Ik ben begonnen met luisteren naar het audioboek The Miracle Morning.
Ik ben nog maar net begonnen, maar het greep me direct al. Logisch, want als er EEN grote boodschap is die keer op keer terugkomt in mijn blogs naar jou is het: AFSTEMMEN!

Iedere dag afstemmen op het leven dat je wil bereiken is DE snelste, kortste en meest moeiteloze weg naar je droomleven.
En daar draait het in The Miracle Morning ook om. De schrijver Hal Elrod deelt hoe drastisch zijn leven en dat van zijn klanten is verandert sinds hij iedere ochtend afstemt op het leven dat hij wil creëren voor zichzelf. Hij noemt het een magische methode.
Hou hij het precies toepast, weet ik nog niet want zo ver ben ik nog niet, maar dat afstemmen magisch is, kan ik onderstrepen!

Ik heb afgelopen week namelijk ook weer ervaren wat voor verschil het maakt als ik NIET afstem.  Ik had een paar hele goede dagen gehad en voelde me on top of the world. Alles leek super goed en vanzelf te gaan. Ik bereikte mijn doelen moeiteloos en vanzelf en er gebeurde prachtige dingen.
En juist als ik me ZO goed voel, vergeet ik af te stemmen. Dan “vergeet” ik soms weer de noodzaak om af te stemmen. Het gaat immers goed, dus waar wil ik me op afstemmen?
En dat is dus de valkuil en mijn grootste reden om me niet af te stemmen.

En wat gebeurt er dan?
Dan slipt mijn prachtige leven weer langzaam tussen mijn vingers door.

Richting geven aan mijn droomleven en mijn droomonderneming is voor mij dus een absolute NOODZAAK.
Als ik dat niet doe, beland ik namelijk ongemerkt weer in een negatieve spiraal van zorgen, piekeren, zelftwijfel en een gebrek aan vertrouwen.
Dan verlies ik mijn visie en mijn focus op wat ik wil creëren en laat ik me weer leiden door angsten en onzekerheden. En zoals we allemaal weten, zijn dat de slechtste raadgevers OOIT!

En vanmorgen startte ik mijn dag weer met afstemmen. Ik pakte mijn afstemdagboek er weer bij.
Ik schreef mijn dominante gevoel op voor vandaag.
Ik schreef op waar ik hulp bij nodig heb van het Universum.
Ik schreef een stukje in mijn dagboek en ik schreef een script voor vandaag.
En TOEN begon ik pas aan mijn dag.

En dan gebeuren er prachtige dingen.
Dan komt er inspiratie.
Dan heb ik mooie gesprekken, met mooie mensen.
Dan GEBEUREN er dingen! Dingen die ik niet zelf kon bedenken. Maar doordat mijn energie is afgestemd op wat ik WIL creëren, op het leven dat ik WIL leiden en op de hoogste visie die ik van mezelf en het leven heb maak ik daar ruimte voor en kan ik het toelaten in mijn leven.

Je hoeft niet per se het afstemdagboek iedere dag in te vullen, maar je moet een manier vinden om jou focus af te halen van je onwenselijke realiteit naar de realiteit die je wilt creëren.

Dat kun je op een heleboel manieren doen. 
Ik bied daar ZO veel materiaal aan dat je automatisch helpt af te stemmen op jouw hoogste visie. Daar creëer ik namelijk voor. IK wil mijn droomleven en droomonderneming creëren en dat DOE ik ook al. Iedere dag. Ik heb al geweldige dingen gecreëerd sinds ik met de Wet van Aantrekkingskracht aan de slag ben gegaan.
Maar ik wil JOU daar ook mee helpen en nog belangrijker is dat ik wil dat we ELKAAR daar mee gaan helpen. Daarom bouw ik ook aan mijn Community. Daarom schep ik energetisch de ruimte om daar een prachtige, liefdevolle en inspirerende plek van te maken.
Een plek waar je je als dromer die diep van binnen weet dat er grootsheid in hem of haar schuilt thuis kan voelen om te delen en te groeien. VOORAL dat laatste.

Voor mij is afstemmen de nummer 1 methode waarmee ik mijn groei en mijn transformatie gerealiseerd heb. En daarom zou ik dat ook wel van de daken willen schreeuwen. Want ik zie nog veel mensen worstelen en steeds terugvallen in oude gewoontes. Maar dat KAN bijna niet meer als je de gewoonte ontwikkelt om af te stemmen op wat je wil.
En ik hoor vaak de excuses: ik heb geen tijd of ik weet nog niet wat ik wil met mijn leven. Maar dat zijn GEEN geldige excuses. Daar kun je JUIST op afstemmen.

Dit is een van de zinnen die ik vanmorgen in mijn script heb geschreven:

“Ik heb genoeg tijd. MEER dan genoeg tijd. Ik krijg ZO veel gedaan in een hele korte tijd en de rest van de dag dat ik ook echt een ZEE van tijd ervaar.”

En daar richt ik dan mijn aandacht en focus op. DAT is nu mijn realiteit en als ik merk dat ik gestrest word omdat ik veel wil doen vandaag, dan grijp ik terug naar deze zin. Dan ontspan in me weer. Schrijf ik weer een beetje als ik merk dat ik opnieuw moet afstemmen en handel dan weer vanuit inspiratie en overgave en stel ik mezelf weer de vraag: waar ik heb ik nu het allermeeste zin in? En dan doe ik dat.

Ik wist bijvoorbeeld dat ik deze blog voor jou wilde schrijven maar thuis wilde het even niet lukken. Ik stelde mezelf de vraag wat ik echt wilde en ik voelde dat ik er eerst even tussenuit wilde, even ergens koffie wilde drinken en daar mijn blog schrijven. Nu zit ik dus in de Starbucks en schrijf ik deze blog binnen 15 minuten.
EN het voelt helemaal moeiteloos. Ik heb niets geforceerd. Ik heb mijn intentie geuit en ik heb mijn inspiratie gevolgd.

beautiful orchid flowers

Heb je mijn afstemdagboek nog niet gedownload? HIER kun je dat doen.
Heb je hem wel gedownload maar kun je geen inspiratie vinden om er mee aan de slag te gaan? Stel jezelf de vraag waarom dat, dat zo is. MAAK je er geen tijd voor?
Onthoud dan dat je niet verder kan groeien op het niveau van geld, werk of je relaties als je niet eerst die groei IN jezelf realiseert.
Als je persoonlijke en spirituele ontwikkeling op nummer 1 zet in je leven gebeuren er MAGISCHE dingen. En dat overdrijf ik niet!
Zorg dus dat je een manier vindt om ECHT richting te geven aan jouw leven. Het gaat ZO snel voorbij. Laat je dromen niet tussen je vingers door glippen. NU is de tijd.
En als je resoneert met mijn energie en mijn boodschap, wacht dan niet langer om je aan te melden voor de Geld is Liefde Mastermind of mijn Geld is Liefde Community. Vaak denk ik: waar wacht je op? Waarom WACHT je met jezelf op 1 te zetten? De enige reden om je niet aan te melden is omdat het niet goed voelt, want dan is er een ander pad voor jou en dan zijn er andere geweldige mensen die jou kunnen helpen met jouw leven te creëren zodat dat helemaal goed voelt voor jou! Maar wacht ook daar niet mee, want je zal nooit zekerheid hebben. Het enige dat je hebt is je intuïtie en je gevoel en die zal je altijd de juiste kant op wijzen.

Ik wens je een magische dag lieve co-creator!