Voor veel mensen is het ongelooflijk moeilijk om te geloven en te accepteren dat we onze eigen realiteit creëren. Het geloof in bewuste creatie vraagt namelijk op een paar gebieden heel erg veel van ons.

Ik weet dit want ik was ook ooit een super sceptisch persoon als het aankwam op bewuste creatie.
Ik ben letterlijk gestopt met een opleiding reflexzonetherapie omdat het boek van Louise Hay “Je kunt je leven helen” verplichte leesstof was.
In dit boek beschrijft Louise dat wij de creator zijn van onze realiteit en hoe zij zichzelf van kanker heeft genezen. Toen ik dit voor de eerste keer last kon ik het niet geloven. “Wat een onzin.” Dacht ik toen nog. “Als ze me DIT proberen te leren op deze school, dan kan ik deze opleiding niet afmaken.”

Een paar jaar later liep ik voor de zoveelste keer in mijn leven tegen een dikke, vette, grote muur op en viel mijn oog weer op het boek van Louise Hay, dat al die jaren nog steeds werkeloos in mijn kast stond.
Ik begon mezelf af te vragen: “Zit er dan misschien toch iets van waarheid in?”

Ik haalde het boek weer uit de kast, begon het te lezen en langzaam maar zeker groeide mijn geloof in bewuste creatie.
Nog steeds ben ik aan het leren HOE we dit dan doen en hoe we wat we weten om kunnen zetten in geinspireerde actie zodat we het bewustzijn dat alles mogelijk is, ook op fysiek niveau steeds meer vorm kunnen geven.
Maar er zijn dus nog altijd veel mensen die niet geloven in bewuste creatie. Er zijn nog steeds heel veel mensen die denken dat het leven iets is dat ons “overkomt” en waar we geen invloed op hebben.

Al eeuwen lang leren mensen ons dat we onze eigen realiteit creëren. Het valt me altijd op hoeveel “oude boeken” er te vinden zijn over bewuste creatie. Zelfs in de Bijbel wordt er over gesproken.
Bijvoorbeeld deze quote uit de bijbel:

“What things soever ye desire, when ye pray, believe that ye receive them, and ye shall have them.” — Mark 11:24

Of wat dacht je van deze andere quotes van bekende, succesvolle en gerespecteerde mensen?

“You Create Your own Universe as you go along.” — Winston Churchill

“All that we are, is a result of all that we thought.” — Buddha

“Imagination is everything, it’s the preview of life’s coming attractions.” — Albert Einstein

“Whatever the mind can belive, you can achieve.” – W Clement Stone

“Whatever you think you can or think you can’t, either way you’re right.” — Henry Ford

“Nothing is, unless our thinking makes it so.” — Shakespeare

Zelfs beroemdheden praten tegenwoordig openlijk over hoe zij de Wet van Aantrekkingskracht gebruiken om alles uit het leven te halen wat er in zit: Oprah Winfrey, Jim Carrey, Will Smith en Lady Gaga, zomaar wat namen die bewuste creatie gebruiken om te leven vanuit hun bron zodat zij hun grootsheid kunnen laten zien aan de wereld.

Als het al die eeuwen al bekend is, en steeds meer mensen bespreken het openlijk? Waarom blijft het dan toch zo moeilijk om het echt te geloven? En vooral om het te LEVEN?

Law of attraction in word collage

Ten eerste moeten we leren hoe we onszelf kunnen vergeven voor alles dat we hebben gecreëerd in het verleden.
Zodra je tegen jezelf zegt dat je je eigen realiteit creëert, zeg je ook tegen jezelf dat je verantwoordelijk bent voor alles wat je in het verleden hebt gecreëerd. En dat roept vaak een gevoel van schuld op. Het is precies de reden dat ik 10 jaar geleden riep van bewuste creatie onzin was. IK had er immers niet voor gekozen om verslaafd, depressief, blut en ongelukkig te zijn.
Nee, ik had er misschien niet op een BEWUSTE manier voor gekozen. Maar mijn vibratie was een match met de vibratie van die ervaringen en dat was de reden dat dit mijn realiteit was.
Zodra ik dus ging inzien dat ik deze situaties had aangetrokken in mijn leven, moest ik een manier zien te vinden om mezelf te vergeven. En dat is moeilijk, want we leren makkelijker hoe we schuld kunnen toewijzen aan andere mensen (en dus ook aan onszelf) dan om anderen echt en oprecht te vergeven (en dus ook onszelf.)

Ten tweede moet je 100% verantwoordelijkheid nemen voor je leven als bewuste creator.
Want we zijn immers allemaal verantwoordelijk voor onze realiteit EN de realiteit die we samen creëren. Je kan nergens meer zo maar je handen van af trekken. Als iets in jouw bewustzijn is, heb je het mede gecreëerd.
En DAT is iets dat helemaal moeilijk is. Want soms zijn we nog wel bereid om toe te geven dat we ons eigen leven creëren, maar we hebben toch niets met anderen te maken?
We hebben toch niets te maken met de ziekte van zus, de problemen van zo of de oorlog in Verweggistan.
Ik denk dus van wel. En dit is dus een van de dingen die mensen bijna nooit durven zeggen en wat ik tot nu toe ook nog nooit in een blog heb geschreven uit angst voor reacties.
Het fysieke deel van ons vindt het super moeilijk om verantwoordelijkheid te nemen voor alles dat we waarnemen in onze realiteit en dat heeft er alles mee te maken dat we ons niet schuldig willen voelen en dat we actiegericht zijn en dus wat willen “doen” aan de pijn die het kan veroorzaken.
Maar het heeft niets met schuld te maken.
Je kan de energie van een situatie of gebeurtenis pas veranderen als je vrede vindt in de creatie. Dit is misschien super moeilijk te begrijpen en ik kom hier zeker nog eens op terug in een blog.

In de derde plaats moet je gaan toegeven dat je alles nog aan het leren bent en dat groei en creatie een proces is.
Je moet gaan toegeven en volledig accepteren dat je fouten mag maken, dat je niet alwetend bent en dat je blijft leren en ontwikkelen omdat je energie altijd aan het transformeren is.
Je mag zeggen dat je iets niet weet, dat je iets moeilijk vindt, dat je nog iets aan het leren bent. Je hoeft niet altijd sterk te zijn. Je mag je van je meest kwetsbare kant laten zien en je mag je hart iedere keer weer open stellen.
Daarnaast ga je nieuwe contrastsituaties (situaties die je als pijnlijk beschouwt) ervaren die je bewust laten worden van de verlangens tot groei die in je zitten.
En al die dingen zorgen er voor dat je je kwetsbaar voelt. En OOK dat vraagt veel van ons. Het vraagt van ons om kwetsbaarheid en openheid op een andere manier te gaan bekijken. Het vraagt van ons om onze openheid en kwetsbaarheid als een kracht te zien en niet als een zonde. Het vraagt van ons om de overtuigingen dat je altijd maar sterk moet zijn, niet mag huilen en niet je emoties mag laten zien los te laten en te transformeren naar overtuigen die ruimte geven aan gevoelens, openheid, gevoel, intuïtie en creativiteit.
En die verandering is voor veel mensen heel moeilijk. Het vraagt van hem of ze als het ware alle “macht” uit handen geven. En daar zijn veel mensen nog niet klaar voor.

Ten slotte moet je in iets geloven dat nog niet 100% bewezen is.
Vanuit de Wet van aantrekkingskracht is dat totaal logisch. De Wet zegt: geloof het eerst en pas dan zul je het bewijs er van gaan zien in je fysieke wereld. Maar als je als fysiek wezen zegt: pas als ik het zie, dan ga ik het geloven, kun je heel erg lang wachten. Er zal eerst een splinter geloof, hoop of nieuwsgierigheid moeten zijn voordat je de “bewijzen” zal gaan zien.
Jouw realiteit is als een spiegel. Een spiegel kan je ook alleen je spiegelbeeld laten zien. En zo kan je realiteit je alleen laten zien wat je denkt en voelt en waar je in gelooft.
We zijn de laatste jaren (of eeuwen?) zo met rede, bewijs en wetenschap bezig geweest, dat het echt om een hele grote shift in mindset vraagt om te gaan geloven in iets dat je niet kan zien en niet “zeker weet.”

Maar kun je je voorstellen hoe groot de beloning is als je al deze dingen kan doen
Als je mensen kan liefhebben voor wie ze zijn? Als je van jezelf kan houden precies zoals je bent?
Als je jezelf en anderen kan vergeven voor hun daden? Als je jezelf kan vergeven?
Als je mee kan helpen om jouw realiteit en de wereld om je heen te transformeren in een prachtige plek?
Dat is geweldig toch?

Ik weet in ieder geval wat het geloof in bewuste creatie voor mij heeft gedaan!

Ben je er nog niet klaar voor om te geloven dat we inderdaad onze eigen realiteit creëren, dan kun je jezelf misschien de vraag stellen: “Stel dat dit waar zou zijn? Wat dan?”
Of vraag je Engelen, Gids, God of andere spirituele helpers wat op dit moment JOUW waarheid is. Vraag of ze je willen leiden naar de waarheid of de inzichten die op dit moment voor jouw groei het meest belangrijk zijn. Ook dan zul je prachtige antwoorden krijgen, op wat voor levensgebied dan ook.

Ben je er klaar voor om ECHT als een bewuste creator te gaan leven?