Vaak komen mensen onvoldoende in actie omdat ze niet goed zijn afgestemd op hun dromen. Dat was voor mij een paar jaar geleden ook nog zo.

De blokkades dat je niet goed genoeg bent, dat je niets te bieden hebt, dat je droom onmogelijk is en alle praktische vragen die je hebt over het waarmaken van je dromen, kunnen je volledig blokkeren om tot actie over te gaan.

Daarom besteed ik ook zo veel aandacht aan afstemmen, zowel voor mezelf als voor mijn klanten.
Als je namelijk GOED bent afgestemd op je hogere visie, op je talenten, op mogelijkheden en op je droomleven dan zul je veel sneller geneigd zijn om actie te ondernemen.

Als je bent afgestemd op problemen, beperkingen en alle praktische zaken waar je geen zin in hebt en waarvan je niet weet hoe je ze moet doen, dan verdwijnt de zin om actie te ondernemen als sneeuw voor de zon.
Want je hebt jezelf aangepraat dat het TOCH geen zin heeft, dat het veel te moeilijk is en dat dit nooit gaat gebeuren voor jou.

In dat laatste geval is het ZO veel makkelijker om gewoon maar weer de TV aan te zetten en jezelf te verliezen in je favoriete serie. DAAR gebeurt tenminste nog wat.

Daarom stem ik zelf ook IEDERE dag af op wat ik wil bereiken en ik leer mijn klanten om hetzelfde te doen. Daarom bied ik afstemscripts aan in mijn membership-programma en E-Courses die helemaal om afstemmen draaien (Zoals afstemmen op geld, zelfliefde of je zielswerk)
Ik schrijf regelmatig een nieuw script, ik lees het iedere dag door, ik stel iedere dag mijn vragen aan het Universum en stel mezelf iedere dag de vraag: wat NU?
Wat mag ik vandaag doen? Hoe kan ik andere mensen vandaag van dienst zijn?

Vanuit die staat van zijn ontstaat er namelijk ruimte voor actie.
Want je gaat voelen dat je geleid wordt door het Universum en dat de meeste (onbelangrijke!) details waar je je zo druk om maakt er eigenlijk helemaal niet toe doen.
EN je leert die details te negeren omdat ze je alleen maar afhouden van waarom je hier op aarde bent en van het realiseren van de dromen die je hebt.

En dan zul je zien dat actie nemen steeds makkelijk wordt en steeds meer vanuit een plek van inspiratie komt.
Je leert om je gevoel te volgen bij het nemen van actie.
Als je goed afgestemd bent, dan is er namelijk maar een vraag echt belangrijk: Voelt dit goed?
Als het antwoord ja is, dan IS het goed en dan kan je het gaan doen.
Als het antwoord nee is, dan kun je jezelf de vraag stellen: wat ik wil dan wel? En richt je daar je focus op.
En als je niet weet wat je wil, dan vraag je het Universum om hulp of schakel je een goede coach in die je verder op pad brengt (of alle 2 natuurlijk)

Kortom: merk je van jezelf dat je wel actie WIL nemen, maar dat je vastloopt?
Dan komt dat waarschijnlijk omdat je meer bezig bent met wat niet lukt en de problemen en blokkades die je ervaart dan het focussen op je dromen. De kunst is dan om beter af te stemmen op je dromen.

Hierbij wat concrete tips:

1. Stel jezelf de vraag WAT je wilt en neem iedere dag actie om dat te bereiken, al is het maar iets HEEL kleins. Het wordt vanzelf groter en groter als je daarmee doorgaat. Jouw kleine acties zorgen voor een sneeuwbaleffect en over een paar jaar ben je een niet meer te stoppen dromen-manifestator.

2. Breng in kaart hoe je wil dat je leven er uit ziet. Als je dat nog niet hebt gedaan: schrijf het script van je droomleven zodat je daar contact mee kan maken (zie deze blog)

3. Vraag om hulp! Je hoeft het niet alleen te doen. Verzamel mensen om je heen die je helpen en die OOK in jouw dromen geloven. Wordt bijvoorbeeld lid van de Geld is Liefde Community. Je kunt er HIER alles over lezen.

4. Loop je vast? Laat het dan even los. Ga even wat anders doen, zoek afleiding. Het heeft geen zin om je te verliezen in gedachten als: “waarom ik nu weer, arme ik.”
Je bent niet zielig! Je bent een krachtige creator van jouw leven. Je hebt alleen nog wat dingen te leren en een weg af te leggen. That’s it!
Stem je opnieuw af, wees lief voor jezelf en als je weer nieuwe energie hebt kun je weer actie ondernemen.

5. Besef dat het om de reis gaat en niet om de bestemming. Dit kan ik niet vaak genoeg zeggen.                        Je KUNT een leven manifesteren waarin je vreugde, liefde en geluk ervaart. Maar je kan dat niet creëren door je focus iedere dag te richten op afzien, moeilijk doen en “kan niet.”
Want een frequentie trekt een soortgelijke realiteit aan.
Waar je NU je aandacht op richt, schept je realiteit van morgen. Creëer dus van minuut tot minuut mooie dingen in je leven en mooie dingen zullen naar je toe BLIJVEN komen.