Herken je dat? Een “aanval van onzekerheid.”
De ene dag heb je energie voor 10, ben je prachtige dingen aan het creëren en de volgende dag zijn daar opeens weer al die twijfels.
Die zelfde twijfels die al 1000 keer eerder voorbij zijn gekomen.

En op dat moment heb je 2 keuzes:
Of je luistert naar de twijfels in je hoofd en je stopt met creëren. Je gelooft dat je inderdaad niet goed genoeg bent, dat niemand zit te wachten op wat jij te bieden hebt, en dat je totaal op het verkeerde pad zit.
Je kruipt terug in je schulp. In dat veilige schulpje waarin niemand ziet hoe je je diep van binnen echt voelt en waarin onzekerheid en kritiek je niet zo hard raken.

Maar dat betekent ook dat je jouw creaties niet meer met de buitenwereld mag en kan delen.
Dat betekent dat je ook die oersterke stem die van binnen zit en die aan je vraagt om je missie en je passie te leven en te delen het zwijgen op moet leggen.
En dat doet pijn. En niet zo maar een beetje. Nee, dat doet echt pijn. Want hiermee ontken je een wezenlijk deel van jezelf. Een deel wat zo graag bestaansrecht wil opbouwen in deze wereld.
Hiermee ontken je alles wat je kan zijn voor de wereld. Je ontkend alles wat je wil zijn en je ontkent de onmetelijke waarde die je aan de wereld kan bieden.

Maar er is gelukkig nog een andere keuze:
Je maakt contact met dat gevoel van onzekerheid en stelt jezelf de vraag waarom je je zo voelt.
Je kijkt open en eerlijk op welk gebied je niet goed af bent gestemd op jouw persoonlijke waarheid.
Wat wil je delen met de wereld? Hoe wil je er zijn voor anderen? Hoe wil je anderen raken? Hoe wil je contact maken met anderen?
En op welke manier wil je dat doen?
Vooral deze laatste is een super belangrijke vraag. Want er hoeft nooit een andere manier te zijn om jouw leven te creëren dan de manier die het allerbeste voor JOU voelt!

Spring Beauty Girl. Beautiful Young Woman Lying on Green Grass o

We zijn hier in dit fysieke leven gekomen om onze diepste verlangens te manifesteren, om onze persoonlijke waarheid te ontdekken en te leven en ons ZELF tot uitdrukking te brengen.
Het is prachtig als andere mensen ons helpen en de weg wijzen en als we kunnen kijken hoe anderen iets doen. Maar vervolgens moet je weer heel snel “thuis” komen bij jezelf en jezelf blijven zien als een krachtige creator die de dingen op zijn eigen manier kan doen.
Totaal op jouw eigen manier. Totaal afgestemd op wat jij het aller aller aller liefste wil en op de manier die het aller aller aller beste voor jou voelt.
Door jezelf en jouw waarheid te forceren bereik je niet wat je wil bereiken. Er is niet één manier om iets te bereiken. Er zijn zo ontzettend veel manieren om iets te bereiken. En de manier die het allerbeste bij jou past, gebruikt nog niemand. Die moet je zelf ontdekken en uitvinden.

Want zeg nu eens eerlijk: waarom doe je wat je doet en wil je wat je wil? Omdat je wil dat het je een goed gevoel geeft toch?
Maar voorbij gaan aan je eigen grenzen en dingen doen die niet bij je passen, gaan je nooit een goed gevoel geven.

Wat geeft je wel een goed gevoel?
Liefde, eerlijkheid, waarde bieden, jezelf laten zien, trouw blijven aan jouw creaties en aan jezelf en echte connecties maken met anderen, jezelf en met het Goddelijke.
Doe dat dan. Laat dat het uitgangspunt zijn van wat je creëert en hoe je jezelf deelt met de wereld.

Ik zal niet zeggen dat het de makkelijkste weg is, maar wel de weg die je op de lange termijn het meeste geluk zal brengen.
Ik zal niet zeggen dat de onzekerheid dan in een keer weg is, maar het is een illusie om goedkeuring te kunnen krijgen van de hele wereld. Het is een illusie dat je komt waar je wil zijn door niet trouw te zijn aan je ZELF.

Geef dus goedkeuring aan jezelf en luister naar de dingen die JOU een goed gevoel geven. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Ook al werkt het voor de hele wereld, als het niet bij jou past, zal het ook niet voor je werken.
Stem je dan weer af op wat voor jou belangrijk is en wat jij wil bereiken, doen, voelen of ervaren. Als je trouw blijft aan jouw persoonlijke waarheid en vanuit je ZELF creëert, dan zal het leven je net dat extra zetje geven waardoor je zo veel meer kan bereiken dan je voor mogelijk hield en zo veel meer dan als je jezelf forceert en niet luistert naar wat je diep van binnen echt wilt.
Vanuit die staat van bewustzijn is er weer ruimte om actie te gaan nemen. Maar dit keer zal je zien dat je geïnspireerde actie kunt nemen die goed bij je past. Dit keer krijg je een goed gevoel over wat je doet en niet meer dat super onzekere gevoel. En alleen maar omdat je nu af bent gestemd op jouw waarheid, of het leven dat bij jouw past.
Want dan maakt het aan het einde van de dag niet zo veel meer uit wat andere mensen over je denken, want dan weet je dat je trouw bent gebleven aan jezelf.
En dan beloof ik je dat de resultaten ook gaan komen. Geef het de tijd en je zal het zien. Blijf trouw aan jezelf en je zal zien dat de wereld om je heen mee verandert. Laat de uiterlijke verandering alleen niet je doel zijn, maar een natuurlijk gevolg omdat trouw zijn aan jouw persoonlijke waarheid je doel is.