Ik kreeg na het lanceren van mijn online programma Geld is Liefde een e-mail binnen van iemand die me het volgende vroeg:

Q: Ik heb al heel veel boeken gelezen over bewuste creatie en de Wet van Aantrekkingskracht en ook al een aantal cursussen gevolgd op dit gebied.
Kortom: ik heb al veel gedaan, maar raak ook vaak teleurgesteld omdat het net niet lukt.
Je programma spreekt me aan, want ik ben het zat om altijd maar meer geld te willen hebben.
Maar aan de andere kant had ik ook besloten om het even los te laten en ben ik bang voor een teleurstelling en omdat ik zo weinig tijd heb om echt af te stemmen en omdat ik al zoveel boeken heb gelezen en programma’s heb gevolgd die met niet HET antwoord gaven. Ik twijfel enorm.

A: Ik heb besloten om een blog te wijden aan dit onderwerp omdat het voor mij en ik denk ook voor andere die met Bewuste Creatie bezig zijn enorm herkenbaar is.
Ik heb ook een hele lange periode gekend waarin ik verlangens en dromen voelde en het vertrouwen had dat ze ooit realiteit konden worden, maar nog niet de kracht en het vertrouwen had om echt stappen te nemen.
Ik nam deel aan een heleboel cursussen en las een heleboel boeken op zoek naar “het antwoord” of “het geheim.”
Maar daarin zaten een paar overtuigingen verstopt die me tegenhielden om NU het leven van mijn dromen te creëren.

Overtuiging 1 was dat ik een cursus of boek nodig had om mijn dromen te gaan leven.
Dat is per definitie niet waar. Alles wat we nodig hebben om onze dromen en verlangens te creëren zit al in ons. Alles wat we nodig hebben om de volgende stap te kunnen nemen, bestaat al. Als je al je hoop op een cursus of een boek projecteert, ontken je dit in feite. Dan leg je jouw creatie kracht buiten jezelf. Misschien helpt wat je leert je een eind op weg, maar daarna moet je toch zelf af blijven stemmen op je dromen.
Dit betekent niet dat het online programma Geld is Liefde (of welk online programma dan ook) niet extreem waardevol is, maar om andere redenen. Daar ga ik zo wat dieper op in.

Overtuiging 2 was dat ik HET geheim zou ontdekken en dat van het ene op het andere moment alles “goed” zou zijn. Iemand zou “het antwoord” aan mij geven en in een klap zou alles in mijn leven anders zijn.
Maar je leven creëer je, seconde voor seconde, minuut bij minuut en dag bij dag. Je BLIJFT groeien, je BLIJFT je ontwikkelen, je BLIJFT nieuwe verlangens en dromen creëren, je BLIJFT de behoefte voelen om vooruit te kijken en meer te willen.
Je blijft balanceren op de prachtige lijn dat aan de ene kant alles perfect is zoals het is en dat je aan de andere kant altijd dat verlangen blijft voelen om de ruimte in te gaan nemen die je in KAN nemen. Je blijft balanceren tussen vragen, creëren en toelaten.

Dat betekent allerminst dat ik nu geen boeken meer lees of programma’s volg, maar nu doe ik het omdat ik het leuk vind, omdat ik weet dat ik er weer wat van ga leren en me weer een stap verder gaat brengen. Ik verwacht niet meer dat een programma me “red” en dat na het volgen van een programma opeens alles anders is. Ik gebruik boeken en programma’s om mijn geest te openen voor alle mogelijkheden die het leven me te bieden heeft. Want je kan niets creëren waarvan je niet weet dat het bestaat.

Ik sluit niet uit dat je na het lezen van een boek of het volgen van een programma wel het gevoel hebt dat je echt een shift hebt bereikt, want ik heb vaak informatie tot me genomen die me geweldige inzichten hebben gebracht waardoor ik ECHT een hele grote stap heb kunnen nemen en het is mijn intentie om dat met Geld is Liefde ook te bereiken.
Maar als het af is gelopen is het wel een kwestie van BLIJVEN afstemmen. Je moet je BLIJVEN richten op wat je wel wil.
Daar gaan we in het online programma Geld is Liefde dan ook 12 weken lang mee aan de slag. Dat betekent echter niet dat je na deze 12 weken super rijk bent, nooit meer hoeft te “werken” en dat opeens al je “problemen” zijn opgelost (Hoewel ik wel heb geleerd in het leven dat ALLES mogelijk is!)
Na deze 12 weken BLIJF je afstemmen, blijf je iedere dag kijken wat wel en wat niet werkt voor jou. Dat is namelijk het leven: verlangens uiten, creëren en toelaten zodat je steeds meer en meer vreugde ervaart omdat je iedere dag dichter bij JOUW waarheid komt.

Wat is voor jou de reden om het online programma Geld is Liefde te gaan volgen?
Ik kan je niet zeggen of je hem wel of niet moet volgen. Je kan alleen maar je eigen geleidesysteem volgen. En je gevoel is je geleidesysteem. Als het goed voelt, IS het goed. Hier zal ik in de cursus ook aandacht aan gaan besteden.
Voor mij voelt deze cursus in ieder geval heel erg goed! Dit klinkt misschien raar maar ik ben echt van geld gaan houden en dat voelt ZO goed dat ik dat met iedereen wil delen. Ik was vroeger zo bang voor geld. Ik was me altijd zorgen aan het maken over geld. Geld houd me nog steeds bezig maar dan op een hele andere manier. Ik ben gaan zien wat geld me kan brengen en hoe ik op geld mag gaan vertrouwen. Maar niet als iets dat buiten mijzelf staat, maar als iets dat een deel van mezelf is, van mijn energie. De stroom van overvloed begint IN jezelf!

Ik heb geen tijd om me iedere dag af te stemmen.
En wat betreft dat stukje tijd waar je het in je vraag over hebt: bij mij zit altijd de uitspraak in mijn hoofd als ik iemand hoor zeggen: “ik heb niet genoeg tijd” dat Byonce, Oprah Winfrey, Richard Branson en Steve Jobs precies evenveel tijd hebben als iedereen.
Zij hebben net zo veel tijd als ieder ander, maar zij creëren fantastische dingen in hun leven. En ik vertel je nu: dat doen ze JUIST door zich af te stemmen op wat ze willen.
Oprah Winfrey schrijft iedere dag in haar dankbaarheidsdagboek en ook Richard Branson heeft een dagboek waar hij dagelijks in schrijft.

Net als dat we onze realiteit creëren, creëren we ook onze perceptie van tijd.
Ik vind dit een waanzinnig interessant fenomeen. Ik heb er de afgelopen maanden heel veel mee geëxperimenteerd en ik zal er de komende maanden beslist nog meer over gaan schrijven.
Een paar korte inzichten die ik heb opgedaan:
Tijd is voor een groot deel een beleving. We kunnen ons afstemmen op “genoeg tijd” zoals we ons af kunnen stemmen op “te weinig tijd.”
Afstemmen op tijd doe je net als afstemmen op al het andere in ons leven, dus net als we op “genoeg geld” afstemmen kunnen we afstemmen op “genoeg tijd.”
Het begint dus bij bewustzijn.

Daarnaast helpt focus ook heel erg om dingen echt gedaan te krijgen.
Focus helpt om op een meer krachtige manier te creëren. Wat je vaak ziet als mensen het druk hebben, is dat ze veel dingen tegelijkertijd gaan doen. Ze ruimen op terwijl ze met een klant aan de telefoon zitten en terwijl ze een rapport schrijven, blijven ze in hun hoofd malen over wat ze nog moeten doen.
En dat werkt dus niet effectief. Begrijp me niet verkeerd: ik doe ook wel eens meerdere dingen tegelijk en ik zeg ook niet dat je dat niet mag doen. Maar door echt te focussen, ben je in staat om veel meer energie te richten en hoe meer energie je richt, hoe sneller je dingen voor elkaar krijgt. En je takenlijst opdreunen in je hoofd, helpt niet, maar kost alleen maar energie.

Wat wel helpt is om de affirmeren dat je alles doet op precies het juiste moment en en dat je al je acties moeiteloos en vanuit Goddelijke inspiratie afhandelt. Dit is een affirmatie die in mijn afstemdagboek staat.
(PS: dit afstemdagboek kun je HIER aanvragen.
Die krachtige affirmatie neem je vervolgens mee in je dag.Een voorbeeld: Als ik “moet” opruimen van mezelf en ik heb totaal geen zin en ik voel dat het mijn vibratie verlaagt dan neem ik eerst even afstand, maak ik even contact met deze affirmatie en neem ik het gevoel van rust, ruimte en moeiteloosheid tot me. Vanuit het afgestemd zijn met deze vibratie, is er weer ruimte voor actie. Dan kan je doen wat op dat moment goed voelt. En misschien is dat opruimen, maar misschien ook wat anders.

En als ik echt iets moet doen om wat voor reden dan ook, dan kijk ik hoe ik dat kan doen met zo min mogelijk weerstand. Ik stel mezelf de vraag hoe ik dit moeiteloos kan doen. Ik vraag mezelf af hoe ik dit op een positieve manier kan benaderen.

Free Happy Woman Enjoying Nature. Beauty Girl Outdoor. Freedom c

Onthoudt: iedere gedachte is een affirmatie.
Probeer dus een shift te maken in je denken van: “Ik heb niet genoeg tijd (of geld)” naar: “Hoe kan ik tijd (of geld) op een andere manier gaan zien en ervaren? Hoe kan ik flow en moeiteloosheid ervaren? Hoe kan ik gaan voelen dat tijd (of geld) net zo overvloedig is als al het andere op aarde en hoe kan ik daar contact mee gaan maken?”
Schrijf de vragen die je hebt op. Schrijf op waar je je op af wil stemmen en kijk er iedere dag naar. Daar tijd voor maken, zal je ZO VEEL op gaan leveren. Er is vast wel iets dat je nu even kan laten schieten. Het huis hoeft niet altijd super netjes te zijn en de tv kan best eens uit blijven. Toen ik vorig jaar mijn bedrijf met een baan van 32 uur en mijn gezin, huishouden en sociale leven combineerde gebruikte ik de tijd die ik in de auto had om af te stemmen, of pakte ik 10 minuten voordat ik ging slapen of ging ik een paar minuten langer naar de wc (niemand die je mist.) Als je klein begint, kom je vanzelf ergens. Maar als je niet begint met afstemmen op het leven dat je wil leven, dan blijf je waar je nu bent. Als je daar gelukkig bent, is dat natuurlijk prima, maar als je voelt dat er meer is, dan is afstemmen super belangrijk.

Dat zijn wat tips die voor mij en veel andere bewuste creators werken, misschien dat jij er wat uit kan halen.
Aanmelden voor het online programma Geld is Liefde kun je HIER doen. In 12 modules leer ik je alles over geld en hoe je dit kunt gaan creeëren. EN we gaan praktisch aan de slag want actie is net zo belangrijk als afstemmen!

Lees HIER alles over deze cursus en lees hoe je je aan kan melden.