Ik las een stukje van iemand die vertelde over zijn liefde voor zijn werk. Dat raakte me, want opeens was ik er van bewust dat ik dat ook zo voelde.
Ik hou zo ontzettend veel van wat ik doe, maar vooral van het onderwerp: bewuste creatie.

Hoe anders was mijn leven nog geen jaar geleden. Toen vond ik mijn werk wel leuk.
Gewoon, wel aardig.
Er zaten super leuke aspecten aan mijn werk, maar ook minder leuke aspecten. Taken waar ik me echt door heen moest worstelen. Taken die ik uitstelde omdat ik ze niet leuk vond.
Hoe anders is dat nu! Ik kan nu vaak ‘s ochtends niet wachten om aan de slag te gaan.
Zelfs in het weekend kan ik het vaak niet laten om te werken. Omdat het kan en omdat ik het wil!
Maar ik kan ook vrij nemen wanneer ik wil om leuke dingen te doen of om workshops te volgen die ik interessant vind.

Ik hou iedere dag meer en meer van mijn leven.
Maar het is geen “toeval” dat ik deze shift heb kunnen maken in mijn leven!
Ik stem me daar heel bewust iedere dag op af. En DAT is de reden dat ik zo ontzettend veel hou van bewuste creatie.

Is het dan nu werkelijk zo’n sprookje?
Nee natuurlijk niet (nog niet??). Er zijn nog steeds super veel momenten dat ik bang ben: voor wat mensen van me denken, om mezelf echt bloot te geven, om ECHT te schrijven wat ik denk en voel.
Dat gaat allemaal niet zo maar over. Maar het verschil is dat ik me vroeger liet ontmoedigen door deze gevoelens.   Ik gooide de handdoek in de ring, sloot mezelf als het ware op in mezelf en gaf mezelf de schuld van wat ik ervaarde. Ik kon letterlijk weken van slag zijn door de stemmen in mijn hoofd.
Maar dat is echt verleden tijd. Bewuste creatie geeft me namelijk de tools om mijn blik weer te richten op wat ik WEL wil, op alle prachtige dingen die ik wil creëren in mijn leven. Op alle prachtige dingen die al in mij zitten en die nu geboren willen worden en op alle prachtige dingen die ik al gecreëerd heb.

En daardoor kom ik steeds een stapje dichter bij, soms een klein stapje en soms een super grote stap.

Bewuste creatie geeft me niet alleen iets om me aan vast te houden, maar ook een diep begrip van hoe het Universum werkt en hoe ik mijn beste leven mogelijk kan creëren.
Ik durf niet te zeggen waar ik nu was geweest als ik niet in aanraking was gekomen met bewuste creatie. Het heeft me uit een diep dal getrokken en het helpt me nu om verder te rijken en meer te creëren dan ik ooit had kunnen dromen of wensen. En dan sta ik zelfs nog maar aan het begin van mijn reis, moet je nagaan wat er nog mogelijk is.

Een van de belangrijke dingen die ik heb geleerd dankzij bewuste creatie is te gaan geloven in mezelf, in anderen en in het Universum.
Misschien doe ik dat nog niet altijd, maar wel zo vaak mogelijk. En ik doe altijd weer mijn best om dat vertrouwen terug te vinden.
En ik ben langzaam gaan geloven in de boodschap die in mij zit en die gehoord willen worden.
Al is het maar door een handje vol mensen.
Al kan je maar één enkel leven transformeren! Dat alleen al is de reden om te delen en jezelf open te stellen en jezelf ECHT te laten zien. Om jezelf niet meer te verstoppen, maar de meest echte versie van jezelf te laten zien aan anderen!

Law Of Attraction

Daarnaast heb ik geleerd dat ALLES mogelijk is.
Ook al lukt het misschien niet allemaal in een keer, of op de manier dat je zelf wil, of op de manier dat je gehoopt of gedroomd had. Je verlangens zijn je richtingaanwijzer en ze wijzen je de weg. Door af te stemmen op je verlangens kun je prachtige dingen bereiken!
En ja, soms moet je door een diep dal om weer in contact te kunnen komen met deze verlangens. Soms dwaal je af van wie je werkelijk bent en wat werkelijk belangrijk voor je is. En dat voelt niet fijn! Nee, dat voel allesbehalve fijn!
Al die twijfels die je hebt over jezelf en over het pad dat je volgt! Al die kritische gedachten die door je hoofd heen dwalen en die je de meest verschrikkelijke dingen toewensen! Dat doet zo intens veel pijn!
Als je dat meemaakt, dan betekent het maar een ding: je bent niet afgestemd op JOUW waarheid.
Je bent niet afgestemd op jouw hoogste zelf, op de allerbeste versie van jou die nu echt gezien en gehoord wil worden.
Ik weet het, het doet soms pijn om in een wereld te leven met al die kritische mensen! Al die mensen die een mening hebben. Vooral als je gevoelig bent dan voel je de energie die daarvan afkomt en die energie die boort recht in je hart. Het enige dat je voelt is: ik ben niet goed genoeg, ik ben niet goed genoeg.
Maar laat dat niet de conclusie zijn die je over jezelf trekt. Want ik zeg je nu: die mensen hebben het niet bij het rechte eind!
Jij bent waardevol! Meer waardevol dan je ooit kan denken!
Je bent een prachtige ziel, geweldig en talentvol.
En bewuste creatie wil maar een ding: dat jij je licht laat schijnen. Laat je licht schijnen over hen die dat nodig hebben. Laat je licht schijnen over je boodschap en over je missie.
Laat je licht schijnen over de haters, de twijfelaars over degene die jouw licht van je af proberen te pakken en die je naar beneden willen trekken. Want alleen zo kan jouw licht zich verspreiden.
Bewuste creatie leert ons om onze aandacht en onze focus keer, op keer, op keer te richten op wat wel mogelijk is. We leven in een Universum vol ongekende mogelijkheden en er is nog zo veel meer mogelijk dan we tot nu toe gezien en ervaren hebben.
En al die mogelijkheden zitten al in onszelf. En als het ons lukt om daar op af te stemmen dan kunnen we geweldige dingen bereiken.