In mijn vorige blog vroeg ik aan jou wat je nodig had of wat jou tegenhield om het leven van je dromen te gaan creëren.
De reacties die ik heb gehad waren overweldigend. Dank jullie wel voor jullie prachtige vragen. Ik ga ze de komende 20 dagen allemaal beantwoorden!

Een van de eerste reacties die ik kreeg was de opmerking dat geld zo “belangrijk” is in deze maatschappij, dat je daardoor belemmerd wordt om je dromen waar te maken.

Voor mij bestaat deze opmerking eigenlijk uit 2 delen:
Enerzijds voel ik een frustratie ten opzichte van de maatschappij, dus eigenlijk de mensen waar je mee samenleeft.
De frustratie zit hem in het feit dat je omgeving (de maatschappij in dit geval) bepaalt wat belangrijk is voor jou.
In deze blog ga ik daar dieper op in.

Anderzijds breng je het stukje over geld naar voren. Voor veel mensen is geld een onderwerp waar veel weerstanden op zitten. Dus ook daar ga ik op in, maar dit doe ik in de blog van morgen.

Wat als jouw omgeving jou belemmert om je dromen waar te maken?

Dit is een fantastisch punt om naar voren te brengen omdat ik denk dat een hoop mensen dit herkennen.
Er zijn heel veel mensen die niet doen wat ze eigenlijk willen doen omdat ze zich laten leiden door “heersende normen en waarden” waar ze zelf eigenlijk niet achter staan.

Als je je hierdoor echter lam laat leggen en het zorgt ervoor dat je dromen niet waarmaakt, dan stap je met 2 benen tegelijkertijd in het slachtofferschap.
EN dat is een plek waar je niet wil zijn.

Je ziel wil daar niet zijn!
Je BENT namelijk geen slachtoffer.

Je BENT een krachtig spiritueel wezen dat hier op aarde is om mooie dingen voor zichzelf en anderen te creëren.

En als je een mooi leven voor jezelf en anderen wil creëren, zal je een paar dingen moeten leren:

We zijn helemaal verantwoordelijk voor ons eigen leven.
Wat de omstandigheden ook zijn, we kunnen nog steeds creëren waar we naar verlangen.

Zodra je de maatschappij, of wie dan ook, de “schuld” geeft dat je dromen geen werkelijkheid kunnen worden dan kunnen ze geen werkelijkheid worden.

Ik ben tot nu toe dit onderwerp een beetje uit de weg gegaan in mijn blogs omdat ik weet dat het een heleboel weerstand op kan roepen bij mensen.
Ik weet uit ervaring hoe het is om je machteloos te voelen.
Ik weet hoe rot het kan zijn als je dromen hebt en je kan ze niet waarmaken omdat je denkt dat het de omstandigheden zijn die je tegenhouden.
En ik weet ook hoe frustrerend het kan zijn als er dan iemand langs komt die de verantwoordelijkheid bij je terug legt.

Ik weet het want ik heb dat ook meegemaakt.
Ik heb tijden gekend in mijn leven dat ik me machteloos voelde. Ik voelde dat het leven ZO veel te bieden had, maar ik wist niet hoe ik er uit kon halen wat er in zat. TOTDAT ik kennis maakte met bewuste creatie.
En ik herken je frustratie. Omdat ik me toen zo machteloos voelde gaf ik alles en iedereen de schuld van de pijn die ik voelde omdat het me niet lukte mijn leven op de rit te krijgen.

Maar in de tussentijd heb ik een paar dingen mogen leren en dat zijn de dingen geweest die HET verschil voor mij hebben gemaakt. En dat zijn dus ook de dingen die ik met jou wil delen.

Dit is wat ik heb geleerd:

Wij zijn allemaal super krachtige creators van onze eigen werkelijkheid.
JIJ bent ook een hele krachtige creator van jouw leven. Je hebt een gigantisch grote potentie in je om de meest geweldige dingen te creëren. Het enige is dat je die kracht en die potentie nog niet ten volste ontdekt hebt.

Als je echter wacht totdat “de maatschappij” of WIE of WAT dan ook verandert en je komt geven wat je nodig hebt, kun je de rest van je leven wachten.
Er zal namelijk nooit iemand langskomen die je geeft wat je nodig hebt. Want wat je nodig hebt zit IN jou, het zit in ons allemaal.

Jij zal dus op moeten gaan staan en GAAN voor wat je wil. Jij zal de beslissing moeten nemen dat je jouw dromen gaat realiseren, no matter what. Want dat is de enige manier om ergens te komen. En dan zul je ook zien dat de juiste mensen en de juiste middelen op je pad gaan komen.

De uitspraak is: Vraag en het word je gegeven.
En ook al is er NIETS in jou dat geloofd in de waarheid van die uitspraak, misschien kan je je hart een klein stukje openstellen om te gaan onderzoeken of dit ook voor jou zo werkt.

Het heeft namelijk voor mij gewerkt en voor HEEL veel mensen die ik ken. En ik wil niet hard zijn en ik wil dat je weet dat ik dit met alle liefde van de wereld schrijf: wat je tot nu toe doet, werkt niet voor je. Je kracht buiten jezelf leggen, jezelf afhankelijk opstellen en “wachten” op de dag dat alles anders is werkt voor niemand.

Er zijn 2 manieren om het leven te leven: je kunt op het leven reageren OF je kunt het leven creëren.
En ik ga je garanderen dat als je kiest voor het laatste en ECHT gaat kijken wat JIJ wil en gaat leven vanuit JOUW kracht, dat je leven totaal zal veranderen!

Ik hoop met heel mijn hart dat deze blog je een stap verder helpt.

En vraag HIER het gratis Geld is Liefde Manifestatie dagboek aan.