Er was ooit eens een Hawaïiaanse therapeut die in zijn eentje een hele afdeling criminele psychiatrische patiënten had genezen …. zonder dat hij ooit persoonlijk met een van deze patiënten had gesproken.
Klinkt als een sprookje hè?

De bewuste afdeling had een ontzettend hoog ziekteverzuim en de mensen die er werkten konden maar heel moeilijk omgaan met de gevangenen die ernstige, psychische problemen hadden. Niemand bleef er lang werken en niemand wist echt wat ze met de situatie aan moesten.
Totdat Dr. Hew Len op de afdeling kwam werken. Hij had op zijn zachts gezegd een HELE alternatieve methode om met de chaos en het geweld om te gaan. Maar omdat de directeur met zijn handen in het haar zat omdat er geen enkele psychiater lang bleef werken, gaf hij Dr. Hew Len de ruimte om alles op zijn eigen manier te doen.
Dagen, weken en maanden achter elkaar deed hij niets anders dan het bestuderen van de dossiers van zijn patiënten en het observeren van de patiënten zelf en terwijl hij dat deed heelde hij de blokkades in HEM ZELF die hij tegenkwam tijdens de dossierstudie en observatie.
Alle negatieve overtuigingen, onbewuste patronen en gevoelens die hij had en die naar boven kwamen heelde hij. En daarmee heelde hij het ook bij anderen.

Maar HOE deed hij dat?
Dat deed hij door het toepassen van de Hawaïiaanse Healingmethode Ho‘oponopono.
Laat je niet afschrikken door de gekke naam, want mijn ervaringen met deze methode zijn waanzinnig!

En weet je, het gaat er uiteindelijk ook helemaal niet om dat je DEZE healingmethode toe gaat passen in je leven. In mijn ogen is het belangrijk dat je EEN healingmethode gaat toepassen. Er zijn verschillende effectieve healingmethodes, zoals bijvoorbeeld EFT of het clearingstatement van Acces Counciousness. Maar IK persoonlijk kom toch altijd weer terug bij Ho‘oponopono.

Waarom? Omdat het simpel EN effectief is.

Ho’oponopono sluit HEEL goed aan bij de Wet van Aantrekkingskracht. Het uitgangspunt is dat je de creator bent van jouw eigen leven en dat je verantwoordelijk bent voor alles wat je in je leven ervaart.

Een bekende uitspraak van Dr Hew Len is dan ook: “Heb je door dat altijd als er een probleem in jouw leven is, dat jij er bent?”

Maar dat je verantwoordelijk bent voor alles dat je in je leven ervaart, betekent niet dat je schuldig bent, daar heeft het niets mee te maken.
Het uitgangspunt is dat je op 2 manieren je leven creëert:

  1. Vanuit oude, beperkende en blokkerende overtuigingen en patronen.
  2. Vanuit inspiratie.

Het doel is om wat je creëert vanuit oude, blokkerende en beperkende overtuigingen te helen zodat je steeds meer en meer vanuit inspiratie kan gaan leven.
Hoe meer je heelt in je leven, hoe dichter je bij je pure bron, bij je zero state komt, hoe makkelijker en mooier je leven wordt.

Maar HOE heel je je blokkades en patronen dan?
Door de volgende 4 zinnen tegen jezelf te zeggen iedere keer als je merkt dat je tegen een blokkade of overtuiging aanloopt:

Ik hou van je
Het spijt me
Vergeef me
Dank je wel

Woman standing in tree yoga position, meditating on rock in moun

Je zegt deze 4 zinnen tegen jezelf omdat je met jouw energieveld de situatie hebt gecreëerd die je waarneemt. Door het zeggen van de 4 zinnen heel je jouw energieveld.
Over hoe het precies werkt zijn een aantal theorieën. Het voert te ver om daar nu heel diep op in te gaan. Ik behandel deze methode heel uitgebreid in mijn E-Course: Creëer jouw leven met de Sleutels tot Bewuste Creatie die je gratis kunt aanvragen via de onderstaande inschrijfbox en die onderdeel is van de krachtige Bewuste Creatie Toolkit.

Ik heb al eerder 2 blogs over deze methode geschreven die je HIER kan lezen.

EN ik wil nog een prachtige uitspraak van De Her Len met je delen die ik persoonlijk prachtig vind en waar je nog veel inspiratie uit kan halen!

“Het doel van het leven is om liefde te herstellen, van moment tot moment. Om dit hogere doel te bereiken, moet het individu erkennen dat hij (of zij) 100% verantwoordelijk is voor het creëren van het leven zoals het is. Hij moet gaan zien dat het zijn gedachten zijn die zijn leven creëren, van moment tot moment.
De problemen die hij ervaart komen niet voort uit de mensen, plaatsen en situaties, maar vanuit zijn gedachten. Hij moet gaan waarderen dat er geen ””””””””daar buiten”””””””” bestaat.” — Dr. Hew Len

Probeer de komende dagen eens wat deze methode met jou doet. Als je een rot gevoel ergens over hebt zeg dan deze paar zinnen een paar keer tegen jezelf totdat je voelt, dat er wat verandert in jouw energieveld. Je krijgt een lichter gevoel en je kan gevoelens van opluchting of vrede ervaren.
De methode heeft op iedereen een andere uitwerking en een ander effect.
Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn. Laat een berichtje achter als je er wat over wil delen en als je er vragen over hebt, hoor ik het ook heel graag van je!