De Wet van Aantrekkingskracht is de basis van mijn bedrijf. Dit is natuurlijk geen toeval.
Er was een moment 10 jaar geleden dat ik letterlijk verliefd werd op de Wet van Aantrekkingskracht.
O.k, toegegeven, soms bekoelde de liefde een beetje omdat de Wet en ik elkaar nog steeds aan het leren kennen waren en ik haar niet altijd begreep. Maar we hebben elkaar nooit los gelaten en onze relatie is uitgegroeid tot iets geweldigs. Ik voel diepe, diepe liefde en dankbaarheid voor alles wat de Wet mijn geleerd heeft en wat is er mooier dan dit gevoel weer met anderen te delen?
Vandaar ook dat de Wet van Aantrekkingskracht aan de basis ligt van alles wat ik doe met mijn bedrijf en eigenlijk ook aan alles wat ik doe in mijn leven.
Maar vandaag besefte ik me dat ik nooit heel diep in ben gegaan op mijn persoonlijke ervaring met de Wet van Aantrekkingskracht. Ik heb er hier en daar kleine stukjes over geschreven en ik heb geschreven hoe het inzicht dat we ons eigen leven creëren veel voor mij heeft gedaan. Het heeft me geholpen mijn totale leven te transformeren.
Er was ooit een dag dat ik verslaafd en depressief was. Ik geloofde niet in mezelf en in het leven.                                 Ik had zo veel dromen en wensen en ik begon iedere week wel met een project, maar ik maakte niets af. Met als gevolg dat ik weer gedesillusioneerd was en mijn geloof in mijn eigen onkunde bevestigd werd.
Dat leven heb ik kunnen transformeren naar een leven waarin ik nu kan zeggen dat ik oprecht gelukkig ben.          Nu ik dit schrijf voel ik ook weer dat dit echt zo is en dat ik zo veel dingen heb om dankbaar voor te zijn.
Ik voel me gezegend, ook voor alle rotdingen die ik heb meegemaakt (en geloof me, dat zijn er een hoop!) Want zonder die ellendige ervaringen had ik nooit geleerd wat ik nu weet, en zonder die ellendige ervaringen had ik nu niet deze diepe dankbaarheid gevoeld.
Zonder mijn dieptepunt had ik misschien nooit kennis gemaakt met de Wet van Aantrekkingskracht omdat ik geen vragen was gaan stellen aan het leven. En antwoorden komen vaak pas als je vragen stelt.

Maar hoe heb ik die transformatie precies kunnen maken?
Na mijn burn-out ruim 10 jaar geleden was ik in een groot zwart gat gevallen. Ik wist wel dat het niet goed met me ging, maar ik wist niet hoe ik het moest veranderen. Ik deed werk dat ik niet wilde doen en ik zorgde niet goed voor mezelf. Om de pijn van het ongelukkig zijn te verdoven gebruikte ik veel drugs. Dat was mijn manier om weg te vluchten van de pijn.
Maar dat werkt natuurlijk niet. Ik wist dat ik niet zo door kon gaan en ik probeerde vaak te stoppen of te veranderen. Er waren heel veel dingen die ik wilde veranderen aan mijn leven.
Nu weet ik dat iedere actie zinloos was omdat ik alleen maar de buitenkant probeerde te veranderen, terwijl alle antwoorden alleen maar van binnenuit kunnen komen.

Omdat het mij niet lukte om te kiezen voor mezelf en mijn leven, koos het leven voor me. Ik kwam op een ochtend op mijn werk en kon alleen nog maar huilen.
Ik was zo ontzettend verdrietig omdat ik al die dromen en wensen had en het leek wel alsof het me gewoon niet lukte. Ik voelde me letterlijk een mislukking. Iedereen die dat wel eens over zichzelf heeft gedacht weet hoe veel pijn dat doet.
Van de ene op de andere dag zat ik thuis.
Dat was een keerpunt in mijn leven. Ik zal niet zeggen dat het toen allemaal in een keer goed kwam, maar het was wel het moment dat ik toegaf aan mezelf dat het zo niet langer meer kon en dat ik moest gaan kiezen voor mezelf.
Ik kwam in aanraking met “Je kun je leven helen” van Louise Hay. Het stond al 2 jaar in de kast maar de eerste keer dat ik er doorheen bladerde vond ik het zo’n onzin.
Hoe kan iemand zichzelf nu genezen van kanker? Hoe kunnen we onszelf nu ziek maken? Dat overkomt je toch gewoon?
Maar nu moest ik toegeven dat ik alles had geprobeerd en niets werkte. Dit keer stond ik dus open voor een onconventionele aanpak en dit keer las ik het boek van Louise Hay met een open mind en een open hart en dit keer snapte ik het.
Ik snapte dit keer waar het over ging. IK had mezelf ziek gemaakt. IK had mezelf ziek gemaakt door voorbij te gaan aan alles wat IK wilde maar me keer op keer te confirmeren naar wat anderen mensen vonden en dachten.
In de jaren die volgde las ik nog veel meer prachtige boeken. Ik heb veel programma’s gevolgd, de meeste van Amerikaanse coaches omdat ik in Nederland nog niet veel over de Wet van Aantrekkingskracht vond waar ik echt mee resoneerde.
Anderhalf jaar na mijn burn-out lukte het me weer om te werken. Het lukte weer om mijn leven langzaam op te bouwen. Maar het heeft nog jaren en jaren geduurd om ECHT 100% voor mezelf te kiezen en het leven te gaan leiden dat ECHT bij me past.
Ik had gewoon nog niet alle antwoorden en ik had nog niet al het LEF.
2 jaar geleden besloot ik weer een grote stap te nemen en ben ik begonnen met mijn blog.
Dat was een van de eerste dingen die ik ooit deed waarmee ik VER buiten mijn comfortzone trad. En dat was een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan want dichter bij jezelf komen vraagt om risico’s nemen. En als je dat dan een paar keer doet dan ga je merken dat het eigenlijk helemaal geen risico is want hoe meer je de dingen doet en zegt die in een lijn liggen met jouw persoonlijke waarheid, hoe meer je ECHT gaat leven. En daar liggen de grote beloningen.

Ja, in het begin is het eng om jezelf in de wereld te zetten op een manier die bij JOU past in plaats van de manier waarop “het hoort” of hoe we het altijd hebben geleerd, of hoe iedereen het doet of wat anderen mensen zeggen dat het beste voor je is.
En dat is een van de geheimen van de Wet van Aantrekkingskracht: hoe meer je leven afgestemd is op jouw persoonlijke waarheid, hoe meer prachtige dingen je aantrekt in je leven.
Ik vraag mezelf nu bij alles wat ik doe af: wil ik dit graag? Past dit echt bij mij? Is dit MIJN waarheid? Is dit ECHT wat ik bedoel, voel of wil zeggen?
En dat maakt een wereld van verschil.

Law of attraction in word collage

Het is een van de prachtige dingen van de Wet van Aantrekkingskracht: het heeft zo ontzettend veel diepe lagen. Vaak denken mensen dat de Wet inhoudt dat wat je manifesteert wat je denkt, maar er zit natuurlijk zo veel achter. Het is de essentie van de Wet, maar hij gaat veel dieper dan dat. Je gedachten en gevoelens creëren je bewustzijn. Het gaat er om wie je diep van binnen echt BENT. En het gaat er om of je jouw waarheid echt LEEFT.
Want je kan wel affirmeren: ik heb mijn droombaan, ik heb mijn droombaan, ik heb mijn droombaan. Maar als al je andere gedachten, gevoelens en actie niet in een lijn liggen met die gedachten, dan komt die droombaan er niet.
Als je geen ruimte maakt voor die droombaan, als je niet geloofd in jezelf, als je je verlangens niet volgt, als je het Universum niet de signalen geeft dat je er 100% klaar voor bent en dat je ALLES gaat doen wat er nodig is om die droombaan toe te kunnen laten in jouw leven, dan komt die droombaan er niet.
Schrijven is mijn droombaan. Ik vind nog een heleboel andere dingen leuk, maar schrijven is mijn nummer 1 ding.
Ik kan nu iedere dag schrijven. Waarom? Omdat er geen andere realiteit meer voor mij is.
Dit is het! Iedere keer als ik denk: misschien moet ik toch maar weer een baan zoeken is de eerstvolgende gedachte: “Nee. Dit is mijn roeping, dit is wat ik nu WIL doen, dit is mijn diepste verlangen.”
En ik weet dat de Wet mij heeft geleerd dat als ik een verlangen heb, dat het realiteit kan worden. Het IS al realiteit en ik kan deze realiteit toelaten door me daar op af te stemmen. En dat doe ik dus iedere dag. Zo verankert die realiteit in mijn bestaan, totdat er geen andere uitkomt meer mogelijk is.
En dan besef je op een dag zo maar dat je het ECHT aan het doen bent. Na maanden afstemmen leef je opeens je dromen. Ja, er komen nieuwe dromen en verlangens. Maar als je eenmaal in die flow zit, dan wordt het steeds makkelijker en makkelijker.
Er is nu geen depressie, burn-out of verslaving meer nodig om mij wakker te schudden.
Ik luister nu beter naar mijn gevoel dan ooit. Als ik me ook maar even niet goed voel dan weet ik dat ik niet goed ben afgestemd op wat ik ECHT wil en dan hoef ik niet te piekeren, of weg te vluchten in verslavingen of andere dingen die niet goed voor me zijn. Dan heb ik maar EEN taak: afstemmen.
Wat wil ik nu ECHT ECHT ECHT?
En dan ga ik dat doen. En dan vind ik een manier om daar vrede in te vinden en me daar heel goed bij te voelen.

Mijn relatie met de Wet van Aantrekkingskracht is dus een relatie die zich langzaam heeft opgebouwd. Het is geen magische pil, maar het is een diep besef van hoe ik mijn leven creëer en hoe ik dit iedere dag op een hele bewuste manier kan doen.
Mijn relatie met de Wet ontwikkelt zich nog iedere dag. Iedere dag leer ik nieuwe dingen en krijg ik nieuwe inzichten die ik weer toe kan passen en kan delen. En daar word ik op dit moment heel gelukkig van.

VOEL JIJ HET VUUR IN JE BRANDEN EN WIL JE WETEN HOE JE DAAR GELD MEE KAN VERDIENEN?

In de PassiePreneurs leren wij jou hier alles over. HIER kun je er alles over lezen.