Een van de grootste misverstanden die er bestaat over de Wet van Aantrekkingskracht is dat mensen denken:

“Als ik maar positief ben en positieve gedachten denk, dan komt alles wat ik wil vanzelf mijn leven binnen.”

Ja, het is belangrijk om positief te zijn. Het is belangrijk om je focus te richten op wat je wil manifesteren in je leven.
Maar als er blokkades in je energieveld zitten die je saboteren om je dromen te verwezenlijken, dan zul je NOOIT in je leven aan kunnen trekken wat je wil.

Voor mij is dit ook DE reden dat mensen vaak denken dat de Wet van Aantrekkingskracht voor hen niet werkt.

Stel je wil meer geld toelaten in je leven (jawel, mijn favoriete onderwerp 🙂 )
Je kan je focus richten op overvloed en 100 positieve affirmaties per dag zeggen, maar als er een diepgewortelde overtuiging hebt, dat je het bijvoorbeeld niet WAARD bent om geld te ontvangen, dan komt het geld niet.

Je zal dus aan de slag moeten gaan met de dingen die je tegen houden om jouw droomleven te verwezenlijken.
En dat hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Je hoeft helemaal niet diep in jezelf te graven en iedere emotionele steen ondersteboven te keren. Je hoeft helemaal niet jaren en jaren in therapie.

Ik had vroeger zelf HEEL VEEL blokkades die mij af hielden van het realiseren van mijn droomleven (nu gelukkig steeds minder en minder.)
Ik heb heel veel bezoekjes gebracht aan psychologen en therapeuten. En ik zal niet ontkennen dat me dat op bepaalde manieren heel goed heeft geholpen, maar de echte wonderen kwamen pas toen ik ging leven volgens de Wet van Aantrekkingskracht en mezelf en mijn blokkades ging HELEN.

Dus stel jezelf eens de vraag wat jou tegen houdt om jouw droomleven te realiseren?
Wat denk en voel je nu werkelijk dat je tegenhoudt op dit moment?
Waarom doe je niet de dingen die je het allerliefste wil doen?
Waarom blijf je in een baan of een relatie die je ongelukkig maakt?
Waarom schrijf je dat boek niet of start je dat bedrijf niet?
Waarom leef je zoals je nu leeft terwijl iedere cel in je lichaam verlangt naar iets anders?

Ik wil dat je serieus antwoord geeft op deze vraag. Welke blokkerende overtuigingen zitten in jou die geheeld kunnen worden?

Heb je de overtuiging dat je het niet kunt of dat je het niet waard bent?
Heb je het gevoel dat je alles alleen moet doen en dat je overal alleen voor staat, kortom: voel je je machteloos en alleen?
Heb je het gevoel dat het te moeilijk is, en dat je dingen moet doen die je niet kan?
Heb je het gevoel dat je van alles op moet offeren om jouw dromen waar te maken?

Voor sommige mensen is het te moeilijk en te pijnlijk om hierover na te denken. Ik kan me momenten in mijn leven herinneren dat ik heel hard mijn best deed om mijn gevoelens te verstoppen. Ik drukte ze weg door afleiding te zoeken in de verkeerde dingen zoals foute relaties en drugs. Alles om maar niet te hoeven voelen.
Er zat zo’n diepe overtuiging in mij dat ik niets waard was en het was gewoon TE pijnlijk om aan te denken en te doorvoelen. Ik kan me herinneren dat ik bij een healer was en ik probeerde me groot te houden. Ik was ZO bang om mezelf te verliezen in die pijn en dat verdriet.
Maar dat is nooit gebeurt.
Ja, ik heb periodes van intense pijn en verdriet gehad toen het eenmaal los kwam allemaal. Maar het heeft me nooit overspoeld en ik heb me er nooit in verloren! Het heeft me juist geheeld.

Een van de mooiste cadeaus die mensen aan zichzelf kunnen geven is om te gaan VOELEN.
Het is een van de mooiste cadeaus die IK aan mezelf heb gegeven.
Want als je weet hoe je je voelt, kun je ECHT gaan luisteren naar wat je wel en niet wil. Onze gevoelens zijn ons geleidesysteem in het leven en ze geven ons aan wanneer we goed zijn afgestemd op onze hogere waarheid.
In het kort komt het hierop neer: Als we ons goed voelen, zijn we goed afgestemd. Dit zijn de momenten dat dingen vanzelf naar ons toe komen, we energie hebben, flow ervaren en magisch mooie dingen ervaren.
Als we ons niet goed voelen, zijn we niet goed afgestemd op ons hogere zelf.
We gaan op de een of andere manier tegen onze eigen natuur in. Het leven in ons wil iets van ons, maar wij luisteren nog niet. OF omdat we nog niet weten wat het precies is wat we willen of omdat we te bang zijn om het te doen.

Als je leert om steeds meer en meer beslissingen te nemen in je leven, die helemaal af zijn gestemd op jouw grotere waarheid dan kun je hele nieuwe dimensies gaan ervaren in je leven. Dat is geweldig en daar zal ik de komende 30 dagen nog meer over gaan schrijven.
Maar voor vandaag vraag ik je om bovenstaande vraag te beantwoorden: Wat houd jou nu werkelijk tegen om het leven van je dromen te leven?
Ik wil ik je heel graag wijzen op een oude blog die je kan helpen om te gaan met het benoemen van je beperkende overtuigingen: Blog:

Oude overtuigingen loslaten en nieuwe krachtige overtuigingen creëren.