Ongeveer een keer per maand krijg ik een mailtje of berichtje van iemand die tegen me zegt: “Maartje, ik vind je E-Boek (of blog) prachtig, maar ik stoor me aan de spelfouten. Je moet echt je werk even na laten kijken.”
Of: “Als je ECHT professioneel over wil komen, dan moet je wat aan je spelfouten doen.”

Ja, ik geef het toe. Ik noem mezelf een schrijver, maar ik kan niet spellen.
En daar ervaar ik een zekere mate van onzekerheid over. Want iedere keer als ik zo’n mail krijg dan denk ik: moet ik er dan toch wat mee? Moet ik dan toch mijn werk laten nakijken?
Het is echt niet zo dat ik er niemand voor kan vragen. En er zijn zelfs wel mensen geweest die het me hebben aangeboden.
Maar dan ga ik nadenken:
Ik heb er geen zin in.
Ik schrijf mijn blogs, boeken, courses en online programma’s vanuit inspiratie en ik heb er gewoon geen zin in om mijn werk uren, dagen of weken “kwijt” te zijn voordat ik het kan plaatsen.
Ik vind het “gedoe.”
Voor mij voelt het als een van die onbelangrijke dingen die er in het grote geheel niet toe doen.
De tijd die ik hier namelijk aan besteed kan ik besteden aan het helpen van mijn community om hun droomleven en hun droomonderneming te creëren.

En de waarheid?
Ik BEN niet “professioneel.”
Ik ben IK.
En het laatste wat ik BEN is “zakelijk.”
En het laatste wat ik wil is de “regels” volgen.
Ik wil juist mijn eigen regels creëren.

En ik weet diep van binnen dat er niemand is die geen klant van mij wordt omdat ik spelfouten maak. Mijn klanten komen bij me omdat ze resoneren met mijn boodschap, met wie ik BEN.
ECHT ben.
Niet “doen alsof”
En ik wil ook klanten aantrekken die liefdevol zijn naar zichzelf, naar mij en naar elkaar. Die begrijpen dat we allemaal maar mensen zijn en dat je beter kan beginnen en het kan DOEN met spelfouten en al, dan dat je, je tegen laat houden en blijft denken dat je het nooit goed genoeg doet.

Happy young woman with colorful latex balloons

En ik deel dit met je omdat ik weet dat er een heleboel mensen zijn die zicht inhouden en die niet in de wereld durven zetten wat ze in de wereld willen zetten en waarvoor ze GEBOREN zijn, omdat ze niet “perfect” zijn.

Ergens is er een geboren lifecoach die niet coacht omdat ze “er nog niet is.”
En ergens zijn er dus mensen die haar talent, kennis en energie nodig hebben voor hun transformatieproces en dat niet krijgen.

En ergens is er een geboren afvalcoach die niet haar passie volgt omdat ze geen maat 36 heeft. Omdat ze niet voldoet aan het ideaalbeeld dat de maatschappij heeft geschapen van een vrouw. En er zijn dus allerlei mensen die haar waarheid en haar boodschap moeten missen omdat zij niet in haar grootsheid stapt.

En ergens is er een geboren kapper, een ware haarartiest die niet haar ALLES geeft aan haar klanten omdat ze zich klein houdt, want ze schaamt zich voor haar dunne haar, dat eigenlijk nooit doet wat zij wil. “Heb ik dan wel het “recht” om dit te mogen doen?” denkt ze.

En ik ben dus de schrijver die niet kan spellen.
Ik ben de ondernemer die niet “zakelijk” is.
Maar ik wil me er niet door tegen laten houden.
Ik wil me niet laten ontmoedigen. En dat ga ik ook niet doen.

Als ik kijk naar de Wet van Aantrekkingskracht dan weet ik dat ik deze kritiek in mijn leven manifesteer omdat er een deel van mij is die het gelooft.
Tijd dus om dat los te gaan laten.

En als je voelt wat ik hier schrijf dan wil ik dit tegen je zeggen:
Het is tijd om je imperfecties te omarmen en te VOELEN dat, waar je ook bent, je altijd op het PERFECTE punt bent om je dromen en je missie te leven.
Je klanten wachten op je!
De mensen die jouw hulp nodig hebben voor hun groei en hun transformatie, wachten op je!
Kijk dus wat belangrijk is voor JOU en voor je klanten. Ga DAAR voor staan en GA er voor. Laat je niet tegenhouden. Er zijn altijd mensen die vinden dat het beter of anders kan. Laat hen niet zeggen wat JIJ moet doen. Alleen jij voelt wat de goede stap is voor jou!

Creëer JOUW leven en JOUW onderneming op JOUW manier!

Liefs Maartje

Ben je er zelf klaar voor om een GROTE stap te nemen als het gaat om het realiseren van jouw dromen?