.
Het enige wat je ziet is gedrag.
En veel gedrag wordt als onwenselijk bepaalt. En dus moedigen we kinderen aan om zich aan te passen. IK ervaarde dat in ieder geval zo. Ik ervaarde dat ik me altijd in allerlei bochten moest wringen om goedkeuring te krijgen en dat lukte nooit. Het was nooit goed genoeg. Zelfs nu ik dit schrijf, voel ik nog een restje van die oude pijn. Maar dat is ok. Dat mag er zijn en als de tijd rijp is laat ik ook dat laatste stukje los.

bright closeup picture of magic twinkles on female hands

Steeds meer begon ik te beseffen dat ik me de rest van mijn leven aan kon blijven passen, maar dat ik daar nooit mee zou bereiken wat ik er mee wilde bereiken: ik wilde dat mensen me zagen voor wie ik echt was.
Maar aan de andere kant vond ik dat dood eng. Ik was namelijk doodsbang dat als mensen zagen wie ik echt was, dat ze me af zouden wijzen.
En geloof me (en waarschijnlijk weet je dat wel) dat is echt een verscheurende plek om te zijn.

Maar goed, met het besef dat het nergens toe zou leiden om me aan te blijven passen, groeide ook het verlangen om echt mezelf te kunnen zijn.
Om te doen wat ik wilde doen en mijn leven helemaal op MIJN manier te creëren.
En een van de dingen die ik deed om MIJN leven helemaal op MIJN manier te creëren was om mijn eigen werk te creëren in mijn eigen onderneming.

EINDELIJK kon ik echt mezelf zijn.
EINDELIJK kon ik mezelf PRECIES zo uiten zoals ik me wilde uiten.
EINDELIJK kon ik MIJN waarheid delen: over de Wet van Aantrekkingskracht, Bewuste Creatie en dromen waarmaken.

EINDELIJK zagen mensen mij voor wie ik WERKELIJK was en niet voor hoe ik me al die jaren had voorgedaan.
En omdat het ZO goed voelde dat mensen MIJ eindelijk ontvingen en me lief vonden zonder mijn masker, KON ik er bijna geen geld voor vragen.
Hoe kon ik nu geld vragen voor MEZELF zijn?

Dat had ik nooit geleerd.
Alles wat ik mijn HELE leven had geleerd is dat je pas wat kreeg als je bepaald gedrag vertoonde.
Ik kreeg alleen goede cijfers als ik hard studeerde.
Ik MOEST dingen leren die me niet interesseerden.
Ik moest de regels van mijn baas en de organisatie opvolgen, pas dan kreeg ik pas (financiële) beloningen. .
Geld verdienen betekende afzien.

Maar dit werk is geen afzien.
En dit werk gaat me natuurlijk af. Het lijkt wel of ik er voor gemaakt ben (wat waarschijnlijk ook zo is!)
HOE kan ik daar in Godsnaam geld voor vragen, dacht ik in het begin. En dus vroeg ik er ook bijna niets voor. Want als het me ZO makkelijk af gaat, heeft het vast geen waarde, voerde mijn onderbewustzijn aan.
En als ik niet hoef te vechten voor mijn geld, kan ik ook niet verantwoorden dat ik het ontvang.
Want ik heb immers geleerd om hard te werken en dat alleen de zon voor niets op gaat.
Dan zal dit prachtige, liefdevolle zielswerk dus geen geld op kunnen leveren.

DAT waren dus de blokkades waar ik doorheen moest breken om geld te kunnen gaan ontvangen voor het prachtige werk dat ik doe. En gelukkig is dat gelukt en ik kan je niet vertellen hoe veel vrijheid dat met zich mee brengt!

En misschien zijn die blokkades herkenbaar voor je en wil je die ook doorbreken om EINDELIJK gezien te worden voor wie je werkelijk bent EN ook de overvloed te ervaren die het Universum je te bieden heeft.