Gisteren hebben we het er over gehad dat ik geloof dat ALLES mogelijk is. Maar dat betekent niet dat we van de ene op de andere dag alles kunnen manifesteren in ons leven. Iets manifesteren is namelijk een proces.

Het manifestatieproces gaat als volgt:

Je word je bewust van een verlangen en je uit dit verlangen.
Dit verlangen komt vaak omdat je iets meemaakt in je leven dat je NIET wil ervaren. Je wil bijvoorbeeld geld opnemen en opeens zegt de geldautomaat tegen je dat je niet genoeg saldo hebt. Op dat moment ervaar je de pijn die deze situatie je brengt en je denkt bij jezelf: “Had ik maar genoeg geld. Kon ik maar altijd alles kopen wat ik wilde.”
De emotie die je op dat moment ervaart, geeft energie af aan het Universum en deze energie “zegt” eigenlijk tegen het Universum dat je wat anders wil.

Vervolgens stem je je af op wat je wel wilt bereiken.
Als je in deze fase blijft hangen in de problemen die je tegen bent gekomen (niet genoeg geld in dit voorbeeld) dan zul je alleen maar meer van hetzelfde aantrekken.
En dus moet je jouw visie en jouw focus gaan verleggen van wat er NIET is, naar wat je WEL wil.

Woman standing in tree yoga position, meditating on rock in moun

Ik wil, kan en GA je heel veel vertellen over dit proces. Want als we het simpel zouden vinden, dan zouden we iedere dag allemaal alles hebben waar we naar verlangen.
En aan de andere kant IS het simpel om je droomleven te manifesteren met de Wet van Aantrekkingskracht en maken we het onszelf soms ZO ontzettend moeilijk. In het kort komt het hier op neer:

Als je een verlangen uit aan het Universum en er is geen weerstand in jou aanwezig over het toelaten van dit verlangen, dan manifesteer je het in je leven. Snel en makkelijk.
Maar wat er meestal gebeurt is dat we ons verlangen uiten, bijvoorbeeld het verlangen naar meer geld en dat er allerlei beperkende gedachten in ons opkomen waarom het moeilijk is om geld te krijgen, waarom we het niet verdienen, dat er nooit genoeg is, wat we er allemaal wel niet voor moeten doen en ga zo maar door.
En die gedachten die zorgen voor weerstand in onze energiestroom en die weerstand zorgt er dus voor dat geld inderdaad heel veel moeite moet doen om ons leven in te komen.

Als je de wens zou uiten: ik wil x euro ontvangen voor deze reden en je zou het daarna loslaten omdat je weet dat je een krachtige creator bent die leeft in een overvloedig Universum waarin er altijd genoeg is, dan zou het je leven binnen komen.

Jij dient je verzoek in bij het Universum en staat open om te ontvangen en het Universum zorgt voor het HOE.

Het allergrootste probleem waarom manifesteren zo moeilijk is voor veel mensen is dat ze een diepgewortelde overtuiging hebben die dingen tegen ze zegt als:
Maar zo makkelijk kan het niet zijn.
Het is onmogelijk om alles te krijgen waar ik naar verlang.

Iemand zei laatst weer tegen me: “Leuk verhaal Maartje en ik geloof wel dat er veel mogelijk is, maar je moet wel realistisch blijven. Stel ik zou chirurg willen worden, dat is op mijn leeftijd echt niet meer mogelijk.”
“Wil je dan chirurg worden?” Vroeg ik haar.
Nee, was het antwoord. Dan is DAT dus juist geen realiteit. Als we een ECHT en authentiek verlangen hebben, dat voorkomt uit onze diepste bron, dan KUNNEN we dit realiseren.
Een verlangen is altijd voorbestemd om realiteit te worden, anders zou het er niet zijn.

Ik weet dat als je grote dromen hebt, dat het soms kan lijken dat iets onmogelijk is en dat er een wonder voor nodig is om iets te manifesteren. Maar het KAN en je verlangens zullen net zo lang blijven roepen totdat je er gehoor aan gaat geven. Daarom lopen zo veel mensen ook tegen een muur aan! Omdat ze niet luisteren naar wat ze nu zelf willen, naar de verlangens die er diep van binnen zijn ontstaat en door hen gemanifesteerd willen worden.
Dat is in ieder geval de reden dat ik ruim 10 jaar geleden tegen een dikke muur aan ben gelopen.

Als je een verlangen opmerkt bij jezelf kun je het op de volgende manier aanpakken:
Stel jezelf de vraag waar je nu werkelijk naar verlangt? Om even bij het voorbeeld van geld te blijven:
Waarom wil je meer geld? Wat wil je met dat geld doen? Hoe wil je je voelen?
Stel je wilt geld omdat je wil stoppen met werken omdat je vrij wil zijn. Hoe voelt dat dan? Hoe ziet je leven er dan uit? Wie BEN jij op het diepste niveau als je deze vrijheid zou hebben en je zou het leven leiden waar je naar verlangt?
Wat zou je doen met je leven? Met wat voor mensen zou je omgaan? Hoe zou je je voelen? Wat voor werk zou je doen? Stel jezelf zo veel mogelijk vragen en zorg dat het beeld zo levendig mogelijk wordt.

Natuurlijk staat dit beeld heel ver af van het leven dat je nu hebt en daarom zeggen mensen: dat kan allemaal niet. Ze zien niet hoe ze van waar ze zijn naar moeten komen naar waar ze willen zijn.
Dat doe je dus door je visie voor ogen te houden en iedere dag kleine stappen te nemen.
Iedere dag en bij iedere actie stel je jezelf de vraag: zou mijn droom-ik dit doen?
En als het antwoord nee is, stel jezelf dan de vraag: wat zou mijn droom-ik dan doen? En zo maak je steeds meer beslissingen vanuit je droom-ik.

En natuurlijk moet je (in het begin) dingen doen die je droom-ik niet meer zou doen, maar stel jezelf dan de vraag: hoe kan ik dit doen op de meest liefdevolle manier? Of zodat het me het minste energie kost?
Hoe kan ik het beste halen uit deze situatie? Hoe zou mijn droom-ik dit aanpakken?

En zo manifesteer je dingen in je leven. “Grote” dingen komen vaak niet uit de lucht vallen. We manifesteren een droomleven door steeds meer en meer en meer vanuit onze droom-ik te leven.
De versie van jou die alles al heeft waar jij nu naar verlangt, die BESTAAT al en zodra je contact maakt met deze jij, zodra jij contact maakt met DIE energie en IN die energie stapt, gaan er ECHT dingen gebeuren.