Jeanette stuurde me deze e-mail:

Q: Vermoedelijke een grote vraag maar ik realiseer me regelmatig dat ik niet alle potentie uit mezelf haal en dat ik in een systeem zit waar ik niet altijd happy van wordt. Wat kan ik hier aan doen?

A: Ik denk dat dit een vraag is die heel veel mensen herkennen. Ik denk dat veel mensen het gevoel hebben “opgesloten te zitten in het systeem.”
Ik herken het in ieder geval heel erg. Het is DE reden dat ik vorig jaar voor mezelf ben gaan werken.

Ik kan niet zeggen wat jij moet doen of wat jouw weg hierin is, JUIST omdat het zo’n ontzettend “grote vraag” is waar veel van af hangt. Maar ik kan wel met je delen, hoe ik er tegen aan kijk en wat voor mij werkt.
Want ik kan wel tegen je zeggen: stop met je baan, ga gewoon doen wat je leuk vindt en alles komt goed, maar de waarheid is dat ik dat natuurlijk niet kan garanderen. Niemand kan je die garantie geven.

Bij mij is het gelukkig goed gegaan (tot op heden) en in deze blog zal ik met je delen hoe ik me er als bewuste creator op af heb gestemd om deze stap te kunnen nemen.

Mijn website is in november 2013 live gegaan (nadat ik al ruim een jaar aan het bloggen was onder mijn eigen naam.) Toen werkte ik 32 uur per week in loondienst en was ik mijn bedrijf op aan het zetten naast de zorg voor mijn gezin en mijn baan. Ik heb een half jaar lang 10 tot 15 uur per week aan mijn bedrijf gewerkt naast mijn baan en gezin. Ik schreef blogs, ik ontwikkelde een E-Course, ik werkte aan een structuur en leerde alles wat ik kon over ondernemen.
Maar het liep niet zoals ik wilde. Het was TE zwaar en het leverde TE weinig op dus in april heb ik de beslissing genomen om te stoppen met mijn baan in loondienst en in juli 2014 ben ik me helemaal gaan richten op mijn bedrijf.

Ik VOELDE met iedere cel in mijn lijf dat dat de goede beslissing was. Ik voelde dat het Universum voor me zou zorgen. Maar dit gevoel is er niet vanzelf gekomen.
Ik heb me namelijk iedere dag afgestemd op wat ik wilde creëren.
Ik heb me iedere dag afgestemd op het creëren van vrijheid en het creëren van mijn bedrijf.
Afstemmen doe ik door middel van het schrijven van een script over hoe ik wil dat iets er uit komt te zien. Vervolgens lees ik dit iedere dag door en heel ik de blokkades die in de weg staan van het manifesteren van deze creatie door Ho‘oponopono.
Hier heb ik het in deze 30 dagen serie ook al over gehad.

Ik stel iedere dag vragen aan het Universum en ik volg mijn gevoel. Voelt iets goed, dan doe ik het. Voelt iets niet goed, dan stel ik mezelf de vraag: wat wil ik dan WEL?

Leven op deze manier vraagt om heel veel vertrouwen. Maar ik heb gemerkt dat je vertrouwen kan trainen door vooral met “de kleine dingen” naar je gevoel te gaan luisteren. Je kan dan leren dat het een feilloos instrument is dat je altijd de weg zal wijzen. Je leert dan steeds beter om het ook bij “grote beslissingen” te kunnen volgen.

Zo voelde ik ook dat ik uit “het systeem” wilde stappen.
Ik wilde uit het systeem stappen waarin ik 32 uur per week werk deed dat niet ECHT bij me paste alleen maar voor het geld.
Maar ik had nooit uit het systeem kunnen stappen als ik me er tegen verzet had. Want waar we ons tegen verzetten, daar krijgen we meer van. Ik werd me extra bewust van alle dingen die het me bracht: zoals mijn inkomen en mijn gevoel van veiligheid.
En binnen de ruimte die ik had in mijn baan ben ik zo veel mogelijk vrijheid gaan creëren. Eerst energetisch door me er op af te stemmen en als gevolg daarvan ook in de praktijk.
Dan gebeuren er opeens dingen die toeval lijken, maar dat natuurlijk helemaal niet zijn. Zo kreeg mijn afdeling een nieuwe manager, die behoorlijk streng was en een hoge mate van controle uitoefende. Veel mensen hadden moeite met hem omdat hij heel sturend en controlerend was. Hij is een paar weken mijn leidinggevende geweest en hoewel ik prima met hem op kon schieten, had men toch besloten dat ik terug ging naar mijn vorige leidinggevende. En deze leidinggevende is juist iemand die mij altijd heel vrij heeft gelaten en mij de kans heeft gegeven om zelf de verantwoordelijkheid en de regie over mijn werk te laten nemen.
Ik weet zeker dat als ik me niet was af blijven stemmen op vrijheid, maar als ik me had laten leiden door angsten en door “wat als” dat het heel anders was gelopen.

Vanuit spiritueel niveau ontstaat een systeem als we als mens onvoldoende verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven. Als ik dit opschrijf, klinkt dit hard en zo bedoel ik het absoluut niet. Ik zal het wat verder uitleggen.

Ik heb al eerder geschreven dat er 2 manieren zijn om te leven:
Of je creëert je leven.Of je reageert op de omstandigheden (en creëert hier als gevolg meer van.)
Als je als onbewuste creator door het leven gaat (wat ik zelf ook ooit deed!) en je WEET niet hoe je jouw leven creëert, dan zie je de dingen als “toevallige gebeurtenissen” die je overkomen.
Dit geeft vaak een rotgevoel en je zet je hier tegen af. JUIST omdat je op zielsniveau weet, dat je als wezen vrij behoort en KAN zijn.

Maar ik merk steeds meer en meer dat het leven geen gevangenis hoeft te zijn. Dit is het voor mij persoonlijk wel geweest. Ik voelde me jarenlang een slaaf van het leven. Ik zat gevangen in mezelf, in mijn baan, in mijn gedachten, in mijn depressie, in mijn slachtofferrol en in mijn verslavingen.
Ik voel nu nog wel eens dat ik me weer gevangen zet in “moeten” maar ik merk ook dat, hoe meer ik me afstem op vrijheid, hoe makkelijker het wordt.

Dat is dus wat ik je aan zou willen raden als je het gevoel hebt dat je “vast zit in een systeem.” Stem af op wat je WEL wilt creëren. Vraag het Universum wat daarvoor nodig is en kijk welke antwoorden op je pad komen.
Weet dat het mogelijk is om in vrijheid te leven. Ik zeg niet dat het makkelijk is en ik zeg niet dat het geen “moeite” kost, maar het kost niet meer moeite dan jezelf in een systeem houden waarvan je voelt dat je er niet thuis hoort.

Ik kan geen blog schrijven en op een heel diep niveau iets voor je veranderen. Het creëren van vrijheid is namelijk een proces, net als het creëren van je dromen, wensen en verlangens. Ik stem IEDERE DAG af op het leven dat ik voor mezelf wil creëren. Ik weet dat als ik dat niet doe, dat ik weer heel snel mee wordt gesleurd met de waan van alle dag. En dat is niet wat ik wil. Dit is een van de redenen dat ik begonnen ben met Bewuste Creatie.                     Ik weet uit ervaring hoeveel discipline, inspiratie en doorzettingsvermogen er nodig is om een nieuw leven voor jezelf te creëren waarin je jouw potentie waar kan maken. Vooral als je net gestart bent met het op een bewuste manier creëren van je leven, dan kun je alle hulp gebruiken die je kan krijgen.
Verzamel dus de mensen om je heen die in dezelfde dingen als jij geloven. Alleen dat maakt al een wereld van verschil!

Dus nog even concreet alle tips op een rijtje:

* Neem verantwoordelijkheid voor je leven. Creëer het leven dat jij wil leven en laat niets aan het toeval over.
* Ga niet “in gevecht” met het systeem waaruit je wil ontsnappen. Heel en accepteer het systeem en richt je op wat je WEL wil.
* Verzamel mensen om je heen die je steunen en die in jou en je levensvisie geloven.
* Vraag hulp!
* Accepteert dat het een proces is en dat je steeds nieuwe laagjes van vrijheid aan boort.

Wil jij ook leren afstemmen op jouw dromen & verlangens en werken aan jouw geldbewustzijn? Vraag dan HIER mijn Geld is Liefde Manifestatie Dagboek aan.