[Pas op, lange post! 🙂 ]

Iedereen die mij al langer volgt weet dat ik in juli 2014 ben gestopt met mijn baan in loondienst om me helemaal te richten op mijn eigen bedrijf.
In dit artikel deel ik van A tot Z met je hoe die reis is geweest en wat er voor nodig is, geweest om de sprong te kunnen wagen. Ik krijg hier namelijk veel vragen over en ik hoop dat mijn verhaal jou inzichten kan geven als je zelf ook deze stap wil maken!

Mijn “bedrijf” is mijn passie!

Als ik het heb over mijn “bedrijf” dan bedoel ik eigenlijk: passie, dromen, missie, dat kleine stemmetje van binnen waar logica geen vat op heeft en die tegen je roept: “Ga maar, doe het maar, wees niet bang, ik zal je vangen als je valt. Je hebt een missie, ga het maar doen!”

Toen ik stopte met mijn baan in loondienst had ik nauwelijks een plan. Ik had geen klanten en ik had geen spaargeld.
Ik heb iets gedaan dat een heleboel mensen willen doen, maar heel weinig mensen durven.
Dat zeg ik niet om mezelf op de borst te kloppen, dat zeg ik omdat er een heleboel mensen waren die tegen me zeiden: “Wow, ik wou dat ik dat durfde.”

Voor mij begon mijn reis met een intens groot verlangen naar vrijheid.
Ik droomde ervan om mijn leven precies zo vorm te geven zoals ik dat wilde.
Ik droomde er van om mijn eigen tijd in te delen. Om geen toestemming meer te hoeven vragen als ik thuis wilde blijven voor mijn dochter, of voor wilde lezen op school, of wilde schrijven, of naar de sauna wilde, of de hele dag wilde lezen.
Ik droomde er van om ECHT een verschil te kunnen maken in het leven van anderen en een onderneming te starten waarin ik me PRECIES zo uit kon drukken zoals ik zelf wilde. Ik wilde een leven creëren waarin ik helemaal mezelf kon zijn.
Een leven dat op ieder gebied past bij wie ik ben en waar ik me super gelukkig in voel.

En hoe groter dat verlangen werd, hoe kleiner de bezwaren werden om het niet te doen.
Want geloof me, die bezwaren waren er zeker wel.

Ik stelde mezelf precies dezelfde vragen als jij jezelf nu waarschijnlijk stelt:

Komt het wel goed met het geld?
Kan ik dit wel?
Ben ik misschien helemaal gek dat ik dit doe?
Wat nu als het niet lukt?
Wat zullen mensen wel niet denken als ik faal?
Wat nu als mijn kijk op realiteit echt scheef, is en ik er eigenlijk helemaal naast zit?

Ik probeerde daarom eerst mijn bedrijf op te zetten naast mijn baan in loondienst.
Ik probeerde “verstandig” te zijn en niet al mijn schepen achter me te verbranden. Ik werkte 32 uur, zorgde voor mijn gezin en werkte daarnaast aan mijn eigen bedrijf. Ik dacht: als ik mijn inkomsten heb vervangen, kan ik stoppen.
Maar dat ging niet heel makkelijk. Met de uren per week die ik er in kon stoppen, kon ik niet genoeg doen om echt momentum op te bouwen. Het koste me gewoon veel energie om overdag te werken “voor het geld” en ‘s avonds te bouwen aan mijn droom en mijn passie.
Ik had wel gevraagd om minder te kunnen werken, maar dat kon helaas niet.

Steeds vaker dacht ik er aan om gewoon te stoppen met werken en 100% voor mijn passie te gaan.
Ik besprak het voorzichtig met mijn man en de mensen die dicht bij me stonden, maar niemand vond het echt een goed idee, om alle redenen die ik hierboven beschreef: geld, onzekerheid etc.
Ik had immers een vaste baan met een vast contract. EN natuurlijk verantwoordelijkheden: een hypotheek, een kind enz. En we wilden toch ook nog op vakantie gaan af en toe?
We stonden toen ook op het punt om 3 en halve week rond te gaan reizen in Amerika. Wilden we dat soort dingen dan opgeven?
Nee, ook niet. Was mijn conclusie.

En dus bikkelde ik door.
Ik probeerde een manier te verzinnen om geld te verdienen met mijn bedrijf zonder dat daar per se tijd tegenover stond. En dus begon ik met het ontwikkelen van E-Courses.
In iets minder dan een jaar tijd had ik 2 courses geschreven. Maar ook die leidde niet direct tot succesvolle resultaten.

In mei 2014 nam ik een beslissing: ik ga stoppen met mijn baan in loondienst.
Ik voelde met iedere vezel van mijn lijf dat ik helemaal voor mijn droom en mijn passie wilde gaan.
Ik voelde dat ik genoeg van de Wet van Aantrekkingskracht wist om de sprong te kunnen wagen.
Ik was me al maanden af aan het stemmen op het leven dat ik wilde creëren: een leven in vrijheid en een leven vol betekenis.
Dit deed ik door iedere dag te schrijven over dit leven, door mijn script te lezen en te VOELEN en door kleine dingen te doen die al resoneerden met dit leven. Bijvoorbeeld een uurtje in de Starbucks zitten en schrijven.
Ik vierde dat soort kleine successen.
Ik bouwde vrijheid op in de baan die ik had en ik liet me zo min mogelijk afleiden van mijn pad. Ik luisterde iedere dag in mijn auto naar audiobestanden van mensen die mij niet kenden, maar die mij vertelden dat ik het KON. Dat het mogelijk was. Mensen zoals Tony Robbins, Abraham Hicks en Mike Dooley.
Ik begroef mezelf in boeken en materiaal over de Wet van Aantrekkingskracht en Bewuste Creatie.

En omdat ik zag hoeveel resultaat die kleine dingen hadden, groeide mijn vertrouwen dat als ik er 100% voor zou gaan, dan ik magische dingen zou kunnen bereiken.

Brave girl jumping from the rocks in the evening on beautiful pu

En het grappige was dat, toen ik 100% achter mijn eigen beslissing stond, toen leek iedereen achter mij te staan. Mijn man zei tegen me: “Als jij dat wil doen, dan moet je het doen en dan steun ik je!” en ook andere mensen reageerden opeens enthousiast.
Niemand zei meer tegen me dat ik gek was.

Ik had echter nog steeds geen concreet plan en hoewel ik een website had, coaching aanbood en 2 cursussen had gecreëerd, had ik nog geen bedrijf en nog nauwelijks omzet.
Maar als je een beslissing neemt en als je vragen begint te stellen en je open zet voor leiding en antwoorden, dan kunnen er prachtige dingen gebeuren.
Vlak nadat ik mijn ontslag had ingediend werd ik lid van The Amazing Life and Biz Academy van Leonie Dawson, een Australische dame. Dit is een online platform waarin zij al haar werk aanbied en waar mensen lid van kunnen worden.
Zodra ik mijn virtuele voet over de virtuele drempel zette wist ik: DIT wil ik ook.
DIT is precies wat ik wil.
Ik wil schrijven, ik wil creëren, ik wil mensen helpen afstemmen zodat zij OOK hun droomleven kunnen creëren en het leven kunnen leiden waarvoor zij geboren zijn.
En DIT is de vorm waarin ik het ga aanbieden.

En vanaf dat moment ben ik aan de Geld is Liefde Mastermind gaan werken & de Geld is Liefde Community (hoewel ik het toen nog anders noemde)
Vanaf toen ben ik content gaan creëren, ben ik gaan uitzoeken hoe ik dat dan technisch vorm moest geven en welke opzet het beste bij mij en mijn (toekomstige) klanten zou passen.

Grappig hè, dat ik EERST de beslissing moest nemen om er helemaal voor te gaan en dat ik daarna pas de inspiratie kreeg hoe ik dan dan vorm moest geven? Iets om over na te denken 😉

Al die tijd ben ik me blijven afstemmen op wat ik wilde creëren. Ik had inmiddels voor mezelf een afstemdagboek gemaakt om structuur te bieden aan mijn dagelijkse ritueel. Ik had het aan een aantal mensen gegeven en ik kreeg super mooie dingen van hen terug. Daarom besloot ik het aan te gaan bieden in een E-Course. Die Course werd de Creëer jouw Magisch Mooie leven met de Sleutels tot Bewuste Creatie.
Hierin zou ik mensen leren hoe zij zelf af kunnen stemmen op het leven dat zij voor zichzelf willen creëren.

Ik zou willen zeggen dat dit onmiddellijk allemaal heel succesvol was, maar de waarheid is dat het tijd kost om echt iets moois op te kunnen bouwen.
Mensen hebben de tijd nodig om je te leren kennen en om je te vertrouwen en om ECHT te leren wat je nu precies doet, wat je voor ze kunt betekenen en waar je ze precies mee kunt helpen. En ik had ZELF ook de tijd nodig om focus en visie te creëren en vertrouwen te krijgen in wat ik te bieden had.

Maar ik had een begin gemaakt en langzaam werden er wat mensen lid van de Geld is Liefde Mastermind.
En sindsdien ben ik bezig met het opbouwen en verder uitbouwen er van, het creëren van andere online programma’s zoals Geld is Liefde en het coachen van mensen zodat zij OOK hun leven en hun onderneming kunnen creëren helemaal op HUN manier.
Er is nooit een moment geweest dat ik er aan heb gedacht om te stoppen. Ik heb nog steeds een DIEP geloof en vertrouwen in waar ik mee bezig ben.

Er zijn wel heel vaak momenten geweest dat ik er aan dacht om een baantje te zoeken omdat er gewoonweg geen geld binnen kwam. Maar als ik dan diep van binnen keek, dan wist ik dat dat niet was wat ik ECHT wilde. Dan zou ik een baan nemen uit angst om tekort te komen.
En ik wilde me gewoon niet meer laten leiden door angst.
Daarnaast merkte ik dat het Universum altijd wel een manier vond om voor mij te zorgen zolang ik vertrouwen bleef houden, bleef vragen om wat ik wilde en open stond om te ontvangen.

Van augustus tot december 2014 heb ik misschien totaal 3000 euro verdient, maar ik heb een gratis vakantie gehad, iemand heeft me geld geschonken en ik heb geld gekregen van een verzekering waarvan ik niet meer wist dat ik hem had.
Dit kwam allemaal niet uit de lucht vallen. Ik ben al die tijd blijven werken aan mijn geld-mindset.

En al die tijd bleef ik afstemmen op wat ik wilde creëren en op het uitbouwen van mijn onderneming.
Ik stelde mezelf de vraag hoe ik ECHT waarde kon bieden aan mensen. Ik leerde mijn klanten steeds beter kennen en leerde wat ze ECHT nodig hebben. Ik leerde hoe ik door focus te krijgen, veel kon produceren. Ik investeerde in mezelf door middel van coaching en online programma’s. Ik leerde over ondernemen en het opbouwen van een online bedrijf.
En dit zijn allemaal dingen waar ik mezelf nog steeds in aan het ontwikkelen ben.
Maar boven alles leerde ik om door te zetten als het moeilijk was. Om twijfels en angsten te helen en mezelf dan vooral weer af te vragen wat ik nu precies wilde, waar ik naar verlangde en hoe ik dit mogelijk kon maken.
Ik leerde te vertrouwen in mezelf en in het Universum.
Ik leerde dat ik alles in me heb om van niets, iets te kunnen maken. Kortom: om te kunnen creëren.

Ik weet nu dat als ik gewoonweg niet opgeef, maar iedere dag afstem EN actie onderneem, dat ik altijd blijf bouwen aan mijn droomleven en mijn droombedrijf.
En dat is ook het enige dat er is om te doen.

Aan de ene kant denk ik echt serieus dat iedereen dit kan. Ik ben verschrikkelijk trots op mezelf, geloof me. Ik weet waar ik vandaan kom. Ik kan me nog heel erg goed herinneren wat voor leven ik 10 jaar geleden leefde. Een leven gevuld met depressie, onzekerheid en verslavingen.
Maar ik weet ook: er is niets zo bijzonder aan mij dat ik heb en jij niet.
VOORAL omdat ik weet waar ik vandaan kom.

En aan de andere kant weet ik ook hoeveel lef, moed en vertrouwen er voor nodig is. Omdat ik echt over drempels heen heb, moeten stappen om mezelf te laten zien, om mijn eigen weg te gaan, om iedereen zijn mening naast me neer te kunnen leggen, om te BLIJVEN geloven in een toekomst die nog niet zichtbaar was en waar geen enkel bewijs voor was, om, om te kunnen gaan met kritiek en met mensen die je niet snappen, om geld te investeren dat ik niet had en om risico’s te nemen die andere mensen niet durven te nemen.
Maar ik heb dat wel gedaan. En als ik het kan, kun jij het ook.

Aan de ene kant weet ik dat ik er nog lang niet ben. Maar aan de andere kant: wanneer ben je er nu wel?
En dus moeten we vertrouwd raken met de onzekerheid die het leven op ons af kan gooien. Want iets anders hebben we niet.
Ik weet dat zolang ik mijn verlangens volg en goed op mijn gevoel blijf letten, dat het altijd goed is. Het KOMT niet goed, het IS al goed.

Ik heb mogen leren dat als we ergens naar verlangen, dat we het ook kunnen realiseren.
Maar er zal een dag moeten, komen dat je de sprong moet wagen en dat je het echt zult moeten gaan DOEN.
Want pas als je het gaat DOEN, vol overgave en vertrouwen en zonder jezelf nog langer in te houden, dan verschuift er van alles in je leven.
En je hoeft helemaal niet nu direct te stoppen met werken, want dat heeft bij mij ook tijd gekost.
Je gevoel zal aangeven wanneer het voor jou de juiste tijd is.
Je gevoel zal aangeven wat de juiste stap is.
Als iets goed VOELT, dan IS het goed.

En als je hulp nodig hebt hierbij dan BEN ik er voor je.
Laat mij je helpen als je voelt dat er ook een prachtig leven op je wacht, maar je ervaart al die blokkades die je tegenhouden.
Sluit je aan bij de Geld is Liefde Community. Je kunt er HIER alles over lezen.

Er is een ding is dat ik zeker weet:
Ik heb geen moment spijt gehad.
ja, er is soms onzekerheid en ja, het voelt soms eng en soms zelfs een beetje eenzaam. Maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.
Ik heb het gevoel dat ik ECHT LEEF en niet meer overleef. Ik geef echt richting aan mijn leven en er is niemand die zegt wat ik moet doen. IK creëren MIJN leven en dat is meer dan geweldig. Dat is alles waar ik altijd van droomde, maar niet deed omdat ik bang was.
Ik zeg niet dat ik nu nooit meer bang ben, maar ik laat me er niet meer door tegen houden omdat ik weet hoe groot de beloning is die komt als je jezelf toestemming geeft om alles te manifesteren waar je naar verlangt!