Ik zie heel veel mensen om me heen die “op zoek” zijn naar HET geheim. Dat ENE ding waardoor alles op zijn plaats valt.
Ze lezen boek na boek en volgen online programma na online programma. En niet per se omdat ze het leuk vinden, nee omdat ze nog niet HET antwoord hebben gehad.
Nadat ze het online programma hebben gevolgd, of het boek hebben gelezen, geeft dat even een goed gevoel. Ze zijn geïnspireerd door wat ze hebben gelezen en gehoord en ze denken: nu gaat het ECHT veranderen.
Nu gaat ECHT alles anders worden. NU ga ik nooit meer dit ene vervelende ding doen dat ik altijd doe, of nu ga ik die droom WEL waarmaken.
Maar als dan een paar dagen later de inspiratie weer is weggezakt, dan zakt ook de energie weer in. En dan blijkt er dus niet zo heel gek veel verandert te zijn. Want ze zijn misschien geïnspireerd, maar niet getransformeerd.
“Dit werkt dus OOK al niet” zeggen deze mensen tegen zichzelf. “Er was eigenlijk weer bijna niets wat ik nog niet wist of waar ik ECHT wat aan had.”
En dus gaan ze, HOP, door naar de volgende Guru, leermeester of coach die hen HET antwoord beloofd.

Ik weet HET antwoord ook (lees: MIJN antwoord.) En ik deel het ook met mensen.
Ik zeg tegen ze:

Ieder verlangen dat je hebt kan realiteit worden.
Als je een verlangen hebt en er zit geen weerstand op dan manifesteert een verlangen zich in je leven. Als er weerstand is betekent dit dat er dus blokkerende overtuigingen zijn die tussen jou en je verlangen in zitten zoals: “ik kan het niet of ik gun het mezelf niet.”
Die blokkades kun je helen.

bigstock_Pink_flamingos_70049968__1441546242_66078

Innerlijk werk is het enige werk dat je moet doen om alles te krijgen wat je wil.

Daarom heet het ook het proces van bewustwording. Je moet je BEWUST worden van je gedachten en gevoelens, want daarmee creëer je je energieveld en met je energieveld creëer je jouw realiteit.

Dat is alles.
Zie je iets in je realiteit dat je niet wil ervaren?
Zorg er voor dat je ontdekt welke overtuiging of gevoel dat veroorzaakt, heel de overtuiging en het gevoel en shift je aandacht op wat je WEL wilt.

Maar wat ik vaak merk is dat mensen dat te simpel vinden. Nee, zo simpel kan het niet zijn. Er moet een groter geheim zijn, denken ze dan. Iets wat ik nog niet weet.
Want als het zo simpel was, dan was mijn leven al wel magischerwijs verandert en was alles al samen gevallen op de meest prachtige manier.
En dus gaan ze, HOP, door naar het volgende programma.

Het volgende programma dat ze gouden bergen beloofd, maar dat niet waar kan maken omdat het echt het innerlijk werk is dat voor de shift zorgt.

Ik had laatst nog een filmpje gezien van een man die miljoenen euro’s heeft verdient met het verkopen van informatieproducten over persoonlijke ontwikkeling. Hij zei ook: alleen het innerlijke werk leidt tot ware transformaties. Maar dat verkoopt niet. Mensen willen dat niet. Ze willen dat hun problemen worden opgelost. Ze willen geld, ze willen afvallen, ze willen een succesvol bedrijf. DAT zijn de dingen die “verkopen.”
En dus richtte hij zijn marketing daar op en daar verdiende hij heel veel geld mee.
Hij zei dat er maar een handje vol mensen waren die het “innerlijke werk” kunnen verkopen zoals Tony Robbins (een hele bekende transformatiecoach, voor wie hem niet kent)

Ik had dat al eerder gehoord. Maar mij lukt het niet. Ik weet dat je alleen een echte transformatie in je leven kan brengen als je het innerlijke werk doet.
En ik kan je niets anders leren.

Want als ik dat niet doe, dan blijf jij de oplossing misschien buiten jezelf zoeken.
En blijf je van programma naar programma hoppen.
En dat is niet wat ik wil.
Ja, natuurlijk mag je programma’s volgen, maar omdat je het LEUK vindt. Omdat je in aanraking komt met super leuke mensen met wie je op een lijn zit en omdat je altijd weer waardevolle inzichten krijgt. Maar niet omdat ze HET magische antwoord voor je hebben.

Het leven is bedoelt om gelukkig te zijn, om te creëren, om te leren en om te groeien.
Je uit dus je verlangens en je heelt de blokkades die tussen jou en je verlangens in staan zodat je ze kan manifesteren.

That’s it.

Er is geen groot geheim. DAT is het proces. Je gaat niet op een ochtend wakker worden, nadat je een event hebt bezocht en opeens snap je “het” en is je leven easybreezy.

Ik hou er persoonlijk van om het simpel te maken voor mezelf.
Ik herken alles wat ik hierboven schrijf omdat ik ook iemand was die dacht dat ze een programma, boek of “les” nodig had om “het” geheim te ontdekken.
Als ik programma X volgde DAN wist ik echt genoeg.
Als ik alleen nog boek Y nog zou lezen, dan zou ik vast genoeg weten om ECHT een stap te kunnen maken.

Maar geloof me: hoe meer je leest en leert, hoe moeilijker het soms wordt.
Je kan er hele theorieën op los laten die jou leren hoe je gelukkig kan worden (of veel geld kan verdienen, of die ideale relatie kan krijgen of WAT DAN OOK)
Maar het zijn slechts theorieën. Net zoals dit een theorie is.
Het is de theorie waar ik in geloof, die goed voor MIJ voelt.
En als deze jou ook aanspreekt, dat pak je er uit wat voor je werkt en dan laat je liggen wat niet voor je werkt.
En zo creëer je jouw leven: door je goede gevoel te volgen.
Door naar binnen te keren en te kijken wat je nu werkelijk voelt, denkt en wilt.
Door je verlangens te voelen en te uiten en om je blokkades te helen zodat je alles in je leven kunt manifesteren waar je naar verlangt.

En hoe veel online programma’s ik ook volg: het innerlijk werk is 90% van het werk.
En de andere 10% zijn praktische dingen.
Maar het zijn de programma’s die de 10% aanbieden, waar de meeste meeste mensen 90% van hun geld in stoppen.
En dan vinden ze het raar dat ze geen resultaten boeken. Dat “het” bij iedereen lukt, maar niet bij hen. Dat komt omdat die mensen weten hoe het werkt. Maar ze vertellen het je niet, want dan koop je hun programma niet meer.
Want het innerlijke werk is vaag. Het geeft je niets om je aan vast te houden.
En dat is wel het LAATSTE waar je mee bezig bent en waar je tijd voor hebt, want je hebt immers geldproblemen en je kunt je rekeningen niet betalen. Je hebt er dus echt geen tijd voor om af te stemmen, te mediteren, in je dagboek te schrijven of met een coach te praten over je “overtuigingen.”
Je hebt wel wat beters te doen, er moet brood op de plank komen. Je hebt iets praktisch nodig. Iets dat je direct kunt DOEN.
Maar zolang je niet goed af bent gestemd en zolang je niet het innerlijke werk doet, hebben je acties weinig tot geen resultaat. In ieder geval niet het resultaat waar je naar verlangt.

Misschien dan maar weer een ander programma of boek dan?

Oke, ik overdrijf en ik merk dat er emotie zit in wat ik schrijf. Maar dat is niet erg. Dit is wat ik zelf heb geleerd en waar ik zelf doorheen ben gekomen en ik gun het jou ook dat jij gaat voelen dat je al alles bent wat je kan zijn. Dat je al perfect bent, precies zoals je bent en dat je daar niets voor NODIG hebt.
Jouw grootsheid en alle antwoorden die je nodig hebben zitten in jou.
De HELE wereld zit in jou.
Het hele friggin UNIVERSUM zit IN jou!

Natuurlijk mag je hulp vragen. Natuurlijk is het fijn om een coach te hebben. Natuurlijk kan je dat enorm veel inzichten geven en kan iemand je 10 stappen verder helpen.
Natuurlijk kun je super veel inspiratie uit online programma’s halen.
Maar denk alsjeblieft niet dat je ze NODIG hebt. Je hebt alles wat je NODIG hebt IN je. De rest is voor de fun, om te groeien, om te connecten, om je bewustzijn te kunnen verruimen.
Maar niet om HET magische geheim te ontdekken dat je leven in EEN klap verandert.

DAT ten volste begrijpen zorgt er gek genoeg WEL voor dat je leven in een klap verandert omdat je veel meer kunt gaan genieten en je kan de grootsheid in gaan nemen die je NU al hebt en die gewoon al tot je beschikking staat.

Heb je genoten van deze blog en wil je dit verhaal met je vrienden delen omdat zij ook “op zoek” zijn? Deel het via de sociale share knoppen onder aan deze pagina. Dat vind ik natuurlijk fijn 🙂