Ik was deze week weer wat blokkades aan het onderzoeken die ik tegen kwam bij het manifesteren van geld.
Altijd als je een verlangen hebt om naar een nieuw niveau te gaan in je leven, of dat nu op het gebied van relaties, gezondheid, werk of geld is, komen er nieuwe blokkades naar boven die je kan helen.
Als je voorbij die blokkades bent gekomen, dan is er weer meer groei mogelijk.
Maar soms zijn die blokkades lastig te ontdekken. Soms moet je er echt goed over nadenken wat die blokkade dan is die je tegenhoudt.
Ik doe dat vooral door in mijn dagboek te schrijven, door coaching en door online programma’s te volgen.
En de blokkade die ik hier met je wil delen hoorde ik in een van de online programma’s die ik volg. Als een blokkade op jou van toepassing is, dan geeft je onderbewuste je een seintje.
Je voelt intuitief dat dit ook jouw waarheid is.
En zo was dat ook voor mij toen deze blokkade aan bod kwam in het online programma.
EN ik denk dat er veel mensen zijn die deze blokkade hebben, misschien jij ook wel. Daarom deel ik hem vandaag met je, zodat we deze blokkade kunnen erkennen en kunnen helen.

euro money roll gift with pink ribbon

Dus, wat is de blokkade?

De overtuiging dat je net genoeg geld mag verdienen om van te leven. En misschien nog een beetje meer om wat leuke dingen te doen, maar dat is het dan ook.

Heb jij dat patroon ook?
Heb jij ook net genoeg om van te leven, maar lijken sommige dingen die je graag zou willen (zoals een luxe vakantie, een nieuwe auto of zelfs stoppen met werken om je passie te gaan leven) NET te ver weg?
En heb je nog steeds het gevoel dat je soms gaten aan het dichten bent?

Er zijn kunnen verschillende redenen zijn dat je dit patroon hebt gemanifesteerd in je leven.

* Je hebt de overtuiging dat het hebberig is om veel geld te hebben.
Je hebt geeft je dan “toestemming” om te overleven, maar het lukt je niet om meer toe te laten dan je NODIG hebt om te overleven.
Want er zijn immers zo veel mensen die te kort komen. Hoe kun jij verantwoorden dat je meer hebt dan anderen?

* Je hebt geleerd dat je hard moet werken om veel geld te verdienen.
En dat is het probleem: je bent gevoelig, creatief en intuitief en je KAN gewoonweg geen 70 uur werken per week. Je kan een paar uur werken en de rest van de dag heb je nodig om te herstellen en wil je doorbrengen met je gezin.
Je hebt dus de conclusie getrokken dat rijkdom daarom niet voor jou is weggelegd.

* Het is niet veilig voor je om veel geld te hebben.
Je bent super gevoelig voor het oordeel dat mensen hebben. Misschien doe jij (net als ik) ook al werk waar je ECHT super blij van wordt EN misschien word je daar ook al (goed) voor betaald.
Maar de meeste mensen moeten zich IEDERE dag in bochten wringen om geld te verdienen. Ze brengen hele dagen door in werk dat niet bij ze past en waar ze eigenlijk niet willen zijn. Dat doen ze in de eerste instantie voor het geld. En het kan een hoop jaloezie en woede in deze mensen oproepen als jij verschrikkelijk gelukkig wordt van wat je doet EN je verdient daar ook nog eens (veel) geld mee. Maar het is soms lastig om met deze weerstanden om te gaan. Ook al worden ze niet altijd uitgesproken, je voelt de energie van mensen.
En dus hou jij jezelf klein. Je laat precies genoeg geld toe om van te leven zodat je je niet hoeft te verantwoorden voor de overvloed die jij wel in je leven ervaart en andere mensen (nog) niet.

*Omdat je de overtuiging hebt dat er veel mensen zijn die niet veel geld hebben, bied je jouw diensten heel goedkoop aan, of vraagt er zelfs geen geld voor.
Of je ruilt diensten maar wordt daarin keer op keer teleur gesteld.

En dat zijn dus allemaal redenen om de overvloedige geldstroom die bij je binnen wil komen (onbewust) te stoppen.
En afgelopen week kwam ik er achter dat ik dit OOK nog doe. Nieuwe geldblokkades openbaren zich iedere keer als je er klaar voor bent om naar het volgende niveau te stappen.

En wat kun je doen als je je bewust wordt van zo’n geldblokkade?
Ik maak zelf veel gebruik van Ho’oponopono. Ik leer deze methode in mijn online programma Geld is Liefde en in de Creatie Course: Creëer jouw Magisch Mooie leven met de Sleutels tot Bewuste Creatie.
En ik vraag aan het Universum om deze blokkade te oncreëren.
Vervolgens laat ik me leiden om te kijken wat MIJN waarheid hierin is. Ik kijk welke overtuigingen WEL goed voelen.

Bij deze specifieke blokkade is de waarheid dat het Universum ons alles wil brengen wat wij nodig hebben om ons levensdoel te vervullen. Het is onze “taak” om deze overvloed te ontvangen. Als wij de stroom van overvloed die ons deel kan en mag zijn blokkeren, kunnen we ook niet ons levensdoel vervullen zoals dat bedoelt is.
Daarnaast werkt het niet om onszelf “armer” te houden zodat andere mensen meer geld hebben.
Als je mensen niet laat betalen voor je diensten, hebben ze niet opeens meer geld over. Sterker nog: je ontneemt ze de kans om geld te creëren.
Want als er een ding is dat ik geleerd heb het afgelopen jaar is dat je geld kan creëren. Maar dat, kan je niet leren, als je mensen de kans ontneemt om te zeggen: ik wil heel graag deze dienst of dit product afnemen. Univerum: wat is er voor nodig om het geld hiervoor in mijn leven te manifesteren? Laat me zien wat er voor nodig is om het geld hiervoor te kunnen ontvangen.
Voor mij is het ZO goed gaan voelen om in mezelf te investeren. Dat gevoel van trots en zelfliefde had ik moeten missen als iedereen tegen me had gezegd: “Ik weet hoe moeilijk geld voor je is Maartje, je hoeft niet te betalen.”
Nee, dat heeft niemand tegen me gezegd en daardoor heb ik de kans gekregen om te leren hoe ik geld kan creëren. En dat voelt SUPER goed.
Heel veel mensen zeiden vorig jaar tegen me dat ik een heel groot risico nam door mijn “veilige” baan achter me te laten door dit avontuur aan te gaan. Maar ik mailde vorige week met een van mijn oud collega’s die me schreef dat het detacheringsbureau waar ik voor werkte failliet is gegaan. Veel van mijn oud collega’s zitten nu zonder werk, afhankelijk van ww en op zoek naar een nieuwe baan. Ik ben nu alleen afhankelijk van mezelf, van mijn bron, van mijn vermogen om geld te kunnen creëren en te kunnen ontvangen.
Technisch gezien zij ook natuurlijk, maar zij hebben hier nog andere overtuigingen over.

En als je op die manier met jezelf praat en kijkt wat JOU een goed gevoel geeft en wat voor jou resoneert als waarheid, dan kun je deze blokkades helen en transformeren.
Dan kun je langzaam meer geld gaan ontvangen en je hier veilig bij gaan voelen.
Dan kun je langzaam gaan ervaren hoe mooi het kan zijn om meer geld te hebben. Dan kun je gaan zien dat het niets te maken heeft met hebberigheid, maar met het bereiken van een hogere energetische frequentie waarin je jezelf AL het geluk van de wereld gunt.
Niet ten koste van anderen, maar juist door andere mensen ook te gaan zien als de krachtige creators die ZIJ op hun beurt zijn.

Heb je ook het gevoel dat de tijd rijp is om geldblokkades te helen op een diep niveau zodat je eindelijk het leven kan gaan leiden waar je voor gemaakt bent?
Dan is het Online Programma Geld is Liefde echt iets voor jou. Lees er HIER alles over

Heb je genoten van deze blog? Deel hem dan met je vrienden! Dat vind ik fijn 🙂